diumenge, 8 de novembre del 2009

I love Pedroooo!

O enjoy Pedroooo. Com volgueu. La Pedrooooomania arriba al Camp Nou i inunda cada racó i cada seient (lliure o no lliure) de l’estadi. Ahir Barcelona, Catalunya sencera va cridar i va vibrar amb els gols del tinerfeny (perquè amb el seu joc, tot sigui dit, no vam vibrar gaire). De totes maneres, quin jugador més rendible (que no rentable. El català correcte, passa’l). Sempre que surt (o gairebé sempre) marca. Llavors, la pregunta és: per què no juga més? No ho entenc. Ara mateix està en ratxa i s’hauria d’aprofitar. Profeta Pep, tu que llegeixes aquest humil bloc, fes-me cas i fes-lo jugar més.

Centrant-nos ja en el partit, alineació estranya/rara/no-entenc-res (Xavi, Messi, Iniesta i Alves a la banqueta), espessor general de l’equip i vent, molt vent. Avesats com estàvem a que el gol arribés (o no) tard, el nostre Pedroooo ha marcat d’hora. Sorpresa!! Ha estat llavors quan m’he gira’t cap a la concurrència i he llançat la frase: “He tingut un somni!” (o I have a dream, en versió americana). Veia el hat trick d’en Pedrooo, allà, a tocar, davant meu. El veia fent el símbol del tres amb els dits. El veia sortint del camp amb la pilota. El veia... El veia! I ves per on, que després del gerro d’aigua freda de l’empat mallorquí, en tres minuts el Barça ha marcat dos gols per tancar la primera part amb un 3 – 1:
- Minut 40, Pedrooooo, després del mambo, és a dir, tres xuts trets pel porter a boca de canó i finalment la rematada final de l’ídol de masses. 1, 2, 3... maaaaambo!
- Minut 43, gol d’Henry de cap després d’estirar-se de forma no molt normal. Comentari d’un parroquià del bar: “Como se ha tirao el abuelo!”.

Però el somni, s’ha esvaït als cinc minuts de la segona part quan Messi ha entrat per Pedroooo. Pep, això no es fa! Jo tenia un somni. Jo tenia una visió. Jo havia llançat als quatre vents una profecia. Jo, com molts, ja tenim Pedrooooodependència. Jo volia veure el hat trick. Però no ha pogut ser... T’ho perdono, perquè ets tu. El mestre. El guia. El gurú.

I el partit no ha tingut més història... bé sí! ENS HAN XIULAT UN PENAL A FAVOR! Després de nou jornades de Lliga, sent com som l’equip que trepitgem més l’àrea contrària i que tenim més ocasions, el primer penal arriba ara. Però bé, tampoc direm que abans n’ha deixat de xiular un per mans dintre de l’àrea. Això sí, no patiu que el penal que ens han xiulat és d’aquells penals com una casa de pagès. És a dir, INDISCUTIBLE!

LA TRADUCCIÓ.
No sé si heu vist el partit per Gol Televisió. La comentarista que tenen al camp, quan tot el públic cantava aquella cançoneta mundialment coneguda per tothom d’ “olelé olalà, ser del Barça és, el millor que hi ha!”, ha dit quelcom semblant a que el públic començava a cantar i l’ha traduïda com a “Olelé olalá, este Barça es, es un campeón!”. Amb traduccions així, qui necessita traductors?

20 comentaris:

neus ha dit...

'vist' i escoltat per goltv... que no van cantar amb la mateixa alegria els gols culés que els mallorquins. perquè mai, mai, mai hi posen algun comentarista culé? i que no em diguin que no n'hi han!
poso vist entre cometes perquè feia de cangur i només he vist els gols :P
ai és que em fa tanta ilu aixo de fer de cangur que ho dic constantment! jejejejje
L'Arnau s'estava adormint plàcidament quan en Messi ha marcat de penal. Llavors tot eren plors. Espero que no sigui una mala senyal, sa mare ja m'ha dit i confirmat que 'aquest nen si sap el que és bo, se'n cuidarà prou de no ser de cap altre equip que no sigui el barça!' Fins aquí l'anècdota del partit d'ahir.

La mossa aquesta de la tele... és la mateixa rossa que va entrevistar en Pedro? ja ho sap que el que va dir aquell noi nomes ho va escoltar ella? que ningú li ha explicat que el vent s'endú les paraules? acosta-li el micro, flasca!

Jordi ha dit...

Elur/Cangur o, la barreja, Elangur, estigueu alerta! L'Arnau ha de ser del Barça i de ningú més! La culé neix, no es fa!
Ostres, no vaig sentir l'entrevista. Quan va acabar el partit ja ens vam alçar de la taula del bar. Però bé, suposo que sí que serà la mateix. Una joia de comentarista, entre tu i jo!

zel ha dit...

Ja ens tocava el penal, que estem d'una mala sort...no entren coi, i a d'altres... bé, a veure si tanta competició ens farà mal!

Assumpta ha dit...

Homeeeee, és que després de la frase en anglès de que tenies un somni, havies d'haver afegit Yes, we can i llavors segur que hi havia el hat trick de Pedrooooooo :-))

Eluuuuuuur això de que el nen va plorar amb el gol de Messi no ho sabia jo, eh? L'has d'adormir cantant-li el nostre himne :-))

La traducció de la rossa aquesta boníssima, eh? ufff quins elements!! Jo no tinc tele de pagament, el varem escoltar per diferents emissores de ràdio, doncs anavem en tren Barcelona-Reus i, clar, el senyal anava a estones i havia d'anar canviant. Això sí, tots els comentaristes estaven ben estranyats amb l'alineació... Mira, una manera com una altre d'en Pep de sorprendre el Mallorca :-))

Garbí24 ha dit...

Sens dupte de Pedrito a Pedrazo en pocs partits. Jubilem l'Henry?

Jordi ha dit...

Zel: sembla que la mala sort se'n va i la punteria torna... Que segueixi la ratxa!!

Assumpta: L'Arnau va plorar d'emoció, de pensar que a la jornada deu ens xiulaven el penal!! Pobre, tant petit i ja preocupant-se!
En Pep és el rei de les sorpreses. I li surten bé, al tio!!

garbi24: benvingut al bloc! Mentre no sigui Pedraza... ;-)
Ummm... sí! Jubilem-lo! O millor, venem-lo que encara en treurem alguna cosa a final de temporada!

Sergi ha dit...

Home, normal que tinguéssim una banqueta de 700 milions, s'ha de reservar que aquesta setmana hi ha copa del rei amb la totpoderosa Cultural Leonesa a casa!! Qualsevol precaució és poca.

El partit va ser dolentot, i tot i no fer massa cosa, 4 golets. No està malament. Pedro és la sorpresa més agradable i estranya de la temporada. No és res de nou que Ibra és bo, però aquest xaval... collons, encara en farem alguna cosa. Està marcan els gols que marcava Henry l'any passat, no anem mancats.

I anar sumant i anar seguint, que som líders.

Uri ha dit...

Veient el partit x Gol Televisión i no posar l'audio de RAC1 escapa a la meva comprensió...

Assumpta ha dit...

Ahir vaig sortir jo al RAC-1 :-)

Anavem al tren i un dels locutors, parlant del vent que feia i de vents en general, va dir que la ISA era un "VIENTO CANARIO" i un altre li va dir que no, que una ISA era un tema musical i el del "VIENTO" diea que ho posa així als mots encreuats: "Viento canario" de tres lletres i la resposta és ISA

Però, en realitat, estava confonent "VIENTO" amb "AIRE" un "Aire canario" és el que demanen els mots encreuats :-)

Una de les acepcions de la paraula "Aire" segons el Diccionari de la RAE, és:

14. m. Mús. canción (‖ música de una composición).

Per tant, una ISA és un Aire canario, o sigui, un tipus de cançó regional canaria.

Els hi vaig enviar un SMS i ho van dir jeje... "Assumpta, de Reus, ens ha dit que no és un vent..."

Bé... no te massa importància, però em feia gràcia explicar-ho :-)

neus ha dit...

ejem... d'això... al Tití si no us plau prou, també me'l podeu enviar a casa, gràcies. De res.
... no calen llacets, que a vegades costen massa de treure i la vida és curta i el temps passa de pressa!

Jordi ha dit...

XeXu: i jo que tinc la impressió que els ha reservat per jugar amb la Selecció...
Suma i segueix i això és important! No predre aquests partits és vital!

Uri: els del bar són soberans i posen l'idioma que volen... s'ha de respectar! jejeje

Assumpta: tothom té el seu minut de glòria a la ràdio!! Felicitats!!

Elur: jajajaja Ostres, a aquest pas faràs col·lecció de velles relíquies!!
De l'Henry m'agrada molt com vesteix!

neus ha dit...

jejejejejje no em negareu que tinc bon gust.
Ara, si me n'he de quedar només un... trio una relíquia retirada. Per favor, porteu-me en Liliam Thuram! quin tros d'home, quina cara tan ben feta! Quanta integritat que té!
jejejeje

deu ser el vent que m'esvalota!

bon dia i millor setmana!!

pati di fusa ha dit...

PROU, PROU, PROU!
el titi ni és vell ni s'ha de jubilar. que vingui a casa meua, que jo el cuidaré... :)

(una altra gran aportació tècnica, eh? :P)

Jordi ha dit...

Pati di fusa, tens cua. Us ho haureu de jugar a sorts amb l'Elur. Bé, a no sé que l'Elur es conformi només amb en Márquez...

sànset i utnoa ha dit...

Un partit fred, però ja tocava guanyar!

És veritat que cal destacar les traduccions "lliures" del personal de GolTV. La seva màxima déu ser: "si no lo entiendo, me lo invento". Periodisme rigorós, sí senyor!

*Sànset*

Jordi ha dit...

Sànset: benvingut al bloc! sí que tocava guanyar sí, pel benestar de toooots els culés que ja començàvem a patir una mica.
Podríem nominar aquesta periodista al premi Sant Jordi...

sànset i utnoa ha dit...

Je, ves no li donin el Premio Planeta...

*Sànset*

Jordi ha dit...

possible i probable. Tal i com van aquestes coses...

Anònim ha dit...

jo, la veritat, no sé què fa aquest xiquet, però és un crack, no enamora jugant però no falla tu...

Jordi ha dit...

exacte, el seu joc és discret, però la seva efectivitat no!