dimecres, 15 de setembre del 2010

Sense cap dubte!

Mireu-lo. És ell, el Profeta. Per alguns un filòsof. Per d’altres un gurú del futbol. Per altres (una minoria) un entrenador més. Pels culers, sens dubte, és el millor entrenador dels que es fan i es desfan. Una eminència en això del futbol. Un crack. Un fora de sèrie. Perquè en sap molt. En sap un colló (i part de l’altre si em deixeu afegir). És un savi. Deia abans del partit contra el Panathinaikos: “És impossible que pugui dubtar d’aquests jugadors”. I hores més tard, els jugadors li demostren (i ens demostren) que no es podia dubtar d’ells. Perquè són els millors, perquè juguen de meravella, perquè la toquen com ningú, perquè s’entenen a la perfecció, i perquè sempre volen més, més i més. Quan l’equip surt connectat com ahir, endollat des del primer minut, no hi ha res que els aturi, ni tant sols el gol inicial dels grecs en l’única ocasió que van tenir en tot el partit. No! Dos minuts més tard Messi era allà per tornar a igualar el partit, i després Villa, i després Messi de nou, i després Pedroooooo fent el quart i Alves arrodonint la maneta. Un autèntic atac i gol dels homes de blaugrana comandats pel general Pep a la banda, que van convertir el partit d’ahir en una autèntica massacre, en una anihilació de l’equip rival, en una reivindicació del futbol espectacle i de que, al loro, que no estamos tan mal. Que allò que va passar dissabte va ser una simple patinada. Que podem fallar de tant en tant i que, ostres, som humans, de carn i ossos. Messi segueix sent el 10 i el Déu del futbol. Villa marca el seu golet. Pedroooo va fent. Xavi està immens (quina diferència quan ell està sobre el terreny de joc). Busquets... bé, indiscutible. Piquè-Puyol, la millor parella de centrals del món. Alves una autèntica piconadora. Iniesta, un regatejador dels que n’hi ha pocs. Valdés me’l salto perquè ahir no va tenir gens de feina. I Abidal... bé, també me’l salto que aquesta temporada no està molt fi... Amb aquests onze al terreny de joc, ahir ens vam permetre el luxe de perdonar, perdonar, perdonar i perdonar ocasions, fins i tot un penal que va fallar Messi. Perquè sinó, amics, aquest Barça el desqualificarien de la competició per abusar. Per ser tant bons. Per ser els millors. Per no tenir rival.

I jo em pregunto de nou: si Messi manté el ritme de gols de l’any passat (com sembla que està passant) i Villa marca els gols que marcava amb el València... uff! Aquí ho deixo.

20 comentaris:

Garbí24 ha dit...

No cal refiar-se però sembla que tindrem un bon any......

Anònim ha dit...

La victòria d'ahir ha demostrat que l'equip és potentn quan té un mínim de temps i condicions per a preparar un partit. Continuo pensant, però, que hem de trobar alguna solució a les desbandades que hi ha quan es disputen partits de seleccions. No ens podem permetre el luxe de tornar a perdre com ho vam fer contra l'Hèrcules.

Assumpta ha dit...

Ahir va ser el Barça que ja sap on viu i quina hora és...

Jo no crec massa en allò de que els jugadors "estan cansats" si juguen dos partits per setmana... però sí crec que "mentalment" cansa (que és un cansament molt diferent) anar donant la volta al món, tenir dies amb 20 hores de sol seguides i dies amb quatre hores de sol, segons en quina direcció viatgis... per això em rebenten tant aquests amistosos amb la roja... perquè no juguen a França o a Portugal? Per què han d'anar a l'altre punta del món?... És que no puc, eh? quan parlo d'aquest tema m'alteroooooooo!!

Dit això... QUÈ GRANS QUE SOM!!! CINC A U!! AIXÍ ES COMENÇA A EUROPA!!

OEEEEEEE OEEEEEEEEE OEEEEEEEE

PS/ Tinc un post a punt que... hehehe... potser demà, potser demà ;-))

Jordi ha dit...

garbi24: una bona collita, sí!

Albert B. i R.: Tens tota la raó. Potser la resposta la tindràs uns partits més endavant quan els nous s'hagin acoplat i assimilat la filosofia Barça.

Assumpta: El cansament del dissabte era per culpa del jet-lag famós. No fotem! Que són humans i el cansament, per molts milions que cobrin, també el noten. A mi em passa igual, de fet ahir vaig discutir-me a l'esmorzar amb l'R que és del Madrid i em deia que sempre estàvem plorant per això. Que els convoquin a ells 8 jugadors espanyols més tres argentins...
Post, post, post, post!!

Assumpta ha dit...

Doncs clar, si això és el que jo dic, xiquet, que per culpa de "la roja" que els porten a voltar pel món, se'ls canvien els horaris i ja no saben a quin dia viuen... potser no ho he explicat bé, però volia dir això, que era un "cansament" causat per tot el trastorn horari aquest :-))

Hehehe ja el veuràs el post...

Jordi ha dit...

Sí, sí que t'he entès, potser no m'he explicat bé!! Ara ja tinc dos post pendents teus: superherois i el de llibre! hahaha

Assumpta ha dit...

Si no et sap greu, posaré primer el del súperheroi, és que m'haurà donat més feina hehehe

pensa, pensa, pensa... :-DDD

Albert ha dit...

A mi sí que em van generar un dubte: si ahir van saber jugar així de bé, per què no van fer-ho igual contra l'Hércules?

Tens raó, ahir Valdés no va tenir gens de feina. Un sol xut li van fer en tot el partit (això sí, va acabar en gol).

Malgrat el brillant joc d'ahir, jo crec que si aprofitéssim millor les ocasions, al descans ja guanyaríem per 5 gols i el desgast dels jugadors al segon temps seria menor.
Adéu!

Sergi ha dit...

Que paris ja de dir aquestes coses que em poso tonto!

Destaco unes quantes coses tant del partit com del teu post, tal i com les vaig veure:

Cosa 1: M'agrada molt la cara que fan els jugadors quan feliciten Villa, el veig molt integrat, però de veritat, se'l veu bé amb els companys, fora egos. Ara li falta acabar d'entendre's bé amb tots al terreny de joc, que serà d'aquí poc. Un magnífic fitxatge.

Cosa 2: Se m'està confirmant la impressió que tenia sobre Busquets, i sóc feliç. Està més centrat, més madur, no discuteix, no fa el guarro... i jugant està gran, gran, gran. No desentona en aquest Barça com altres vegades. Aquest xaval té present i un futur molt llarg al Barça. Assumpta, torna-li a dedicar un post, va.

Cosa 3: Demanaré un projecte d'investigació per clonar Xavi. Quan Xavi anunciï que es retira (que té ja 30 anys) em posaré a tremolar i tindré més por que el dia que veia per la tele que el PP treia majoria absoluta. Penso en un Barça sense Xavi i no li veig sentit ni explicació. I que sí, que Messi, i Iniesta, i Alves i tots. Però Xavi... mana Guardiola fora. Al camp, només mana un.

Cosa 4: Iniesta està baix de forma, li falta verticalitat. Tot i així, segueix sent un prodigi de control de pilota i darrerament està fent més de Xavi que del que és, una mena de Zidane en simpàtic. Potser és que l'estan ensenyant a fer de Xavi perquè, igual que jo, en Guardiola es caga a les calces pensant que el de Terrassa es retirarà algun dia. Però com que de Xavi ja en tenim un, vull que faci d'Iniesta, el segon millor jugador del món, i només perquè existeix el fill de Déu. Mala sort d'haver compartit anyada amb ell.

Cosa 5: Ja sé per què Messi es besa les mans i assenyala el cel quan marca. Altres vegades també aixeca la vista al cel i parla. Es dirigeix al seu pare, és clar. La manera com s'endú la pilota, fa parets amb el contrari, o amb ell mateix... tantes coses. Està tocat per l'altíssim, parla amb el seu progenitor. És un noi agraït.

Cosa 6: M'alegro molt de que Abidal no estigui fi. És una magnífica notícia. La darrera vegada que es comentava que el Barça tenia un nivell altíssim però que fallava el lateral esquerre, que Abidal no estava a l'alçada, de sobte el francès es va convertir en una locomotora que no parava de pujar la banda, tallar jugades del contrari, recuperar pilotes, centrar amb criteri... humiliava a qualsevol rival, al minut 90 no estava ni suat.

Cosa 7: Tinc ganes de veure jugar Mascherano. Penso que pot aportar molt, però l'han de deixar adaptar-se a l'equip. Trobo que és un bon fitxatge, però que l'eclosió de Busquets no l'ha de convertir en un bluf. Necessita minuts i la temporada és llarga.

I podria continuar, eh, però estic abusant, com sempre.

Sergi ha dit...

Vaaaaaa deixa'm una més!!!

Cosa 8: Veure Alves marcar un gol és una pujada de bon rotllo. Es posa tan content, el veus somriure d'orella a orella i fer el ximplet com si fos un nen, el tio se n'alegra de veritat, li surt, és el paio més feliç del món. Em sembla que està molt a gust a Barcelona i amb els seus companys, es nota, i veure un estranger tan content i tan entregat també em posa tontet, mira. Em pregunto què redimonis deu fer Maicon perquè Alves sigui el seu suplent a la canarinha... o vola, o corre 100 metres en 5 segons, o la te molt grossa... què sé jo. A mi Alves em sembla insuperable. A banda de que és un extrem i no un lateral, és clar. Però també defensa bé. Quan hi és.

Assumpta ha dit...

Hehehe m'encanten els comentaris que en XeXu deixa en aquest blog... (no, no porto tota la tarda aquí enganxada, acabo d'arribar d'una reunió a la Parròquia i ho he encertat... de veritat de la bona, en XeXu m'envia ones telepàtiques perquè llegeixi els seus posts i comentaris) però de tots, tots, tots, el que més m'ha agradat ha estat el punt 8...

I és que jo ahir, quan quedaven uns 20 minutets de partit li vaig dir a en Josep Lluís "ostres, vull que marqui l'Alves"... i és que m'agrada tant com celebra els gols!! és ben bé que dius, se'l veu absolutament feliç!!... I va l'Alves i, per fer-me contenta, va marcar i ho va celebrar fent el ximplet, com a mi m'agrada! ;-))

XeXu... tu que demanaràs autorització per clonar en Xavi, perquè dius que és un súperheroi, estigues atent al meu proper post ;-)

Hehehe així m'agrada, que valoris el post que vaig fer per en Busquets ;-))

neus ha dit...

oh doncs jo posaré el contrapunt.

cosa 1: estic força fastiguejada de que vulguin fer de cada gol un obra d'art, no n'hi ha cap que sàpiga xutar a rebentar? es van passar mitja hora fent la puta i la ramoneta i pam! els altres ens van matar en un segon. D'acord que vam guanyar, però les filigranes per quan ja estiguem 3-1 si pot ser.

cosa 2:de què va Messi xutant un penalt d'aquella manera? és que... s'hade ser burru! es xuta a trencar i si el porte l'arreplega cap a dins ell i pilota. ai senyor.

cosa 3:per quin set sous s'entesten a passar sempre pel mig, que no saben obrir el camp? jugar per les bandes? ahir la majoria del temps hi havia 20 tius a la mitja lluna de l'àrea grega, si és que, mira que els hi agrada apilonar-se è?

cosa 4: Assumpta ja tardes a demanar goles de Don Andrés, dona ja està bé, no? si és que.. com ets! ;)

au, em sembla que no em deixo res... ah si! vam marcar un gol en una sortida de còrner è que sí? no ho vaig pas somiar è que no? això sí que és un fet paranormal allà on els hi hagin.

VISCA EL BARÇA!

Carme R. ha dit...

Els anteriors comentaris pel meu gust ja ho diuen tot,es a dir tot el que jo volia dir, només afagir una cosa....TORNEM A SOMIAR!!!
VISCA EL BARÇAAA!

Assumpta ha dit...

Jo, Assumpta de Barcelona i Reus, de 48 tacos, en ple us de les meves facultats mentals (*), manifesto que tinc moltes ganes de veure un gol d'Iniesta, que si poden ser dos millor i que si són davant de l'At. de Madrid ja seria massaaaaa ;-)))


(*) més o menys...

sànset i utnoa ha dit...

i quina passada de gol que li va fotre el Messi al Pedro!!! Molts descreguts em diran que no, que va xutar a porta i que va donar dos cops al pal. Res!!! que ho va fer volent, que ho tenia calculat i que volia fer treballar al 5è/6è arbitre!

I que dius, que dissabte va haver futbol? jo no recordo res, res de res.

*Sànset*

Jordi ha dit...

Albert: doncs sí, no? No jugaven tots els que van jugar ahir, venien del viatge a Argentina...
Mira, penso que tens raó, que si s'aprofitessin millor les ocasions (com es feia la primera temporada del Pep), a la segona part jugarien més relaxats.

XeXu: hahahaha no ploris, home!!
Cosa 1=> ara el Villa juga molt per l'equip i això li priva de fer més gols. Potser hauria de ser un pèl més egoista.

Cosa 2=> hahaha a l'Assumpta se li acumula la feina. Ha crescut com a jugador d'una manera extraordinària. Ningú s'ho pensava això fa dos anys quan va debutar. Ara ens trobem amb un jugador de cost zero, del Barça de tota la vida i amb un futur sense mires.

Cosa 3=> hahaha Em passa el mateix. Ho parlava l'altre dia. No hi ha cap jugador que li arribi a la sola de la sabata a la seva posició. Com mou a l'equip i quines passades que fa. Vols dir que Cesc serà el mateix? De totes maneres a Xavi li ha costat molts anys arribar a aquest nivell. Si de cas que es dediqui a formar a gent quan es retiri i mostrar-los com jugava ell perquè ho intentin, si més no...

Cosa 4=> Iniesta no és Xavi, no ens enganyem! És més aviat mitja punta i té un regat extraordinari. Sí, que faci d'Iniesta, que com ell només n'hi ha un, i torni a deleitar-nos a la davantera!

Cosa 5 => I encara discuteixen si Cristiano és millor que ell. Per favor!

Cosa 6 => Si al final de temporada tenim l'Abidal que descrius, llavors prepara't perquè la quarta copa d'Europa estarà al Museu del Barça!!

Cosa 7 => El que li cal al Mascherano, com dius, són minuts de joc real. Estabé que entreni, i tant! però només si jugues partits pots arribar a agafar la compenetració que tenen tots els que fa temps que estan aquí.

Cosa 8 => I tant que et deixo una més! I dos, i tres! Doncs es veu que hi ha problemes per renovar-lo pel que vaig llegir l'altre dia. Que li donin el que demana (raonablement, és clar) i es deixin d'històries que com ell no n'hi ha cap tampoc! Val per dos al camp!

Cosa 9 => Per quan un altre bloc parlant de futbol!!??? Pensa-t'ho!! hahaha Més feina!

Assumpta: L'Alves és brasiler, i se li nota en la celebració dels gols i amb l'alegria amb la que juga. Tots són iguals! Recordes Ronaldinho com contagiava als companys?
Ja he vist el proper post, i ara que ho penso, un super-Xavi no podriem tenir-lo!!
El XeXu t'ha posat més feina amb això del Busquets. Si es que no parem eh!! T'haurem de pagar!! hahaha

Elur: no home no!
cosa 1 => llavors semblariem el Madrid, i no m'agradaria pas. El futbol del Barça és aquest. Sí que és veritat que de vegades desespera, però quan la pilota entra se'ns cau a tots la baba!

cosa 2 => Estic d'acord, no discutirem per això. I si el xuta així, que el xuti per dalt que té més possibilitats d'entrar.

cosa 3 => Però pel mig, si jugues ràpid i amb parets arribes a l'àrea. És més complicat, sí, però et remeto a "cosa 1".

cosa 4 => aprovada la moció! Don Andrés ha de tornar a marcar i a jugar al seu lloc!

Sí, sí, de córner, i sense l'Ibra que fotia 2 metres!! hahahaha

Carme R.: Tornem a somiar i tornarem a aixecar títols!! No ho dubtis!

Assumpta: hahahaha fet!

Jordi ha dit...

sànset: Messi crea! És un autèntic artista. Agafa la pilota i innova constantment!
Allò de dissabte ja està oblidat!
Bentornat!!

neus ha dit...

discrepo, no pas amb tot és clar...
Mai podríem semblar el Madrid, Pedro abans xutava sense por des de fora l'àrea i mai vam semblar un altre equip, a vegades veus que podrien xutar a porteria amb força i enlloc de fer-ho es posen a driblar la gespa, és desesperant.
Pel mig quan hi tens a tots els contraris si passes és perquè els altres són més burrus del que semblen, obrint per les bandes crees més espais, punyeta deixem que Alves faci les seves centrades estratosfèriques que no arreplega quasi mai ningú i l'Adriano les seves centrades milimètriques que ningú arreplega perquè estan acostumats a l'Alves i ja veuràs quin festival.
Don Andrés ha de passar del putu públic asquerós que va al camp nou i que el xiula el dia de l'Hercules, per matar-los, no em diguis, com pots xiular a un nano que sempre ho ha donat tot? un dia dolent seu n'és un de bo de la gran majoria de futbolistes de primera divisió. Em rebenta que se li hagi fet la creu per haver marcat el gol que va donar el mundial a la seva selecció i al seu país. Per què no xiulen a Villa que en va fer més d'un? uis, ja callo, és que em va indignar tant que el xiulessin quan anava a treure un còrner i que me'l critiquin per aquell gol del mundial... treuria ulls de debó.
No sé si hauríem de repescar Ibra ara que té nocions de karate... jo m'ho pensaria :P

Sergi ha dit...

No pas, no em fa cap falta tenir un blog de futbol, però si ja tinc aquest! Que n'encanta llegir les cròniques que fas, perquè són subjectives, són divertides i ets força sensat amb el que comentes (tot i parlar de profetes i coses així, hehehe). Ja t'ho vaig dir, m'incites, després d'una crònica teva és com la xerrada que fas amb el company de feina el dilluns al matí, o amb un amics si el veus, comentem el partit, els detalls dels jugadors... no sé, m'agrada. És com una tertúlia això. I molt més distret que els diaris esportius, que són uns pesats. Si vols em deixo fitxar com a comentarista de les cròniques, tu ets el 'locutor', i jo l'ajudant. I com que m'ho passo tan bé t'ho faig gratis.

Jordi ha dit...

Elur, m'ha agrat molt la descripció (gens allunyada de la realitat) de les centrades de l'Alves i l'Adriano! hahaha És ben cert!
El van xiular? Ostres, no ho sabia! Doncs molt malament. L'heroi d'Stamford Bridge és inxiulable (existeix aquesta paraula?)
Jo no he cambiat la meva posició en vers l'Iniesta per haver marcat el gol del mundial ni res. L'Iniesta és nostre i de ningú més! Que quedi clar això a tots!
A l'Ibra com a matón de les pel·lícules, té futur. Molt de futur! Sobretot en pel·lícules de la màfia!

XeXu: doncs m'agrada que t'hi sentis tant a gust! Intento que les cròniques expliquin coses diferents, la meva visió amb toc d'humor. La gent ja ha vist el partit i sap què va passar, no?
hahaha ostres, m'estic plantejant ara mateix de deixar-te fer col·laboracions especials i tot! Com el Domènec Balmanya amb el José Maria García!! hahahaha