dimecres, 10 de desembre del 2008

Adéu a la ratxa!

Vint partits sense conèixer la derrota són molts. Una ratxa d’aquestes que costar tornar a arribar-hi. I avui, amb la derrota contra el Shakhtar Donestk (que sí, que d’on est aquest equip perquè ni jo ho sé...), s’ha posat fi a una estadística història d’aquelles que fan enveja. De totes maneres aquesta derrota ja es veia a venir. Era d’aquelles que es palpava a l’ambient per tot: poca tensió, partit intranscendent, un Barça ple de suplents, la classificació a la butxaca com a primers de grup des de la jornada passada, Camp Nou no buit, desert (crec que hi havia més gent al bar on el vaig veure que al camp, que en un plano general del realitzador em va donar temps a comptar-los a tots) ... Tot un seguit de factors que et fan pensar que és una mica trist que un partit de Champions, amb la de diners que mou, es vegi un espectacle tant patètic com el d’ahir. En definitiva, que d’espectacle (“se le supone”, quan sents la musiqueta de la Champions) res de res, només avorriment i sopor. Ni Xavi, ni Messi, ni Puyol, ni Valdés, ni Touré, ni Abidal, ni Henry, ni Eto’o, ni Márquez, ni Alves, ... ni el bacallà (sí, sí, reservat a la banqueta!)... Amb tot això ens trobàvem davant d’un partit de competició europea que feia olor a semifinal/final de la Copa Catalunya. Només us diré que el moment més divertit de la nit va ser quan el cambrer va dir a tota la parròquia: “Si hago un streaptease, ¿estaremos más divertidos?”. Jo li vaig dir que sí, que endavant, però que no ho fes allà davant del projector. Més que res per si, per un casual dels casuals, el Barça marcava poguéssim veure les dues coses.

La cronologia del partit i dels meus pensaments va anar de la següent manera:
- 0-1, minut 30 => Vinga nois, no passa res!
- 0-2, minut 57 => ai, ai, ai, que encara no guanyarem...
- 1-2, minut 59 => Hi ha temps, som-hi!
- 1-3, minut 76 => cagun-la-mare-que-els-va-parir-a-tots-hòstia-puta-colla-d’arrossegats!
- 2-3, minut 84 => ostres, encara farem alguna cosa!
- Final => Ja t’ho deia jo que avui, res de res! (encara que no ho hagués dit, però sempre queda bé).

Destacar només una gran jugada del meu Pedroooooo, que com si fos un Romario qualsevol, va fer un gran malabarisme dintre de l’àrea a les acaballes de la primera part que una mica més fa pujar l’empat al marcador: un dribling, dos, tres, la toca d’esperó, l’ensenya i l ‘amaga (la pilota) i fa un centre/xut que es per fora... Quina llàstima!!

EN POSITIU.
Amb tot, la derrota és intranscendent, com el partit. És un luxe reservat només als millors arribar a l’última jornada sense jugar-te res.

Hleb ahir va fer un gran partit. I sí (crec que era el Garrofaire qui ho deia últimament), en alguns moments, però de resquitllada i quan l’enfocaven d’esquenes, em va recordar tímida, molt tímidament, al Laudrup.

No sé de qui és responsabilitat, si dels propis jugadors, del tècnic o és fruit un acord no escrit entre tots dos, però va agradar-me molt veure als no convocats veient el partit des de la grada per transmetre ànims als companys que sí jugaven. I parlo de Puyol, Alves, Messi, Eto’o, Touré i companyia. Algú sap l’adreça del Ronaldinho a Milà per enviar-li una fotografia?

EN NEGATIU.
El joc en general i la poca trempera que desperten els teòrics suplents. Dic teòrics pels que pensen que en un equip gran no hi ha ni titular ni suplents, una de les grans mentides del futbol actual.

Ho sento, és la nineta dels meus ulls, però Bojan, que ahir no es va trobar en cap moment sobre el camp.

I Víctor Vazquez, que molt nerviós, es va mostrar molt imprecís.

EL DOBLE.
A mi que l’entrenador del Shakhtar, Lucescu, va recordar-me al Moncho, aquell cantant de boleros en català.

16 comentaris:

òscar ha dit...

va JORDI, que el partit d'ahir era una costellada de germanor ciutadana entre donestz i barcelona. el dissabte, de germanor, gens ni mica

Eloy ha dit...

El Pep ja considera titular al bacallà perquè el va tenir a la banqueta i el va fer sortir com a revulsiu (en pla Messi, jejejeje)
I gairebé empatem.

Alba ha dit...

Una pena la derrota, pero més val perdre en un partit intrascendent (bueno, si es considera que guanyar els 600.000 euros de premi de la FIFA es res) millor que en un altre. S'haurà de veure com surten en el prope partit, encara que segurament no tindrá res a veure.
Salutacions

Assumpta ha dit...

Ostres... semblo tonta però ara no sé qui és el bacallà ¿?

Jo vull guanyar sempre, així que el d'ahir no em va agradar gens :-(

Jordi ha dit...

Oscar: no m'agrada perdre ni al dòmino (que per cert, no hi jugo mai!).

Eloy: la veritat és que el bacallà li posa ganes, però... no tot són ganes!

Alba: contra el Madrid em jugo el que vulguis que, com dius, no tindrà res a veure. Ja només començant per la motivació, que ahir no tenien.

Assumpta: El bacallà, és l'islandès. En Gudjonhnsen. Mira, li dic així!
Totalment d'acord, jo també vull guanyar sempre!

Alex. ha dit...

La Frase del Dia:
No domino gaire el tema Melendi, com tampoc sé gaire cosa del Winnie de Poe.
En qualsevol cas, Bon Nadal per tots dos... vull dir!

Et faré una confessió, no em pensava que en Pep Guardiola arribes tant lluny... mea culpa.. vull dir!

Albert ha dit...

No cal enviar-li cap foto a Ronaldinho. Segur que ahir era a caseta veient al seu ex-equip per la tele, que ara a Milà s'ha tornat un bon minyó...

Han dit que hi havia 22.000 persones a l'estadi. Jo hi vaig anar i t'asseguro que només estaven plens 1 de cada 10 seients (com a màxim). Si al Camp Nou hi caben 100.000 persones... alguna cosa falla. Potser van comptar els stewards, els que es van colar, els 22 futbolistes,etc.

Vagi bé!

Eloy ha dit...

És clar que no tot són ganes, Jordi, però entre bacallà una mica totxo però amb ganes i figura noctàmbula sense ganes ( que no siguin ganes de fotre un clau i anar al gimnàs ), em quedo amb el bacallà, que és menys totxo del que sembla.
És clar que sóc fan del Julio Salinas (de quan jugava d'extrem, no del mira quien baila) i el meu criteri no és gaire objectiu...

robert mayoral ha dit...

doncs jo ahir no vaig gaudir amb elmatch, trobo que havent tans diners en joc, haurien d'haver sortit algun titular més....sentenciar i després dona'ls-hi descans....però s'ha de guanyar sempre....
espero que al MADRID els hi fotem 10!

Anònim ha dit...

Et dic la veritat no vaig veure el partit i bé ja que ensopeguem prefereixo que sigui en aquest partit que no en el de dissabte no?

L'unica cosa que sí que em fa ràbia és lo de perdre la ratxa sense perdre que portaven però que hi farem!

Ara a recargar piles Jordi que dissabte pot ser i serà un dia gran.

Una abraçada!

joan ha dit...

Jo crec que aquesta setmana han passat dues coses molt positives de cara el Barça-Madrid.
La primera el canvi d'entrenador dels blancs i la segona, la derrota del Barça d'ahir.
Amdues coses serviran per tensionar la situació, cosa molt necessària, perquè tal com havíem començat la setmana, amb el triunfalisme i la relaxació completament desbordats la cosa era realment preocupant. Ara tothom tindrà clar que cal posar-se les piles a 200% i després... a matxacar!!
Fiuuuu, esrtic delint per què arribi dissabte.

Assumpta ha dit...

Ah!! Gudjohnsen!! jajajaja pobret... a mi em cau bé :-)

Sílvia ha dit...

Hola!
Guddy va revolucionar una mica el joc del Barça. Qui ho hagués dit fa mig any!
Hi ha molta diferència entre els titulars i els suplents. Que els primers no es refredin...
Salutacions
sílvia

Jordi ha dit...

Alex: els hi felicito de tot cor de part teva als dos. Quan els vegi, vull dir.
Apunta'm el mea culpa-Guardiola a mi també... vull dir!!

Albert: si no motiva qualsevol partit de lliga on el Barça juga fantàsticament, com ha de motivar aquest?

Eloy: totalment d'acord! Amb lo del bacallà! En lo del Salinas, el tema mira quien baila no el toco, però segur que ho fa millor que marcar els gols fàcils...

Robert: I tant, un equip com el Barça sempre ha de sortir a guanyar! A mi me'n surten 9, però suposo que el que em falta el marcarà Puyol... jejeje

Silvi: com diu en Serrat: hoy (pel dissabte) puede ser un gran dia! I esperem-ho!! A mi també em fot molt per la ratxa. Collons, que 20 partits sense perdre, son 20 partits!!

Joan: tinc també unes ganes de que sigui dissabte a les 22h!! Potser és un dels derbis més esperats dels darrers anys! Els hi tinc moltes ganes al merengues!

Assumpta: no, si a mi també em cau bé, però es que el trobo una mica limitat tècnicament...

Silvia: sí, és abismal la diferència entre el teòric primer equip i el segon!

Anònim ha dit...

Ei, gràcies per l'enllaç.
I en quant al Hlebdrup, espero i desitjo que es confirmin les sensacions.

Jordi ha dit...

Eh!! No et facis moltes il·lusions, que he dit que me'l recorda mooooolt de resquitllada!! jejeje