dimarts, 28 de juliol del 2009

El nou nou.

Ja està aquí. Punt i final al serial de l’estiu. Ahir, presentació del successor d’en Samu, qui ha d’agafar el seu relleu a la davantera del Barça. Nou per nou (que no vuitanta-u). No en va, l'Ibramovic s’ha enfundat el número nou a la samarreta. És el nou nou. L’home més car de la història del Barça. Operació, però, que malgrat el preu ha sortit rodona: en Profeta Pep s’ha tret un pes de sobre i li han portat finalment del davanter que va demanar. I, per cert, no us deixeu enganyar. La premsa parla molt. El fitxatge ha estat car, però tampoc els setanta-cinc o vuitanta milions que he escoltat. La meva teoria és que Eto’o ha sortit amb la carta de llibertat encoberta o, com a molt, si voleu el preu del camerunès hagués estat, com a molt, quinze milions. No oblidem que només li quedava un any de contracte. Una altra cosa és, en condicions normals (és a dir, que li restessin dos o tres anys per acabar contracte), el seu preu al mercat, que no ho dubteu seria d’uns seixanta milions d’euros. Però això, repeteixo, amb unes altres condicions.
Per cert Samu, gràcies. Moltes gràcies per tot. Saps de sobres que no t’oblidarem. Ets ja història i has fet història, com els grans. I estàs entre els grans. Els molt grans. Com toca. Amb les teves coses bones i dolentes. Amb els teus gols i les teves frases fora del camp. Amb tot això, gràcies! De tot cor!
Gran repte, doncs, el que t’espera, Zlatan. I sort. Molt sort. Fes-nos fruir com ho ha fet l’Eto’o. Enamora’ns. Enlluerna’ns. Fes-nos vibrar. Esbalaeix-nos. Deleixa’ns. Fes-nos xalar. Colpeix-nos. Deixa’ns bocabadats. Roba’ns el cor. Fes-nos feliços. Emociona’ns. En poques paraules: marca gols. Molts gols. Aquí som senzills. Si fas això, ens tindràs a la butxaca. És clar que amb frases com aquestes...
... no trigaràs molt de temps en tenir-nos del teu costat. Benvingut!

20 comentaris:

neus ha dit...

I no va dir que era el somni de quan era petit jugar al Barça?? que poc original! jejeje

Benvingut sigui mentre faci la feina, com tots.

No entenc com ens requen tant els calers a un club que se n'estalvia a carretades cada any. Si tenim en compte que no hem de fitxar a més de la meitat de la plantilla, no sé perquè són tan garrepes a l'hora de comprar! I consti que penso que és immoral pagar el que paguen, començant pel que menys cobra.

Clidice ha dit...

bé, veig que l'han ensinistrat com cal, que això als catalanets ens encanta, com que ens foten d'hòsties per altres bandes!

És un molt bon jugador, a veure com encaixa :)

òscar ha dit...

dos petits apunts a la banyera futbolística d'avui dimarts.
1.- suposo que eto'o no marxarà així. sense comiats ni l'agraïda ovació que crec que es mereix dels socis i patitzants.
2.- suècia està esdevenint la nova xina que colonialitza el món? abba. pipi calzaslargas. ikea. stieg larsson. henrik larsson. les sueques del carrer astúries que no em fan ni un cop d'ull i, ara, aquest armari de futbolista de nom impronunciable!!!

Assumpta ha dit...

Veig la fot de l'Eto'o i se'm fa un nus a la gola... i no és broma, eh? Ufff!! quants records, quants crits celebrant els seus gols!!
Samuel, MAI, MAI t'oblidaré, mai!!

Dit això, dono la meva més cordial benvinguda a Ibraihmovic, al qual no vull veure com al "substitut de..." si no com a un genial i magnífic futbolista al que vull aprendre a estimar. I, de fet, ja ho estic començant a fer :-)

La frase que senyales em va encantar jejeje

Per cert, que m'ha fet gràcia la relació que ens recorda l'Òscar de l'origen del jugador amb l'IKEA :-)

Força Barça per sempre!!

Eloy ha dit...

Esperem que com a mínim doni el mateix rendiment que l'Eto'o. A veure.
Per cert, per què s'ha fitxat al Henrique i al Keirrison? Qui guanya diners amb això?

Jordi ha dit...

Elur: la veritat és que la originalitat i els futbolistes no van molt de la mà...
Home, imagino que sempre s'ha d'intentar pagar el mínim possible. I el Barça té moltes despeses en seccions que el Madrid, per exemple, no té.

Clidice: aquest venia amb la lliçó ben apresa del que havia de dir. Ah!! I amb petó a l'escut inclòs!!

Òscar: Per punts:
1.- Uff!! M'agradaria dir-te que no, però... ho veig complicat!!
2.- Suecia no para d'exportar coses al vell continent! Ara em sembla que comencen a tocar el tema sarcòfags i reproduccions d'actuacions de la Núria Feliu.
Sort avui pel carrer Astúries. Mai se sap...

Assumpta: plora, plora tot el que vulguis. És bo!! A l'Eto'o l'hem de plorar i l'hem d'agrair tot el que ha fet i mirar endavant, sobretot!!
Força Barça i força IKEA!!

Eloy: jajaja molt bona aportació, perquè ara resulta que davanter brasiler amb més futur no el vol cedit ningú!! Coses rares!! I més tenint al Bojan...

Assumpta ha dit...

Gràcies, gràcies per la teva comprensió i per deixar-me la teva espatlla culé per plorar el meu enyor... sniff.

Seguiré el teu consell i miraré endavant... Si!! :-))

Aquesta part del teu post ajuda a mirar endavant ;-)

"Enamora’ns. Enlluerna’ns. Fes-nos vibrar. Esbalaeix-nos. Deleixa’ns. Fes-nos xalar. Colpeix-nos. Deixa’ns bocabadats. Roba’ns el cor. Fes-nos feliços. Emociona’ns. En poques paraules: marca gols. Molts gols. Aquí som senzills. Si fas això, ens tindràs a la butxaca."

Força BARÇA i força IKEA!!

joan ha dit...

No estic gens d'acord amb com s'ha tracta a l'Etoo, però, què hi farem!
Copm diu en Guardiola, ell es qui tria amb qui vol treballar, per tant ho respecto.
Però no em satisfà.
El nou...
Bé caldrà veure com juga i que fa. D'entrada, s'ha de guanyar el meu suport, no el regalo pas!
Salut!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Tinc un bon pressentiment amb Zlatan. Triomfarà!
salutacions
sílvia

Jordi ha dit...

Assumpta: ja saps que a la banyera s'hi pot fer de tot i sempre hi ha una aixeta lliure per plorar-hi!! jejeje

Joan: Bé, jo tampoc estaria molt d'acord en com se l'ha acomiadat, però és molt difícil que un crack surti per la porta gran de Can Barça. Quan no el vols, no se'n vol anar i si se'n vol anar tu llavors no vols que marxi... És molt complicat!

Silvia: jo també el tinc! I crec que farà més gols que Eto'o.

neus ha dit...

saps? avui m'he emprenyat molt amb els de l'Sport, només es dediquen a desqualificar l'Eto'o... no ens han pas de convèncer de res, tenim criteri propi, que no ho saben o què?

Comment tu t'appelles?
je m'appelle Samuel!

Voldria tot el Camp Nou cantant això durant cinc minuts el dia del primer partit.

au, ja ho he dit :P

Jesús M. Tibau ha dit...

superar les xifres d'Etoo serà moooolt difícil

Assumpta ha dit...

Siiiii Eluuuuuuur, si!!! :-))

Tot el nostre suport a Ibrahimovic, també, perquè ara és jugador del Barça i jo sempre recolzo els jugadors del Barça: els seus èxits són els nostres èxits!!

Però tens tota la raó, tota... què són aquestes desqualificacions a Eto'o?? Per què?? I els 130 gols que ha fet amb la nostra samarreta? I la seva lluita, la seva entrega, la seva fam de gol?

I les dues Champions? Les hauriem guanyat sense els seus gols??

Comment tu t'appelles?
je m'appelle Samuel!

neus ha dit...

Has llegit l'entrevista que hi ha a la vanguardia Assumpta? és molt bona :)

Angle ha dit...

L'Ibrahimovic és jueu? Ho dic pel nom. Si és així pot ser l'han fitxat per a contrarestar al Cristiano. Tot queda en relilgions monoteistes i el mateix Déu... el fútbol!!!

Assumpta ha dit...

Ostres, no, Elur a veure si la trobo per Internet :-))

Jajaja Angle ets un mestre dels jocs de paraules :-))
No tinc ni idea si és jueu... és d'ascendència serbia i bosnia, crec... és de raça gitana, segons m'ha dit mon cunyat (font a vegades no molt fiable)

Jordi ha dit...

Elur: A l'Sport se li ha de fer poc cas! Jo el miro cada dia, sí, però amb compte i amb un filtre!! jejeje La veritat és que en Samu es mereix un gran homenatge, com a gran que ha estat, amb les seves coses bones i les seves coses dolentes. I per això, no l'oblidarem mai!

Jesús: i tant! Però mirat fredament, Eto'o necessitava sempre mínim tres ocasions per fer gol. Si aquest té més punteria pot inflar-se a fer gols.

Assumpta: no sé si les haguéssim guanyat o no. L'única cosa objectiva a hores d'ara és que ell va marcar a les dos finals i això val per molt!

Angle: jajaja Com diu l'Assumpta, mestre de jocs de paraules, és una mena de poti-poti per part de pare i mare.

Alba ha dit...

Benvingui Ibra!!! S'haurà d'esperar fins el Gamper per veure'l jugar. En fi, esperem que s'adapti a la perfecció a l'equip.
Salutacions

Sergi ha dit...

Fer oblidar Eto'o és una cosa que no està a l'abast de massa gent. I per molt que alguns mitjans com l'Sport es dediquin a emmerdar la seva imatge, em sembla que els aficionats estarem d'acord que diu les coses pel seu nom, i això dintre del camp vol dir a base de gols. Pocs jugadors he vist deixar-se la pell com ell sobre del terreny, i això no se li pot retreure, i ha de passar per davant de les bajanades que destaca l'Sport. Em venen ganes de cremar-los la redacció cada cop que veig que se'n riuen. Potser ja no era el seu moment, potser no el volen i havia de marxar. Això ho podem entendre i respectar, els seus motius tindran, i no som qui per discutir-los. Però ara que ha marxar és moment de treure's el barret i fer una reverència. Que tingui molta sort i que segueixi demostrant que és el millor davanter del món.

Fer oblidar Eto'o és una cosa que no està a l'abast de massa gent. I si hi ha algú que pot fer-ho, aquest és Ibrahimovic. Si haguessin fitxat a qualsevol altre, inclòs al Villa, jo pensaria que no està a l'alçada (amb l'excepció de Benzema, que crec que amb bona companyia pot fer molt mal). Però Ibra és un tros de nou, i ho demostrarà. Quan els diaris es cansin de les seves fanfarronades se'l carregaran, però espero que, com l'Eto'o, parli dintre del camp, que és on un jugador ha de parlar.

Jordi ha dit...

Alba, segur que sí que s'adaptarà!! I farà moooolts gols!

XeXu, per desgràcia els diaris han de vendres i si és a base de criticar, dons ho faran. Ara, tots sabem que l'Eto'o ha estat algú molt gran a Can Barça i no ens deixem enganyar. De totes maneres, jo sóc dels que crec que el canvi era necessari.