divendres, 24 de desembre del 2010

Primer conte de Nadal de La Banyera.

L’home mirava a través dels vidres de la porta que donava al balcó les llums de Nadal enceses al carrer. Feien pampallugues i tenien uns colors vius. Va fixar la vista en aquell pare Noel amb llums que estava penjat al balcó i que feia veure que mitjançant una escala accedia al seu pis. Va córrer les cortines i va anar a seure al sofà mentre escoltava com la seva cadena de música interpretava nadales típiques d’aquella època de l’any. El pessebre lluïa formós a sobre el moble, i al seu costat un avet tot guarnit amb boles, cintes, llums intermitents i tot tipus d’ornaments nadalencs amb uns quants regals molt ben embolicats a la base. A sobre d’una lleixa del moble, descansaven dempeus tot de postals de Nadal amb dibuixos cridaners. A més a més, la televisió encesa vomitava un rere l’altre anuncis típics dels Nadals passats i presents tals com “Las muñecas de famosa se dirigen al portal”, “Hola, soy Edu, feliz Navidad!”, “Vuelve a casa vuelve por Navidad”, “Ara ve Nadal, farem xerinola i beurem cava Canals i Nuviola” o “El Lobo qué buen turrón, qué buen turrón”. A sobre la taula hi havia quantitats ingents de menjar: sopa de Nadal amb galets d’aquells que els has de tallar amb ganivet, un estofat amb bolets, canelons i un gran, què dic gran, enorme assortit de torrons, neules, polvorons i massapans.

Feia anys, molts anys que odiava el Nadal. Portava tres dies tancat al menjador fent teràpia. El metge li ho havia recomanat. Teràpia de shock, li havia dit. Però després d’estar tres dies vivint i pensant només en Nadal, encara l’odiava més. Va treure’s el barret de pare Noel del cap, el va llençar a sobre la taula i es va dirigir al quartet de bany. Allà, va començar a omplir la banyera amb aigua freda. Volia relaxar-se i oblidar-se de tot. Sempre li funcionava.

Malgrat tot, amics, BON NADAL per tothom!

18 comentaris:

El porquet ha dit...

Ningú s'escapa del neguit nadalenc, ja sigui per il·lusió o per no encaixar bé els rituals que aquest porta.

Sergi ha dit...

Si és que no m'estranya, ni al Pare Noel li agrada aquest dia! Però s'ha de passar, no? Bones festes Mr Banyeres!

Jordi ha dit...

El porquet: i tant! Hem de passar per l'aro! Benvingut al bloc!

XeXu: No li agrada? Ostres, a mi m'havia dit que sí!!
Molt bones festes, Mr. Nocturn!

McAbeu ha dit...

Com dius tu mateix, malgrat tot MOLT BON NADAL!!

Assumpta ha dit...

Ostres, Jordi... imagina't un Nadal diferent...

A) PRIMERA VERSIÓ:

"L’home mirava a través dels vidres de la porta que donava al balcó les llums de Nadal enceses al carrer. Feien pampallugues i tenien uns colors vius. Va fixar la vista en aquell pare Noel amb llums que estava penjat al balcó i que feia veure que mitjançant una escala accedia al seu pis. Va córrer les cortines i va anar a seure al sofà mentre esperava que fos l'hora. A les 8 en punt els de l'ONG l'anirien a buscar amb la furgoneta. Tenien una ruta de botigues per les que passar, un cop havien tancat als clients, a recollir donacions de menjar que, després, havien de passar a repartir pels menjadors socials...

Feia anys, molts anys que odiava el Nadal... però aquell any seria diferent, aquell seria un Nadal de debò.
"


B) SEGONA VERSIÓ:

"L’home mirava a través dels vidres de la porta que donava al balcó les llums de Nadal enceses al carrer. Feien pampallugues i tenien uns colors vius. Va fixar la vista en aquell pare Noel amb llums que estava penjat al balcó i que feia veure que mitjançant una escala accedia al seu pis. Va córrer les cortines i va anar a seure al sofà mentre esperava que tornés la seva dona de recollir el nen de casa els avis. Ell ja ho havia preparat tot i una dolça impaciència l'omplia.

Feia anys, molts anys que havia odiat el Nadal... però ja no era així. Des que el petit Jordi havia nascut, feia tres anys, tot era molt diferent. Al sortir de la feina havia anat a buscar petites llaminadures, una capseta de plastilines que tant li agradaven al seu fill i un conte... aquella nit els hi portaria el tió...
"

BON NADAL I FELIÇ 2011!!!

pati di fusa ha dit...

relaxar-se en aigua freda... bonica paradoxa, bbbrrrrr!!!

bones festes i, sobretot, un molt bon any, jordi!!!

pati di fusa ha dit...

ah! molt bona la reivindicació i els desitjos nadalencs per a aquells del TS: que rebentin però que no esquitxin!!!

Anònim ha dit...

Et comprenc, Jordi

Però cada any arriba el dia de Nadal i s’ha de passar.

Conforma et vas fent gran perds una mica la il•lusió i més quan alguns any et va faltant algun ser estimat, com per ejemple els pares.

Animat! Que ja s’ha costa el dia 31i aniràs cap Esterri a
trobar-te amb l’Alba, una de les persones que més estimes.

24 hores i el dinar de Nadal i ja s’haura passat el dia.

M’entres t’escric vaig fent mosegades a la sùper gominola que en veu regalar ahir l’Aba i tu.

Està bonissimaaaaaaaaaaaaaaaa

BON NADAL PER TOTHOM!!!

Molts petons,

Mama

Jordi ha dit...

McAbeu: malgrat tot, malgrat tot! Ben trobada la frase.

Assumpta: em podria quedar amb les dos opcions, però posats a escollir em quedo amb la segona, que encara no tinc criatures! El Nadal viscut amb nens ha de ser més bonic, no ho dubto. La seva il·lusió és la teva. És diferent!

Gràcies per aquests dos regals en forma de conte! Versió Assumpta. Et dono permís per publicar-los. Ara que hi ha una cosa que no m'agrada: no surt una banyera amb aigua freda!! Mira que em ronda pel cap fa temps fer una mena de concurs de relats on aparegui una banyer amb aigua freda...

pati di fusa: jo, això de la banyera d'aigua freda, mai ho faria. Anava amb segones...

Bon Nadal per tu també! Que el gaudeixis. Una abraçada. Sí, sí, i els del constitucional que rebentin tots i ens deixin tranquils!

Jordi ha dit...

Mama: sí, sí, s'ha de passar, com cada any. Suposo que arribarà un dia, com diu l'Assumpta, que m'acabarà agradant perquè hi haurà tots els ingredients que el faran propici.

Doncs encara falta l'altra regal, que espero que t'agradi més!

Assumpta ha dit...

Siiiiiiii!! fes el concurs, fes-lo!! :-DD

Ostres, una súper-gominola!! hehe

I ja tinc curiositat per saber quin serà l'altre regal per la teva mare hehe :-))

zel ha dit...

Ostres,molt bo, divertit!

Bones festes, malgrat tot!

Clidice ha dit...

Vinga, ànims, ja queda menys ;) Bones festes!

Anònim ha dit...

Un gran remei per a relaxar-se!
Molt bones festes!

òscar ha dit...

Ostra Jordi, no sé si això de banyar-se amb aigua freda (amb la rasca que està fent) és el millor final per ... aquest conte de Nadal.

No hi ha una teràpia més càlida???

kweilan ha dit...

Feliç Any Nou!

Agnès Setrill ha dit...

Veus! Ja ha passat!
La meva terapia és aquesta, m'imagino que som a dia 28, i ja està! I no em falla, perquè arriba aquest dia, i "Ja ha passat!" Hehe!
Bon any!

sànset i utnoa ha dit...

Coi, m'he despistat... bé, però em podria haver despistat més i dir-ho quan ja fos estiu. Va, bon nadal!

*Sànset*