dilluns, 21 de novembre del 2011

En ocasions veig empleats de la neteja (pronunciat amb veu baixa, sisplau, que fa com més por).

Paraula! Us ho dic seriosament. Em passa als esmorzars de la feina. Aquells on al voltant de la taula ens reunim el sector masculí a xerrar de futbol, de futbol i... de futbol. Bé, també parlem de futbol. Ah! I de vegades de dones, quan un deixa anar allò típic de: “Mira aquella!”. Llavors, tots amb girades de coll dissimulades (vagi per endavant que vuit o nou tios girant-se per mirar al mateix lloc a l’hora no queda gens dissimulat) guaitem l’objectiu. L’E, com que les té a totes controlades gràcies al seu lloc privilegiat de feina i etiquetades amb un malnom, ens explica els ets i uts de la pàjara en qüestió i tots l’escoltem embadalits.

Bé, que em perdo. Us comentava que als esmorzars (mode veu baixa activat)(1) en ocasions veig empleats de la neteja (mode veu baixa desactivat). Sí, és ben cert. Tant cert com em dic Jordi i no m’agraden els banys d’aigua freda. Les visions van i venen. De sobte, mentre la conversa s’anima, em giro i el veig allà al costat de la taula palplantat, vestit de blau (camisa blava i pantalons blau fort), amb la seva panxa prominent, normalment de braços creuats i parant la orella atentament. Al cap d’una estona, torno a mirar al mateix lloc i... plaff!! com per art de màgia ja no hi és a la meva dreta, però plaff!! ara s’ha desplaçat a l’esquerra per després d’uns minuts mirar i plaff!! que hagi desaparegut definitivament. I això passa un dia, i una altre, i un altre. No sé si pararé boig! Ho comento amb els companys d’esmorzar i ells diuen que també, (mode veu baixa activat) en ocasions (mode veu baixa desactivat), el veuen. El veuen i desapareix passada una estona. És misteriós, veritat?

El divendres passat, tot esmorzant, l’empleat de la neteja va tornar a aparèixer situant-se darrere l’R, mentre ell, madridista de pro, defensava alguna cosa indefensable, com sempre. Com que estava una mica alterat i va ser una d’aquelles (mode veu baixa activat) ocasions (mode veu baixa desactivat) en que ell també va veure empleats de la neteja va cridar-li: “¿Y tú que (omisió de paraula no reproduible) haces aquí?”. I va produir-se el fenòmen, ja que l’empleat de la neteja va respondre: “¿Yo? Nada, nada... ¡Sólo escuchar!”. No cal dir que al cap d’un parell o tres de minuts quan la conversa havia decaigut, ell ja s’havia esfumat novament.

(1) Plagi directe i descarat del Ferran.

20 comentaris:

Clidice ha dit...

Veig que potser podríeu cobrar entrada, o fer suscripcions. Pobre home, si s'avorreix de tant passar la baieta, venir a escoltar-vos deu ser com mirar la TV :P

El porquet ha dit...

Una de dos. O sou molt nets i les instal·lacions de la vostra feina sempre les teniu immaculades (cosa que seria rar tractant-se de grups masculins com el que has descrit que no paren de xerrar de futbol i mirar pendons i pàjares arreu) o els vostres senyors/es de la neteja són uns intrèpids temeraris, ja que en els temps que corren reconèixer que no fots brot perquè estàs parant l'orella a converses alienes... no sé, per menys deuen haver fotut gent al carrer. Al loooooro!

Sergi ha dit...

Per ser que la vostra conversa sempre és la mateixa, deu ser prou interessant per captar l'atenció del bon empleat de la neteja, que us escolta amb fruïció, dia sí, dia també. T'has fixat si gira el cap amb tots vosaltres quan algú assenyala una dona de bon veure?

Anònim ha dit...

parla-ho amb un especialista, això no pot se bo

Jordi ha dit...

Clidice: Sí, pot ser. Jo crec, però, que li agrada sentir les animalades que diu l'R (que les diu de grosses).

El porquet: Jo diria, a risc de no equivocar-me, que és la segona opció. Sóc desordenat, però net!

XeXu: Només sol aparèixer quan es parlar de futbol. Crec que durant el trossos de les dones de bon veure ell s'esfuma...

pons007: Hi ha especialista d'en ocasions? Entra per la Seguretat Social?

Garbí24 ha dit...

Has d'entendre que com les noticies en directe i exposades a tertúlia son el millor que hi ha.
Segur que la vostra taula sempre és la més neta.

Jordi ha dit...

garbi24, neta no sé, però la més escoltada segur. Amb els crits que fotem! Sembla la versió catalana del Punto pelota.

Assumpta ha dit...

Hahahaha quina gràcia el bon home... es posa a escoltar per la cara, apa, converses alienes i ell tan tranquil... apareix... i desapareix...

... i apareix...

... i desapareix...

Per cert, ja sabeu de quin equip és?

Jordi ha dit...

Assumpta, sí, és del Barça, com no!

MBosch ha dit...

Però que fas ajuntant-te per esmorzar amb algú com l'R!?! Que menjar prop d'un madridista provoca mals d'estómac greus!

Hahaa m'ha fet riure aquest post. Al principi em feien yuyu aquests empleats de la neteja (estil nenes bessones del Resplandor, que apareixien i desapareixen) però si només escolten la cosa ja canvia...

alba ha dit...

Jo només espero que aquests comportaments no s'enganxin (ni els de l'E, ni els de l'R ni els del senyor de la neteja) qui sap, potser hi va haver un dia en que aquest senyor va tenir opinió i és més, la va compartir amb una taula de companys com la teva.... aix ara estic preocupada!!!

Jordi ha dit...

MBosch: la veritat és que malgrat que l'R sigui del Madrid, ens ho passem bé discutint. De tant en tant el fem entrar en raó. He dit de tant en tant, eh!

alba: Vols dir que dintre d'uns anys la gent, en ocasions, veurà banyeres??

Ferran Porta ha dit...

Ostres, el típic empleat de la neteja que (mode veu baixa on) en ocasions (mode /off) apareix i desapareix, orella mediante, per colar-se i descolar-se de converses alienes!

Jordi ha dit...

Ferran, síiiiii, el mateix. El coneixes??? El veus (en ocasions)???

Assumpta ha dit...

Ja tinc la solució!!:

Si l'empleat de la neteja és del Barça, feu fora l'R. i que segui ell, pobre home...

I, l'R. que vagi netejant, és clar!!

Barcelona m'enamora ha dit...

Ehem...queda confirmat una vegada més que els nois tan sols sabeu parlar principalment de dues coses. Mare meva! M'enrecordo un programa de tv3 que posaven càmares a un grup de noies i un altre de nois, les noies en 5 minuts parlaven de mil i una cosa i ells, durant tota l'estona futbol i més futbol!!

Convideu-lo a entrar a la tertúlia, segur que li agradaria dir-hi la seva! Molt divertit el post!

Jordi ha dit...

Assumpta: noooo!! M'espantaria veure en ocasions a l'R. Que tu no saps com és! De vegades fa por!

Barcelona m'enamora: ostres, de vegades també parlem de cotxes, o d'economia (precisament avui!)... Gràcies!

Ferran Porta ha dit...

En ocasions sí, tu, de debò. El teu escrit m'ha deixat (mode veu baixa activat) bo_ca_ba_dat (mode veu baixa desactivat, hihi...)

Yáiza ha dit...

Quines coses més estranyes que et passen... =S Entre la macarena i això... no sé si ho podré superar!!! ;)

Jordi ha dit...

Ferran: allà teniu empleats de la neteja? Són com els d'aquí? Els veieu?

Yáiza: sí, dona, sí. Sinó ja et farem teràpia!