dilluns, 24 d’agost del 2009

Supercampions… novament!

Companys i amics barcelonistes. Chamonix (França) ja fa olor a blaugrana! Avui, pels carrers d’aquest poblet tant pintoresc situat al peu del massís del Mont-Blanc, respirava Barça per tots cantons. I no és que veiés algú amb samarretes, no és que veiés banderes penjades dels balcons, no és que les bufandes onegessin al vent, no és que pels altaveus d’emergència escoltés l’himne del Barça. No, res d’això! Senzillament avui, quan he sortit al carreres com a humil turista, a passejar, a donar un volt amb les companyes que amb les que per aquí, m’he tornat a sentir novament campió, han tornat a aparèixer aquelles sensacions de fa un parell de mesos on no ens van cansar de celebrar victòries i alçar trofeus. I amb això, sentint-me l’únic culer afortunat en terres chamoniquesques, m’he sentit feliç i he ensumat flaire blaugrana. La meva flaire. La dels campions. Cap aixecat. Espatlles rectes. Pit enfora. Mirada a l’infinit, ben a dalt. Presumint.

Torna de nou el vell Barça, el guanyador, aquell (com diria en Monegal) que mossega, que marca, que enamora, que emociona i que fa vibrar. Us seré sincer. El partit no el vaig poder veure, però si escoltar per internet com al últim recurs. Tenim televisió via satèl·lit, però a cap canal feien el partit. Me’ls vaig recórrer tots de dalt a baix i d’esquerra a dreta (sense deixar-me els considerats eròtics, per si de cas, ja que veure jugar a aquest Barça a més d’un li provoca algun orgasme que altre). Però res. TVE internacional donava un reportatge gens interessant. L’única conclusió positiva és que el divendres, el dia abans de la sortida de la TDS i malgrat que sigui a les 5:00h del matí, podré veure per TV3, perquè es sintonitza, el partit de la supercopa d’Europa per proclamar-nos, aquest vegada, el rei de reis de tota l’Europa futbolística, per si algú a aquestes alçades en té algun dubte, que no crec.

Així doncs, ahir, abans de d’anar a dormir i per celebrar el triomf de l’equip, com que de font de Canaletes aquí van curts, vaig resar tres himnes del Barça, vaig dir en veu alta deu vegades l’alineació de Wembley, de París i de Roma, i davant d’una foto del Profeta Pep extreta d’internet i orientat cap al Camp Nou, vaig fer mitja hora de reverències sentides. Molt sentides.

Visca el Barça i com dirien per aquí (de forma aproximada i segurament amb alguna falta), allez allez moi equipe et courage.

14 comentaris:

Sergi ha dit...

Això de resar himnes del Barça ho trobo molt bé, aquesta temporada ho podríem posar com a penitència per qui no miri els partits, ho trobo una bona idea.

Alguna font hi devia haver al poblet de marres, no? No et servia com a lloc de celebració? A la plaça de l'ajuntament de Chamonix segur que hi havia alguna cosa...

Ferran Porta ha dit...

És francament il·lusionant començar la nova temporada amb una victòria; ni tan sols ha començat la lliga, i el nen ja arriba amb un pa sota el braç!

Definitivament, vive le Barça!
(i bona estada francesa)

Assumpta ha dit...

Jajajaja Si senyor!!! Presumint!! Oooeeee oeee oeeeee :-))

A veure si divendres hi tornem... que jo tinc bastant clar que sí, eh? :-))

La frase final, enlloc de "moi equipe" no seria "mon équipe"? :-)
Jo feia francés abans que tu nasquessis (la qual cosa vol dir que no et refiïs massa de la correcció jeje)

Jordi ha dit...

XeXu: hi ha un riu on baixa l'aigua a gran velocitat i molt glaçada. Sóc massa jove per morir! No sóc el Gaspart al Tàmesis!!

Ferran: Benvingut al bloc! Doncs sí, sí, la il·lusió està pels núvols i divendres ens n'espera un altre que també fa molt de goig!
Moltes gràcies, intentarem tenir una molt bona estada!

Assumpta: divendres, hi tornarem, segur!! No ho dubtis!! oeoeoeoe!!
uff!! Ja he dit que podia contenir alguna falta d'ortografia... ejem, ejem... que els idiomes no són el meu fort! Crec que tens tota la raó!

Albert ha dit...

M'ha agradat aquest recurs "a falta de Canaletes".
Sintonitza bé TV3 perquè gaudiràs de valent.
París ja era blaugrana, ara Chamonix també!
Adéu!

Jordi ha dit...

Albert, gaudiré, no ho dubtis! Mica en mica anem blaugranitzant França!

neus ha dit...

Aviam si d'aquesta manera acabem conquerint França i emulem al nostre admirat Jaume I! mica en mica... s'omple la pica, diuen!

Allez, allez mon ami! tot pot ser que abans de deixar Chamonix et cridin per canviar el nom a l'emblemàtic Montblanc... Montblaugrana li escau molt més, no trobes?

Salut i força!!!!

Jordi ha dit...

Elur, demà em penjaré l'estelada i la lluiré per Chamonix. Per fer de Jaume II, que no quedi!

jajaja ostres, sí!! Mont-Blaugrana! Perquè dels blancs ja n'estic fins el cap de munt. Avui mirant l'As ja tornaven a dir no-sé-què del Villarato i un penal a favor del Barça i una agresió del Valdés no xiulada... Començaré els tràmits, a veure què passa. Demà a primera hora, a l'ajuntament de Chamonix!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Doncs jo no tinc tan clar la victòria davant els ucranians. Són força competitius i també tenen qualitat tècnica, amb molt brarsilers a les seves files.
Salutacions
sílvia

ddriver ha dit...

es la primera o la quarta segons es miri. Pero no et preocupis aquest any t inflaras a veure copes

Jordi ha dit...

Silvia: La qualitat tècnica del Barça i el joc ràpid els supera. Segur que serem campions!

ddriver: oh! Tant de bo, i sinó que siguin de cava!

Luigi ha dit...

Vinga Jordi, bona estada, millor travessa i després, ens ho explicas com cal
A reveurerrrrrrrrrr

Luigi ha dit...

òstres, error GREU, "explicas" vol dir "expliques"

Jordi ha dit...

Luigi, perdonat estàs! Moltes gràcies pels ànims. Espero que la cosa vagi molt bé i explicar que finalment hem aconseguit crear la línia d'arribada.