dijous, 13 de gener del 2011

Maneta d’or.

Visca el pilota d’or! Sí, amics, sóc antiespanyol. Em declaro antiespanyol (i antiespanyolista, també!). Perquè ho sóc de per sí, tampoc és notícia, i perquè, ara sí, me n’alegro que li hagin donat la pilota d’or a l’argentí d’or. Sense cap mena de dubte, el millor jugador que pot haver-hi sobre una capa de gespa ben verda. I és que ahir musho Messi és el que vam veure. Va fer hat-trick per celebrar la pilota d’or, però la veritat és que haguessin pogut ser quatre o cinc gols ben bons. I, és clar, amb la fantàstica col·laboració amistosa dels dos finalistes, Xavi i Iniesta. Ah!! I Villa, i Pedro, i Alves, i Piqué... tots, tots i tots. Perquè aquest Barça mereix una pilota d’or per tots i cadascun dels membres de l’equip. Perquè són tant bons, s’esforcen tant, lluiten fins a l’extenuació i, el que em sembla encara millor, des del minut 0 fins que l’àrbitre xiula el final del partit. No és maco veure Messi pressionant igual el primer que l’últim minut? Això diu molt. No, moltíssim!

Ahir vam veure un gran partit. Un partidàs de futbol on es van enfrontar dues idees semblants, dues concepcions de jugar a futbol idèntiques. I de què serveix, es preguntarà algú, jugar a l’atac contra el Barça si te’n marquen cinc? Doncs bé, posats a perdre, perdem sent el que som i juguem amb les nostres conviccions. És per això que em trec el barret davant el Betis i el seu entrenador. Un deu! Amb la mà al cor, crec que el conjunt verd i negre ha estat de llarg el millor equip que ha trepitjat el Camp Nou. Ah!! I m’ha fet veure que no, que el futbol encara no està mort. El futbol com l’entenc, és clar. I he pensat que allà al Benito Villamarín (o que es digui ara el seu estadi), s’ho deuen passar molt bé anant a veure futbol un diumenge sí i un diumenge no. I això m’agrada. I per molt que li faci mal a més d’un, ahir el Betis va demostrar ser mil vegades millor que el pobre Real Madrid que va visitar el Camp Nou.

Ah!! Això, que l'eliminatòria ja està encarrilada, no?

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ha tancat el debat sobre si es mereixia o no la Pilota d'Or en un sol partit. Tots aquells que des de la caverna han bramat tant han hagut de callar de tot.
I sí, l'eliminatòria està sentenciada!

Uri ha dit...

Verd i blancs, voldràs dir!

Recital del repertori de Messi.

Assumpta ha dit...

Com diu la cançó... és El Petit Més Gran! I és nostre!!

http://petitblogassumpta.blogspot.com/2011/01/el-petit-mes-gran.html

I XAVI ha estat escollit el millor constructor de futbol del món per la IFFHS!!... I el segon... INIESTA!!

http://www.elmundodeportivo.es/gen/20110113/54099949744/noticia/xavi-declarado-por-tercera-vez-mejor-constructor-de-juego-del-mundo.html

Doncs això... que Visca el Barça i Visca Catalunya!! :-))

Sergi ha dit...

Primerament, felicitar el Betis perquè va fer un partidàs. Sembla estrany destacar-lo a la vista del resultat, però si no fos que jugaven contra el Barça, haurien merescut molt més. Però no crec pas que juguin així cada setmana, la idea potser hi és, però jugar contra el Barça sempre dóna un puntet de motivació.

En segon lloc, els jugadors del Barça no són uns súper homes que tot ho poden, tret de Pedro, però ahir no tenia el millor dels seus dies. Si t'hi fixes, el Barça pressiona molt més a partir de la meitat del segon temps, és quan asfixia el contrari. Fins llavors, s'ha anat dosificant, per qualitat obliga el contrari a fer una gran despesa, i si pot, marca algun gol, però amb paciència. A la segona part, el rival ja està fos, i llavors és quan el Barça posa la directa, i, com ahir, els en cauen quatre fàcil.

A més hi juga un altre factor. Quan tu estàs fent un partidàs i contenint el Barça (o pensant-te que el contens), estàs hiper-motivat. Quan després de tots els teus esforços veus que et cau el primer, l'ànima et cau als peus, és molt frustrant. A això els passa a tots els equips que planten cara. Tot juga perquè al final hagin fet mèrits, però igualment surtin golejats.

Ah, i encara que vegis que el Barça assetja la porteria contrària tota la primera part, no és la mateixa intensitat, és simplement que té la pilota. La pressió comença més endavant en el partit, a la primera els esperen venir una mica.

Jo preferia que guanyés Xavi, que crec que ha fet mèrits de sobres, però Messi és el millor del món sense discussió. Ahir nosaltres fèiem broma amb un parell de cagades que va fer, que si vaja quin pilota d'or. Però com sempre ens va fer callar, és clar.

El porquet ha dit...

Amb la primera frase del post ja n'hi ha per emmarcar-lo!

Del Barça, no sé, ja no tinc paraules per a descriure'l. Només encerto a dir... que duri mooolts anys, si us plau!

Garbí24 ha dit...

crec que ahir el xaval va tancar moltes boques de la caverna.....

murga ha dit...

vam poder gaudir amb un gran partit. en part, gràcies a l'actuació de l'equip contrari. aplaudeixo el betis. no tots els equips han estat capaços de sortir a jugar i aconseguir-ho, encara que perdent, davant el millor equip del món.

Jordi ha dit...

Albert B. i R.: Però els cavernàtics mai ho reconeixeran. Ah!! Que consti, que Mou li va treure el títol de millor entrenador a dos tècnics espanyols i no van dir res...

Uri: sí, sí, ui... S'ha tornat a doctorar en pilota d'or.

Assumpta: Ho estem acaparant tot!! Per alguna cosa serà!

XeXu: Sí, suposo que tot hi fa, però el gran partit que van fer no els el treu ningú. I la imatge que van donar, tampoc. El futbol s'ha fet per jugar a futbol, no per fer el que fa la resta d'equips.

El Barça no és que físicament estigui millor, sinó, crec, fan que el partit es jugui amb menys metres, concretament en una meitat de camp (des de la seva meitat fins a la meitat de l'altre). No sé si m'explico. Per això poden fer aquesta gran pressió sense cansar-se tant.

Estic d'acord amb tu. Els van caure cinc gols per pura desmotivació. Se'ls veia pobres! Després de fer aquell partidàs no mereixien aquesta condemna.

Messi ha fet callar a molts, com diu l'Albert B. i R., cavernaris. Ara pertoca que demanin perdó, no?


El porquet: suposo que algun dia s'acabarà tot això, però nosaltres podrem dir que ho hem vist i ho hem gaudit.

garbi24: moltes? No, totes! Bé, menys la del Roncero, és clar!

murga: Apropiant-me d'una frase de fa anys i canviant-la, diria que el futbol és un esport que juguen onze contra onze i els darrers anys sempre guanya el Barça.

sànset i utnoa ha dit...

Home, una mica encarrilada sí. Fins i tot, a la tornada podríem deixar jugar al Bojan...

Sóc dels teus!

*Sànset*