dilluns, 14 de setembre del 2009

El referèndum.

A la preocupació que planeja per tota l’Espanya sencera i part de les Canàries i les Balears sobre el futur de la Belén Esteban amb tot el pack de personatges que va darrera (filla, ex-torero,...), s’ha afegit un nou problema: el famós referèndum de Areyns (ho escric així perquè segons Antena 3, televisió referent a tota Espanya i part de l’estranger ho escriuen així, i ho pronuncien també d’aquesta manera). Doncs bé, sembla que aquest petit poble insurrecte, capdavanter de l‘independentisme català, abanderats insurgents, on aquest passat diumenge han onejat més senyeres i estelades per metre quadrat de tot el nostre territori sencer, els ha produït algun que altre maldecap. I és que les xifres i els percentatges canten (i no per soleares). Canten clar i català, com ens agrada aquí. El 96% dels que han anat a votar, volen la independència. No està gens malament, no?

De totes maneres, sé que ha estat un referèndum d’estar per casa, d’aquells que allà en diuen de Juan Palomo, del yo me lo guiso yo me lo como, però les dades són si més no, significatives. Han votat, crec, un 41% de la gent empadronada, que déu n’hi do! Sé que no es poden extrapolar dades, o que es fa difícil, però per molt que aquest 59% restant votés que no volen la independència, les xifres no serien tant dolentes. Potser als voltants d’un 45% dels votants dirien que SI. I què voleu que us digui, que crec que anem per bon camí.

Ah!! I que s’agafin a la cadira que ara venen més municipis darrera que també volen seguir el mateix camí i convocar un referèndum (ni oficial ni vinculant, evidentment, com el d’Arenys) per copsar l’opinió general. Bona iniciativa! No dubteu que si tingués l’oportunitat d’anar a votar, si a la gran (Visca) Barcelona en convoqués un, encara que fos l’associació de veïns, els promotors de la festa major de Gràcia o el quiosquer de la cantonada, servidor seria dels primers en dipositar el meu vot a favor del SI.

Així que, o la Belén Esteban s’espavila i treu exclusiva rere exclusiva, o aquesta mena de gra al cul que som per la resta de l’estat els catalans li traurem el protagonisme. Que tremoli el Tomate!

Ara parlant seriosament. Servirà d’alguna cosa? Uff!! Crec que serà un boom comparable al de les seleccions catalanes, que en el seu moment tothom va remar endavant i en la mateixa direcció, però com que a Madrid ho paren tot, a consciència, ens acabarem cansant de veure que per moltes iniciatives que prenguem, no hi ha res a fer. I a més a més, és curiós, perquè si tant ens critiquen i tant ens volen mal i tant malament els caiem i tant poc es preocupen de com s’escriu i con es pronuncia correctament el nom d’un poble que pertany a la seva geografia, si més no, és curiós que ens vulguin tenir al seu costat...

14 comentaris:

Assumpta ha dit...

Aplaudiments unàmims (Josep Lluís i jo: 100% dels habitants d'aquest humil domicili) :-))

Com m'agradaria a mi que a algú de Reus se li acudís fer el mateix que, com tu dius, allí estaria jo amb el meu "SI" tota feliç i contenta :-))

Diuen que va votar més gent que a les europees, no? jejeje

Asterix i Obèlix sempre m'han caigut molt bé... avui, tots som Asterix i Obèlix.

VISCA CATALUNYA!!!

Luigi ha dit...

Doncs per mi Arenys continuarà sent el poble de Salvador Espriu

La gent hauria de llegir més poesia i no mirar tant la televisió...

(ep! que no ho dic pas per tu, maifren)

Clidice ha dit...

en tot cas als espanyols "normals", vull dir els que no viuen de la sopa boba als madriles, també els convindria prendre nota d'Arenys. Perquè les entomen pel broc gros, sense poder dir ni piu. A Arenys s'ha vist com ha de ser la democràcia: preguntar al poble que vol. I si vol la independència, doncs et fots i se li dóna. :)

Ferran Porta ha dit...

Doncs goita, jo no crec que això sigui flor d'un dia, com la qüestió de les seleccions, que puja i baixa a la llista del Top Ten segons el moment. Penso que Arenys de Munt, 13 de setembre, marca un abans i un després, una tendència. Al cap i a la fi, seran els propis espanyols els qui s'encarreguin de mantenir-ho a l'agenda política i, sobretot, mediàtica!

Albert ha dit...

Bon post i bona foto.
No sé si servirà de massa, però em sembla una bona iniciativa. Dubto molt que a Barcelona se'n faci un...

Adéu!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Hereu ha dit que a Barcelona no es farà. Té massa feina justificant el sor de la "hermanísima".
salutacions
sílvia

Jordi ha dit...

Assumpta: gràcies pels aplaudiments, no me'ls mereixo! Proposo que l'IKEA faci un referèndum a favor del SI o del NO i regali frankfurts! Visca!!

Luigi: maifren (jejeje, m'ha agradat), servidor llegeix, però no poesia, sinó novel·la. Lluitar per uns ideals tampoc està malament, no? L'Espriu segur que també hagués votat!

Clidice: tant de bo tot fos tant fàcil! Llavors crec que ja faria temps que la tindríem!

Ferran: vols dir? De totes maneres ho aturaran tot a Madrid i nosaltres, cansats d'esperar i d'esperar, morirem d'avorriment... Tant de bo tinguis raó!

Albert: a Barcelona no se'n farà cap, segur! Almenys a nivell de tota Barcelona.

Silvia: jajaja només li faltaria ara al PSC posar-se en aquests merders i enemistar-se amb els d'allà...

neus ha dit...

Tot és començar. D'aquesta s'ha parlat de la independència catalana a tot el món. D'aquesta tot el món s'ha adonat que el que tenien com a referent, la transició españñola a la democràcia és una camama, teatre, una mentida amb totes les lletres. D'aquesta Ecspañña no sap què fer-ne: ens hem comportat d'una manera cívica, intel·ligent, pacífica i democràtica, ells això no saben què és. D'aquesta s'ha despertat molta gent, sobretot els feixistes i han quedat ben retratats. D'aquesta se'n parlarà durant molt de temps: ja hi ha gent que se'n cuidarà de que no quedi tot plegat en una anècdota.
Ja hi ha 60 municipis que volen proposar el mateix referèndum. Potser no seran vinculants, però tot arribarà.

Visca Catalunya! Visca Arenys de Munt!!

Jordi ha dit...

Elur: i visca l'Elur per aquest gran comentari! M'ha agradat molt, de veritat com ho has expresat! Ara m'ho has fet veure una mica més optimista!

Assumpta ha dit...

Al referèndum d'IKEA també voto "SI", però te'ls menges tu, eh? No deies que tenien gust de plàstic? jajajajaja ai que em dóna l'atac de riure de les 12:32!!

Jordi ha dit...

jajaja No deia que són plàstic i que no tenen gust, però estan bons!

Assumpta ha dit...

Això és teràpia... riure és molt sa!! jajajaja

"No tenen gust, però estan bons" :-))

Serà el gust del ketchup o de la mostassa, o del pa ;-)))

Veus? Ara m'has fet venir ganes de probar-los!! :-))

Jordi ha dit...

Exacte, el gust que tenen és el de la salsa que els hi tires per sobre!

Anònim ha dit...

Aquest Referèndum d’Arenys de munt ha esta què molt bé.

Què bé aniria què ho fessin a més llocs.

Que comencin a posar el cul en remull el espanyols, què això és el principi.

A veure si el del PP i la Cope i altres comencen a callar una mica i ens deixen en pau.

Que no ens tinguin tantes manies què ja tenen prou feina per ells.

Què na prenguin!

VISCA CATALUNYA!

Mama Jordi