dimecres, 1 de juliol del 2009

Calor

Sé que la notícia realment important, la que totes les cadenes (menys TV3) han obert en portada, perquè és el que (suposadament) interessa a la gent, és la presentació d’en Kaka gentilesa de Mossèn Florentino Pérez, però deixeu-me parlar de l’altra cara de l’actualitat: la calor. Amics, amigues, lectors, lectores, companys, companyes, ja no sé ni com posar-me. Si em moc, suo. Si no em moc, suo. Si aixeco la cama, suo. Si em poso a llegir, suo. Si penso, suo. Si qualsevol part del meu cos entra en contacte amb qualsevol altra part del meu cos (per exemple, poso una cama sobre l’altra), suo. Si escolto la radio, suo. Si escric (ara mateix), suo. Si suo, també suo. Ja no sé què més fer per no suar. (Ara ve la frase bona): ja m’agradaria poder suar de la calor (enginyós, no m’ho negareu... i de collita pròpia).

És una mica esquizofrènic tot plegat: el microones calenta els aliments sense necessitat de corrent elèctric, les gambes congelades es rosteixen al congelador i munten festes i orgies diverses, el ventilador de casa em demana una treva tot alçant un mocador blanc, l’escalfador se’n riu de mi quan surto a la galeria, la nevera no dona l’abast a refredar les coses i ja m’ha comentat que aquest estiu no cal que la descongeli, que ara mateix ja ho està, els de blogger ja m’han proposat de canviar el nom del bloc per “He omplert la banyera d’aigua calenta”, que diuen que així s’adequarà més als temps que corren. Ahir mirant la previsió del temps del Tomàs Molina, aquella línia d’evolució de les temperatures no estava vermella, estava morada! I, evidentment, de tant amunt que estava al gràfic ni es veia.

On anirem a parar? Ens rostirem tots com a pollastres a l’ast? Ens fondrem mentre anem passejant pel carrer? (en el meu cas acabaré convertit en un bassal immens de suor) I jo pregunto: igual que hi ha pantans per emmagatzemar l’aigua, bateries per emmagatzemar corrent, hi ha alguna mena de cosa, aparell o similar per emmagatzemar tota aquesta calor per quan faci fred a l’hivern deixar-la anar?

11 comentaris:

òscar ha dit...

l'opció passar per la dutxa ena vegades elevades a l'enèsima potència és la més adequada en dies com aquest. de fet, estic pensant en instalar al despatx una manguereta per repetir a l'oficina el que faig a casa. no hi tenim terra de dutxa però, total, amb la calor que fa el parquet quedaria eixut en un tres i no res.

una abraçada (de nou) molt forta, crack!!!

Assumpta ha dit...

Blogger no funciona? Asseguro que ahir a la nit aquest post no hi era i ara "diu" que és de les 18:23!! :-))

Segur que és un altre efecte de la fastigosa i repulsiva calor. No m'agrada l'estiu!!

Em pensava que al final el que proposaries seria un magatzem de suor per poder-ne treure algun tipus d'energia no contaminant jeje

Ufffffff... faltan uns 82 dies per començar la tardor...

neus ha dit...

a no! m'hi nego rotundament, a l'hivern que faci fred, è? i molta si pot ser... hooooooooooome!

va, et faré una mica de ràbia... o no.
Aquests dies en què tothom es queixa de calor (jo inclosa, que no la suporto, que qualsevol dia d'aquest migro al Canadà o a Alaska) he passat fred! sí, sí, fred! no, no, no estic loca perduda, no.
Cada matí al bus, després de fer-nos passar caloreta (totalment suportable) ens posen ambient polar i m'haig d'abrigar. Ho juro.
Al lloc on dino hi tinc fred. L'aire va a tota pastilla i m'haig d'abrigar. Ho juro!
Cada vespre, tornant a casa amb el bus, acabem amb la sensació de que ens movem dins un congelador ambulant i m'he d'abrigar i, a vegades o sigui cada dia, no en faig prou amb el jersei i em foto de fred. Ho juro.

L'única fred que he passat a gust va ser al Pirineu, als peus del Balandrau. Que quan el solet quedava rera algun núvol i es girava airet s'hi estava més que bé.

Si-us-plau... algú pot tancar la refotuda calefacció????

bajoqueta ha dit...

Estic derretida!

me moro!!!!!!!!!!!!!!!

Sergi ha dit...

Més val prendre-s'ho amb conya i amb paciència, que sembla que va per llarg. Jo tampoc suporto la calor, ni aquesta sensació de brut que et queda al cos ja a mig matí. La dutxa no serveix per a res, surts ja amb perletes al front. L'única solució és emigrar a algun país nòrdic. Jo el fred el tolero molt millor.

Assumpta ha dit...

Si anem tots a un pais nòrdic a viure, fins al mes d'octubre, no ens faran descompte en viatges i estància per ser grup nombrós?

Angle ha dit...

Tu ho tens fàcil amb aquesta banyera ben plena d'aigua freda.

Estic amb l'Assumpta, emigrem tot junts al nord. Que tal a Finlàndia, Assumpta? Allà pels llacs :)

bajoqueta ha dit...

Si tu me dices ven... lo dejo todo!

Nem a Finlàndia nem, ai què bonic seria dormir en una manteta... i durant lo dia portar un abric :)

Eloy ha dit...

La nit de Sant Joan és la més llarga de l'any.
Llavors, l'enginyós Alfons Arús diu que a partir de Sant Joan, els dies cada cop són més curts i, per tant, ens apropem a l'hivern.
És a dir, ja estem a l'hivern, no sé de que coi ens queixem tant, jejejeje. ;)

Assumpta ha dit...

Tots cap a Finlàndia :-)) aquí no s'hi pot estar, és asfixiant!!

Alex. ha dit...

Avui he dormit tota la nit amb l'aire condicionat... en plan pingüí!!!

Bon post!!!

El de la foto... la Mairena o la Feliu?