dimecres, 5 de novembre del 2008

Benvinguts al planeta terra.

Descordeu-vos els cinturons. La temperatura a l’exterior s’ha refredat una mica, però encara es conserven les esperances intactes. No hi ha res perdut. Només és un empat. Un empat que m’agrada, però. Per evitar relaxacions i creure’ns que sense sortir al camp ja hem guanyat per golejada. Per posar a cadascú al seu lloc. El missatge? No hi ha partit fàcil i qualsevol equip ens pot donar un ensurt. Abans del partit, tot feia olor a golejada: el carrer, quan parlaves amb la gent, quan escoltaves la ràdio, quan llegies el diari, la roba que et posaves, quan obries la nevera, quan ho consultaves amb el coixí... En resum, que la pregunta era: quants gols els marcarem a aquests avui? I, per fer-nos baixar del núvol en el que estàvem instal·lats, pam! L’empat. I és que el Barça no va jugar gens bé ahir: molt lent i mancat de ritme. Això sí. El Basilea, amb l’orgull ferit pel cinc gols encaixats a casa seva, va jugar un partit molt seriós tant en defensa com en atac i li va sortir bé.

Repassem l’alineació:
- Bojan a l’equip titular acompanyat per Henry i Hleb.
- Banqueta de luxe: Eto’o, Messi i Xavi. Ah!! I Pedroooooo.
- No convocats de luxe: Touré i Alves.

La primera part va ser avorridota. El Barça jugava sense velocitat, sense ritme (aquell que li demanava en van Gaal a l’Oscar García), sense gairebé verticalitat. Disposava d’alguna ocasió, però el gol es resistia a arribar. Pel que fa al Basilea, va tenir les seves ocasions per batre a Valdés. Amb aquest mal sabor de boca que va deixar-nos aquest futbol sintètic del Barça, acostumats com estàvem al caviar pur i a l’embotit ibèric, va acabar el primer temps amb una pregunta: estàvem ja entrant en crisi? Al minut cinc encara no havíem marcat cap gol i, el que era més greu, al minut quaranta-cinc tampoc.

La segona part va començar amb el mateix tarannà. Es repetien els mateixos errors que a la primera i cada vegada veia més clar que aquest partit no diré no golejaríem, sinó que ja veuríem si el guanyàvem. Va ser el moment en que Guardiola es va aixecar de la banqueta i va tocar xafarranxo de combat: Xavi i Messi entren al camp a l’hora substituint a Víctor Sánchez i a Bojan respectivament. I res més lluny de la realitat: el partit va començar a guanyar en velocitat i als dos minuts dels canvis, després d’un teva-meva amb Henry, Messi va marca el gol del Barça.

(NOTA: segur que Mourinho o algun entrenador sobrat, hagués canviat a Messi després de fer el gol, ja que la feina, en teoria, estava feta).

El partit va tornar a entrar en una davalla on l’avorriment tornava a instal·lar-se entre la parròquia blaugrana. I va arribar la jugada que ho va capgirar tot: vam passar del remat de cap d’en Piqué al pal, a anar-nos-en a pique pel pal rebut pel gol del Basilea. Un empat merescut pels mèrits fets pels uns i altres. Així que, de nou, us dono la benvinguda a tots al planeta terra, on les golejades cada jornada no són possibles.

EN POSITIU.
El Barça, gràcies a la victòria ahir de l’Sporting de Portugal, ja té la classificació assegurada. El primer lloc, però, s’haurà de suar i no perdre la jornada que ve al camp portuguès. Per tant, l’empat és un mal menor.

EN NEGATIU.
La lesió d’Iniesta. Sis setmanes!! Farà que es perdi els partits “importants” de la Lliga: Sevilla, Madrid, València, ... En fi, que algú que jo sé ens agafi confessats.

El joc, que no va ser el dels darrers partits. Va faltar de tot.

L’assistència a l’estadi segueix sent de les més baixes. Què redimonis passa?

Fi a la ratxa d'onze partits consecutius guanyant.

15 comentaris:

joan ha dit...

Ahir el Barça no va empatar, va perdre... l'Iniesta. M'hauria estimat més perdre el partit!

Alex. ha dit...

Imagino que abans o després faràs un post del Obama; ahir, a la Vanguardia, sortia una foto de la seva família paterna a l'Africa... i donava per molt!

Obama, la Mairena, l'E, Pilar Urbano... assenta'ls tots a la mateixa taula!

El Barça: Un petit ensurt!

segonpal ha dit...

Crec que ha estat el millor resultat possible. Tornar al planeta terra -com molt bé dius- és el que més ens convenia ara mateix, doncs ja se sap que quan aixeques el peu tothom et planta cara.
Llàstima de l'Iniesta!.
Jo també hauria canviat la lesió x la derrota.

Anònim ha dit...

Ja ho deia, aiii aquest any.. pero que sigui en positiu coi. A veure si es dormiran "en los laureles" ara, com dirien a les Espanyes..

Jordi ha dit...

Joan: totalment d'acord. Amb l'Iniesta perdem molt. No crec que ahores d'ara Henry, Hleb o Bojan estiguin al seu nivell.

Alex: Doncs no he vist la foto. Si me la pots passar. El que sí que he sentit és que ahir una seu electoral era una bugaderia. També curiós.

Garrofaire: a veure si l'armada invencible no se'n creu tant, d'invencible. Un petit toc d'atenció. De totes maneres vam tenir mala sort amb el pal d'en Piqué. Ah!! Ahir amb el Puyol vam perdre molt a la banda. Molta lluita però la qualitat tècnica molt justa.

Albert: Sí, l'aiiii era de la por que tenies al partit, no?

Alba ha dit...

La veritat es que va ser un partit fluix del Barça i on van sortir amb aires de superioritat. Llàstima de la lesió d'iniesta que el perdem per un mes i mig.
Esperem que aquest empat els serveixi per apendre que s'ha de disputar TOTS els partits amb HUMILTAT
Salutacions

karli ha dit...

Ara que ningú perdi el cap tampoc!! no passa res cony!!! tot era massa maco i el primer de dir-ho va se lo Pep mateix!!! un accident el te qualsevol!!! bueno els pericos en tenen molts d'accidents!!!jejejeje...ves tirant penals gordet tamudet!!!
Putada lo de Don Andrès, això si que fa mal...ara please que no es lesioni en Xavi!!! som uns gafes..ja veuràs!! tot va massa be...masa maco!!

Anònim ha dit...

Jo només crec que això no es res amb lo que tindrem que patir... sino temps al temps!!

Anònim ha dit...

Per cert, voteu al pobre Jordi al TOP CATALA!! S'ho mereix!!

Uri ha dit...

Es nota que escoltes El Barça juga a Rac1.

Jordi ha dit...

Alba: sí, a veure si s'ho prenen com una lliçó de moral... i recuperem Iniesta aviat!!

Karli: la revàlida, aquest dissabte. A veure com juga l'equip! A mi això de l'Iniesta em fa més por que una pedregada... Tema Tamudo, és increïble que un llançador de penals d'un equip en pugui fallar tants!! És per fer-s'ho mirar.

Toni: no siguis ocell de mal averany. Em pensava que diries quelcom sobre el Messi... Encara ho tinc apuntat al full.
Gràcies per lo del top català!! Quantes vegades m'has votat???

Uri: sí, em va fer molta gràcia el comentari del Mourinho!

Anònim ha dit...

Hola Jordi!
quina desgràcia la de l´Iniesta! s´han acabat els bons temps pels barcelonistes...snif,snif
salutacions
Sílvia

Jordi ha dit...

Síiiii!! Ara toca apretar les dents i resar...

Anònim ha dit...

Ja es de sobres sapigut que el Messi acabarà malament!! A vendre'l l'any que ve!!

Ja està Jordi, ja ho he dit!!

t'he votat doncs unes 70 vegades!! Jajajaaaa... encara et pensaras que he perdut el temps votante!!

Jordi ha dit...

Ostres, mira que ara ho anava a mirar... Casondena!!

Déu no t'escolti, amb això d'en Messi!