dijous, 26 de juliol del 2007

Llibertat? d'expressió...

Fa aproximadament una setmana que ens assabentàvem de la noticia que la revista d’humor “El Jueves” era segrestada. La raó? Doncs la polèmica portada on apareixia una caricatura dels prínceps d’Astúries fornicant (la Leti a quatre potes i el Felip darrera fent feina) i comentant que l’ajut de 2.500 euros que donava el govern per cada nen nascut, realitzar el coit cada nit seria el més semblant a treballar que havia fet mai.

Sens dubte la portada és impactant. Però, fins a quin punt és? Fins a quin punt fereix l’honor dels dos protagonistes? Fins a quin punt en aquest país hi ha la tant preuada llibertat d’expressió? O en tenim o no en tenim. O es que si la mateixa portada en comptes d’aparèixer els prínceps d’Astúries apareixés, per exemple, qualsevol altre personatge públic que no formi part de la corona reial també s’hagués retirat?

No hem d’oblidar, però, que si el jutge no hagués actuat d’ofici retirant la revista, aquesta portada hagués passat desapercebuda per la majoria dels ciutadans que no són fidels seguidors del setmanari d’humor. Ha sigut la millor publicitat que hagin pogut rebre en anys. Fes una portada polèmica i sortiràs per la televisió, la radio i se’n parlarà per tot arreu. Igual a partir d’ara es converteix en una eina publicitària que utilitzarà més d’un espavilat per donar-se a conèixer.

De totes maneres podem respirar tranquils, ja que el PP s’ha posat al costat de la veritat, defensant i recolzant els innocents i els dèbils. Ha fet costat aquest setmanari dient que és absurd aquest segrest. Que a Espanya, des de ja fa anys, hi ha llibertat d’expressió. Bé, ja puc dormir millor des de que ho sé. El que passa que el que em fa pensar i reflexionar, és que són els mateixos (via Alberto Ruiz-Gallardón) que van prohibir al Pepe Rubianes representar la seva obra “Lorca eran todos” a Madrid fa tot just deu mesos…

1 comentari:

Alex. ha dit...

Ja he vist que has eliminat el comentari, ets un crack!!!

FIU..FIU!!!!!!!!