dilluns, 15 de novembre del 2010

El Barça, un club elitista.

Fa temps que tinc ganes de fer-me abonat al Palau per veure aquest Barça que fa caure la baba. Bé, ara no estan molt fins, però segur que dintre d’un mes tornaran a estar al mateix nivell de la temporada passada. Coi, que són molt bons! Em rondava pel cap, però, el dubte de que no sent soci, i havent-ne restringit l’entrada, si això em permetria fer-me abonat.

Doncs bé, ahir vaig trucar al telèfon d’atenció al soci del F.C.Barcelona per preguntar-ho. Em van dir que ja no quedaven abonaments. Oh! Desil·lusió! Al començament de temporada posen tot un seguit d’abonaments a la venta i es tracta d’anar a les taquilles a fer cua i si tens sort en pots aconseguir un. Fins aquí bé. Llavors va ser quan el noi, molt simpàtic, va fer-me la pregunta clau: ets soci? Li vaig dir que no. Tens menys de 14 anys?, va preguntar-me rient. No! Has estat soci alguna vegada? No! Tens algun familiar que ho sigui? No! Doncs bé, de moment no te’n pots fer. Ja ho sabia això, ja, però tenia aquest dubte.

Gràcies senyor Rosell.
Gràcies per convertir el Barça en un club elitista, un club d’uns pocs. Ara, qui sigui soci, ja ho pot posar al currículum.
Gràcies per no deixar-me fer més gran aquest Barça.
Gràcies per deixar que la força del Barça ja no sigui la seva massa SOCIal.
Gràcies per trencar il·lusions i somnis.
Gràcies per seguir fent Barça a la seva manera.

15 comentaris:

Jordi ha dit...

Jordi en aquest cas no estic gaire d'acord amb tu. Crec que la massa del Barça no pot seguir creixent sense control. 1 de 2: o els nous socis renuncien al seu dret d'abonament i esperen a que algú els posi en venta, o 2. Fem com el Manchester United i es reparteixen els abonaments entre els abonats (no ho veuria just).

Sé que és complicat, però crec que Rossell l'únic que fa és que el club es converteixi en ingovernable amb el temos.

Anònim ha dit...

És absurd que, mentre hi ha seients buits al Camp Nou, es limiti d'aquesta manera poder ser doci del Barça. Sembla que vulguin convertir el Barça en un Club privat. I això no és. El Barça és de tots i aquesta mesura em sembla absurda i inútil. Abans teníem un Barça català i alhora universal. Ara, el volen covertir en una cosa petita on per poder entrar-hi cal tenir "antecedents de sang". Penós.

Albert ha dit...

Et recordo que durant el mandat de Laporta, va haver-hi un any que es van donar de baixa més de 1000 abonats del Palau. I no era pel mal rendiment esportiu (que també), sinó perquè es va obligar als abonats a ser socis. Després van rectificar i ho van tornar a deixar com estava, veient el seu estrepitós fracàs.

Crec que des d'aleshores això no ha canviat. I de fet, amb una mica de sort, et podries haver abonat al Palau si haguessis fet aquesta cua a les taquilles.

Respecte al tancament del nombre de socis, ja vaig fer un post explicant que jo ho veia necessari, però que Rosell es va equivocar totalment en la manera de dur-ho a terme.
Adéu!

zel ha dit...

El Sandrusco és molt pijillo, i cal servar l'estatus!

Sergi ha dit...

Jo no acabo de veure la necessitat de tancar l'accés a nous socis, però reconec el meu desconeixement sobre el tema i he llegit que calia fer-ho. Sense saber-ne més, no puc aventurar una opinió. Vaig llegir a ca l'Albert això dels socis i ho vaig trobar molt sensat. Sembla que sap de què parla, i diria gairebé amb seguretat que no ha estat una invenció de Rosell. Les maneres també desconec si són bones o no, ja que com que no entenc la necessitat, encara menys sabria fer-ho de manera correcta.

Garbí24 ha dit...

s'està guanyant el cel aquest home, tot i que s'ha de controlar hi han d'haver formules millors

Assumpta ha dit...

Jo no sé qui té raó, no hi entenc... però em sembla molt trist això de la limitació dels socis.

Sempre he pensat que si algun dia m'ho podia permetre me'n voldria fer... Evidentment, en el meu cas no seria UN, serien DOS... i, vivint a Reus, doncs la veritat és que és una despesa una mica "capritxosa"... però era una cosa que m'hagués agradat... Ara ja sé que no podré.

Mon pare era soci, però mon pare va morir fa cinc anys i mig -i va ser soci fins que va morir-... què dic? que tinc un pare ex-soci al cel?

Anònim ha dit...

Assumpta,

Jo també tinc un pare ex-soci al cel!!!!

Mare Jordi

Jordi ha dit...

Jordi: i jo no puc voler ser soci del Barça sense voler tenir seient a l'estadi? Sé que és gairebé impossible aconseguir-ne un, per tant, em conformo amb ser soci. I repeteixo, la força del Barça, la grandesa del Barça és la seva massa social. A part, no oblidem que també és part dels ingressos del club! I si tant malament anem de diners...

Ah!! I una altra cosa! Hi ha molta gent que fa anys que té abonament i no hi va mai. Els posa al seient lliure i apa, amb una mica de sort, encara guanyen diners. Contra aquests també s'hauria d'anar.

Albert B. i R.: privat i elitista. Ara qui sigui soci del Barça ho pot posar al Currículum, perquè no tothom ho pot ser. Com dius, el Barça és de tots, no d'uns pocs. I és un sentiment!

Albert: Crec que per ser abonat al Palau també s'hauria de ser soci, no? Quin sentit té, sinó? I per què amb el futbol sí i amb el bàsquet no? És una mica inqüerent...

Sí, sí, recordo el post. I recordo que no estava massa d'acord amb el que deies. Si vols limitar el número de socis estrangers, el que es pot fer és que, per exemple, el 10% de la massa social sigui destinada als de fora. I conforma va creient els socis d'aquí, aquest 10% també creixerà. No és mateix un 10% de 100 que de 200. No sé si m'explico...

Zel: de la zona alta!

XeXu: jo tampoc acabo de veure-la, tampoc...

garbi24: no crec que tancar l'entrada de socis sigui una bona fórmula. No ho entendré mai!

Assumpta: ni tu ni molts podran fer-se socis del Barça. Ara és exclusiu per uns pocs. Ah! I s'hereda de pares a fills, com fa tres-cents anys enrere.

El meu avi també ho era. I va ser soci 50 anys! També ho podria alegar!

Mama: sí, sí, recordo quan anava al Barça amb l'avi quan era petit!

sànset i utnoa ha dit...

Buffff... primer de tot, jo buscaria un "plan B" per tal que no fos necessari tancar l'aixeta a nous socis. Segur que existeix. Els abonaments poden ser limitats, evidentment. El nombre de socis no tindria perquè ser-ho.

Ai, Sandruscu...

*Sànset*

Jordi ha dit...

Sànset el pla B és limitar el % de socis estrangers, si tanta por li fa!

Albert ha dit...

Sí, és una mica injust que els del Palau no hagin de ser socis, però com t'he dit, quan ho van treure el nombre d'abonats va caure en picat. Al Camp Nou hi ha molta més demanda.

Per altra banda, el problema no són els socis estrangers, Jordi! Són els d'aquí. Si un dia tinguéssim un Camp Nou on hi caben 90.000 abonats (com és el cas) i tinguéssim 180.000 socis (falta poc), aleshores podria arribar un candidat a la presidència que digués: "si em voteu, tots els socis podran anar al Camp, perquè els seients no seran fixos sinó que hi haurà una rotació".
Amb la limitació de socis s'evita això, perquè si algun dia passés hi hauria cops de puny entre els socis.
Adéu!

Albert ha dit...

P.D.
Bé, els estrangers també són un problema, perquè el Barça podria caure a mans d'un xeic àrab, per exemple, i perdria la seva identitat.

sànset i utnoa ha dit...

què dius, que els espanyols no podran ser socis???

*Sànset*

Jordi ha dit...

només un 10% d'ells...