dilluns, 22 de març del 2010

MESSIrato! *

Ni Villarato ni hòsties en vinagre (parlant clar i català). Ahir a la Romareda el que es va produir va ser un Messirato, és a dir, que el millor jugador del món, ell solet, va derrotar al Saragossa amb quatre jugades màgiques (els tres gols del seu hat-trick més el de la jugada del penal). I tot va tornar a quedar al seu lloc. Això sí, ara ha quedat clar qui ha rebut els favors arbitrals aquesta setmana i qui no. Eh, Floren? De fet, al cap de Messi només li ha durat quatre minuts el Saragossa, i amb flemó inclòs. Tocat per la vareta divina dels deus del futbol, només ha hagut de colpejar la pilota amb el cap tot sol dintre de l’àrea. I aquí tot s’ha acabat. Bé, gairebé tot, perquè encara hi ha hagut temps per veure dos jugades més del crack argentí que li hauran provocat a més d’un algun somni humit, o com a mi, que encara no m’ha deixat tancar la boca des d’ahir i no he parat de dir “Ohhhh! Ohhhh!!”. Sobretot el segon gol, una còpia gairebé exacte del gol que marca Ronaldo a Compostel·la, però en maco, més arregladet: se’n va d’un que se li havia penjat del coll (ah! i sense cop de colze, com el CR9, que encara té més mèrit), corre, pare per regatejar-ne un, torna a córrer, regateja un altre, de nou se’n va del mateix i xuta creat per signar una dels gols més meravellosos de la història blaugrana.

Ah! I aquí no s’acaba tot, perquè si et compliques tontament el partit que anaves guanyant 0-3 i amb un parell d’errades (ai, Márquez... Puyol està disculpat!) et poses 2-3, apareix el crack de cracks per provocar un penal (totalment just, eh!) que, per postres, li cedeix a Ibrahimovic perquè el xuti i trenqui la (molt) preocupant ratxa no golejadora.

A mi, com al Profeta:

... no sé si us passa el mateix.

Capítol a part ahir el d’Ibrahimovic. No faré llenya de l’arbre caigut, però aquest noi té problemes, molts problemes. Primer se li hauria d’explicar que la pilota és rodona, no quadrada com ell la veu. Després comentar-li que la porteria és una mica més gran, que no és tant petita com li sembla. I per acabar dir-li que si algun dia va marcar gols, que no es preocupi que en tornarà a marcar, però que alegri la cara, que miri endavant (no al terra), que alci el cap i que torni a ser aquell jugador de començament de temporada. Ahir, però, va tenir ocasions (claríssimes), cosa que als darrers partits no passava. Símptoma de millora?

P.D.: Ooohhh!! Ooohhhh!! (perdoneu, però encara babejo)

* paraula no registrada per La Banyera, però com si ho fos, que val molts quartos.

14 comentaris:

Clidice ha dit...

darrera aquest noi acabarem sortint en góndola :) oooooooh! :)

Garbí24 ha dit...

Es pot comparar aquest nano sense cap problema amb en florentino, doncs també s'acaben els adjetius per descriure'l......tot i que no son el mateixos.
10 gols més que cr9, res, a 9 milions el gol.

Jordi ha dit...

Clicide: jajaja ohh! I tant, i tant!

garbi24: ara per ara, no hi ha dubte de qui és el millor jugador del món... i el pitjor president del món... ;-)

Nuesa Literària ha dit...

Després de veure el d'ahir m'adono que tornem a estar en un d'aquells cims de qualitat que vam trepitjar l'any passat i que em van fer defensar el joc del Barça com un gènere més dins l'art. I dins del joc del Barça, el traç de'n Messi, que sembla que vegi la resta de jugadors i la pilota en càmera lenta, mentre que ell es mou a velocitat normal i té temps per a girar, regirar, enganyar, desequilibrar, i triomfar. Un gust veure'l, un gust viure aquest temps esportiu.

Jordi ha dit...

Senyors, s'ha acabat la democràcia. El senyor Lionel Messi ha instaurat la dictadura, el Messirato! Brutal.

Andrea. ha dit...

Però voleu dir que Messi és humà?????!!!!!

Messi, Messi, Messi, Messi, Messi....

Sergi ha dit...

Jo tinc un adjectiu per en Messi. Aquest tio és insuportable. No és meu, és d'un amic. Però algú que fot 11 gols en 5 partits és insuportable del tot. Insuportable pels rivals, és clar. La nostra bava no para de rajar, i rajar...

Ahir no vaig veure el partit, el vaig sentir i després vaig veure els gols. Mira que n'havia encadenat de seguits, però ahir me'l vaig perdre. Messi és el millor del món en el seu lloc i punt. No admeto cap altra discussió. Ara la discussió és si és el millor jugador de la història. I jo començo a pensar que sí.

A part d'això, em sap molt greu que l'Ibra estigui tan desesperat. Se'l veu molt xafat, i ja ho va dir en Pep fa uns dies. No anirem enlloc si Ibra i Henry no estan bé. Sembla que el francès comença a carburar, s'entén amb Messi que dóna gust. I el suec... doncs espero que torni aviat. Si ahir hagués marcat alguna de les clares ocasions que va tenir em sembla que la cosa començaria a rutllar. Veurem com evoluciona, i tant de bo tinguis raó i el partit d'ahir sigui un signe de millora.

sànset i utnoa ha dit...

Quin tsunami de babes el del partit del diumenge! vam deixar el bar ben perdut!

Només cal que tinguem ben clar que el flemó del Messi val més quartos que tot el Cristiano Ronaldo sencer!

I sobre el Márquez: no el podríem enviar cedit a algun equip de Khuala Lumpur, Vladivostok, Guam, Siam, etc.?

*Sànset*

neus ha dit...

Messi? i aquest qui és? jo és que només tinc ulls per un tal Iniesta, ja saps... jejejeje

oooooooooooooooh va ser sublim! molt millor que el gol de Ronaldo i millor que el de Maradona, sobretot per la manera com clava al primer contrari, quin cop de cintura cullons!

És Únic i poca cosa més es pot dir. I és del Barça! o sigui que és perfecte.

Sobre l'Ibra... ostres, em va fotre molta pena pobre noi, espero que s'animi aviat.

Avui... bàsquet!!!!!!!!!

òscar ha dit...

L'AMP (Associació de Mags i Prestigitadors) -no conforndre amb el grandíssim APM- acaba de nombrar Leonel Messi president.

I jo, que la màgia m'importa més aviat un cogombret, vaig ara mateix a afiliar-me a aquesta o altri associació de la que en Messi en formi part.

Alba ha dit...

La veritat es que jo m'apunto a la frase de Guardiola i també se m'acaben els adjectius per definir a Leo Messi. Esperem que es gurdi algún as a la màniga per deleitar als seus aficionants.
Salutacions

Albert ha dit...

A mi també se m'acaben els adjectius per definir a Messi.
Si ell està així, Ibra ja pot jugar malament que el Barça seguirà guanyant.
Adéu!

neus ha dit...

i avui... què ens deixarà de penyora aquesta criatura?

neus ha dit...

Jordi! no em diguis que de tant bavejar t'has carregat el teclat i no pots escriure!!!! ;)