dilluns, 1 de juny del 2009

A la platja.

Us admiro. Us venero. Us envejo. A tots aquells que sou capaços de quedar-vos hores i hores torrant-vos sota el sol. De panxa enlaire, d’esquena, de dretes, d’esquerres, assentats, dempeus, fent la vertical. Amb banyadors ratllats, llisos, de colors llampants, de mides grans, de mides petites, dels que marquen, dels que ho tapen tot, dels que no tapen res, dels que arriben a mitja cama, dels que porten un cocodril al camal dret, dels bikinis que tapen molt, dels que tapen a mitges, dels suggerents, dels que, senzillament no tapen perquè no es porten ni posats, de les calces de bany estil brasiler, espanyol, americà. Aquelles famílies que, talment un exèrcit anant cap a la guerra, sortiu a primeríssima hora del matí armats amb neveres portàtils, taules, cadires, para-sols, sogres, fills, pares, mares, televisions, TDTs, jocs de taula, matalassos inflables, ràdio i discografies completes de la Pantoja, el Rafael i los Chunguitos, disposats a passar un agradable dia de platja rostint-vos sota el rajos solars. Aquells que lluïu tovalloles del Mickey, del Ronaldinho, de color blau, verd, taronja, grans, petites, mitjanes, o simplement acudiu a la platja sense tovallola, només pel sol fet de prendre el sol perquè us ve de gust. Aquells que jugueu a pales a la vorera. Encara admiro més aquells que ho fan a la part de la sorra més allunyada del mar, allà on trepitjar és fa impossible perquè literalment et cremes les plantes dels peus. Aquells pares que, bavejant, ajudeu als vostres fills a fer castells indestructibles a la sorra. Aquells que us banyeu vestits. Aquells que us arrebosseu amb la sorra com si fóssiu una croqueta de pollastre després d’haver-vos remullat (brrrrr!! Quina angunia!!). Aquelles senyores grans que, en manada, passegen de punta a punta de la platja amb les mans a l’esquena mullant-se els peus i xerrant amb les amigues sobre què guapo que està el nét d’una, quan falta li falta per casar-se a la veïna o on aniran de vacances els seus fills. Aquells que són capaços de jugar partits de voleibol o futbol que duren hores. Aquells que us unteu la pell i tot el cos amb cremes protectores de factors diversos. Aquells que aneu només a lluir els músculs forjats a base d’hores i hores de gimnàs. Aquells que pagueu cinc o sis euros (o més) pel lloguer d’una hamaca o d’un para-sol per quedar-vos tot el dia sota el sol. O pel lloguer d’un patí d’aigua que amb una hora només et dona temps d’entrar uns metres a l’aigua per després sortir. Aquells que freqüenteu xiringuitos de platja i pagueu el gust i les ganes per un refresc i unes patates que segons els del bar són braves però segons tu son patates i prou.

Us admiro, de veritat, perquè jo em sento incapaç de fer-ho. Ahir ho vaig provar amb resultat negatiu. Sou tots uns fenòmens! Us idolatro! Sou molt grans!

21 comentaris:

neus ha dit...

aaaaagh... només de llegir tot això m'he estressati m'ha agafat urticària!!! tan bé que s'està a la platja a l'hivern, i tan odiosa que és a l'estiu!

Jordi ha dit...

Veig que tinc un altre adepte!! La platja a l'estiu és insoportaaaaableeeeeee!!!

Assumpta ha dit...

Ho prometo: Fa ANYS que no vaig a la platja. Paraula d'honor.

Visc molt a prop de Salou i això és VOMITIU, ficar-me a l'aigua envoltada de tota mena de marranades no és el meu ideal de passar un bon dia: EEECCCSSSS

Els dies més calurosos anem a remullar-nos una mica a la piscina del Reus Deportiu, on no hi ha sorra, on les tumbones són gratuites (clar, com has de ser soci ja ho has pagat primer, of course) i, a més, si vols, també tens inclós, sauna, bany de vapor, jacuzzi, piscina a fora (per prendre el solet) o coberta i climatitzada.

Sergi ha dit...

Doncs no sé qui serà que hi va, a mi no m'hi veureu tampoc. M'estan venint erupcions i marejos només de pensar en totes les coses que has dit. Potser és perquè em vaig passar anys i anys de petit que no em movia de la platja. Ara no la puc ni veure. La gent em pren per boig. Ja els diré que passin per aquí.

kweilan ha dit...

M'encanta el mar a la tarda quan gairebé no hi queda ningú.

Els del PiT ha dit...

Diumenge em van enredar per anar-hi en família i a més sense para-sol (és un misteri sense resoldre on ha anat a parar...).
Res de matinar, que vam arribar a les dotze i vaig aguantar com un campió...

Plaffs! Mentida!
Sí, està béeee, em vaig queixar una miiiica, però és que odio fer la sargantana, em passa com en XeXu, sobredosi de petit.

PS: Algun castell amb els nens he fet, és per això que m'admiraràs la resta de la teva vida?
:-)

Assumpta ha dit...

Anem millorant, Sergi, però amb un doble "intro" de separació encara quedaria millor jiji.

Ah!! de veritat, de veritat que no tinc cap cosa d'aquestes de seguiment de comentaris, tan sols faig la meva ronda nocturna... si et trobo per tot arreu no és culpa meva :-))

òscar ha dit...

jajajajajajaja

rebo el teu sentit homenatge, amic anginesc, ja que jo soc un d'aquests especímens sargantaneros que idolatren la platja com si fós una estàtua d'andreu iniesta. a la sorra rebaixo (encara més) la meva edat mental mutant en un belluguí que entra i surt de l'aigua, practica l'estival esport de les pales amb certa traça, carrega amb infants propis i aliens a l'esquena per catapultar-los a la mediterrània i, abatut, acaba descansant damunt la tovallola/pareo.

la música-txiringo-playa, com a català educat que soc, la reservo per l'ipod :)

vas provar d'escoltar rafaella carrá torran-te al sol? impossible no gaudir del moment "sol de justícia" + "para hacer bien el amor hay que venir al sur" !!! :)

Jordi ha dit...

Cristina: Hi ha gent que si li deixissin, viuria permamentment a la platja. Les aglomeracions estiuenques a Castelldefels són per emmarcar... al museu dels horrors!!

Assumpta: fas bé de no anar-hi! Jo també sóc dels teus, piscina de gimnàs i hamaques... de gimnàs!! Les algues no m'agraden gens i la sorra, no diguem!

XeXu: jo també m'hi tirava de petit dies i dies amb els meus pares (això sí, de deu a una o dos quarts de dues, no més), però recordo banyar-me des que arribava fins que marxava arrossegat a la força. Ara, en canvi, l'aigua ni la toco! Ens fem grans...

Kweilan: si he de triar anar a la platja, escullo a partir de les set de la tarda, com dius. És quan s'està millor! Fa uns anys que ho feia i la veritat que no s'estava gens malament. El sol ha marxat, la gent també i l 'aigua està calenta... no sé de què, però vull pensar que del sol!

Els del PIT: Sergi, et penjo la medalla al valor i t'admiraré durant tota la meva vida. De fet, m'imprimiré la foto del teu perfil i et tindré a la meva tauleta de nit sobre una foto amb el fons de la platja de la Barceloneta.

Òscar: et reverencio i t'admiro per tot això i molt més! Ets un pare exemplar amb els teus fills i els fills aliens. La pergrunta que tinc és: quan treuran els motllos de platja amb la cara de l'Andrés Iniesta o d'una reproducció del gol de Wembley?
Vaig fer la meva entrada triomfal amb la música de la Rafaella Carrà pel passeig marítim de Playafels amb el cotxe descapotat (pell de gallina), precisament amb la segona cançó que em proposes.

gemma ha dit...

i aquest cap de setmana que ve: compres o platja :P

Jordi ha dit...

Aquest cap de setmana que ve... la Reus-Prades-Reus el diumenge!!

Assumpta ha dit...

Reus!! :-)

Vols que et vingui a dir "Hola" un momentet? Si vols... si em dius l'horari :-)

Albert ha dit...

Bon post!
Però no has parlat d'aquells que es banyen entre meduses o, encara pitjor, entre les deixalles que deixen els altres.

Malgrat tot, a mi m'agrada força anar a la platja.
Adéu!

Jordi ha dit...

Assumpta: començem mooolt d'hora!! A les 6:30, i a la sortida hi haurà molta gent! De totes maneres si vols a l'arribada si que ens podem saludar. Ara, no t'asseguro quina hora serà. Potser sobre les 17:00h o les 18:00h.

Albert: veig que ets del costat fosc!! Dels que gaudeixen anant-hi. Realment la quantitat de coses que hi ha al mar és per posar-se a tremolar!

Assumpta ha dit...

Ah, ja veig que seria complicat :-) Jo és que no sé com van totes aquestes coses...
Doncs res :-)

bajoqueta ha dit...

Hi ha platjes i platjes. A mi mai m'havia entusiasmat molt, però és qüestió de trobar raconets on no hi va gaire gent. A mi m'agobia l'arena i tot, però si hi ha poqueta gent i puc anar després a casa a dutxar-me, és una sensació genial poder-se refrescar al mar. No vos diré on vaig per guardar el secret :)

pati di fusa ha dit...

totalment d'acord amb bajoqueta! hi ha platges i platges... però tampoc desvetllaré el secret del segon grup! :P i val a dir que has sigut una mica tendenciós amb la foto, eh? això és de tot menys idíl·lic! ;)

Jordi ha dit...

Bajoqueta: egoíiiiista!! T'ho guardes per tu!! jejeje La veritat és que per Barcelona n'hi ha pocs de racons d'aquests. Que jo conegui, és clar!!

Pati di fusa: això és com una secta templaria o logia massònica que no desvetlla mai els secrets!!
Aquesta foto ha de ser de Marbella o si m'apures molt, de Peñíscola (lloc de culte per anar amb siscents!)

Clidice ha dit...

El meu parello m'ha de pregar de genolls per que jo accedeixi a anar a la platja a l'estiu!!! és horripilant!!! :D

Fran ha dit...

Ufff! Tal i com ho pintes... és cert que hi han moltes platges que hi passa tot això...
Jo sóc molt de la platja, però no aguanto tampoc tot això que dius, n'hi han platges tranquil·les, sense gent, soroll ni bruticia... platges on encara és posible relaixar-se, nedar, fer snorkel, dormir al sol, des de les 8 del matí, i marxar a casa abans del migdia. Prova-ho!
Una abraçada.

Jordi ha dit...

Clidice: l'auto-flagel·lació que m'infligeixo cada vegada que trepitjo la platja és perquè no he utilitzat la tàctica de la teva parella però a l'inversa. És a dir, posar-me de genolls per demanar de no anar-hi! M'ho apunto per provar-ho la propera vegada!

Fran: si és amb aquestes condicions encara m'hi apuntaria. Recordo una vegada que vaig fer snorkel i va ser molt guapo! Serà qüestió de buscar alguna platja d'aquestes que dieu!