dijous, 1 d’octubre del 2009

Trànsfugues.

Diuen que on se’n veuen més és en política. Potser en el món empresarial també n’hi deu haver algun que altre. Per qui no sàpiga què i qui són, us diré que segons l’enciclopèdia catalana té tres significats:
1) Persona que passa d’una banda a l’altra.
2) Persona que abandona el seu partit i es passa al partit contrari.
3) Soldat que en temps de guerra deserta del seu camp per incorporar-se al camp contrari.

Arribats a aquest punt, no sé on incloure’m, perquè ni sóc polític (ni ganes) ni sóc soldat (ni ganes) ni vull passa d’una banda a l’altra (ni ganes). De totes maneres, l’única definició on em podria mitjanament encabir, seria la primera. M’explico. Aquest passat cap de setmana eren, conegudes per tots els (llegiu això que ve a continuació entre cometes amb veu de l’alcalde Hereu, sisplau) “barcelonins i barcelonineeees!” les festes de la nostra patrona, la Mercè (no confondre amb la Milà, aquesta és una altra). Com a bon (tornar a posar veu d’Hereu) “barceloníiii!” hauria de celebrar la festa major de la meva ciutat de forma civilitzada, sostenible i recicladament educada. No és que no ho faci o no ho hagi fet així, l’Hereu me’n lliuri, però és que festes de la Mercè a (tornar a posar veu d’Hereu) “Barcelonaaa!” són sinònim de riades i onades de gent que fa acte de presència a la multitud de actes que s’han preparat arreu de la nostra ciutat. Tant se val de què sigui l’acte: un concert, una gimcana, els focs artificials o una menjada popular de carmanyoles. Tant se val. És per això que, des de fa uns anys, vaig decidir que a Barcelona fessin el que volguessin, que jo m’estaria a casa la mar de tranquil, llegint o fent qualsevol altra cosa (ara no entrarem en detalls, que no és el cas). No vull quantitats descontrolades de gent tota suada enganxant-se a mi i fent-me-les passar magres. Ho sento, potser sóc un asocial, però és el que hi ha.

Aquest any però, em va arribar una proposta via un amic d’aquells que es fan dir amics per fer de trànsfuga. “Mira Jordi, jo sé que a Barcelona estàs molt bé, però què et semblaria pujar a les festes majors d’Artesa de Segre?”. Aquí va ser on vaig veure la meva oportunitat i la meva via d’escapament, i vaig dir, evidentment, que sí, que amb molt de gust aniria i d’aquesta manera em lliuraria de les festes majors més grans que es fan i es desfan, que són, evidentment, les de Barcelona.

I així va ser com em vaig convertir en trànsfuga de festa major. Servidor, barceloní de pro. Espero que el nostre estimat, adorat i il·lustrat alcalde Hereu no s’enfadi amb mi.


Signat,
Un humil barceloní!

16 comentaris:

Assumpta ha dit...

Oh!!

Entenc que t'empipi la massificació de la Festa Major de la Mercè (nom preciós, per cert) però que, enlloc de quedar-te a casa tranquil·let llegint o menjant cacauets (no rancis, que ara ja saps quins són els bons), o escrivint relats per la Bajoqueta, què fas?... Anar a una altre Festa Major!! ui, ui... un autèntic trànsfuga, sens dubte!

Per cert, la veu de l'Hereu m'ha quedat molt bé jejeje

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Normal. Les festes de la Mercè sempre són iguals. L´originalitat no és el fort de l´Ajuntament de Barcelona.
Vas fer bé. Una volteta per Artesa de Segre no està gens malament.
salutacions
sílvia

neus ha dit...

Quans anys dius que has tardat? jo faria segles que seria trànsfuga! segles!! si no podia ni amb les d'Olot!!!

Sergi ha dit...

Ja vas fer bé, perquè la Mercè, a part de molta gent, no té res massa interessant, o almenys a mi em sembla que no. Molta activitat popular, però res que em cridi l'atenció, ni concerts de bandera.

Almenys, anant a una festa major amb menys pretensions, segur que el que van fer et va encantar i t'ho vas passar de conya.

Per cert, en el món dels castells també hi ha molts trànsfugues! Jo mateix ho sóc.

Angle ha dit...

He parat de llegir a la meitat de l'article per anar a buscar algun document audiovisual al youtube amb la veu de l'Hereu... no sabia "posar veu d'Hereu", ara ja sí. Gràcies Jordi, cada dia s'aprenen coses.
En quant al transfuguisme festiu, fes el que vulguis home :)

Jordi ha dit...

Assumpta: les de poble no són tant massificades i són molt millors. T'ho dic per experiència. Ni embolics ni res similar...

Sílvia: bé, fa uns quants anys que no em miro el programa de festes, però segur que cada anys més o menys acaba havent-hi el mateix.

Elur: jajajaja ostres, a Olot vaig estar fa anys i tampoc era tant gran!! Et repto a que vinguis un dia a les de Barcelona!!

XeXu: i els concerts una mica bons estan mega-massificats!
Ostres, això no ho sabia! Trànsfugues al món dels castells!! Haurem d'escriure a l'enciclopèdia catalana perquè incloguin aquesta definició també!

Angle: Bentornat! La veu de l'Hereu dient "Barcelonins i barcelonines!" la tinc molt gravada!

neus ha dit...

rè, rè... renuncio al repte públicament! si Olot, que és un poble gran (si em senten se'm mengen!) ja em supera... imagina't una ciutat com Barcelona que ja m'atabala en els dies normals! :P

(per cert, a les festes d'Olot hi puja molt de xava, è?! i molta gent de tot arreu... encara no entenc com no s'enfonsa cada any una mica amb tota aquella gentada corrent per allà... diria que tripliquen la població normal i ingereixen el triple d'alcohol també :P)

Jordi ha dit...

Elur, quedes nomenada públicament pubilla de cap festa major!
Olot, amb les seves festes majors, contribueix amb l'escalfament global del planeta!

bajoqueta ha dit...

Dos pedres si s'enfada!

Jo crec que amb la gentada que havia a l'hora del recompte no te van trobar a faltar :)

Txell ha dit...

Ei Jordi!!
Poble meu de tota la vida!!
Com van anar les festes per Artesa???? Que veu fer??
Una abraçada,
Txell

gemma ha dit...

ara ho entenc!
dilluns a primera hora, sento sirenes i més sirenes. surto al balcó, veig un allau de gent, tots mirant enlaire. el pànic i la por envaeixen l'ambient. tots els coloms fugen d'una revolada amb cara d'esglai.
giro la vista a l'esquerra. veig el senyor batlle amb la soga al coll i de puntetes damunt la barana.
no! no ho facis! el jordi et perdonarà.

Jordi ha dit...

Bajoqueta: oh, no creguis, que aquí a Barcelona cada dia ens fan formar a les 7:30 a tots al carrer i amb el llit fet!! jajaja

Txell: molt bé, exceptuant el dissabte. Crec que he tornat amb la tendinitis d'allà!! jajaja

Gemma: jajajaja desperta, Gemma!! desperta, que són aquí! Per mi, que ho faci, que no el perdono!!

Fran ha dit...

Jaja, festero!, que ets un festero...
N'has oblidat els trànsfugues futboleros... que també n'hi han... i molts... em pensava que t'en havies fet, per fí, periquito...
(:-(

Jordi ha dit...

Fran, és veritat!! I en el futbol és on n'hi ha més! Periquito jo?? Nunca!!

Toni ha dit...

sort que em tens a mi!! un tio fidel als seus ideals i origens!!

de res per fer-te transfuga i portar-te a la FM d'Artesa!!

per cert... l'hereu ja va pagar l'impost de successions quan va accedir a l'alcaldia...?

igual no la va pagar pq tenia l'ajuntament domiciliat en una altra comunitat o l'ajuntament penjava d'un entramat de empreses patrimonials!! Cony de sociates... i desprès es queixen dels capitalistes!! jajajaaaaa!!

Dedicat al MAGO FÈLIX!!

DEDICAT A TOTS ELS AMICS MINISTRES QUE NO HAN HERETAT MAI CAP CÀRREC!! SINO QUE SEMPRE SE L'HAN CURRAT COS A COS AMB LA CAMBRERA!!

Jordi ha dit...

I t'has deixat que van amb cotxe com si fossin ministres i a més a més amb un cotxe que no és ni seu!! I amb un xòfer que ho fa sense ànim de lucre! jajaja

Visca les FM!!