dilluns, 31 de desembre del 2007

Cursa dels Nassos: Adéu 2007!!

Se’ns en va l’any 2007, però ens deixa, en el seu darrer alè, l’última ccarrera de la temporada: la cursa dels Nassos. Són deu quilòmetres per un recorregut urbà pels carrers de Barcelona amb TNC, Torre Agbar i Diagonal Mar inclosos. Hora oficial de sortida: les 17:30, però una hora abans ja ens havíem reunit la Tere, el Mikel i el Jaume. Estava nerviós, no ho amagaré. Ja feia temps (concretament des de la Mercè de l’any passat) que no corria cap cursa.

Al voltant de les cinc ens hem situat als calaixos de sortida per començar a escalfar una mica i, puntuals, han donat el tret de sortida a la cursa. Què maco que estava l’alcalde Hereu pujat a la tarima al costat de l’home dels nassos. Ara potser diré una bajanada, però els he trobat certes similituds als dos.

Estava ple de gom a gom i ja se sap, els colzes i les petites empentes sovintejaven als primers metres. He perdut al Mikel i a la Tere degut a la munió de gent i he començat la meva aventura en solitari.

Els tres primers quilòmetres els he fet a bon ritme, aquells que serveixen per fer veure als altres que vas molt bé i que et passen factura al final. A partir del quart quilòmetre ja he hagut de sortejar les escopinades i coses varies que la gent anava deixant anar al terra i he de reconèixer que una quasi em toca de ple. Però un és hàbil i l’he pogut esquivar a l’últim instant.

Arribant a la Torre Agbar m’he troba al corredor (en aquest cas corredora) que portava el dorsal 4.065 (el següent al meu). Digueu-me tonto, però m’ha fet il·lusió. He intentat fer-la partícip de l’avinentesa, però la noia (amb trets filipins als ulls i la cara) prou feines tenia en posar una cama davant de l’altre. “Portes el dorsal següent al meu, el 4.065!”, li he comentat. I ella no ha pogut més que dir-me: “El cinc... el cinc...”.

No he vist ni l’indicador del quilòmetre sis, ni el del set. El del vuit sí. Se m’ha presentat davant, a la Diagonal, desafiant i l’he superat amb dificultats. Com que feia tant de temps que no corria cap cursa, ja no me’n recordava de les sensacions que tens quan superes aquest punt i com les cames ja et van dient que potser ja en tenen prou per avui i que demà serà un altre dia. Però no pots parar, només queden dos mil metres per acabar. I acabaràs!!

El quilòmetre nou l’he superat encara amb més dificultats que el vuit, amb les forces bastant justes i he intentat accelerar una mica el ritme. He dit que he intentat, no que l’hagi accelerat, ja que he pensat que millor seria guardar les darreres forces que em quedaven per realitzar l’entrada triomfal a meta, on estan preparats el fotògrafs per plasmar les instantànies de tots els corredors que arriben. I així ha estat: a la recta final sí que he pujat el ritme i he acabat la cursa amb un temps de 47 minuts i 21 segons (a 4:45 minuts el quilòmetre). Humilment crec que no està gens malament, ja que el tema de les curses de deu quilòmetres no el toco gaire. Això sí, quan he parat de córrer els quàdriceps i els isquiotibials anaven fent intents de rampes que jo frenava com bonament podia.

Passada una estona ens hem reagrupat amb el Mikel, la Tere i el Jaume (marca de quaranta-un minuts) i cap a casa, que ja ens havíem guanya la dutxa d’aigua calenta (feia molt de fred) i el sopar per acomiadar el 2007.

Ah!! I si pel meu cap corria la vaga i idílica idea de córrer una mitja marató (encara que fos per provar-ho), crec que me l‘he tret del cap amb la cursa d’avui. Això és un altre nivell...

10 comentaris:

Txell ha dit...

Molt bon any Jordi!!!
Quin riure amb l'escrit del bloc, digues que si home, aixi es començar bé l'any!!
I moltes felicitats per la cursa, és molt bona marca!!
Vaig a continuar escibint al bloc que tan oblidat tenia!
Fins aviatttt!!
Txell

Mariona ha dit...

Molt bona cursa crack!! Vinga t'has d'animar a debutar en mitja marató. Al febrer hi ha la de Granollers, que està molt bé. Jo espero poder-hi ser i així fer la meva segona mitja. BON ANY!!

Fran ha dit...

Però què dius home, i tant que pots fer una mitja, la teva marca als "nassos" i el fons físic que portes amb les caminades de resistència ho avalen. A mès, a Granollers, amb tanta gent, t'aniràs tu sol: recorda, 2 de febrer. Per cert, he llegit els teus articles de les caminades, estàn molt bé, felicitats, hem coincidit en alguna d'elles, a vera si a la pròxima ens podem saludar. Et convido a visitar el blog dels Fondistes de Vilassar de Dalt, on tenim posts de la Travessa del Montseny i de la N-Q.

Anònim ha dit...

Hola Jordi para ser la primera cursa sin entrenarnos previamente podemos estar contentos con las marcas que hemos echo. Yo acabé con un pequeño mal sabor de boca ya que la rodilla no me permitió correr comodamente, pero aun asi no desisto e intentaré preparme para bajar tiempo en la proxima carrera. Estoy pensando hacer la del 13 de enero a ver como sale. Bueno Jordi felicidades por tu marca y animo que queda menos para las pruebas de resistencia ajaj.
Un saludo
Mikel

Jordi ha dit...

Gràcies a tots per les felicitacions, però, de totes maneres, crec que per la mitja marató encara em falta molt!! És un nou repte!!

Jordi ha dit...

Ei Fran!!

He estat mirant les cròniques de la Travessa del Montseny i de la Núria-Queralt del blog dels Fondistes. Quins records veient les fotografies!! I quin patiment (sobretot a la NQ i la duríssima pujada al Coll dels Lladres). La Travessa del Montseny ha estat una de les que més m'ha agradat de fer pel paissatge, que és impressionant, sobretot quan arribes a dalt de tot de les Agudes i tens la vista de 360 graus de tot el que t'envolta.

De cara a aquesta temporada us heu d'anotar una al calendari: la Cap de Rec. L'any passat va ser la primera edició i aquest any repeteixen. Com a paissatge és la millor marxa de les que he fet!! No us arrepentireu. I de duresa potser la col·loco en segona posició, després de la Núria-Queralt!

Siau,
Jordi.

Fran ha dit...

Fes-me un enllaç d'aquesta Cap de Rec, he intentat trobar-la però no ho he aconseguit. Gràcies Jordi.

Jordi ha dit...

Hola Fran: el link que he trobat a la FEEC és aquest:

http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=3566

Aquí hi ha un link amb el perfil altimètric.

Fins ara,
Jordi.

Fran ha dit...

Merci, Jordi, ja ho tinc. A veure si convenço els companys.

Jordi ha dit...

No us en penedireu!! Dura però val la pena!!

Jordi.