dimarts, 22 de juny del 2010

Marees vermelles.

Estic envoltat de marees. Mogui per on em mogui, vagi per on vagi i vegi el que vegi. Algun dia podré sortir d’aquí? És possible? Algú ho ha aconseguit? I és una marea que a més a més em provoca urticària, unes petites erupcions a la pell de tant gratar-me i un mal humor generalitzat que em fan posar d’una mala llet que no us explico... Crec que el pas següent és anar al metge. Però, i què? Què li explico? Què li dic? Faig com aquell de la pel·lícula del sisè sentit i li dic “En ocasions veig marees vermelles”. O pitjor encara: “Doctor, estic a punt de ser engolit per marees vermelles, em pot donar la baixa?”.

Suposo que ja sabeu per on vaig, no? Últimament han agafat (repeteixo, HAN agafat) el costum de tot el que provoca passió per uns colors, per un equip, per una persona, li posen la paraula marea davant i el color/equip/persona darrere. Dos exemples coloristes són el que coneixem com a marea vermella. I què és? Bé, si ho busquem al diccionari de la Real Acadèmia Esportista de la Llengua trobem que fa referència a dues vessants:
a) Als seguidors de Fernundu Alonsu a Ferrari.
(paro d’escriure per gratar-me una mica per tot arreu)
b) Als seguidors de la selecció espanyola o la roja. Curiós, no, que fa bastants anys enrere els rojos eren els dolents i ara són els bons...
(paro de nou d’escriure per tornar-me a gratar per tot arreu i més)

A fer punyetes amb les marees i la mare que les va parir! Inundat és com em sento amb tanta marea vermella! Superat, de mala llet, fastiguejat, avorrit, ... en fi, que quan eliminaran a la roja i quan l’Alonso es retirarà d’una vegada? A més a més, penseu-hi. Són marees que no porten enlloc, perquè l'Alonsu va de fracàs en fracàs i la selecció només va una mica millor...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Jordi.

M’has tret del dilema que tenia. Tinc plenes les cames d’uns bonys vermells (grans). No sabia bé el que era. Ara ja ho sé gràcies a tu. És la marea vermella.

Jo li havia donat la culpa el Frenadol que he pres aquets dies, ja l’havia sentenciat a no prendre’l més (pobret) Ja veig que el puc seguir prenent.

Mama Jordi

Garbí24 ha dit...

no pateixis l'alonsu serà a partir d'ara tercer o quart per sempre i la roja estan pensant canviar-li el nom per la floja o potser la coja que s'asembla més al que estan demostran

kweilan ha dit...

Bon apunt!

neus ha dit...

no, si és que al final resultarà que España és un país comunista!!!

Clidice ha dit...

i mira que m'han obligat a deixar de ser ferrarista, porto un disgust quepaqué i bé, això del fungol un cop el Barça ha acabat la temporada ja ratlla no? sort que ni m'ho miro!

Sergi ha dit...

La marea vermella de veritat és una cosa dolenta, una mena d'algues que fan molt mal a les costes. Si posen aquest nom als seguidors de la selección o l'Alonso, per alguna cosa serà.

Thera ha dit...

Obserbo que el color vermell no t'acaba d'agradar... Salut!

Albert ha dit...

Per què et penses que sóc de l'Everton? Allà la marea és blava; en canvi l'etern rival, el Liverpool, també va de vermell... només falta que Madrid i Espanyol canviïn la seva indumentària.

Veurem on arriben perquè la veritat és que per molt que diguin han jugat molt bé els dos partits, sense marcar, però jugant bé. Espero que en tinguessin prou amb l'Eurocopa.
Adéu!

Assumpta ha dit...

Ai, sí... només de llegir-te ja m'han sortit dos granets... no, tres... ufff quatre... aissss... Li tinc autèntica al·lèrgia a "la roja" aquesta... grrr

Eliminats divendres!!

(Bon post i bons comentaris!!) ;-))

Jordi ha dit...

Mama: ho celebro! Les dosis de frenadol no poden ser pas dolentes!

garbi24: hahaha només de llegir el teu comentari ja se m'han passat les picors!

kweilan: gràcies!

Elur: hahahaha estem rodejats de vermells!

Clidice: a mi em passa igual. Ferrarista de tota la vida i ara ens porten al personatge aquest, que a sobre, tampoc fa res!
Sí, quan el Barça plega per vacances, la resta és per omplir.

XeXu: Recordo la marea vermella d'algues per les platges de Castelldefels quan era petit. Eren fastigoses!!

Thera: home, ara que ho dius... si li posem un blau al costat sí!

Albert: si canviessin la seva indumentària, ja seria per fugir del país! No fotem! Però bé, com són germà gran i petit, el que faci un ho farà l'altre.
De l'eurocopa recordo el Podeeeeemos!! Uff!!

Assumpta: això és pitjor que la varicel·la!!!

Anònim ha dit...

Jo tampoc m'identifico amb la "roja".

sànset i utnoa ha dit...

Aviso: APUNT DESAGRADABLE.

Jo identifico "marea vermella" amb una dona que té la menstruació molt abundosa i no porta compresa. Suposo que no serà agradable. Talment com l’Alonso i la Roja...

P.S. Ara, esperem a veure que diuen els Xilens...

*Sànset*

Txisky ha dit...

L'única marea "roja" que m'agrada és un bitter kas amb un tros de llimona!

Jordi ha dit...

Noa Literal: un més a la causa!!

Sànset: Els Xilens espero que tinguin mooooltes coses a dir! Tant de bo!

Txisky: hahahaha digues que sí! Tu no seràs el que surt a l'anunci, no?