dijous, 4 de novembre del 2010

Arriba el Papa!: què és el que no farà?

NOTA: Aquest petit post està fet amb l’única intenció de fer riure, no de mofar-me de ningú. Si ofenc a algú, espero que accepti les meves sinceres disculpes. Gràcies!

Davant de la imminent arribada de Benet XVI a Barcelona, la Banyera us vol donar un grapat de directius sobre el que el Papa no farà de cap de les maneres durant la seva estada a la ciutat comtal:
- No tirarà caramels des del Papamòvil.
- No signarà autògrafs.
- No regalarà sotanes dedicades.
- No ballarà sardanes.
- No repartirà pins de Ciutat del Vaticà.
- No saltarà si canteu “Que boti el Papa!” després del seu parlament a la Sagrada Família.
- No es posarà una barretina (abstenir-se Jimmy Jump).
- No assistirà al partit de Lliga al Camp Nou (no n’hi ha, el Barça juga fora) ni es farà soci del club blaugrana.
- No farà la multiplicació dels pans i els peixos.
- No beatificarà Andrés Iniesta pel miracle d’Sttanford Bridge.

Així que, amics, ja sabeu algunes de les coses que no farà el Papa Benet XVI a Barcelona...

19 comentaris:

Anònim ha dit...

El que sí farà és atreure a tanta gent com si fos un cantant de rock. I s'expressarà en català, gràcies a l'esforç de tanta gent que ha lluitat perquè així sigui. Per uns moments, tindrem presència al món!

Garbí24 ha dit...

crec que amb l'imatge mundial que donarem tothom hauria de portar l'estelada com a sotana. Fins i tot el meteosat captaria els colors i a més d'un li fariem pujar els colors

Anònim ha dit...

Ostres, anava a dir el mateix que ha dit l'Albert B. i R. ;-))
Es veu que sí que parlarà bastant en català!! I això serà retransmès per un munt de països del món!! :-)
O sigui, que no tan sols dirà "Bon dia, estic molt content de ser a Barcelona"... no, no... que he sentit a dir que l'utilitzarà bastant... iupiiii ;-))

Jordi, jo crec que a tu, essent el Súper-Banyera, potser sí que et signaria un autògraf a teva súper-capa ;-)

Assumpta

(Sóc l'Assumpta de veritat... com a prova et puc dir que a IKEA vaig comprar unes cortines de bany, que no trobava les anelles i me les vas trobar tu... hehehehe)

Sergi ha dit...

Què dius, que la Banyera ens vol donar un grapat de directius? No gràcies, ja en tenim prou amb els del Barça.

Si no ha de beatificar Iniesta no és perquè no mereixi que es reconegui el seu primer miracle, he sentit a dir que estan una mica picats amb ell perquè tindrà un fill en pecat, i això no ho poden tolerar.

_MeiA_ ha dit...

El què hauria de fer... és no venir.
Ja en tenim prous de pallassos a Catalunya, perquè a sobre, hagim de pagar una picossada perquè en vingui un altre.

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Jo no estaria tan segur de que no es posi una barretina. Crec que és bastant aficionat a posar-se barrets, això al menys s'ha vist en diverses ocasions. I respecte a fer-se soci del Barça, crec recordar que Joan Pau II ho és des de la seva visita a Catalunya l'any 1982.

Assumpta ha dit...

Dona, _MeiA_, si el problema que poses a la visita del Papa és de caire econòmic, ja et dic jo que aquesta visita donarà un superàvit molt gran. L'altre dia per Catalunya Informació donaven dades concretes i tothom reconeixia que serà molt beneficiosa per la ciutat, així que per això no cal que pateixis.

En quant al tema de "pallassos", ets igual de "tolerant" amb totes les religions o aquests termes ofensius els reserves per a l'Església catòlica?

Jordi ha dit...

Albert B. i R.: Sí, aixó és important. Per un moment el català i Catalunya serà el centre del món!

garbi24: jornada papal reivindicativa? Podem demanar-li que pregui per la independència, no?? hahaha

Assumpta: hahaha la prova de les cortines demostra inequívocament que ets tu!! hahaha

Serem el centre del món, i això m'agrada!

Mira que si resulta que el Papa em demana a mi l'autògraf...

XeXu: aix, directrius volia dir! Que vols ser, a cas, vispresident Garspart II de la Banyera?? ;-)

Ostres, és veritat! No me n'havia adonat d'això... Bé, sempre ho podem tapar amb un casament ràpid!

_MeiA_: mira-t'ho pel costat bo. Com diu l'Albert B. i R. Serem el centre del món per unes hores. Nosaltres, els catalans! A lluir estelades pels carrers!

Josep Lluís: Sí, sí, i crec que tenia el número 100.000 o 108.000 ara no ho recordo. Però ara, traspassat i tot, encara ho és? El seu esperit va a veure els partits del Barça al Camp Nou? :-)

Assumpta: Diuen que reportarà, si no recordo malament, uns 30 milions d'euros a la ciutat. Pot ser?

Assumpta ha dit...

Sí, sí que pot ser, JORDI, jo també vaig sentir una xifra així, força alta :-))

pati di fusa ha dit...

està molt bé aquesta deferència per no ofendre certes postures, però permeteu-me parlar pels altres col•lectius que també habitem aquesta ciutat i que ens haurem d'empassar la santa visita tant sí com no.

aquest gran detentor de la moral, ¿també pregarà pels malalts de sida, per les persones que volen estimar en llibertat, per les víctimes d'abusos, pels que no han tingut la sort de créixer al si d'una família acceptada apostòlicament...? aquest és el mateix que proclama l'amor al proïsme?

que repartirà bitllets des del papamòbil, dieu?
que parlarà en català i que quina sort en tenim? una cosa semblant deia el rajoy l’altre dia... (http://www.lavanguardia.es/politica/noticias/20101103/54064664940/rajoy-lo-del-papa-es-lo-mejor-que-le-ha-pasado-al-catalan-en-mil-anos.html) l’existència del català depèn dels seus parlants reals, els del dia a dia, no de la lectura protocol•lària d’un dia per part d’una persona, per molt papa que sigui. també fa servir el llatí a missa, oi? i diria que el llatí és una llengua morta.

en fi, preocupant tot aquest “amén” a tot, que ens fan beure a galet!

Eulàlia ha dit...

ei,
jejeje
si la teva intenció era fer riure!
amb mi ho has aconseguit!

gràcies!

·

crisimòbil ha dit...

he posat "el papa parla català" a google i he trobat aquest blog.

jo crec que és totalment immoral que un estat laic faci un donatiu a l'església. qui diu a l'església, diu als musulmans, als jueus, a, a, a... a qualsevol religió. som un estat laic, agradi o no.

aquest home ha fet prou barbaritats (i en defensa tantes d'altres!) com perquè no digui digne d'una rebuda d'aquest "calibre". si vol venir, que vingui, però que la visita la pagui l'església, no el poble, un poble que està en crisi, un poble que té un 40% d'atur, un poble que ha rebut una clatellada als drets socials i laborals... no!

amb tots els respectes cap a tots vosaltres, que no us conec, però això del català em sembla una autèntica collonada. el papa parla en qualsevol idioma de qualsevol indret el món. llegir una transcripció fonètica no crec que li costi pas tant... com que el papa parla català, au, tothom a venerar-lo! mentrestant, el pobre nen de 17 anys que va enviar un mail reclamant un etiquetatge en català li destrossen la vida. no passa res, el que importa és que el papa pronunciï 4 frases en català.

sense ànims d'ofrendre ningú: jo no l'espero.

pd. molt xulo aquest blog, per cert.

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Hola Jordi! És veritat que era un número rodó. Ara bé si continua essent soci, això ja no ho sé. Potser ens ho podria aclarir el nostre expert, Albert. Ara bé, crec que el ser soci del Barça (de la manera que sigui) o simplement ser culer, ha de ser quelcom que imprimeix caràcter per a tota l'eternitat. :)

Sergi ha dit...

Home, a mi si em dónes un càrrec no et diré que no. Quant es cobra?

Albert ha dit...

Ara només falta saber què farà... diumenge ho veurem.

El que no sé és d'on ha tret la gent totes aquestes banderes del Vaticà que hi ha penjades per Barcelona. Us asseguro que a la capital catalana hi ha més papistes que no pas blaugranes, independentistes, catalanistes o espanyolistes.
Adéu!

ddriver ha dit...

i les que fara,ja ceurem si l'hi posen un nen a prop

sànset i utnoa ha dit...

jo, com sabia que no repartiria caramels ja no hi vaig anar.

*Sànset*

alba ha dit...

Pati di Fusa, estic totalment d'acord amb tu, jo no m'hauria expressat millor.

Respecte a aquest beneficis económics que dieu (30 milions d'euros???) jo no acabo de veure en quins conceptes es reparteixen tants diners i no em digueu hosteleria i comerços que això ja va quedar clar amb la visita de l'anterior papa que no és així i ho van reafirmar tots els comercians que van sortir ahir a les noticies.

bajoqueta ha dit...

Lo dels autògrafs s'ho hagués tingut que pensar jajaja

Terra de llibres