diumenge, 23 de març del 2008

Amb Bojan tirant del carro.

Avui tocava partit en horari infantil: les 17:00h. I com que no hi ha Setmana Santa que valgui (i sense lloc on anar de vacances, per mala sort meva), fidel a l’Antibiòtic a veure el partit, això sí, amb la baixa de l’Alba que estava a Esterri. I molts més, que el bar estava més buit que un centre comercial un diumenge pel matí.

Quan l’equip ha sortit al camp el públic l’ha obsequiat amb una xiulada per l’eliminació a la Copa del Rei contra el València el passat dijous. De totes maneres com és millor no fer llenya de l’arbre caigut, la cosa no ha anat a més, però tampoc a menys, ja que el públic en alguns moments puntuals en que l’equip no ha anat cap endavant ha xiulat de forma tímida i s’ha mostrat molt fred durant tot el partit. Potser per la gelor que fa aquest dies degut a que l’hivern ja està donant les últimes cuejades? Bé, amb tot això, la tripleta atacant...

Inici Kit Kat -( Acaba e marcar el València al Bernabéu!! )– Fi Kit Kat

... per aquest partit era la única possible: Henry – Eto’o – Bojan.

Comença el partit i el Barça, amb un gran Bojan a la davantera, gaudeix de quatre oportunitats molt clares: tres del nen de Linyola i una de Touré Yayà. El cambrer Raúl avui estava estel·lar i si el bar estava ensopit per manca de gent (i de joc) ell estava que ho bordava: s’ha marcar un ball davant de tots i quan ha acabat la ballaruca ha dit: “El único camarero con show incluido”.

Però és al minut vint-i-quatre quan Boja de nou ...

Inici Kit Kat –( Acaba de marcar Raúl un minut més tard!! Merda!! )– Fi Kit Kat

... centra i Eto’o remata gairebé a plaer per batre al porter del Valladolid. L’u a zero ja és una realitat, però el Barça havia d’anar a sentenciar.

I Iniesta ho entén així, ja que dos minuts més tard prova amb un xut potent des de fora de l’àrea que surt per sobre del travesser.

Arriba el minut vint-i-nou en un contraatac del Valladolid, cau dintre l’àrea un jugador pucelà (una lipotímia descarada ja que no l’ha tocat absolutament ningú) i l’àrbitre s’inventa un penal molt injust i totalment inexistent de Thuram. Tots ens hem quedat de pasta de moniato quan l’àrbitre ha marcat el punt dels onze metres. Més d’un li ha dit de tot (bé i més de dos) i, com que de miracles n’hi ha pocs, Sesma ha xutat la pena màxima i ha establert l’u a u al marcador. Tornem a començar de nou!!

Però de començar de nou res de res, ja que el Valladolid s’ha fet amb el control del partit i el Barça ha acumulat imprecisions rere imprecisions i ha entrat en una fase perillosa d’atordiment. Desesperant!! L’àrbitre, però, quan passava un minut del temps reglamentari ha xiulat la mitja part.

Inici Kit Kat –( Mitja part al Bernabéu. 1 – 1 )– Fi Kit Kat

I la segona part, després d’un ensurt inicial als quinze segons protagonitzat per la davantera pucelana, al minut dos Touré ha picat la pilota per sobre la defensa, Bojan l’ha tocat amb el cap amb els ulls tancats amb la sort que ha anat a parar als peus d’Iniesta que dintre l’àrea ha batut al porteria contrària. Com sempre, sona l ‘himne del Barça a l’Antibiòtic i entre la celebració i l’alegria dels congregats, sentim de lluny com algú baixa les escales tot cridant: “¡¡Me ha llamado Laporta y dice que cómo pones el himno tant fuerte!!”. Qui pot ser? Doncs sí, el Raúl. Li ho deia a la cambrera del pis de sota (que resulta ser la seva parella). Un client li ha dit en broma “¡¡No grites a la chica!!”, i ell li ha plantat tot cridant amb el dit índex alçat: “¡¡Es mia!! ¡¡La compré!!”. Tots hem esclafit a riure.

I com que al Barça li manca l’hàbit d’anar a rematar el partit, no tenen el costum de fer-ho, hem tornat a patir un cert relaxament per part dels homes de Rijkaard. Apa, a tornar a patir que sembla que amb el dos a u al marcador ja en tenim prou. La mínima també val!!

Gudjohnsen ha entrat substituint Touré i aquest últim m’ha fet patir, ja que en comptes de saludar-se com déu mana, l’islandès li ha fotut un cop a l’esquena (com dient molt bé, xaval) que m’ha fet patir i he pensat que amb més cops com aquest el pobre Touré haurà de passar abans de final de temporada pel quiròfan per operar-se l’esquena. Bé, o això, o li acaben d’arreglar i no cal que hi passi.

I només fer-se el canvi (minut setze), Bojan, en clar fora de joc d’ell i tres homes més del Barça, aconsegueix marcar i estrenar el seu compte golejador. Tres a u i ara sí que el partit semblava sentenciat. Tots hem respirat més tranquils i més d’un s’ha aixecat per remullar-ho amb una altra cervesa.

Com no, si abans ja estaven relaxats, ara jugaven encara més relaxats, i això ha provocat que al minut trenta mercès a un contraatac, Sesma enviés una pilota al pal dret de la porteria de Valdés. Però no els ha servit d’escarment i han seguit rondejant (paraula que m’acabo d’inventar, ja ho sé) molt a prop de la seva frontal de l’àrea com si no els anés res ni pensant que una pilota perduda seria un gol segur. I quan s’han cansat de rondejar o han vist que era molt perillós, han cedit la pilota al Valladolid per a que fos ell qui portés el pes del partit, com dient-los: jugueu vosaltres que nosaltres ja ho tenim tot fet.

I al minut trenta-set el Valladolid ens ha obsequiat a tots amb un altre pal (aquesta vegada la pilota a anat al travesser), però el rebuig l’ha aprofitat el Barça per llençar un ràpid contraatac conduit per Eto’o que, en lloc de marcar ell, ha cedit la pilota a Bojan perquè fos aquest qui tanqués el marcador amb el quatre a u final.

Rijkaard ha sabut reconèixer el bon partit de Bojan i l’ha canviat per Pedrito (me’n faig creus del nom) perquè rebés l’ovació (Bojan, no Pedrito) del públic que s’ha posat d’empeus...

Inici Kit Kat –( Gol del Madrid! De nou Raúl! Minut 11 de la segona part!! )– Fi Kit Kat

... que ha estat completada a l’Antibiòtic per un client que estava al lavabo i que ha tret el cap entre la cortina de la porta, ha aplaudit i ha tornat cap a dintre al servei per acabar la feina que s’havia deixat a mitges.

I el partit no ha donat per més. Amb un joc sense brillantor i amb alguns moments de patiment, el Barça ha fet el que havia de fer: guanyar perquè els tres punts es quedessin al Camp Nou.

EN POSITIU.
Bojan, de lo milloret d’aquest Barça. Mica en mica va creixent i avui ha estat el jugador més determinant sobre la gespa. Ha tirat del carro i ha marcat dos golets. Un excel·lent per ell. Ah!! I des d’aquí cridar als quatre vents i exigir que ja no es mogui de l’onze titular, és a dir, que han de jugar Bojan, Eto’o i un altre. I menys deixar-lo a la banqueta en favor de Ronaldinho, un jugador que està més fora que dintre del club. Si us plau, donem-li minuts i que es vagi fent com a jugador (si es que ja no està fet).

Pressió de nou pel Madrid, ja que el Barça es col·loca a quatre punts. Sembla que tingui un Dejavú, ja que fa cinc o sis jornades enrere també va passar això. Apa, tornem a començar!!

La golejada. Això és el que ha de fer el Barça: golejar per anar recuperant mica en mica la confiança i l’autoestima perduda i d’aquesta manera fer veure als rivals que ha recuperat l’olfacte golejador.

EN NEGATIU.
Algú ha vist avui:
a) Henry? (no val dir que heu llegit el seu nom a l’alineació que surt impresa a la pantalla del televisor abans de començar el partit).
b) Ronaldinho? He vist Ezquerro a tribuna, he sentit que Deco i Marquez estaven pel Camp Nou, però al brasiler el va veure algú? La seva actitud envers l’equip ja rossa el passotisme absolut, si es que no s’hi ha instal·lat des de fa temps...

El joc, evidentment. Encara que s’han aconseguit quatre gols, el Barça ha jugat de forma mediocre i ha desaparegut moltes vegades del terreny de joc.

Inici Kit Kat –( Acabo d’obrir el document word perquè el València ha empatat el partit de penaaaaal!! )– Fi Kit Kat

Inici Kit Kat –( Goooool!!! Torno a obrir el document word perquè Arizmendi acaba de marcar per part del València!! Minut 44!! Resultat: 2 – 3!! He de tornar a ser optimista? )– Fi Kit Kat

Inici Kit Kat –( Final del partit al Bernabéu!! El Barça a quatre punts!! Això és de bojos!! Algú vol guanyar la Lliga? Com es suposa que he d’estar: eufòric o comedit? No se si val la pena tornar-me a il·lusionar... Acabo de rebre un missatge al mòbil del Ramón (company de feina madridista): “Finde redondo!! A disfrutarlo!!” )– Fi Kit Kat

6 comentaris:

karli ha dit...

I ara què Jordi? ens hem d'il.lussionar o hem d'esperar a veure com akesta colla de cabrons ens torna a decebre a les primeres de canvi? jo ja ho tinc ben clar...fins que no ens fotem líders no penso cap partit mes de lliga del barça!!!! la champions ja es una altre cosa eh...
Per cert deu ni dor quin pallissot us vareu cardar l'altre dia!!! amb arribada a la millor ciutat del món mundial!!!jejeje, es que visc a Premià però soc mataroní de tota la vida!!!!si m'ho haqguessis dit t'haguess recomanat un bareto on foten unes olives que no vegis,jejejejeeje....
Au vinga salut i força Bojan!!!!

Jordi ha dit...

Res, que jo tampoc penso il·lusionar-me fins que no haguem guanyat la Lliga. Crec que és el millor, per evitar falses esperances. És una Lliga moooolt surrealista!! No en recordo cap així en temps.

Sí, pallissot dels grans. S'ha d'entrenar per no tenir sorpreses després. La temporada ve cargadeta. Vius a Premià? De Mar o de Dalt?

Lo de les olives va amb segones? jejeje Piquen molt? jejeje

robert mayoral ha dit...

si no karden fora el Ronaldinho però ja, aquest any no guanyem res....tin notícies molt xugues sobre el 10!!!

Jordi ha dit...

Noticies txungues? De primera mà? Ostres, ja estàs trigant a explicar-les... Comparteix coneixements!!

Jo crec que sí, que l'any que bé fora. Lo fotut és que encara té contracte i ell amb les festes que es pega per aquí no voldrà marxar perquè no ho podrà fer a cap lloc més. A part, el Barça en podrà treure pocs calers.

Alba ha dit...

La veritat es que em va deixar idiferent la victoria del Barça i la derrota del madrid, més que res per la imatge que dóna el conjunt blaugrana. No dóna ánims per res. Per tant, més igual estar a un, quatre o vuit del madrid. Ja no confio en l'equip a no sé que em donguin arguments per fer-ho i que de moment no ho estan donant.
Salutacions

Jordi ha dit...

Totalment d'acord: és un equip que no transmet ni fred ni calor. Saps que ara s'han apropat a 4 punts, però que potser dos jornades més tard poden estar a 10.