dimecres, 11 de juliol del 2012

De com el Banyeres visita Reus i recull els regals de la porra Assumptenca (primer acte).

Carrers engalanats. Banderes penjades dels balcons. Banderoles decorant els fanals de l’avinguda. Confeti i serpentines voleiant a l’aire. Sons d’espanta-sogres i gent guarnida amb ulleres d’aquelles de plàstic amb nas incorporat. Fins i tot algunes porten també bigoti. Vestits de gal•la llargs, recollits de cabells espectaculars, sabates de taló, corbates i corbatins, americanes ben planxades, pantalons de vestir.

En la llunyania, un cotxe descapotat comença a enfilar passeig amunt seguit d’unes majorets, una banda de música tocant una versió adaptada en si menor de l’himne del Barça i una banyera gegant en forma de carrossa. Unes mans surten de l’automòbil i saluden a la concurrència. S’escolten visques! i les mans del públic retornen les salutacions al cotxe descobert. Hi ha grups de noies jovenetes que ploren desconsolades perquè, a la fi, l’han vist i criden consignes tals com “El de la Banyera em fa venir trempera!!”, “Jordi Banyeres, el terror de les nenes!!”. La noia que va al descapotable, assentada al costat del protagonista, va alçant dits del mig a les noies jovenetes que ploren desconsolades perquè, a la fi, l’han vist, perquè, pensa interiorment: xinxeu-vos, xinxeu-vos, que aquest tros d’home d’aquí el meu costat és meu i només meu.

Quan el cotxe arriba a la plaça del general Prim s’atura. Tot un conjunt de tanques delimiten un passadís amb una catifa vermella que porta just fins l’entrada del lloc de la cerimònia: el Viena, al balcó del qual penja una pancarta amb lletres arial 300 on s’hi pot llegir: “Bienvenido míster Banyeres”. El JFB (Jordi F. Banyeres, la F. no se sap ni se sabrà mai d’on ve, però alguns sospiten que és una copiada del nom JFK...) i Jackie Alba Banyeres comencen a caminar saludant a banda i banda a la multitud enfervorida. Roba interior femenina comença a caure als peus del JFB. S’ha instal•lat una pantalla gegant a la plaça perquè la gent pugui seguir millor l’esdeveniment de l’any.

A la porta del Viena esperen pacientment l’Alcalde, l’Assumpta i el Josep Lluis, que es fonen en una sincera abraçada (i dos petons) amb els nouvinguts i desapareixen dintre de l’edifici. Quan el balcó del pis de dalt es comença a obrir i apareixen Jackie Alba i el senyor Banyeres acompanyats per l’Assumpta i el Josep Lluis, la multitud clama: “Que boti el banyeres, que boti el Banyeres!!”. I el Banyeres què fa? Doncs botar a l’estil polític, com quan Zapatero o Rajoy van botar després de guanyar les eleccions, és a dir, un estil lamentablement penós. Però això sembla no afectar a la concurrència, que lluny de xiular aplaudeix i, sí, fa l’onada.

El Banyeres alça la mà, demana silenci, sembla que vol parlar.

 
... continuarà demà.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt i molt divertit! Ets un crac redactant.

Saps qui he trobat a faltar en tota aquesta festa de recollida dels premis?

Un correfoc , els bastoners i la colla castellera xiquets de Reus!

Mama

Carme Rosanas ha dit...

he, he, he... divertit, divertit!

seguirem...

Assumpta ha dit...

Així mateix va ser!! Tot Reus esperava un esdeveniment que passarà als llibres d'història i que els que ara són més petits, estudiaran amb emoció... Què dic "estudiaran"?... No caldrà que ho estudiïn! Si els pares els ho hauran explicat dotzenes de vegades! Sí... senyores i senyors... així mateix va ser :-))

Per cert, Jordi, que aquest matí m'ha trucat l'Alcalde i m'ha dit que el projecte de canviar el nom a la Plaça Prim per Plaça Jordi Banyeres ja està engegat ;-))

sa lluna ha dit...

jejjeje...molt, molt bo!!

Ma. Victòria ha dit...

Jo vull ser a d’inauguració del canvi de nom de la plaça Prim per el del Jordi Banyeres!

Sergi ha dit...

Doncs poc misteri perquè la segona part ja ha sortit publicada al reader, suposo que per error (no teu, eh, que això no pot ser), i si volguéssim podriem conèixer-ne el desenllaç. Però com que tinc molta feina, ho deixo per demà, i així aniré a l'hora i no em faig spoilers.

Jordi ha dit...

Moltes gràcies Mama. Ara, no queda gaire bé que diguis tu això. Semblarà que tinc endoll perquè sóc el teu fill!!

Tens tota la raó, no hi he pensat i haguessin quedat molt bé!! Ais, és que no es pot estar en tot!

Ja t'enviaré una invitació perquè l'acte del canvi de nom de la plaça, no pateixis. Tot pagat: allotjament i aperitius diversos.


Gràcies Carme!


Ai, com correrà aquesta història d'avis a néts i de pares a fills i de reusencs a reusenques. Em sento francament honorat Assumpta!

Ostres, i a més a més amb plaça i tot!! Uff!! Imagino que em treureu la figura del general i en posareu una meva dintre d'una banyera o quelcom semblan, no?


Moltes gràcies sa lluna!!


Sí, XeXu, sí! He estat investigant i quan ho vaig planificar es veu que es va planificar per mateix dia i mes, però del 2006! En definitiva, no sé què coi li va passar al blogger dels nassos!

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Assumpta ha dit...

Exactament, l'estàtua del General Prim serà substituïda per una carrossa en forma de banyera, tirada per quatre cavalls blancs, a l'interior de la qual, en uns seients en forma de tron imperial anireu asseguts l'Alba i tu amb tota la vostra elegància i distinció :-))

I és clar que la teva mare tindrà un lloc privilegiat a la cerimònia, home!! :-))

Assumpta ha dit...

Aaaaah!, per cert!! veus com ja t'ho vaig dir jo que segur que s'havia publicat amb una data antiga?? hehehe si és que en sé molt jo de blogs!! :-DDDD