dimarts, 25 de novembre del 2008

Voluntari de La Marató.

L’altre dia van passar-me un correu electrònic per si volíem fer-nos voluntaris de La Marató (de la de TV3, no de la que es córrer pels carrers de Barcelona).Així que tant l’Alba com un servidor vam decidir apuntar-nos-hi. Sempre m’havia rondat pel cap això de ser voluntari d’alguna cosa (des de l’escola que no m’oferia de “voluntari”, en aquest cas, per sortir fora de l’aula castigat i també recordo el meu voluntariat frustrat als Jocs Olímpics de Barcelona). Així que avui hem tingut la sessió informativa d’assistència obligatòria (això estava molt remarcat al mail) per fer-nos cinc cèntims de tot una mica.

I així ha estat. Primer ens ha palat un home jove que es veu que coordina tot això de La Marató, la cara del qual em sonava d’haver-lo vist per la televisió (imagino). Després ha estat el torn de la noia encarregada aquell dia de coordinació la sala que hi ha al campus de la UPC de la Diagonal, que es on estarem nosaltres fent la tasca que ens hagin designat, que ens ha explicat les diferents funcions que ens pot tocar. I finalment ha estat el torn del representat de La Caixa – Parlem? (amb la corbata de rigor, que no se la treuen ni per dormir) que, amb pèls i senyals, ens ha fet un extens parlament de com hem d’omplir la butlleta. Per cert, que és a mà. I jo que em pensava que tot això ja ho tenien informatitzat... Els passos a seguir per omplir aquesta butlleta de donacions (monetàries, evidentment, perquè d’altres coses no en recullen) són:
1) El bon dia/bona tarda/ bona nit de rigor i el “desitja fer una donació?”. Si és que no, que vol informació, el derivem al telèfon que tindrem apuntat davant i... adéu-siau!! (perquè segons l’home parlem? el que ens interessa són els diners). Si és que sí, passem al punt dos.
2) Quantitat de diners que donarà. Ja hi ha unes quantitats establertes al paper (10, 20, 30, 50 i 100 euros) de tal manera que només hagués de marcar la casella de l’import que volem. Si la donació és, per exemple, de 70 euros, no hem de fer combinacions de caselles i marcar la de 50 i la de 20, sinó que al costat hi ha un espai per especificar altres imports amb l’opció de decimals i tots. Per la cara que ha posat, no els agrada molt que la gent doni imports amb cèntims inclosos. No sé per què, si són diners igual.
3) Nom de la persona en qüestió.
4) Número de telèfon (fix o mòbil).
5) Mitjà de pagament que es vol utilitzar. O sigui: compte corrent, llibreta (que jo em pensava que aquestes dues coses eren el mateix, però s’ha encarregat de deixar-nos clar que una cosa va amb talons i l’altre és la llibreta pròpiament dita) o targeta (que no valen totes, tampoc).
6) Si vol que se li enviï un certificat a casa per desgravar la donació.

Bé, la cosa sembla fàcil. Suposo que ens en sortirem. Hem d’intentar fer la lletra clara perquè es pugui entendre i no posar-nos nerviosos.

Sortim de la carpa on s’ha celebrat aquesta reunió, pel carrer ja s’havien instal•lat les prostitutes i els transvestits que solen fer cantonades pels voltants del Camp del Barça. La diversió fins arribar al metro ha estat el anar identificant si es tractava d’un senyor, d’una senyora o d’un senyor/senyora (ésser híbrid).

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Es clar que us sortireu i està bé de tant en tant fer alguna cosa "voluntària" i pels demés. Felicitats a tú i a l'Alba per implicar-hos.

Una abraçada

Anònim ha dit...

ta guaiiii... l'any que ve vinc jo tb!!

prenme la paraula...

Jordi ha dit...

Silvi: Gràcies. A veure com va aquesta labor sense ànim de lucre...

Toni: Te la prenc, però segur que a última hora et sortirà alguna cosa. Ah!! I no es pot arribar taaaaaard!! jejeje

bajoqueta ha dit...

Està molt bé això!

Alex. ha dit...

Aquest any, el Tió, segur que us cagarà moltes coses... segur!!!

Jordi ha dit...

Bajoqueta: mira, fem una labor social d'aquestes importants. Tota contribució és bona.

Alex: No faig Tió, però si caga serà la hòstia!!

Fran ha dit...

O sigui, que si truco por telèfon el dia de la Gal.la, en comptes de que em surti la Gemma Mengual em pots sortir tu mateix??? Hmm!
En serio, bona tasca la vostra. Hem de col.laborar en tot allò que puguem. Una abraçada

Sílvia ha dit...

hola jordi!
Veig que creus en aquestes coses...
sort!
Important el punt 6 ;)
salutacions
sílvia

Jordi ha dit...

Fran: home, se que la prefereixes a ella (jo també!!) però segur que moltes dones preferirien parlar amb mi que amb la Mengual... jajaja

Silvi: Gràcies!! Sí, sí, important per desgravar!! Un 25% a la declaració, em sembla.

Alex. ha dit...

Jordi, poder t'assenten entre la Carme i la Nuri... ves a saber!!

Jordi ha dit...

Home, un gran honor per mi!! Imagina't!!

Aitor B. M. ha dit...

Ben fet per haver col·laborat!! És una experiència, crec jo, única; saber que fas alguna cosa que pot beneficiar a tanta gent. Jo ja porto tres anys anant de voluntari com a runner i mentre que pugui ho continuaré sent. Espero que la vostra experiència hagi sigut molt positiva.

Salut i bones festes!

Jordi ha dit...

Hola Aitor! Benvingut al blog! La veritat és que l'experiència va ser molt enriquidora! Va tocar-me de cap de taula, però al segon torn vaig poder agafar trucades. La crònica, més en un artícle de més amunt.
Bones festes!!