diumenge, 17 d’abril del 2011

Empat amb sabor a Lliga.

Cada vegada tinc més clar que Mourinho pensa només amb ell. El seu ego és tant gran que l’equip on ell entrena sempre està en segon terme. I per què? Només us faré una pregunta: vosaltres haguéssiu permès que el vostre entrenador, estant vuit punts per sota i enfrontant-se al primer classificat, fes aquest plantejant tant d’equip petit, tancat al darrera a intentar defensar el zero a zero quan el que has de fer és anar a pel partit a guanyar-lo per reduir la diferència a cinc punts i tenir, mínimes, però tenir opcions per seguir lluitant per la Lliga? A Mourinho, amics, no l’interessa la Lliga. A Morinho, des de que el Barça li’n va marcar cinc al partit d’anada, només l’interessa no tenir al seu currículum més golejades d’aquest estil. No dic que ahir el Barça n’hagués pogut a fer cinc, no, únicament dic que per si de cas, va curar-se en salut. La Lliga per ell és secundaria. Directament va renunciar-hi ahir. Ara sí, medalla per haver pogut empatar contra el millor equip del món amb un equip, no oblidem, que ha costat més de 50 mil milions de pessetes. Quin mèrit, eh! Si per tu aquest empat és una victòria, és perquè t’ho facis mirar. Jugaves a casa, ho recordes? I més quan has de revenjar-te d’un 5-0 que van clavar-te al partit d’anada. Per cert, què trist que jugant a casa entreguis totalment la iniciativa a l’equip visitant que va disposar fins a un 80% de possessió de la pilota. A mi m’ho fan a casa això i acabo traient el mocador per protestar.

El partit d’ahir no passarà als anals de la història (ja era previsible). El Madrid va jugar millor amb deu que amb onze (potser sí que és veritat que va estar assajant), però perquè aquest no era el partit del Barça. Repeteixo que l’empat és un resultat boníssim, perquè seguim mantenint els vuit punts, tenim el gol average a favor i guanyant tres partits dels sis que queden ja serem campions. Sí, vam tenir l’oportunitat de deixar-ho lligat i ben lligar, però què carai, d’aquesta manera encara es veuran amb mínimes opcions i sortiran a disputar els partits que queden de Lliga.

Capítol a part l’actuació arbitral a càrrec de MOUñiz Fernández. Per molt que Guardiola digui que no vol entrar-hi, va ser un desastre total. Per què? Doncs perquè:
... algú va entendre la targeta groga a Adriano al minut 9 per una NO falta?
... al minut 26 de la primera part Piqué també va rebre la targeta groga per protestar (Casualitat, no, que a aquestes alçades de partit dos defenses ja tinguessin targeta groga?).
... no va xiular un penal a Villa a la primera part.
... Pepe acabés sense targetes.
... va xiular un penal inexistent sobre Marcelo.
... a la segona part va dedicar-se a xiular en contra del Barça descaradament i a assenyalar faltes inexistents per caigudes i desmais dels jugadors blancs.
... va descentrar de tal manera als jugadors del Barça que de les cinc targetes grogues que va veure, tres van ser per protestar.
... _______________________________________ (a omplir pel lector)

L’únic però del partit és no haver-los guanyat, cosa que podríem haver fet només que s’haguessin posat seriosament. Però què carai, ja m’està bé, així es pensaran que els partits següents (els realment importants) tenen alguna cosa a fer.

Ah, Mou! Tingues present que cas que s’hagués tractat del partit d’anada de la Champions, un 1-1 (malgrat que diguis que és un bon resultat jugant a casa, cosa que trobo una autèntica vergonya) t’obligaria a marcar al Camp Nou, cosa que dubto que facis. Per tant, ja podeu agafar una bona renta en el partit d’anada.

11 comentaris:

McAbeu ha dit...

Ho he dit al blog petit de l'Assumpta i ho repeteixo aquí: Ahir el Barça va jugar contra un equip petit (els que no surten de la seva àrea si no és per intentar un contraatac, els que han de deixar la gespa alta per dificultar el bon joc del rival, els que no paren de fer faltes per aturar els contraris...), i ja sabem que aquests partits (i si a més hi afegim una actuació arbitral penosa) són els que fan patir més al Barça.
A nosaltres ens sorprèn, perquè encara ens estan venent que el Madrid és un equip gran però, estic d'acord amb tu, que ahir va demostrar tot el contrari.
I és clar que l'1-1 és un bon resultat, ja tenim la lliga al sac!

El porquet ha dit...

Mourinho, senyors, és això. Catenaccio, joc brut, gespa alta, cops al mig del camp, protestes infantils dels arbitratges, rodes de premsa surrealistes, bronques amb la seva pròpia premsa, amarrategui... lamentable.

El que sí que sap en Mourinho és que entrena un equip infinitament més petit i pitjor que el Barça i, per tant, és lògic que plantegés el partit així.

Una altra cosa és l'afició madridista i la seva premsa que estan dient que ja comença una nova era (Inda dixit).

Genial. Mentre continuin amb aquesta vena als ulls anem molt i molt bé!

PD: Ningú en parla, perquè també entenc que no és el moment, però Villa està absolutament lamentable. Ja podem anar cercant davanter per la propera temporada. Amb un paio a davant que les endollés (Eto'o?) ahir hauríem guanyat i els propers partits en fotríem un carretó.

En fi, no és el moment. Li seguirem donant confiança a Villa, tot i que a mi ja me l'ha esgotada...

Sergi ha dit...

Sembla força clar que el Madrid dóna la lliga per perduda, i només es preocupa de les copes. El problema és que se les juga també contra el Barça. De totes maneres, al 5-0 de la primera volta a Mourinho no li van deixar fer el que ell volia, que és això mateix que va fer ahir. Ell sap que si surt a pel partit amb el Barça, amb un equip que vagi a l'atac, deixarà espais i el Barça té totes les de guanyar. Els seus equips sempre s'han caracteritzat per una defensa molt seriosa i impenetrable, una defensa amb ofici que ahir va ofegar el Barça, i no és el primer cop. Ell té la fórmula. És clar, això no t'ho pot fer l'Almeria, que per més que es defensi, alguna errada farà, i li fotran. Però un equip com el Madrid, o el seu Inter, sí que pot fer-ho. La idea és que no et marquin, i ahir el Barça només ho va saber fer de penal. I si hi ha sort, alguna pilota arreplegarà Cristiano o Benzema i la fotrà a dins. Amb un gol n'hi ha prou, i amb l'arribada que té el Madrid, no és pas una utopia, per molt que regali la pilota. Algun gol pot caure. Mira les estadístiques, el Madrid guanya molts cops així. I si el Barça no li hagués fotut 5, els números de Casillas serien similars als de Valdés. No li marquen gols.

Penso que els propers partits seguirà jugant així, per tant, ens avorrirem. No és que pensi només en ell, és resultadista. Igual era en Capello, i va guanyar dues lligues en els dos anys que va ser al Madrid (amb 10 anys de diferència). Té la seva manera, i li ha funcionat a la perfecció. Això no val al Barça, sempre demanem una mica més. El que no entenc és que valgui a Madrid, ja que ells se les donen de voler més també.

Pel que fa a l'arbitre, entenc que Guardiola no en parli, però nosaltres podem fer-ho. Va estar molt desencertat. Sempre em costa afirmar que va perjudicar selectivament a uns o altres, penso que es va equivocar per les dues bandes. Si va errar més amb el Barça potser es pot atribuir a que el Barça feia més. Els penals no assenyalats eren difícils de veure. Personalment penso que el que li fan a Villa és més clar que el que fa Alves, però igualment penso que Villa busca força el contacte amb Casillas. Generalment, l'arbitre sol picar en aquests casos. Penso, però, que és perdonable. El que no hauria estat perdonable és que no xiulés el que va significar el gol del Barça. Penal i expulsió molt clars. També és un error que Pepe acabi el partit sense ser amonestat, i algunes de les targetes del Barça van ser molt riguroses. Em sembla que aquest arbitre no li agrada que li repliquin, aquest és un defecte que té. De vegada respon més als comentaris que a les accions violentes. Hauria de relativitzar una mica el que li diuen, sobretot tenint en compte que arbitra un derbi, i que els nervis estan a flor de pell en aquests casos.

Vinga, ara final de Copa. No espero veure res massa diferent, però tant de bo m'equivoqui!

Clidice ha dit...

Signo el que diu El porquet, però a més també té raó en XeXu: sembla que ens queden tres partits moooooolt avorrits, plens de l'únic que sap fer en Mou: antifutbol.

Jordi ha dit...

McAbeu: Tens tota la raó. Plantejament d'equip petit. Per mi ja em va bé que pensin el que pensen, que si no guanyen és per culpa dels àrbitres i dels Villaratos. Millor que sigui així, perquè d'aquesta manera no veuen que els últims anys ho estan fent moooolt malament.

El porquet: Sí que comença una nova era, sí. La era on Mourinho no guanyarà absolutament res.

Això del Villa ja comença a fer pudor. Aquest noi necessita marcar ja! Però no cal que sigui un gol de bandera. Només que algú li deixi la pilota a la linia de gol i ell l'empenyi. Només això. Tota la raó, amb un golejador endollat el Barça, i no només ahir sinó els darrers quatre o cinc partits, hagués golejat. Llàstima la vaselina (quarta o cinquena seguida en els darrers partits) que falla Messi.

XeXu: Els seus equips sempre s'han caracteritzar per una defensa molt seriosa? Doncs no serà a tots els partits. Només quan juga contra el Barça, perquè amb els altres equips (dit sigui de pas que el Madrid és moooolt superior), juga a l'atac i tenint la pilota.

La perillositat del Madrid rau en els contraatacs i els córners. Perquè de jugada elaborada no fan un gol al Barça ni volent. De fet, ja ho saben i renuncien descaradament a la pilota. La regalen al Barça perquè la perd i llavors fer el que saben fer: utilitzar la velocitat i la gran verticalitat que tenen per plantar-se sols davant de Valdés.

Els dos partits que venen seguiran sent així. Però, què passarà si el Barça s'emporta un 1-1 per exemple o un resultat més favorable que obligui al Madrid a marcar al Camp Nou en l'eliminatòria de Champions? Llavors també jugarà d'aquesta manera tant miserable?

Sí, és curiós com l'aficionat del Madrid es conforma quan veu jugar el seu equip d'aqueta manera. Xoca, no? I que a més a més encara parllin de final de cicle i de que les tornes ja estan canviant. Millor per mi que pensin així, perquè senyal que l'hegemonia del Barça durarà mooolts anys!

Crec que la final de copa serà diferent. Bé, diferent pel que fa a l'actitud del Barça, que aquí sí que anirà a pel partit sense dormir-se ni perdonar la vida al rival. El Madrid, ja pots pujar-hi de peus, seguirà jugant igual, però el Barça ho farà més vertical. Segur!

Clidice: Sí que ho sembla, sí. Tant de bo el Barça hi posi remei i acabi triomfant el futbol!

Garbí24 ha dit...

només el pep team va intentar jugar a furbol.....ells haurien de donarlos una medalla per bruts i covards, que tinguen la lliga gairebé perduda no els costava res almenys de cara al públic d'intentar guanyar el partit

zel ha dit...

Jo només tinc una paraula, és un cabró.

Vaja, en tinc més, però es resum, ahir l'actuació del Mou i els seus nens i el seu àrbitre em van despertar l'instint assassí. Els aixafaria.

zel ha dit...

i Sí, Villa, lamentable!

neus ha dit...

a mi l'empat ja m'està bé, de fet ens podíem permetre perdre i tot, això em sembla que els cou una cosa grossa.

a en Pepe li haurien de prohibir trepitjar mai més un terreny de joc, i no parlo només del que va fer ahir, parlo de tot el que ha fet al llarg de la temporada, a mi em faria vergonya tenir un paio així al meu equip.


Kedhira no hauria d'haver acabat la primera part.
Marcelo tampoc, que me li fot un cop de puny a Busquets davant del 4rt àrbitre i ningú diu res. El comitè tampoc actuarà d'ofici, només ho fa quan un jugador mostra una samarreta amb un missatge personal, que és pla molt més greu.

Mourinho és un ésser limitat, ja se sap que d'allà on no n'hi ha no en pot rajar i que la guilla quan no les pot haver diu que són verdes. I tiro de dites populars perquè no tinc ganes d'embrutar-te el bloc.

En CR7 es passa més estona posant-se les mans al cap que xutant la pilota. Un paio que és tan bo jugant a futbol i que prefereixi fer teatre és lamentable.

A mi em faria vergonya ser del Madrit amb tota aquesta colla de delinqüents.

I els del Barça, doncs què dir? són uns Senyors que juguen a Futbol.

sànset i utnoa ha dit...

Això del MOUñiz... amb el nom ja paga!

Sobre el partit... a mi el resultat em va semblar la mar de bé. I m’ho va semblar per uns quants motius: els mandrils es despatxen definitivament de la lliga, a nosaltres ens toca tocar de peus a terra i tenir clar que els mandrils són un rival difícil, i ells celebren l’1-1 com una victòria i creuen que ens poden vèncer amb relativa facilitat. En definitiva, un “caldo de cultivo” perfecte per dimecres!

*Sànset*

Sergi ha dit...

No t'enganyin, amb els altres equips no és que juguin més a l'atac, senzillament és que els altres equips són molt i molt dolents sense excepció. Hauríem d'haver vist què passava si s'enfrontaven Madrid i Arsenal a la Champions, per dir un equip que juga una mica. Contra el Barça no podien, però segur que posaven contra les cordes al Madrid. Els de la lliga espanyola... només cal que miris la classificació. A més, el Madrid amb l'estil de contraatac i ultra-defensa d'en Mou seria campió amb molt. Mira quants punts porta al València. El problema de Mou és que s'ha trobat en aquesta lliga un equip que és millor, senzillament, i amb el seu sistema de guanyar a casa i empatar fora no li val, perquè el seu rival guanya a fora i a casa.