dissabte, 19 d’abril del 2008

“Ayúdanos a conservarlo”... si pots!!

Fa uns dies vaig anar a una oficina bancària a fer unes gestions i quina va ser la meva sorpresa quan vaig veure enganxat al vidre un l’adhesiu on es veia un bitllet de cinc euros i el lema “Ayúdanos a conservalo”. Ostres, ja m’agradaria a mi ajudar-vos a conservar-los. Perquè si jo els conservo (al meu compte bancari), vosaltres els conserveu també. És a dir, que aquesta simbiosis (relació interespecífica on dos o més individus s’associen per poder viure, ja que ambdós es beneficien mútuament) o acte de reciprocitat, m’interessa tant a mi com a vosaltres. Ah!! De totes maneres crec que en aquesta relació surt guanyant més un que l’altre, però bé, això ja és una altre cosa que ara no ve al cas.

Però clar, hi ha un problema: que per més que intento conservar-los (a la butxaca, al moneder, a la mà o al compte corrent), no puc. Sempre hi ha uns paràsits anomenats factures, hipoteques i impostos que fan que aquesta tasca sigui gairebé impossible. Ah!! I n’hi ha un altre anomenat IPC per el qual encara no s’ha trobat una vacuna eficaç que potser és el pitjor de tots. Ho tinc comprovat: cada vegada que trec un bitllet de la butxaca ja no el torno a veure. Això sí que és màgia i no la del mag de torn que apareix a la televisió. Aquests fan desaparèixer els bitllets, però després reapareixen en una butxaca, a l’altra mà o dintre d’un barret. I jo no podria aprendre a fer-ho?

Potser una solució seria que em digitalitzés aquest lema al meu front o m’ho tatués a l’avantbraç dret o esquerra (com si d’un “amor de madre” es tractés) així que cada vegada que hagués d’anar a abonar quelcom que compro la gent ho veuria i encara tindria una mica de compassió de mi. No estic demanant caritat, no!! Únicament el que vull és que la resta de mortals m’ajudin a conservar els bitllets per tal de poder ajudar als bancs i les caixes a complir el seu objectiu de conservar els bitllets.

Doncs això, que em perdonin els de les entitats bancàries, perquè ja ho dono per impossible. Em sembla que no podré arribar mai a aconseguir-ho!!

4 comentaris:

Fran ha dit...

Amb els bitllets de 5€ ja ni t'ho explico, però amb els de 10€, i de vegades amb els de 20€, els canvis de les màquines de metro o pàrquings et surten amb un grapat de monedes que després sembla que tinguis un forat a la butxaca dels pantalons...Mai havia vist desaparèixer aquest bitllets tan ràpid.
I a sobre, els bancs demanen ajuda per conservar-los...i el govern per estalviar aigua, i els de l'avellana perquè no hi arriben, i els de la llet...i els pilots d'avió... està vist, Jordi, sempre ens toca als mateixos...Només em queden 2 anys d'hipoteca, ¿algú es vol fer càrrec?...

Jordi ha dit...

Ostres!! Te'ls canvio!! A mi me'n queden, si no vaig errat, uns dinou!! Tracte fet? jejeje La veritat és que sí, que tothom demana però ningú dona res... Ah!! No, que ara el govern ens tornarà 400 euros!!

Mariona ha dit...

És difícil conservar els bitllets una vegada han sortit del caixer, jeje... Al dia d'avui encara continuo pensant en pessetes! Que fort!!

Jordi ha dit...

Sí, jo també faig la traducció i multiplico per 166,386 els euros!!! Els imports petits ja els tinc assumits, però els grans encara em costen.