diumenge, 14 de novembre del 2010

El submarí groc, torpedinat.

Sí, em poso dempeus. I aplaudeixo també. Per què? Doncs perquè per fi algú que sap jugar a futbol ha vingut al Camp Nou a jugar a futbol, que és del que aquest joc es tracta. I ell Vila-real ho ha fet prou bé, inclús hi ha hagut moments de domini visitant, però és clar, ells no tenen a Xavi, Messi, Iniesta, Villa... segueixo? I quan no tens els jugadors que la toquen millor del món, doncs segurament el que et passarà és que perdràs, però amb la cara ben alta, això sí. I aquest és el mèrit.

Ara, un cop assentat i deixat d’aplaudir, dir: què dolent que és Delgado Ferreiro. Mare meva! Dolent amb avarícia. Dolent amb ganes. Quan un àrbitre no deixa contents ni a un equip ni a l’altre és que ho ha fet molt malament. Doncs així ha estat. La espifiada tant, que a la mitja part ha succeït un fet insòlit i que feia temps que no es veia al camp Nou: acomiadar algú amb una mocadorada. I s’ho ha guanyat a pols. De fet, el proper partit me’l demano xiular jo, que segur que ho faig millor que ell. Ara buscaré si a la pàgina del BBVA ( suposo que serà quelcom semblant a www.convierteteenarbitroporundia.com) o a la del Baça ofereixen aquesta opció.

Tornant a la originalitat del títol d’aquest post (segur que l’ha fet més d’un diari i més d’una vegada, però no m’ho tingueu en compte), deixeu que m’hi recreï una miqueta. En la immensitat del Camp Nou, es lliura una batalla entre el cuirassat blaugrana i el submarí groc. Una batalla ferotge, a mort, només un pot sortir viu. Segon contra tercer. Tres torpedes van tocar al submarí. I quins tres torpedes! El primer del calibre Villa després d’una gran assistència d’Iniesta que el va deixar sol davant del porter (ara sigueu sincers: quants de vosaltres vau pensar com jo que la fallaria vist el que havíem vist les últimes jornades?) i el va batre. El cuirassat, minuts més tard, va rebre un impacte que va fer trontollar una mica la flotació blaugrana, però que després del descans, i després de que el comandant Guardiola els comentés que es centressin més en el partit que en protestar a l’àrbitre, van arribar la anihilació total del submarí groc amb un segon i un tercer torpede de la marca Messi. Els millors torpedes del món. Diuen que valen diners, però que quan els dispares tens garantit gairebé al 100% fer mal a l’enemic.

És clar que una altra crònica, versió “Hundir la flota” seria:
- Dispara el Barça, minut 13, Messi => Aigua!
- Dispara el Barça, minut 20, Villa => Tocat!
- Dispara el Vila-real, minut 25, Nilmar => Tocat!
- Dispara el Vila-real, minut 36, Rossi => Aigua!
- Dispara el Barça, minut 57, Messi => Tocat!
- Dispara el Barça, minut 82, Messi => Tocat i enfonsat!

Així les coses, avui a esperar que fa el MOUdrid. Crec que em saltaré la secció “La Banyera replica a Mou”, que aquesta setmana ja l’ha fet l’entrenador de l’Sporting. Per cert, molt ben feta. Ha dit el que més o menys pensem tots.

LA PREGUNTA QUE EM RONDA PEL CAP.
És una sensació meva, o Messi darrerament no se'n va de ningú? Sí, marca gols que són molt valuosos, però no creieu que ja no regateja gaire i no li surten els driblings ni els eslàloms de llarga distància als que ens tenia acostumats? Apa, deixo la polèmica aquí...

9 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Un gran partit per un molt mal arbitratge, però varem saber guanyar.
El tema Messi era normal que s'apagues una mica després de tant de temps. Un jugador de la seva qualitat i ho hem vist varies vegades es d'un curt temps. El que ens queda ara per veure és el temps de bon joc que ens dóna, donat que té molta implicació a l'equip. Haurem de renunciar una mica a aquelles maravelles que ens tenia acostumats, apart de que tots els contrincants ja coneixen millor els seu trucs.
Encara és bo, molt bo i resolt partits.

Jesús M. Tibau ha dit...

ja era de veure que tornaria a ser una lliga de dos

Assumpta ha dit...

Ostres, Jordi, de veritat que, quan et llegeixo posts com aquest, penso que estàs molt "desaprofitat" :-DD

Què esperen els diaris esportius de més renom a contractar-te per que els hi facis una columneta setmanal (molt ben pagada) en aquest estil?... Això de l'Aigua, Tocat i Enfonsat és boníssim!! :-DD

(La meva comissió per la publicitat és baixeta, un 10% i prou, de veritat. D'acord?)

En quant al tema MOU veure Pochettino, Lotina i d'altres posar-se del costat d'en Manolo Preciado ha estat una passada!! :-))

Puxe Sporting!!
Força Barça!!

El tema Messi el deixo pels que, en qüestions tècniques, hi enteneu més que jo :-)

Ferran Porta ha dit...

Ara només falta que el Moudrid, com dius, pringui avui, i la felicitat del cap de setmana ja podrà ser completa.

Moudrid, pringa!

Sergi ha dit...

Certament, dóna gust tenir davant un rival de nivell. No confiava massa en aquest Villarreal al principi de temporada [i sincerament penso que tindran la típica davallada en algun moment], però cal reconèixer-los els mèrits. Juguen bé, centrats, posicionats i tenen jugadors de nivell, feia molts partits que no teníem davant algun jugador que penses que podrien tenir nivell Barça, i el submarí en té alguns. Ara, una mica bruts en algunes fases de joc, també ho direm.

De l'àrbitre no m'agrada parlar, perquè un dia t'afavoreixen i altres et perjudiquen, però Delgado Ferreiro és força dolent i té molt poc criteri. Els fores de joc poden ser culpa de l'assistent, però en la tria de targetes no en va encertar ni una, Maxwell hauria d'haver anat al carrer, per exemple. I ho dic perquè no només es va equivocar en contra nostra. Un àrbitre força, força dolent.

Molt ben trobat això de la batalla naval, hehehe. Però t'he de dir que no vaig dubtar de Villa en el gol, potser per falta de temps, però que et quedi clar que Villa ha tornat xaval, que en fallarà algunes, però també te les clavarà. Cada dia m'agrada més aquest jugador.

Messi és d'un altre planeta. Tot i fer el segon en fora de joc, estava allà el desgraciat, i va posar el peu just en el moment que calia, i de la manera que calia posar-lo. I el primer gol... bé... què dir. Només es podia fer d'una manera aquella jugada, no hi havia més espai. I la van fer exactament com s'havia de fer. Inclòs el toc magistral de Messi per aixecar-la el punt just per sobre el porter. Quina ràbia de gent.

Iniesta... un altre marcianet. Ahir recital. I Xavi... és que ja no tinc paraules. Fins i tot Keita quan va sortir semblava una roca allà al mig del camp. Però no t'he llegit en cap lloc que destaquis el gran partit d'Abidal. Què passa, que se'l pot criticar quan no ho acaba de fer bé de central, però quan clava el partit no cal dir-ne res?? O tots moros o tots cristians, eh? I ell és moro.

Respecte les declaracions de Preciado, amb dos collons, si senyor. Només em fot que Mou pugui dir el que li surti en gana, com que hi ha equips que es deixen guanyar, i se li riguin les gràcies, i quan surt algú que diu el que pensa (i que pensen tots els altres) alguns es posin les mans al cap [puto Inda, no miro ningú!].

I respecte a la polèmica que deixes, què vols que et digui, pensa què faries tu si la teva banda la tapessin quatre defenses. Jo no m'atreviria massa. Però el millor del cas és que si quatre se'n van darrera Messi, Xavi i Iniesta queden lliures de marca, i no sé què és pitjor.

Jordi ha dit...

garbi24: i tant que és bo, el millor! Ara, enlloc de regatejar per anar-se'n dels rivals, fa parets!

Jesús M. Tibau: sí, sí, el València ja va punxar i el Vila-real l'hem guanyat.

Assumpta: gràcies per la floreta, representat! Si em trobes feina, la teva comisió serà d'un 15%!!

I tant, i tant! S'han fet costat tots contra el dolent i el desagradable. Això és el que compte.

Ferran: a veure, a veure. De moment, 0-0!

XeXu: a mi el Vila-real em va semblar un molt bon equip. A veure què fan quan vagin al Bernabéu! Bé, perdre, perquè l'àrbitre els donarà un cop de mà als blancs, com sempre.

Totalment d'acord amb l'àrbitre. La primera part va perjudicar al Barça i a la segona al Vila-real... i una mica al Barça també!

Messi segueix tenint molt de futbol, malgrat els regats. Suposo que serà passatger i dinre de poc tornarà a driblar com sap!

Mea culpa, mea culpa! Tens raó, gran partit d'Abidal ahir! I tant! Es va anticipar a totes les pilotes i era a tot arreu.

Què faria? Doncs el que fan Villa i companyia, aprofitar-me'n!

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Jordi: cada vegada estic més agradablement sorprès de la manera tan amena, divertida i atractiva en que exposes qualsevol tema. I aquest no és una excepció. Bona nit!

Anònim ha dit...

Sobre el tema Messi, aquelles llargues corredisses amb la pilota als peus eren molt i molt complicaddes de fer. Potser ara és que troba més recolzament per part dels companys i pot facilitar la feina mitjançant parets. Entre les dues opcions, prefereixo la que estan fent ara.

Jordi ha dit...

Josep Lluis: Moltes gràcies! Bona nit, doncs!

Albert B. i R.: són versions diferents d'en Messi. Ostres, si m'hagués de quedar amb alguna, potser també em quedaria amb la que dius, perquè l'equip prima per sobre de la individualitat. I quan perdi la velocitat aquella, doncs també quedarà l'equip.