dilluns, 31 d’agost del 2009

TDS’09 – Síiiii!!

Sí perquè vaig poder finalitzar la prova. Sí perquè potser no estava tant acabat com em pensava. Sí, perquè jo era el primer que no donava un euro per mi. Sí perquè aquesta vegada el cap va tirar com un campió. Sí perquè les cames van respondre i van aguantar en tot moment. Sí perquè, malgrat la duresa de la prova, vam creuar la línia d’arribada. Sí, en definitiva, perquè ho vam poder aconseguir! Sí, sí i síiiiiiiii!!
Sens dubte és la prova més dura que he fet en quant a desnivell positiu (6.700 metres) i la vegada que he estat caminant sense parar durant més estona (vint-i-vuit hores i 5 minuts). Ha estat dur. Molt dur. Quan hi penso ara aquí assentat davant de l’ordinador, se’m venen al cap moments, records, instants, imatges, paraules, ànims, gent... Moltes coses. Per això és molt difícil fer una crònica amb tot el que va passar i explicar-ho fil per randa. Us deixo, doncs, un recull de tots aquests moments, records, instants... dels que tinc consciència.

Recordo el moment de la sortida, mig plovisquejant, quan cinc minuts abans em vaig abraçar i desitjar molta sort a tots i cadascun dels amic que hi participaven: Maria, Belén, Xavi, Jordi Atleta, Josep, Raül i David.

Recordo el moment de la sortida increïble, la pell de gallina, tothom corrent, cridant, fent el compte enrere.

Recordo els primers vuit quilòmetres, fins a les Houches, corrent sense parar, tot pla.

Recordo el moment en que a les Houches vam veure a la Maria amb un trau a la barbeta a conseqüència d’una maleïda caiguda entrant al poble.

Recordo la pujada al Col de Voza, amb el Raül i l’Atleta (Monsieur Atletuà a França) i la posterior baixada on vam deixar enrere al Raül i on el Josep va aconseguir enganxar-nos.

Recordo l’arribada al control de St-Nicolas de Véroce, amb el Josep i l’Atleta, veient com anàvem amb bastant temps de marge i com una pobra anglesa plorava desconsoladament.

Recordo l’Au revoire de monsieur Atletuà a un avi que ens donava ànims des del balcó, però pronunciat a la seva manera: “Arborá”.

Recordo la pujada al Mont-Joly, duríssima, empinada, amb molta boira, i les paraules del Josep: “Tireu, que ja us enganxaré més endavant”. I ja no vam tornar a veure més durant la prova. D’ençà d’aquest punt, l’Atleta i jo vam formar un binomi perfecte.

Recordo els aproximadament quaranta quilòmetres en els que vas entre 2.000 i 2.500 metres, on costa respirar, on les baixades són molt exigents i les pujades són mortals, on em parava a recuperar l’alè, entretallat, escoltant el so del bombeig del cor pum-pum pum-pum.
Recordo parlar amb francesos, italians, suïssos, anglesos... i fer-te entendre, amb signes, paraules o gestos. O un senzill allez allez, per animar.

Record el moment en que tres o quatre pedres van caure de dalt de tot de la muntanya i les vam haver d’esquivar com van poder. Una d’elles va caure als peus de l’Atleta. Uff!!

Recordo la inhumana i infernal pujada al Pas Pralognan (2.567 metres), de set-cents metres positius, on la mes ínfima despistada et podia portar rodolant muntanya avall i on els últims metres s’havien de fer gairebé grimpant. Ara, la vista des de dalt era estratosfèrica! Recordo quan vaig parlar una de les vegades amb l’Alba, baixant del Col de la Forclaz, on em vaig posar a plorar com un nen. Potser perquè veia que era possible acabar. Potser perquè m’acabava d’assabentar que la Maria, el Raül i el Joep havien abandonat. Potser perquè cada vegada era més conscient que allò era francament molt dur. O potser per tot plegat. Però vaig plorar desconsoladament. Gràcies per fer-me costat, Alba, i per animar-me!

Recordo l’entrada a Bourg Saint-Maurice, al costat d’una noia francesa que va ser rebuda per unes amigues i la van acompanyar corrents fins l’avituallament amb la gent pels carrers animant i fent sonar els esquellots.

Recordo l’avituallament de Bourg Saint-Maurice, on no vaig menjar gairebé res, perquè no m’entrava més del mateix del que ja ens havien donat als avituallaments anteriors. Aquí vaig estar xerrant amb una noia de Tenerife que anava sola i em comentava que es trobava malament de la panxa, barrejada, que no li entrava res de menjar, que no sabia si continuar o no. Li vaig dir que s’ho pensés bé, que es prengués el seu temps que potser vint minuts més tard es trobaria millor, però que tampoc podia tirar endavant amb l’estómac buit. Vaig oferir-li, en cas que volgués seguir, de venir amb nosaltres, que si li passava alguna cosa millor anar acompanyada i que entre tots ens en sortiríem. Finalment va abandonar donant-los les gràcies.

Recordo la infinita pujada al Col Petit de Saint-Bernard que van ser els onze quilòmetres més llargs de la meva vida i la petita defallida que vaig patir a conseqüència de la gana que tenia.

Recordo la trucada del Xavi dient que no el deixaven continuar a Bourg Saint-Maurice perquè només quedava un minut pel tancament del control. Si menjava no el deixaven sortir i tampoc el deixaven treure menjar de l’avituallament.

Recordo el fred que vaig passar per la nit, on de vegades vaig arribar a tremolar.

Recordo la son, el caminar amb els ulls tancats, assentar-me un parell de vegades en una pedra perquè literalment m’adormia dempeus.

Recordo arribant a Pré Saint-Didier, el rescat amb helicòpter d’un participant que havia caigut fulminat al terra. El vent que produeix un helicòpter és fortíssim!
Recordo els “Bon courage!”, “Super!”, “Allez allez”, “Bravo!” acompanyat de vegades del teu nom que el llegien del dorsal de la gent que t’anava animant pels carrers i els camins.

Recordo l’entrada al poble de Courmayeur xerrant amb l’Atleta (signore Atletini a Itàlia) amb l’estelada penjada a l’esquena.

Recordo haver patit molt, horrors, i de totes les maneres possibles. Però també recordo i molt la satisfacció de creuar la línia d’arribada, amb els ulls vidriosos, lluint l’estelada a l’esquena i sentint els ànims de la poca gent que allà s’aplegava. Només per això, per gaudir d’aquestes sensacions, paga la pena fer el que he fet.
I recordo, que en cap moment, m’he plantejat de plegar, ans al contrari. Sempre pensava seguir endavant, amb un únic objectiu: arribar.

Tot això són els meus records, les meves sensacions a grans trets que he tingut durant aquesta prova. Segurament n’hi ha més, i no les he escrit. Això és el que recordo.

Si voleu veure més fotografies, podeu anar aquí.

Ah!! I el vídeo de l'organització on apareixem la parella de Jordis arribant a Courmayeur.

FELICITACIONS.
A tots. Als que van acabar i als que no van acabar, tant la TDS, la CCC, com la UTMB. Els uns per tenir la valentia d’intentar aquest gran repte i els altres per haver-ho aconseguit. Tots són uns campion. El Jaume, l’Enric, la Txell, la Maria, el Xavi, el Jordi Atleta, el Raül, el David, el Jordi Rosell, el Miquel Boada (entrada espectacular a Chamonix lluint estelada), a l’Isma, al Joan Iborra, a l’Albert xino-xano, a l'Elvira, al Xavi Marina...

Segurament que m’he deixat algú, però no voluntàriament. Espero que em perdoneu.

Capítol a part el del Xavier “Floresta”, que al quilòmetre 159 de la UTMB i només faltant set per acabar es va haver de retirar. Un gran aplaudiment per ell i molts ànims!

AGRAÏMENTS.
Gràcies, mil gràcies a tots els que m’heu recolzat i seguit. Als que m’heu trucat i enviat missatges al mòbil, que malgrat no poder contestar, els rebia tots i els llegia dues o tres vegades.

Gràcies a l’Alba, als meus pares, als amics, als companys que no van poder acabar però que van donar-nos tota l’energia i el suport necessari, a l’Alex i l’Assumpta, als que han deixat comentaris al bloc, ... Bé, i segurament em deixaré algú, però que no s’ho prengui malament perquè, senzillament, no tinc una memòria molt prodigiosa.

41 comentaris:

xavi marina ha dit...

Vaya pasada!!
ho em aconseguit!

Enhorabona per ser finisher i ara si que estàs preparat per UTMB.
Crec que ho pots aconseguir sense cap dubte.

Gràcies a tu per saber fer estar a gust a la gent. Ets un crack!!

ens veiem a alguna curseta.
Ara bag a fer una banyera!

Xavier ha dit...

Moooltes felicitats Jordi !!

kweilan ha dit...

Felicitats!! Impressiona llegir el teu apunt.

Assumpta ha dit...

EEEEEEEEEEOOOOOOOOO!!!

GENIAL tota l'explicació, les fotos, els vídeos... aquell en que dius "inhumà"... el rescat amb l'helicòpter, les vistes, l'arribada amb la Senyera i com dius que vens de Catalunya!!

Ens has tingut el dissabte enganxats a l'ordinador i quan, tardíssim, anava a dormir, pensava... "Uff, en Jordi encara ha de caminar molt" i quan diumenge a quarts de 10 del matí va sortir el pas del darrer control, vaig començar a cridar a Josep Lluís "ho ha aconseguit, ho ha aconseguit!!!" :-))

Lo divertit és que ell tenia claríssim que ho aconseguiries :-))

MOLTÍSSIMES FELICITATS

Ferran Porta ha dit...

Una paraula:
enhorabona!

Clidice ha dit...

Felicitats extraterrestre. Sé que és molt dur (per això no ho he volgut fer mai :P) i té molt de mèrit. Sobretot l'haver-te trobat a tu mateix :)

rits ha dit...

moltíssimes felicitats!!!!!!!

fas posar els pèls de punta! enhorabona!

neus ha dit...

uf... no puc pas mirar els vídeos... m'emociono tant que ploro i tot...

Enhorabona, felictats... trobo que són dues paraules pobres per celebrar el que has fet. Admirable!!!

una abraçada!!

Eloy ha dit...

Enhorabona Jordi, moltes felicitats.
Vas parlar amb el Kilian?

Anònim ha dit...

FELICITATS CAMPIÓ!

Ets un crack!

Una mare orgullosa del seu fill

juan paredes ha dit...

muchas felicidades campeon, eres una maquina, cuando te propones una meta, siempre la alcanzas, enhorabuena, espero verte pronto y darte un abrazo.

Albert ha dit...

Moltes felicitats!
I també et felicito per com ho has explicat. Recordar tot això malgrat el cansament té molt de mèrit. Les fotos també són fantàstiques.

Descansa!

Angle ha dit...

Què puc dir, només de llegir-ho perdo l'alè. Moltes felicitats campiions! I a per la propera :)

bajoqueta ha dit...

plas plas plas. Sou uns cracks! Felicitats!

Quique ha dit...

Enhorabuena a todos. Sois los mejores.


Un abrazo bien fuerte desde Asturias.

Jaume ha dit...

Jordi un cop mes ha estat un plaer compartir un altre aventura amb tu!

Fran ha dit...

Moltíssimes felicitats, Jordi, una gran experiència, sense dubte, barreja d'emocions, esforç i sentiments.Un enorme plaer llegir-te i coneixer la teva aventura... ara, a descansar i a preparar la següent.
Una abraçada.

Alex. ha dit...

De genolls llegeixo el teu post... incunable de totes les travesses; amb la punta del nas escric aquest comentari... tot fent-te repetides reverencies; amb les orelles t'aplaudeixo... confiant que Tortell Poltrona em contracti pel Circ Cric com a contorsionista orellaire.

Ara sí, ara al Museu de Banyoles hi ha una sala molt principal amb el teu nom; ara sí, ara a la FEEC hi ha una peana amb el teu nom; ara sí, a Casserres hi tens una plaça.

Creu de Sant Jordi per la Banyera!

Mikel ha dit...

Despues de leer el relato y ver las fotos da ganas de calzarse las bambas y probar, pero bueno eso lo dejo para los cracks como vosotros. Muchas Felicidades Jordi, sabia que podrias acabarla. Enorabuena y ahora a descansar que ya es hora
Un saludo
Mikel

Luigi ha dit...

Per fi Jordi la teva crònica. I afegeixes gravacions en vídeo realment emotives. Enhorabona per la temporada, haver superat els entrebancs i assolir la fita del TDS amb tan bona nota. Chapeau!

dave ha dit...

Jordi, ens ho hem passat de conya! Ja tenim un altre repte al sac! Felicitats!

òscar ha dit...

dilluns, si creues la plaça rovira, hi veuràs una estora vermella gegant que passa tot just pel davant d'aquell bon home eternament assegut: és per tu!

felicitats jordi!!!

Jordi ha dit...

Sento haver tardat tant, però aquí contesto com sempre faig!!

Xavi: Sí, sí, i tant!! Semblava lluny eh? Gràcies i moltes felicitats per tu també! La llarga, uff! la veig mooolt llarga... Espero que la banyera anés d'allò més bé!

Xavier: moltíssimes gràcies!

Kweilan: gràcies de veritat!

Assumpta: moltes gràcies pel teu seguiment. Aquan vaig veure'l vaig flipar en colors!! jejeje Això ni TV3!! jejeje Caram, estaves més convençuda que jo de que acabaria!! jejeje Deu ser que des de la distància es veu tot millor! jajaja

Ferran: en dos paraules, moltíssimes gràcies!!

Rits: gràcies de nou! uff!! Encara estic cansat!

Elur: moltes gràcies! Ostres, no ploris, sisplau, que ens posarem a plorar els dos junts!! jejeje Ara ja està fet i finiquitat!!

Eloy: gràcies!! No, no vaig parlar amb el Kilian, però sí que vaig veure'l. Amb ell vaig estar xerrant l'any passat i és una bellíssima persona, de veritat. Un tio molt proper.

Juanito: gracias mil! El año que viene es tu turno!!

Albert: moltes gràcies! Sempre recordes moments i coses, però se te'n passen per alts molts d'altres, segur!

Angle: moltes gràcies! Ara toca Matagalls-Montserrat, un clàssic!

Bajoqueta: rebo aquest aplaudiment amb el cor ben obert i amb un gran somriure! Gràcies!!

Quique: muchas gracias! Abrazos también desde Catalunya!! No sé si entiendes muy bien el catalán o no...

Jaume: carinyo meu, igualment! Però recorda, jo no menjo cereals! jejejeje

Fran: moltes gràcies!! Sí, sí, una grandiosa aventura que finalment va acabar bé! Abraçades!

Alex: jajaja com sempre, t'has sortit amb el teu comentari! Jo només aspiro a que un dels bancs de la plaça Catalunya porti les meves inicials!!

Mikel: campeón, muchas gracias! La más dura que he hecho, te lo juro!

Luigi: moltíssimes gràcies!! Que consti que a la llarga hi faltava algú, i no dic noms...

Dave: sí, sí, i tant! Ara a dissenyar el de l'any vinent!

Òscar: oooh!! Gràcies, gràcies!! Abraçades!! El senyor Rovira porta pals i motxilla. S'ha fet també excursionista...

Alba ha dit...

Felicitats!
Salutacions

PD: El domingo publicaré un post sobre la renovación de links. Borraré algunos en desuso y añadiré otros. Estate atento

joan ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS KRAK!!
Com diu algú, ara ja no tens excusa per no intentar, (i fer) la UTMB.
Recordo molt bé la teva cara i el teu crit al moment de la meva arribada, gràcies tio, ets molt gran!

No sé quant ens tornarem a veure. Tinc ganes de canviar una mica de xip, potser em dediqui una temporada ales curses de muntanya, aparcant les marxes de resistència... ja veurem!
Una abraçada!!

joan ha dit...

MOLTÍSSIMES FELICITATS KRAK!!
Com diu algú, ara ja no tens excusa per no intentar, (i fer) la UTMB.
Recordo molt bé la teva cara i el teu crit al moment de la meva arribada, gràcies tio, ets molt gran!

No sé quant ens tornarem a veure. Tinc ganes de canviar una mica de xip, potser em dediqui una temporada ales curses de muntanya, aparcant les marxes de resistència... ja veurem!
Una abraçada!!

Jordi ha dit...

Alba: moltíssimes gràcies!

Joan: em va fer molta il·lusió veure't allà arribant! No ho esperava i va ser un gran moment! Pensava que ja havies arribat feia estona.
Escolleixis el que escolleixis, que tinguis molta sort i ens veiem a la propera.
Abraçades!!

nès ha dit...

no sé com acabo d'arribar al teu blog, buscant quelcom de l'Olla grossa de Nuria crec, però és igual, acabo de flipar, maquina!!!!
Llegir-te és energia, força, motivació i ganes de lluita, FELICITATS!

Jordi ha dit...

Hola nès! Benvingut al bloc, doncs! Moltes gràcies pel teu comentari. Suposo que et deu agradar el fantàstic món aquest del muntanyisme. Ens llegim!

Malfieten ha dit...

Moltes felicitats, celebro que el cap i les cames funcionesin en aquest gran repte.
La UTMB cada cop més aprop.....

Salut!

Jordi ha dit...

Malfiete, moltes gràcies! Quan el cap funciona, les cames normalment no acostumen a fallar!

La UTMB? Uff!! No ho sé, no ho sé...

Anònim ha dit...

[url=http://www.thomassaboss.co.uk]thomas sabo sale[/url] He even referenced the fact that people may be forced to take treatment for flu and basically said there were a lot of rumors that were preposterous. [url=http://www.zoeroad.com]white prom dresses[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]dress outlet shop[/url] zfitzelh Aramark is a "$6 billion contract management company with more than 150,000 employees worldwide that provides support and services to hundreds of companies in fields ranging from food to uniforms to child care" (Vogl, 1997). etflphsu [url=http://www.mulberrylondonshop.co.uk]mulberry handbags outle[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.dressaleuk.co.uk]prom dress uk [/url] For some years Jack and Charlie's "21" has had a standing order for 200 brace of grouse to be shipped from Inverness-shire, commencing on August 12, traditional start of the season in Scotland. [url=http://www.thomassaboss.co.uk]new thomas sabo[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]homecoming dress stores[/url] yjwaedut From reading your entry I got the feeling that you wanted to show others how to draw a pentagram with limited resources, wich is why I gave the other method, you are quite welcome to include it as another method and the protractor method might add another alternative for those who have a protractor available. rhneqpdh [url=http://www.mulberrylondonshop.co.uk]discount mulberry outlet[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.dressaleuk.co.uk]prom dresses cheap short[/url] A lot of people exclaimed they were immediately moving to Canada, where life is supposedly grand. [url=http://www.mitwhite.com]purple bridesmaid dresses[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]short homecoming dresses[/url] dvfgeoig By the early 1990s, viruses transmitted on floppy disks became ubiquitous. obanfjip http://www.mulberrylondonshop.co.uk

Anònim ha dit...

http://www.dressaleuk.co.uk The only thing needed to walk is your decked-out zombie costume and a money donation, according to organizers. [url=http://www.mitwhite.com]vintage bridesmaid dresses[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]plus size homecoming dresses[/url] cmeouuho One cannot describe something one doesn't know or you only have vague knowledge about. nqtiklpt [url=http://www.mulberrylondonshop.co.uk]discount mulberry outlet[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.dressaleuk.co.uk]prom dress under 100[/url] If you're the type of person to disassociate and say "f--- it", then you can be the perfect Effy. [url=http://www.zoeroad.com]http://www.zoeroad.com[/url]
[url=http://www.christianlouboutinosale.co.uk]christian louboutin outlet online[/url] qhpyyjbo These have been a very popular plant with orchid enthusiasts since their discovery. onxtbatn [url=http://www.mulberrylondonshop.co.uk]mulberry handbags outle[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.bestdresseller.co.uk]1discount formal dresses[/url] Wicking perspiration away from your body is the primary purpose of your base layer, which consists of a long-sleeved undershirt and long underpants. [url=http://www.zoeroad.com]girls prom dresses[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]wedding dress cheap[/url] wrlixysz The recent experience with MF Global Holdings Ltd shows how critical the issue is. agxzbbjr [url=http://www.mulberrylondonshop.co.uk]mulberry handbags uk[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.dressaleuk.co.uk]http://www.dressaleuk.co.uk[url] But I digress."That why state biologists are studying the health of polar bear populations and their habitat. [url=http://www.mitwhite.com]bridesmaid dresses under 100[/url]
[url=http://www.christianlouboutinosale.co.uk]christian louboutin outlet[/url] ytzpovgd Since your own body becomes an airfoil or wing when wingsuit flying, it is imperative that you completely understand aerodynamics and the concept of lift. irybgwbw [url=http://www.mulberrylondonshop.co.uk]mulberry purse sale[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.bestdresseller.co.uk]1discount formal dresses[/url] The preserve also has walking trails, picnic areas, and a visitors center. [url=http://www.zoeroad.com]black prom dresses[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]plus size homecoming dresses[/url] qzekugkh True! Good points. zjwtneti [url=http://www.amazingprom.com]prom dresses on sale[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.bestdresseller.co.uk]1discount formal dresses[/url] With the ongoing financial crisis around the world few countries have a difficult or impossible road ahead to re finance their debts without the assistance of other countries or organizations such as the IMF. [url=http://www.zoeroad.com]long prom dresses uk[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]lace wedding dress[/url] eekebsgq Cobra (Flanker)- This player needs to have an SMG or Assault Rifle. jjpvymhm [url=http://www.amazingprom.com]cheap prom dresses[/url]

Anònim ha dit...

[url=http://www.mujeresvestidos.com/]Vera Wang vestidos de novia[/url] Greek traditional: Lime flowers tea (wash). [url=http://www.zoeroad.com]plus size prom dresses[/url]
[url=http://www.xmpllc.com]vintage wedding dress[/url] jqbgrmwl The legal uncertainty over the potential liability of wind farms might make an FWS permitting process the lesser of two evils for the wind industry. ycrjmuxh [url=http://www.amazingprom.com]prom dress stores[/url]