dijous, 27 de novembre del 2008

Primers de grup… amb nova golejada.

Era un partit que em feia por, no us ho negaré. El Barça està bé, però últimament li costa més guanyar els partits. I la veritat és que ahir el va resoldre amb molta solvència, sigui per la presència de nou de Messi a l’onze titular o no. Jo era molt crític amb la decisió de Guardiola de deixar a Puyol i Touré a Barcelona, i més quan vaig veure l’onze titular on Eto’o es quedava a la banqueta, l’atac el capitanejava Henry amb Hleb i Messi i a la defensa reapareixia com a lateral esquerra un Martín Càceres que feia temps que no el veiem. Però tot va anar sobre rodes, perquè negar-ho, i el Barça ràpidament va fer-se amb el control del partit, i al minut disset ja guanyava dos a zero amb gols de:
1er) Henry gràcies a una gran assistència de Messi en una gran jugada, com no podia ser d’altra manera.
2on) Xavi pica un córner en curt, centra a l’àrea, Gudjhonsen fa una esplandinha a la islandesa (és a dir, sense voler, o dit d’una altra manera, que és la pilota qui va a l’esquena no l’esquena a la pilota) per deixar l’esfèric a peus de Piqué que només ha d’empènyer-la a dintre la porteria.

En aquestes alçades de partit, l’home que tenia al costat no estava molt conforme amb en l’Hleb, tampoc li deixaré de donar la raó. Bé, ell li deia Elp (la hac no la col·loco perquè no sé on aniria). Tenia un repertori bastant ample per totes les possibles jugades del bielorús:
- Que xuta a porta: “Fot-li més fort, Elp!”.
- Que fallava una passada que va a parar al contrari i Busquets talla el possible atac amb falta: “Si es que l’Elp aquest no val per res!”.
- Que no li surt un regat: “Quan n’aprendrà, l’Elp?”.
- Que no xuta quan havia de xutar: “Té por l’Elp. Li falta confiança”.
- Que talla una pilota: “De casualitat”.
- Que li prenen la pilota: “Ja t’ho deia jo...”.

I així vam anar passant la primera part, on a estones el Barça s’agradava tocant i remenant la pilota al mig del camp com si fossin autèntics malabaristes de la pilota. El debat a la mitja part, evidentment, era que amb el marcador tant a favor, en Messi ja havia de quedar-se al vestidor i descansar per no fer-nos patir més i estar amb l’ai al cor per si es lesionava o no. Ara venen quatre partits molt importants on el necessitem al 100%.

Però això no es va complir i en canvi, qui sí que va substituir a la mitja part va ser a Henry pel Bojan. I gairebé quan feia quatre minuts que la segona part havia començat i encara no havíem entrat en calor es produeix una falta just a la frontal de l’àrea. I badant jo, badant els del meu costat, badant els del bar, badant el realitzador... Alves inmediatament planta la pilota al terra, li passa a Messi que es queda sol davant del porter i marca el zero a tres. Partit sentenciat, tots cap a casa i pregaries per demanar al Pep que sisplau, canviés el Messi ja i no ens fes patir més.

Però no va ser així. El partit sentenciat dic. El canvi si que va sortir el meu admirat Pedroooooo en lloc de l’argentí. El tema partit es va complicar una mica, ja que en tres minuts es van marcar tres gols (mira que si tots els partits fossin així, a gol per minut, se’n veurien noranta, més el del temps d’afegit). En un xut de falta directe (i inexistent, també ho diré) i una badada defensiva, els portuguesos van marcar els seus dos gols (minut seixanta-cinc i minut seixanta-sis). Però aquest Barça és molt Barça i ha signat un pacte amb la deessa fortuna, perquè al minut que feia tres (minut seixanta-set), una passada per dalt de Gudjhonsen cap a Pedroooooo, que rebutja el defensa portuguès però amb tanta mala sort que li fa una vaselina al seu porter i acaba fent-se un gol en pròpia porteria. Ara sí que tots tornàvem a respirar tranquils de nou. Com no podia ser d’una altra manera.

El gol que rubricava la maneta del Barça va arribar de penal, gràcies a un gran placatge estil pressing catch del porter a Bojan, que va suposar la seva expulsió (la del porter). Al bar hi havia apostes de qui el xutaria perquè ni Eto’o ni Messi estaven sobre el terreny de joc. Va haver-hi un que va dir: “Que el tiri Tamudo que els falla tots, el cabró!”. Finalment l’encarregat de llençar-lo va ser Bojan que aliat de nou amb la fortuna, la potra o la bona sort, ja que el porter va aconseguir aturar la pilota, però aquesta va acabar entrant.

Com que l’Elp a la segona part ni se’l va veure, l’home del meu cantó no el va anomenar més. Qui va agafar el protagonisme va ser ara en Víctor Valdés, ja que un home que va arribar a la mitja part, cada vegada que aquest tocava la pilota anava deixant anar “Ai la Cañadas!” per aquí “Què contenta estarà la Cañadas!” per allà i quan va fer una gran aturada amb la cara “Hòstia la Cañadas que li fotrà avui una festa que no vegis...”. Vaig preguntar-li que què hi pintava la Cañadas en tot això i em va dir que es veu que estan enrotllats. No ho sé, a mi aquestes coses del cor no em van molt. Algú sap alguna cosa?

Amb tot això, el partit va acabar, el Barça es va assegurar la classificació matemàtica com a primer de grup a falta d’una jornada, va llençar un missatge a tots els altres equips dient que és el coco del bombo pel proper sorteig i muito obridados d’haver jugat contra vosaltres.

EN POSITIU.
Martín Càceres em va agradar molt de lateral. Va fer un gran partit.

Messi, que va portar l’atac del Barça en tot moment fent anar de corcoll quan volia la defensa de l’Sporting de Portugal.

La classificació com a primers de grup que assegura el partit de tornada a casa.

EN NEGATIU.
Ho sento, però malgrat el gol, una vegada més col·locaré a l’Henry, que no va fer una passada bona i només va destacar en tasques defensives.

La Messidependència... Però bé, si segons en Cristiano Ronaldo és el segon millor jugador del món, quan no hi és s’ha de notar la seva absència, no?

EL DOBLE.
S’acceptaria que Martín Càceres és el doble d’Antonio Carmona, el cantant?

11 comentaris:

òscar ha dit...

com de la classificació del barça ben poc més se'n pot afegir després del teu post, anirem als petits detalls que són els que marquen la diferència ...

1) de l'affaire cañadas-valdés no en sé res. per tant, o el senyor del costat és el del tomate i ahir et va brindar una exclusiva sense cobrar o, simplement, els confonia amb márquez i la mitchell.
2) l'elp continua una nissaga de futbolistes que la gent bateja al seu gust iniciada pel cèlebre richi wichi.
3) el detall d'equip solidari mostrat en deixar que fós bojan el llançador del penal. tenien prioritat xavi i gudjhonsen, segons han explicat aquest matí.

i res més.
¡qué fuerte, qué fuerte, qué fuerte! ... ¡la cañadas i el valdés! :)

segonpal ha dit...

Ens estem malacostumant i segur que arribaran moments difícils, però encara que les coses puguin torçar-se una mica em considero satisfet per haver aconseguit en pocs mesos la plena consolidació de la figura del Pep Guardiola com entrenador per anys. Un entrenador intel·ligent i que , sobretot, no provoca vergonya aliena ni demana perdó per ser català.

Salut i garrofes!

pd
Igual com ha recuperat al Gudjohnsen , estic segur que també farà útils al Càceres i al Elp.

Albert ha dit...

Bon post!
Martín Cáceres va fer un gran partit. El Hleb (o Elp) va jugar bé comparat amb l'altre dia, però no m'agrada la seva forma de jugar. Amb la plantilla que tenim avui en dia Puyol i Touré tenen un paper més aviat secundari, no com l'any passat.
Jo no tenia por del partit, ja que quedant primers igualment ens poden tocar equips com Chelsea o Inter.

Adéu!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
ho accepto! (Carmona versus Cáceres).
Hleb crea controvèrsia.
salutacions
Sílvia

Jordi ha dit...

Òscar, quina repassada al tomàquet que has fotut!! Bé, res més a afegir. M'ha agradat l'apunt número 2, el de la nissaga de jugadros amb noms complicats. Per cert, la Cañadas és aquella dona a uns llavis enganxada, no?

Garrofaire. Tant de bo en Pep duri anys i panys a la banqueta. Això serà bona senyal!!

Albert: de veritat creus que en Puyol és secundari? Ostres, és que me l'estimo molt jo!! Li tinc molt d'afecte!! És com nostre el Carlos!!

Silvia: sí, Hleb és un jugador que la gent sol criticar. Gràcies per acceptar el doble!!

Uri ha dit...

No crec en la Messidependència, és una maniobra des de Madrid x fer-nos patir i creure'ns inferiors. Al loro, que nos quieren embaucar!

I això del Valdés amb la Cañadas tampoc ho veig, massa cassolà el nostre porter com x acabar amb aquesta. De totes formes, ja indagaré.

Jordi ha dit...

Uri, el que jo veig és que el Barça juga d'una manera amb Messi i d'una altra sense ell. Quan no hi és costa molt més guanyar els partits.

Ja em comentaràs. Fuerte-Fuerte!! (amb veu de la Carmen de Mairena)

Alba ha dit...

Una victoria molt important que ha de servir a l'equip per agafar moral. La veritat es que farà bé en centrarse en la lliga el que queda de 2008. El que no em va agradar va ser la relaxació després del 0 a 3 i que van portar els dos gols dels portuguesos.
Salutacions

Jordi ha dit...

Alba: ara a tope amb la Lliga!! Serà complicat els 12 punts de 12, però quants més millor!

Alex. ha dit...

Conclusió de la Frase del Dia:

Menys CSI i més llatí!

Jordi ha dit...

Sí, sí!! O on estigui la spanish police que es facin enrere totes les altres!!