dissabte, 29 d’octubre del 2011

Avui en fotrà tres...


Babot, Babi pels amics, entra per la porta del bar. És alt, prim, cabells blancs i porta ulleres (potser d’aquí li ve l’ull clínic). Només té un defecte: no li agrada l’Iniesta (sí, incomprensible). Per gustos, colors. S’assenta a la taula i diu: “Avui en fotrà tres”. Quan li pregunto si parla de mi aquesta nit em diu que no, que parla de gols (em guinya l’ull) i que el que en fotrà tres avui serà el Messi. Dit i fet! Només ha necessitat disset minuts per fer-lo. El primer de penal (avui tots sabíem, sense cap mena de dubte, que el marcaria); el segon de típic davanter centre, d’estar allà a l’àrea petita i empèneyr la pilota; i el tercer d’aquells de seguir la jugada i una vegada bombejada en profunditat a dintre l’àrea acabar-la rematant al primer toc. Una mica de cada, per variar i tornar a demostrar a tothom que ell no ha marxat mai, que sempre ha estat aquí. Que potser ha tingut un parell de partits on les coses li han sortit malament, és veritat, però que sempre persisteix (gràcies Profeta Pep per ensenyar-nos aquesta paraula tant bonica). Avui ha tapat boques, com sempre que les ha de tapar i ha donat la raó al Profeta que ahir en roda de premsa deia: “Les crítiques a Leo no ens debilitaran, és superior a la resta”. Quanta raó! I és que avui, de nou, el Déu del futbol ha rigut Ha gaudit. S’ho ha passat bé. Ha xalat jugant i combinant. Ens ha obsequiat amb un somriure d’aquells que ens fonen a tots els culés.

La resta del partit, poca història. Dos golassos més: el quart d’Isaac Cuenca (repetint titularitat) i el cinquè de Dani Alves des de fora de l’àrea. Per cert, parlant de Cuenca... el Villa està molt malament, no? Últimament no li surt res, se’l veu descentrat, desubicat, falla ocasions claríssimes d’u contra u amb el porter, rellisca, ... No sé, em pica el nas que com la cosa segueixi així el Camp Nou l’acabarà xiulant. Tant de bo m’equivoqui. Tant de bo.

Només dir que veure els noms dels jugadors descartats avui feia basarda: Xavi i Pedro a la graderia i Iniesta, Cesc, Piqué i Puyol a la banqueta. Aquests dos últims han reaparegut jugant una estoneta de partit. A veure si mica en mica es recuperen que els necessitem.

11 comentaris:

Assumpta ha dit...

Magnífica ressenya futbolera, com sempre! Tot i que t'has oblidat una cosa important :-))

Jo ja estava preparant un post en el que demanava a Messi que es deixés créixer el cabell una altre vegada, però ja no el faré...

Què és el que t'has oblidat?

Doncs dir que ISAAC CUENCA ÉS DE REUS!! homeeeeeeeee :-DDD

Sergi ha dit...

No es pot dir res més sobre Messi, tots ho hem vist. Només començar el partit se'l veia molt més ficat en el joc, més participatiu i més encertat. No li calia el penal, n'hagués marcat tres igualment. Perquè és d'aquells partits en que en marca tres, ja es veia. A la segona part no ha forçat, amb tres n'hi ha prou. Segur que totes les pilotes que s'endú cap a casa per fer 'hat trick' les dóna a nens necessitats. No com un subnormal que jo sé.

Cuenca m'ha agradat. M'ha sorprès, de fet. Se'l veu tan nyicris... però és fresc, té imaginació, i no s'ho pensa a l'hora de centrar. Bé per ell. Supleix amb encert les absències, una bona notícia. No he enyorat en absolut a Pedro.

Villa ha fet el de sempre, potser una mica més desencertat que altres dies, però en la tònica. El proper dia li entrarà una i oblidaràs que començaves a dubtar-ne, i fins la propera.

Un apunt, ha debutat Deulofeu amb 17 anys, la gran esperança del planter. No ha brillat, se'l veia molt acollonit. Però dóna-li temps. Mira en Cuenca al segon partits...

Sí, veient la banqueta i la grada, no sé qui redimonis estava jugant!! Però saps, amb els quatre arreplegats que jugàvem (i Messi), hem guanyat 5 a 0. És clar que cal tenir tot l'equip en forma, però veient Mascherano i Abidal, de vegades penso que no sé quins defenses necessitem, m'he acostumat a veure'ls jugar. Veient a Tiago em sembla que el mig del camp està força cobert. És clar que Xavi i Iniesta no tenen comparació, però sense ells es guanyen els partits amb molta solvència, com hem vist. O es poden guanyar, és clar, no sempre seria així. Ara, per substituir Messi... això ja és més difícil. Deulofeu? El futur dirà.

Ferran Porta ha dit...

Ara arribo a casa, de fer dolenteries a la nit berlinesa, huhu, i el Sr. Facebook m'informa del 5-0. I mira, tot i que ja sabeu que sóc poc futboler, jo, me'n vaig a dormir content (no, no, els dos mojitos no hi tenen reees a veure, ic!)

kika ha dit...

ei! jo avui era al camp en una posició privilegiada per veure tots els gols del messi. ooohhh!!! fantàstic partit. un cop més. els pobres del mallorca no podien fer res. però el messi al començament se'l veia una mica massa angoixat, nerviós, volent, fins que ha pogut, i llavors ja s'ha clamat una mica. perquè si no li arriben a entrar hauríem hagut de dir allò de què per voler marcar no juga amb l'equip i per això no es marca... en fi, que si tot l'equip titular està de vacances, i només queda ell... vol dir que de gana en té mooolta!!!

Alba ha dit...

No estic gens posada en això del futbol... sóc estranya, què hi farem!

Però coi, aquest amic teu que va predir els tres gols de Messi... i si l'interrogues per la loteria de Nadal?? Potser també encerta!!

Anònim ha dit...

o sigui que aquest nano que no em sonava de res era l'Isac Cuenca...

Jordi ha dit...

Assumpta: Moltes gràcies! És de Reus? Ostres, no ho sabia. Doncs, visca Reus i els reusencs!

XeXu: Home, fins a tant no sé si arriba. Això de donar les pilotes... Però bé, més bona persona i més humil segur. Al Messi no el xiulen a tots els terrenys de joc, en canvi al subnormal CRS7 (has vist que he afegit la S de subnormal?) sí. I molt.

Cuenca sentarà a Pedro, segur. Pedro sense gol és un jugador disciplinat, però vulgar, sense imaginació. En canvi a Cuenca se'l veu que té regat i que desborda. M'agrada! Ja estic pensant per quants diners podem vendre a Pedro...

Ostres, però és que fa molt temps que dubto de Villa. No sé, sembla que sigui la peça que no encaixa en tot aquest puzzle.

Ahir comentava al bar que si ara mateix haguéssim de portar un Abidal i un Mascherano, quants diners hauríem de pagar? De totes maneres, els partits importants amb Piqué, Xavi, Iniesta i Cesc al titular.

Ferran: hahaha Dolent, donlet!

kika: Quina enveja que em fas! Avui ha estat com un alliberament pel Messi. Ara tot li sortirà rodat.

Alba: Li ho preguntaré de part teva, a veure que diu. Imagino que em dones permís per comprar el númnero, no?

pons007: sí, sí, i resulta que marca gols i tot!

Garbí24 ha dit...

tenim plantilla per jugar dos cops a primera....el que ens faltaria es un altre Pep.
Messi va callar moltes boques, però a la que torni a fallar qualsevol cosa ja hi tornarem a ser.....

neus ha dit...

I te'n refies d'un paio que no li agrada l'Iniesta? va encertar d'acord, però de xurra, segur! XDD

Com m'agraden les celebracions de gol de l'Alves!! :)

El pobre Villa va ben perdut i a més té mala sort. Em fa pena i tot. Però ens van equivocar. El bo era l'altre David, en Silva.
O no.
Perquè hi ha jugadors que en un equip qualsevol semblen meravellosos i just aterrar al Barça passen a ser mediocres.

I posant-me enmig la conversa amb en XeXu, diré a favor d'en Pedro que al Barça també li fan falta jugadors disciplinats i pencaires que no perdin l'oremus fent filigranes o intentant fer-ne. I d'aquests ja en tenim uns quants.

I a tall merament personal afegiré que els partits que no juga Don Andrés Iniesta i Luján els trobo ensopidíssims. Potser més per costum que cap altra cosa, d'acord, però m'hi avorreixo, mira.

Jordi ha dit...

garbi24: bona aquesta! Encara ens acusarien d'abusons.

Això per descomptat. Com al partit següent no faci res, pataplam! Messi està acabat!

elur: hahaha ostres, ja li ho preguntaré si realment ho creia o va ser de xiripa.

Alves és molt divertit. Després de marcar se va dirigir cap al mig del camp amb cara de nen entremaliat com dient: caram, què he fet...

Silva és molt bo, però peces que juguen al seu lloc al Barça ens en sobren. Ara, tampoc li faria un lleig eh!

I tant que en fan falta, però Pedro sense gol s'apaga. No sé, treballa molt però tampoc passa d'aquí.

A l'Andrés Iniesta i Luján sempre se'l troba a faltar quan no juga. Ara, el partit vinent, que segur que jugarà de titular, xalarem de valent amb ell, ja veuràs. Sortirà amb ganes de menjar-s'ho tot!

Sergi ha dit...

Mmm... jo també he pensat que en Pedro és candidat a ser venut per una bona picossada. Jo el veig a l'Arsenal, mira tu. Però en part l'Elur té raó, Pedro agrada a Guardiola perquè compleix amb el que se li demana, i lluita i lluita. Em sap greu perquè encara que diguem que no té imaginació, quan estava en gràcia, fa un parell d'anys, feia coses que no sabies si és que era en Messi disfressat o què. Però això sembla que ja ha passat, i així com tenim jugadors que valen un imperi, Pedro sembla d'aquests que tenen un parell de temporades bones, i para de comptar. A veure si revifa. De totes maneres, si no és el cas, ja sigui Cuenca, ja sigui Deulofeu, el futur està assegurat. I ja tinc ganes de tornar a veure Alexis, que pintava molt bé el poc que el vam poder veure!

Respecte a Villa, és cert que és la peça que falla. Però és que els altres juguen tots a una, ell ha arribat amb el seu joc ja format i no pot anar al ritme dels altres. Té aquest handicap, i ja no canviarà. Però per ser algú que ve de fora, trobo que encara s'adapta prou bé amb els companys. És clar que voldríem que no fallés el que falla davant del porter, però has de pensar que això és el pa de cada dia de tots els davanters del món que no es diuen Leo Messi. Aquest, tret dels dies que té la negra, fot a dintre la portaria tot el que arreplega. Això no és normal, i evidentment no es pot comparar amb el que fa Villa, que té uns números prou acceptables. No juga al ritme dels altres, però és un complement i una opció. Veurem qui acaba prenent-li el lloc.