diumenge, 7 de març del 2010

Adéu liderat...

Penso en el partit d’ahir i només em ve al cap una pregunta. Un per què. Per què, Puyol? Per què ho vas fer? Per què et vas marcar el gol en pròpia porta? Sé que no ho vas fer expressament, faltaria més. Però amb el que havia costat que entrés el primer, amb el que havíem patit, malgrat dominar, amb el que ens havia costat empatar, per què? Hi ha molts partits, en que si et marques un gol en pròpia porta, no passa res. Vas guanyant i tant fa. És més, millor, penses. Millor que sigui en aquest partit que no pas en un que ens suposi perdre punts. Però no. Fatalitat i desgràcia es van unir per posar-nos encara més complicat emportar-nos els tres punts. I el que encara és pitjor, perdre el liderat, malgrat que encara estem empatats.

Les meves sensacions avui, són dolentes. Molt dolentes. Estic desanimat, si voleu que us digui la veritat. No ho veig gens clar. Veig un Madrid que va llençat, que juguen bé, que tenen molta pólvora davant. Creen ocasions i juguen un futbol molt directe. Els blancs han anat de menys a més. En canvi, per molt que em dolgui, veig un Barça que sí, que hi posa ganes, que lluita, que hi va, que juga massa horitzontal, però que es perd amb tanta passada, que li costa arribar, i quan arribem (per cert, algú els podria dir que els gols de xuts des de fora l’àrea també valen i que no cal entrar amb la pilota dintre la porteria?) la punteria la tenim desviada. En definitiva, veig un Barça que ha anat de més a menys. I em fa por, molta por, perquè el meu pessimisme culé que sempre m’ha acompanyat comença a veure les coses negres. Veig que Ibrahimovic cada dia que passa sembla que s’entengui menys amb els companys, que estigui més inadaptat, que la Lliga espanyola li vagi gran. Em plantejo l’actuació d’ahir de l’àrbitre i ja no sé si ens ha afavorit o ens ha perjudicat. Crec que va començar afavorint-nos, per ocasions puntuals, però després, arran de l’expulsió del Profeta (nosaltres et perdonem) i la pressió del públic, va tirar més cap a casa. I va arribar l’expulsió de l’Ibra. És expulsió? Doncs no ho sé. M’ho plantejo i hi veig una patada sense pilota, però tampoc crec que sigui per tant, però és sense pilota. Com que últimament ens han xiulat tant malament crec que ja em faig un embolic i tot amb el reglament.

Sisplau, que algú m’il·lumini. Que algú em tregui d’aquest pou de pessimisme en el que estic instal·lat. Que algú em digui que aquest any no ho perdrem tot (o guanyarem el que queda, encara que només sigui un dels dos títols). Que algú em comenti que el Barça està tenint mala sort, que només és això, que no tirem els partits endavant, o que en costa molt tirar-los endavant, perquè senzillament la deessa fortuna no ens somriu. Ajuda! S.O.S.! (ara no sé si signar com "Un culé desesperat")

17 comentaris:

Sergi ha dit...

Hi ha èpoques que la sort t'acompanya i que t'entra tot. I darrerament no és així. Ahir Diego Alves va fer dues aturades d'escàndol que penso que Valdés s'hagués menjat, sense desvirtuar el nostre porter, que ho fa molt bé, però la primera falta i la mà de sota que es va treure D.Alves ahir van ser magistrals. Si entren, 2 a 4 i cap a casa. Però ahir no. Algunes errades, poca punteria i poc xutar. L'equip no té la potència de fa temps, però encara hi són, no es pot dir que no lluitin, que no corrin i que no inventin. A darrera hora va haver-hi una passada de Xavi en profunditat que si hagués arribat a peus d'Alves hagués estat tres quarts de gol, però no va arribar. Per cert, que a Xavi el vaig veure una mica tou, i això és la puta selecció, sempre li passa. I si Xavi no carbura, el Barça ho nota.

Hem d'estar preocupats, però no perquè ja o tinguem equip. El Madrid ha trobat la fórmula, juga bé, i això és molt més del que es podia dir d'ells els darrers anys. Van començar fluixos, però és que l'equip és nou, l'entrenador, el president, tot plegat. Però han après. Era d'esperar. Però el problema és un altre. Ara comença una altra lliga, estem empatats, i falta el Bernabeu. Però és que els altres 18 equips són tan rematadament dolents, però tant, que hi haurà hòsties fins el final. Jo penso com tu, que la cosa no pinta bé, però tenim motius per confiar en aquest equip. Penso que si guanyen algun títol després de l'any 2009 que vam tenir, es pot considerar un èxit total. La història ha demostrat que la majoria d'equips que guanyen la Champions han tingut problemes l'any següent, has de fer una gran despesa física i anímica, i després ho pagues. El Borussia Dormund ho va fer, i l'any següent va baixar a segona, o gairebé.

No obstant, cal dir que ahir altre gall hagués cantat si l'arbitre no s'hagués tret de la màniga dues expulsions. Ibra fa el ruc, però la puntada que llança no impacta al jugador, i la cara, que és el que ell es tapa com si l'hagués agredit, no li toca ni de lluny. Injust, molt injust. Cert que ens va xiular algunes coses a favor però penso que el perjudici va ser més gran que els regals.

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
estic llegint molts apunts pessimistes per la xarxa..."Qué no estamos tan mal!!!" A veure. El Barça depèn de ell mateix. Amb la tornada de Keita guanyarem en força física i Iniesta podrà fer d´extrem i connectarà l´atac amb el centre del camp. Tranquil.litat, si us plau.
salutacions
sílvia

Garbí24 ha dit...

Nois, que això només es per fer gastar tinta a madriT, que els hi sembli que ho tenen tot guanyat, pero no patiu que ens en sortirem, no tant bé com l'any passat però alguna cosa farem......o no?

Albert ha dit...

Jo la veritat sempre he estat un fan incombustible de Samuel Eto'o... i repassem, falten ganes, falta ràbia, falta xutar... falta feeling?

bra va començar molt bé, i espero que triomfi, que es desperti d'una vegada, però espero que algú foti un hat-trick la setmana que vé i s'estigui un parell de setmanes de descans a la banqueta, a veure si es rebota i comença a jugar d'una vegada...

No pateixis Jordi, i recorda que demà a la web de la uefa surten a la venda les entrades per a la final de Madrid, jo m'apuntaré, sap per què? Perquè sé que podré celebrar una champions al Bernabéu i, tot sortint, penjar-li una bufanda blaugrana a la senyoreta cibeles!!!!

Ànims, l'any passat 6, aquest any 5!!

zel ha dit...

Falta rauxa, falta alegria, massa seny i poesia, i això que jo me l'estimo la poesia, però cony, un xic de ràbia i empenta, aniria bé!

kweilan ha dit...

Serà transitori.

neus ha dit...

jo només diré que vaig acabar fotent crits a Don Andrés... i em sembla que amb això no fa falta dir gaire res més.

Assumpta ha dit...

Ostres, Jordi... et veig molt malament, eh?

Necessites urgentment unes vacances pagades per recuperar energia, però com la meva economia no està per aquestes despeses, et recomano una cura d'urgència.

Pren-te aquestes pastilletes tres vegades al dia: només llevar-te, a mitja tarda i just abans d'anar a dormir :-))

Assumpta ha dit...

Ostres, Elur!! Tu cridant a Don Andrés!!... Necessites la mateixa medicació que en Jordi :-))

alba ha dit...

ànims Puyol, seguim estant amb tu

Jordi ha dit...

XeXu: Sí, sí, sé la passada que dius. Semblant a la que ens va donar el segon gol el darrer partit al Camp Nou. Una llàstima. Espero que la sort ens vingui a veure en breu! Sisplau!
Segona, he llegit segona? ;-) Considero, com tu, que guanyant un títol, seria una molt bona temporada. Ara, el Madrid el partit que havia de perdre era el d'ahir, amb un 0-2 en contra. Si no el va perdre... haurem de confiar en guanyar-ho tot (incloent el Bernabéu).
Gràcies per aquesta gran parrafada!

Silvia: amb això et dono la raó. No estem tant malament, però tampoc estem del tot bé. Això és el que em preocupa. Gràcies de tota manera!

garbi24: tant de bo, tant de bo! A hores d'ara, no ho veig clar.

Albert: sí que falta tot això que dius, però crec que si estés Eto'o també passaria. Sembla que l'equip estigui lent i que tant tocar i tocar els faci no veure la porteria.
Si realment passa això de la cibeles, ja em puc morir tranquil.

Zel: sí senyor! Falta anar més de cara a barraca. Falta més xutar-ho tot (alguna entrarà). I falta una golejada!!

Kweilan: que t'escolti que t'hagi d'escoltar!

Elur: desquiciada, pot ser?? Ja en som dos, doncs!

Assumpta: jajaja aquestes pastilles són màgiques!! jejeje es tornarà a repetir??

Alba: sí, sí, i tant, però per què?? ;-)

neus ha dit...

uf... no hi ha ningú que sigui capaç de xutar a porteria? perquè Pedro no ho va tornar a intentar? li han prohibit, potser? perquè necessiten entrar ells i pilota a porteria? perquè cada vegada que Ibra vol tocar la pilota li xiulen falta? perquè l'equip que era admirat allà on anava ara és escridassat per culpa de l'As i el Marca? perquè no tenim un eto'o? perquè ens expulsen al tècnic cada vegada que es queixa dels arbitratges? perquè ens criden 'villarato, villarato'? prefereixo 'polaco, polaco' si t'he de ser sincera...
em posen negra Jordi, tot i que penso que no ens faran abaixar el cap tan fàcilment i que aquest any guanyarem un títol segur!

pati di fusa ha dit...

mira que jo m'havia promès no ser tan culé d'esperit enguany. és a dir, no queixar-me, no emprenyar-me i no caure en el pessimisme i/o fatalisme. però, però, però... massa peròs.

crec que també necessito aquestes pastilles.

sànset i utnoa ha dit...

"TRANQUIL jORDI TRANQUIL, QUE ÉS LA GUÀRDIA CIVIL"...

Dec ser estrany, però a mi no em va semblar que el barça estés malament del tot. Ens van fallar algunes coses: no tenim trons de xutar fins que no ens mengem el porer contrari, per exemple.

El problema va ser, bàsicament, que l'arbitre era un guàrdia civil d'aquells de principis dels 70, i nosaltres érem una espècie de manifestació d'estudiants universitaris...

El problema és que això del villarato els funciona. I als arbitres que no els cola, com a l'Iturralde, diuen que es del barça.

Gilipolles que són, home!

*Sànset*

Albert ha dit...

Barcelona s'impregna de blanc la mateixa setmana que el Madrid és líder...

Potser Puyol es va marcar en pròpia perquè havia de compensar d'alguna manera el seu golàs el dia del 2-6. Però a l'enemic ni aigua, Puyol!

Ibra es podria estalviar aquestes accions i així segur que no l'expulsen, tot i que no crec que fos vermella.

Et trauré d'aquest pou amb una frase que no és cap tòpic (o sí...): Queda molta lliga.

P.D. T'he deixat un comentari al meu penúltim post.
Adéu!

Alba ha dit...

Técnicament el Madrid va primer perquè han decidit comptar els gols de cada equip, però el goal average es del Barça i el que comptarà a final de temporada. Es va fallar el dia que menys es podia fallar i aquestes son les consecuencies. En fi, a veure siu s'acaba de carburar l'equip i si no, els deixes una banyera plena d'aigua freda per refrescar-lis les idees.
Salutacions

Jesús M. Tibau ha dit...

no serà un adéu per sempre