dijous, 7 d’agost del 2008

Repàs a l'actualitat.

M’agrada aquesta iniciativa de la cadena “Bon preu”. Fa país. I a més a més, ens treu aquesta costum tant lletja que tenim tots plegats (jo el primer) d’adreçar-me a algú que ve de fora en castellà directament, sense provar si entén o no el català. Els estem malacostumant, crec. Estic millorant amb això dia a dia i últimament quan m’adreço en la meva primera llengua per demanar un gelat, comprar a un supermercat o demanar quelcom a una restaurant sembla que m’entenen. I això és bo. Diria que se’n diu integració. Però bé, tornant a la iniciativa de les xapes, ara només falta que aquest treballadors l’entenguin, perquè si jo anés a Alemanya (posem pel cas) i em fessin penjar una xapa de “Sisplau, parla’m en alemany”, sí, quedaria bé, però la veritat és que faria més nosa que servei perquè no m’assabentaria de res del que em diguessin. Si és que per això de les llengües s’ha de néixer amb un do, oi senyor Montilla?

Home, que jo de cafè no en prenc!! No podríem diversificar les opcions? Hi ha un ampli ventall al mercat de begudes!! Per exemple, jo em conformo amb una Coca-Cola ben fresca o un Trinaranjus de llimona. Però de totes maneres, que per mi no sigui dit. Que si cal fer un cafè el fem, que després no puguin retreure’ns que posem entrebancs. Vostès posin dia i hora i jo, puntualment, serè allà. Ara, que m’estranya que ens citin per prendre quelcom...


Ostres, què fort!! Resulta que al segle III ja menjaven calçots. I a més a més, per acabar de corroborar els fets, han trobat una pintura on apareix un home amb una safata a la mà plena de calçots i menjant-ne un a la manera habitual en que es sol fer actualment (veure la foto annexada). Imagino doncs, per omissió, que ja els sucaven amb salsa romesco, i que aquesta també ha de datar d’aleshores. Si es que l’home es pensa que tot els descobriments són recents i la paternitat de les coses ens agrada atribuir-la a la gent que és més coetània a nosaltres. Em pregunto ara quin serà el proper descobriment culinari i si trobaran alguna pintura grega, romana o fenícia d’alguna persona menjant truita de patata, espagueti a la bolonyesa, ensaladilla russa o unes patates braves. No si ara resultarà que aquesta fama de cuiners innovadors que tenen en Ferran Adrià i companyia no serà pas certa i l’únic que faran serà reinventar el que ja estava creat...

Mira, no està gens malament. Han tingut una bona idea aquesta gent. Tenen un bon departament de màrketing. De fet estic per comentar-los si me’n poden repartir a la meva feina perquè el temps ara a l’agost d’espera per entregar un programa és molt més llarg que no pas a la resta de l’any. Les ganes de treballar són poques i la calor no ajuda gens. O sinó el que puc fer és retallar els que surten cada dia als diaris i entregar-los als usuaris per correu intern. També estaria bé. Però, és clar, tampoc asseguren que l’entrega del correu intern vagi gaire a l’hora. Tothom està de vacances i els pocs que quedem ens ho hem de manegar com podem. Si es que a l’agost sempre estem sota mínims, però a tot arreu. I TMB no és una excepció.

Ah!! Adjunto un dels passatemps. Si algú troba alguna paraula a la sopa de lletres que m’ho digui. M’he estat trencant el cap buscant-ne alguna i no hi ha manera. Ara els programes encara trigaran més a sortir després del temps que invertit... Imagino també que d’altra banda els passatemps seran diferents cada dia, perquè si no ho són una vegada els has resolt tots, de què serveix que l’endemà et tornin a repartir els del dia anterior?


Ja em quedo més tranquil!! Quin tros de periodista... Però no patiu, que jo encara estic amb el tema del boicot a Tele5 i no la veig. Me’n lliuro!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Jodi,

vaig a continuar dormint sobre una taula... pero ara una altra a Sant Andreu.

Fins dema.

Jordi ha dit...

Què cabró!! De dormida en dormida!! Quina sort que teniu aquests autònoms...

Anònim ha dit...

Continuo dormint, però en una taula diferent altre cop...

quina vida!!

es que m'estic reservant pel cap de setmana!!

adéu

Jordi ha dit...

Apa, dorm que ho necessitaràs el divendres-dissabte-diumenge. Que després t'hauré d'acompanyar a casa...

Anònim ha dit...

a per cert... felicitar BON PREU per la campanya... encara que siguin uns careros, sols per aquest fet continuaré comprant al BON PREU!!

Jordi ha dit...

Ja és la segona persona avui que em diu que BON PREU és una cadena més cara que la resta. Em pensava que seria al revés... El que fa el nom!! Es nota que no hi compro mai? ;-)