divendres, 7 de novembre del 2008

XIV Marxa del Garraf.

Aquest proper diumenge dia nou de novembre baixem el teló de la CCCR, com cada any, amb la Marxa del Garraf. Organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME), la sortida de la prova tindrà lloc a Gavà entre les sis i dos quarts de set del matí i l’arribada al mateix lloc, amb un temps màxim de dotze hores des de que s’hagi començat a caminar. La distància a cobrir és de quaranta-cinc quilòmetres per superar un desnivell acumulat de 3.214 metres (1.607 de positius).

Un servidor ja no s’hi juga res, perquè vaig arribar als punts de la Copa en la passada marxa, però com que hem d’anar a assegurar els punts per la classificació per equips (anem sisens i si tot va com ha d’anar no hem de patir per mantenir la posició) i perquè l’any passat ja vaig fer-la i em va agradar, doncs serem allà al peu del canó donant suport als companys que acabant aquesta prova també es proclamaran campions: el Xavi, el Jordi “Atleta”, el Raül i la Txell. Ànim, campions!!

Recordo de la passada edició com vaig acabar amb les cames plenes de rascades. La vegetació que hi ha són matolls baixos (no més alts que el genoll) amb punxes i és tota una odissea passar per allà. Però com homes que som, i per molt que l’organització recomani l’ús de pantalons llargs, nosaltres fem orelles sordes i anirem a rascar-nos fins que el cos digui prou.

L’any passat vaig completar la prova amb un temps de vuit hores i setze minuts, així que aquest any calculo fer més o menys el mateix. És curta de quilometratge i potser el tram més complicat que hi ha és la pujada a La Morella, que es fa amb la panxa plena després d’haver menjat un entrepà de botifarra i alguna coseta més.

8 comentaris:

Cristina ha dit...

Ets un crack!!! Jo faig tirades més curtes i m´agradaria provar de fer alguna cosa de més km però treballant de nit és un rotllo perquè no tinc temps per aquestes coses. Em conformaré amb llegir-te. Espero que vagi molt i molt bé!!! Esperem la crònica :)

Alex. ha dit...

Per la Marxa, t'envio Forces i Energies Telúriques!

FFIIUUUUUUUU FFIIUUUUUUUUU!!!!!

PD. No et deixis la "burbuja" i els "manguitus" per la platja de Garraf.

Jordi ha dit...

Cristina: gràcies! Realment és una tocada de nassos que no puguis fer-ho. Això de treballar de nit... Et comprenc, fa anys jo també treballava de nit i realment és un impediment a l'hora de voler fer coses.

Alex: Des de Raticulín? O des d'on m'han d'arribar aquestes forces?
Jo recordo una mà amb capa que també feia Fiiiiiuuuuuu!!
Ni les ulleres de bucejar...

Anònim ha dit...

Molta sort i no et rasquis massa les cames. Per cert l'objectiu ha de ser millorar el temps de l'any passat no? Esperem que sí, ja ens ho explicaràs.

Una abraçada

Jordi ha dit...

Gràcies. Intentaré les dues coses: millorar temps i no rascar-me massa les cames. El primer és possible, el segon és improbable.

Anònim ha dit...

Bona marxa Jordi ! Esperem crònica em fa gràcia fer-la algun dia, ah de passada depilo cames...

Jordi ha dit...

Gràcies!! Aquesta és molt ràpida: poca distància i poc desnivell! Sí, per això aniré amb pantalons curts... Veig que m'has entès...

Fran ha dit...

Us desitjo bona sort a tot l'equip, a veure si acaben també campions!!!