diumenge, 7 de febrer del 2010

Tres punts, malgrat les circumstàncies.

Un filòsof (que segur que era del Barça) va sentenciar fa molts anys: “Jo sóc jo i les meves circumstàncies”. Gran frase miris per on la miris. D’aquelles que potser no entens del tot però que no li poses cap però. Després d’escoltar-la per primera vegada, ens hauríem d’alçar de la cadira (cas que estiguéssim asseguts) i començar a aplaudir (us convido a fer-ho si encara no l’havíeu escoltat mai). Doncs bé, aquesta frase seria la que definiria el nostre Barça. Perquè, i canviant una mica la frase, es podria dir que el Barça és el Barça i les seves circumstància.

I què entenem per circumstàncies? Doncs si mirem el partit d’ahir, ja les podem començar a sumar:
1) Circumstància Puyol: sancionat per acumulació de targetes no pot jugar.
2) Circumstància Alves: a l’escalfament es ressent de les molèsties al bessó i no surt a l’equip titular.
3) Circumstància Messi: tenir al millor jugador del món, a Déu a la terra, provoca veure autèntics golassos com el que va marcar ahir, que significava l’u a zero.
4) Circumstància Piqué: és expulsat ben d’hora per fer una dura entrada, però que, amb el cor a la mà, crec que és targeta groga. Això ens porta a la següent circumstància, la número 5.
5) Circumstància equip en inferioritat: el Barça es veu obligat a jugar amb deu homes durant més d’una hora.
6) Circumstància Teixeira Vitienes: oh!! Aquest àrbitre, juntament amb Pérez Burrull no haurien de trepitjar mai més el Camp Nou. Bé, ni Catalunya a poder ser. Quin arbitratge més lamentable, sisplau. Va poder expulsar a un parell de jugadors del Getafe (un per doble groga i un altre per una puntada per darrera a Messi sense pilota, similar a l’expulsió de Piquè) i no li va donar la Real (Madrid) gana.
7) Circumstància Touré: es retira lesionat quan estava jugant de central. És substituït per Márquez.
8) Circumstància Márquez: és expulsat al minut noranta-u de partit on, segons l’àrbitre (sempre segons ell perquè jo tinc els meus dubtes) comet penal amb el partit dat i beneït.
9) Circumstància 5, però en lloc de jugar amb deu homes, vam jugar amb nou.
10) Circumstància “Som els millors del món”: malgrat totes les circumstàncies hagudes i per haver, les provocades directa o indirectament per ens interns al club (com les lesions) o externs al club (com l’àrbitre, pressions diverses que duen banderes com Villarato) i, com que som el millor equip de la galàxia i ho hem guanyat tot però encara tenim tot per guanyar, doncs això, que ahir vam sumar tres punts més.

Així doncs, la filosofia Barça, malgrat que el Barça sigui el Barça i les seves circumstàncies, segueix derrotant a tot aquell que se li posa per davant. I això em fa feliç i m’omple d’il·lusió vers el futur.

En resum, que entre lesions i sancions, el Profeta haurà de fer un tetris per formar un equip amb garanties.

NOTA: La Banyera agrairia, sisplau, que comentéssiu si les expulsions són justes, perquè el penal em costa veure’l i la targeta vermella al Piquè també. Potser és que m’hauré de treure les ulleres amb visió blaugrana nocturna i diürna. De vegades penso que quan veig les jugades del Barça no sóc del tot neutral, us ho dic seriosament.

17 comentaris:

Assumpta ha dit...

Gran post! Filosòfic post! ;-))

Sincerament, jo crec que les dues expulsions poder ser expulsions. D'aquelles que a vegades són groga, però que si són vermella doncs també s'ha d'acceptar.

Ara bé, per on no passo és per la diferència de criteri. Aquí sí que no. Vull dir que si el poca-solta aquell considera que havia d'expulsar a Piqué, doncs també havia d'haver expulsat al tio aquell del Getafe que ara no em surt el nom i que s'ho va merèixer exactament igual. Aquí és on jo m'empipo.

Si tens un criteri rigorós, l'has de tenir per tots dos equips igual... i si ets més permissiu, ho has de ser amb tots dos equips igual.

Dit això... Oeeeee oeeee oeeee :-)))

Què bons que som, ostres!!! Com diu en Pep, el nostre estimat Pep... "Si juguem amb 10, hem de guanyar amb 10 i si ens piten 3 penaltis en contra, doncs hem de marcar 4 gols"... això és la nova forma d'explicar el nostre PERSISTIR. La paraula més maca de la nostra llengua.

Si algun dia pel carrer em pregunten (a vegades fan enquestes rares així) "Quina és la paraula més maca del català?"... Jo diré, sense dubtar-ho un segon "PERSISTIR" :-))

(Ja saps que Ortega y Gasset era madrileny?... ara bé, potser era del Barça, eh? jo no ho nego jajaja)

El pitjor de la jornada: La lesió d'Alves (circumstància 3) snifff.

El millor: EL BARÇA!! jeje

kika ha dit...

un post fantàstic!!!
es que ho saps re-dissenyar tot tan bé i bonic !!!
m'encanten les teves retransmissions :-)

Jordi ha dit...

Aquestes circumstàncies són les que fan el Barça el millor club del món.

Garbí24 ha dit...

Suposo que ara s'haurà acabat el villarato!!!!! dels collons.
Es un gran club i aixo no ho pot negar ningú

kweilan ha dit...

Gran apunt!!

Andrea. ha dit...

Mira, coincideixo amb l'Assumpta, els jugadors del Getafe també van fer mèrits per ser expulsats i res de res...
Jo ara mateix tampoc porto les ulleres blaugranes, i no, Piqué no havia de ser expulsat!!!!

Amunt aquest Barça!!!
Llàstima que el Madrid guanyés!!!

Uri ha dit...

Expulsió justa de Piqué.

Penal just de Márquez.

Criteri inexistent de l'àrbitre. Des del minut 1, que surt amb samarreta negra, com si fos la 1ª vegada que el Barça juga de blaugrana.

Sergi ha dit...

Una altra gran lliçó de que quan es sap jugar, no hi ha peròs que valguin. Que li preguntin a Espanya contra Corea. Si no vols que l'arbitre faci de les seves, fes prou gols per no tenir problemes. I menys plorar, home!

L'expulsió de Piqué la veig justa perquè és una entrada criminal. Si bé no sempre te la xiularan, i d'altra gent sortirà airosa, si som justos, el contrari es podria haver fet mal. Ja se'l veia revolucionat quan hi anava. Calma't Piquembauer, que darrerament vas una mica perdut.

L'expulsió de Márquez és justa també. Hi ha puntada de peu i agafada de la samarreta: hi ha penal. I com que era l'últim home en ocasió manifesta de gol, és expulsió.

Si us plau, que beatifiquin a Iniesta ja. No es pot tenir un jugador així i que no se'l tracti com un sant o un semi-déu. El van canviar a manca de 3 minuts i em va saber greu, jo volia continuar veient-lo jugar!

Valdés, incommensurable. Ahir va estar concentradíssim. Té poca feina, però quan la té respon. I si en té més, també respon. Em fot ràbia que ens marquessin al final de penal, perquè un porter així, amb el partit que va fer, es mereix que la casella del contrari marqui un 0. Llàstima, però el partidàs no li treu ningú.

neus ha dit...

Circumstància 11) Iniesta és deliciosament deliciós i perfecte.

Circumstància 12) Partidàs de Gabi Milito. Que bo que és aquest home!

Circumstància 13) Valdés és el millor porter que podria tenir el Barça (i que jo digui això vol dir molt, perquè no el podia veure, no el suportava!)

Circumstància 14) Que bons que som cullons!

T'has descuidat la vermella directa a un del Getafe per fotre-li una cossa a l'Iniesta, amb total premeditació, quan la pilota ja no estava en joc.
Vaig estar a punt d'entrar a la tele!

sànset i utnoa ha dit...

I sort que tenim el “villarato”, que si no acabem amb 5, ens xiulen 17 penals en contra i ens anul•len els dos gols! Quan vaig arribar a casa, el meu pare (que és una persona sensata) treia foc pels queixals. I si ell en treu vol dir que ens la van fer bona.

Sobre això de les expulsions: crec que, si mirem només aquell fet, l'expulsió del Piqué és justa. Ara, si mirem com el giliflautes del Teixeira no havia ensenyat ni targeta groga poc abans per l’entrada que li havien fet al Messi, la del Piqué hauria de ser groga. L’àrbitre hauria d’haver seguit el mateix criteri o un criteri lògic, com a mínim.

Sobre la del Márquez penso igual. El sumo giliflautas podria haber expulsat a dos jugadors del Getafe tranquil•lament (entre ells a Engonga 2.0.) i no ho va fer. Per tant, per tal com estava el partit i pel minut que era, amb una groga al mexicà n’hi hauria hagut més que suficient. A més a més, crec que el jugador del Getafe es frena (ep! que hi té tot el dret) i provoca que el Márquez l’atropelli involuntàriament o li faci una traveta sense massa sentit ni -crec- voluntat. Era penal, però la vermella directa no feia falta. O sí que hagués fet falta, sempre i quant el señor de los giliflautas hagués estat coherent durant tot el partit.

Repeteixo; visca el villarato, collons!

*Sànset*

neus ha dit...

Circumstància 15) Jugant amb nou acabem el partit xutant en la porteria contrària enlloc de quedar-nos al darrera defensant el 2-1.

Que bons que som!

pati di fusa ha dit...

ui, jordi, jo no puc opinar perquè sóc capaç de cridar "penal" per una entrada al mig del camp feta sobre qualsevol jugador del barça per part de qualsevol jugador de(l) madrid. sóc una miiiiiiiiica parcial, ho reconec. :p

òscar ha dit...

Vázquez Montalban, barcelonista de pro i escriptor no massa seguit per mi, va dir allò de "contra Franco vivíamos mejor".

H.H., entrenador barcelonista de pro i insigne autor de grans frases relacionades amb el futbol, va pronunciar perles de l'estil "¿quíen marcara a juanito? a juanito no lo marcará nadia porque juanito se marca solo" i la cèlebre "con diez se juega mejor".

Doncs si HH deia que amb deu es jugava millor, amb nou es juga l'hòstia de bé.

òscar ha dit...

PS: ara, en fred, pel meu gust les dues expulsions són justes. A Piqué se li creuen els cables de mala manera amb l'entradeta i el penal, de cada deu cops que me'l miro, en nou hi veig penal i expulsió (Rafa, no me jodas).

Jordi ha dit...

Assumpta: gràcies!
I tant, la diferència de criteri va ser exagerada! El Getafe hauria d'haver quedat amb 9 homes també. Messi rep una patada per darrera a la segona part i sense pilota que és potser pitjor que la del Piqué.
Guardiola persisteix fins i tot quan dorm!

Kika: gràcies! Em fas posar vermell!!

Jordi: i tant i tant! I orgullosos que n'estem!

garbi24: no t'ho creguis que avui a l'As en tornaven a parlar!

Kweilan: i grans 3 punts!

Luthien: ah! Veiem les coses igual!!:-) Ja no em sento sol!
El Madrid va guanyar perquè l'Espanyol només juga quan té davant el Barça.

Uri: gràcies mestre!

XeXu: I tant! Està clar que, es donin les circumstàncies que es donin, si fas un gol més guanyes. I punto, que deia J.Gaspart.
També penso com tu, que Piqué darrerament sembla que ha perdut una mica i això suposo que el fa està nerviós.
Som-hi! Grup al facebook pro-beatificació de Don Andrés!! Dissabte va fer una jugada com la del 2-6 al Bernabéu. Se'n va cap a la pròpia porteria i de sobte, pam! canvi de sentit! Boníssim!
Fa molta ràbia el darrer gol, i tant! Minuts abans pensava: quants partits portem ambl a porteria a zero? Però, mala sort! I com sempre, Márquez implicat.

Elur: acceptada la circumstància 11, 12, 13 i 14 (malgrat el cullons ;-) )!!
Sí, sí que me'n recordo de la jugada!

Sànset: doncs sí, sí, i tant! El teu pare és un gran termòmetre culé!
Ara m'has fet recordar un programa, crec de ràdio, que es deia "No tenim criteri". Això és el que no té en Teixeira.
jajaja A l'Engonga 2.0 va tenir dos oportunitats per expulsar-lo i no ho va fer.
Tres visques pel Villarato!

Elur: ostres, ets una generadora de circumstàncies! ;-)

pati di fusa: doncs si tu vols cridar penal, endavant! Allibera't!! Jajaja

Òscar: Avui, l'E deia que l'àrbitre a la mitja part va baixar al vestidor del Getafe amb la pilota per dir-los: "Esto és la pelota, sé que la habéis visto poco, pero que sepáis que es redonda i de cuero".
Doncs, per majoria, no em queda més remei que acceptar que les expulsions són justes, més que em pesi!

Alba ha dit...

Lamentablement el Villarato està començat a calar entre la cúpula arbitral. La veritat es que la actuació de Teixeira Vitienes es de jutjat de guardia. Per mi, la acció de Piqué si es expulsió, mai té opció de jugar la pilota. En canvi, la de Márquez no es vermella, sino groga, perquè si que comet penal. Menció a part, les no tarjetes als jugadors del Getafe.
Salutacions

Albert ha dit...

La millor, la circumstància 10, sens dubte.

Aquests àrbitres sí que han de poder trepitjar Catalunya; recorda que també hi ha l'Espanyol...

Per mi les dues expulsions són justes, tot i que alguns jugadors del Getafe també haurien d'haver acabat al carrer.

Adéu!