diumenge, 11 de desembre del 2011

El futbol segueix vestint de blaugrana.

Escric aquest article dempeus. Estic dempeus de fet des de que han substituït a Andrés Iniesta. He aplaudit fins que les mans m’han fet mal. Com ha jugat! Quin partidàs! Bé, i si només fos Iniesta. I és que Puyol ha estat molt gran. I Piqué. I Xavi. I Messi. I Guardiola. Sí senyor. Tenim el millor a la banqueta. Sé que sona redundant, però és així. El Madrid encara no ha aconseguit derrotar un Barça entrenat pel Profeta Pep. Nou bany del Barça i a més a més a camp contrari. Cop de puny a la taula i a més a més anant de convidat, a casa aliena. Ah! I amb vuit de la casa, de la masia.

El Barça es presentava al camp d’un etern rival amb la moral molt pujada, pels núvols. Ens n’havien de marcar cinc, sis, set... Ens havien d’humiliar. L’eufòria es repartia a carretades. Demostrarien que l’hegemonia en el món del futbol havia canviat de ciutat, d’equip i de colors. Perquè ells eren el bons i nosaltres estaven acabats. Fi de cicle. Punt i final. I no, la història s’ha tornat a repetir. Han canviat l’eufòria per la pena. L’alegria per la tristesa. I han tornat a ser els dolents de la pel·lícula, sobretot després del tercer gol del Barça, on han mostrat de nou la seva cara més violenta fent entrades d’aquelles que fan esgarrifar. De les de targeta vermella. Però aquesta vegada no els han expulsat.

Avui he après que si al Bernabéu ens marquen ben d’hora, però ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora (segon trenta de partit) el Barça acaba guanyant i demostrant qui segueix sent el millor del món. I és que són tant bons que preferim sortir amb un gol en contra. És com diuen al circ: “Más difícil todavía”. Què carai, la pressió ens agrada! Els reptes no ens espanten! Els impossibles ens apassionen! Què carai, som el Barça! Vestim de blaugrana i seguim sent els millors, agradi o no, que quedi clar i català. Ara, entre nosaltres: Valdés, com pots cometre aquesta errada? I més al Bernabéu! Això no es fa. Amb les retallades el hospitals van curts de personal i els atacs de cor estaven a l’ordre del dia.

Aquest Barça és tant bo! No sé quant de temps trigarem en veure un altre equip com aquest, però us ben juro que costarà molt. Disfrutem-ho molt. Gaudim-ho al màxim. Amb aquests jugadors i aquest entrenador, sento repetir-me, podem anar fins a la fi del món. Avui, nova gesta, suposo que heroica, perquè com ja s’està convertint en la norma general. Té molt mèrit el que han fet avui, sento repetir-me.

Ah! Encara posa en dubte algú quin és el millor jugador del món? Sisplau, no em feu riure! Cristiano no ha fet res. Com sempre, s’autopressiona tant que és perjudicial per ell. No li ha sortit res. Ni de jugada, ni de falta, ni de res de res. Llarga vida al Déu del futbol! Llarga vida a Messi!

22 comentaris:

Sergi ha dit...

Molt bon partit, sobretot a la segona part, quan ens hem fet amb el control. I abans no el teníem perquè hi havia nervis. No és d'estranyar si jugues el partit més difícil de l'any a la Lliga, i a sobre comences amb un gol en contra. Però el gol ha estat casualitat, ells podrien haver marcat gols, han fet mèrits. Però a part de que Ronaldo ha fet el pena, cosa que no ha de fer un jugador d'aquest nivell (que hauria d'haver marxat almenys amb 2 gols), no han estat capaços de fer massa res, perquè el Barça era millor. Ha quedat ben palès. El resultat hauria d'haver estat 0-3, i tan contents.

Res de criticar Valdés, que igual que ell per l'Iniesta, jo pel Valdés maaaaa-tooo. Ha tret malament, però després s'ha donat un cúmul de mala sort, per això la pilota ha acabat a la xarxa. Mal rebot a les cames de Busquets, vaja. I a sobre Piqué trencant el fora de joc, vaja dos cops. Tot mala sort, i a ells tot perfecte. Un gol en contra, però tan matiner, que no ha servit de res al rival.

Iniesta imperial al segon temps, mare de déu. Quin tros de jugador. Potser Messi és el millor. Però al costat d'Iniesta, qui redimonis és Cristiano Ronaldo??? No li arriba ni a la sola de la sabata, ni a la punteta dels tacs de les botes. A cagar a la via, home!

M'ha agradat molt Alexis, aquest xaval va a més. Justifica fitxatge i titularitat. Lluita i es baralla, és un toro. I comença a combinar com els altres, per posar-se les mans al cap. Teva meva, paret, i desbordant quan cal. Pot aportar molt. Només li han de dir que no protesti tant. Avui anava revolucionat, normalment no ho fa.

I per la resta, res, tots ho hem vist. Bé, destacar també Busquets, per citar els noms propis. Ha fet tot un recital el tio, és el millor en aquesta posició. I aquells que sense Xabi Alonso no saben anar ni a pixar... pobrets.

Apa, i com dius tu, amb aquest equip es pot anar a la fi del món. Tan lluny com a Japó, per exemple. Ara toca portar un altre títol a casa. A veure si Neymar és una mica més bo que el milhomes del Ronaldo (dels collons).

Garbí24 ha dit...

el que més m'agrada és veure com guanyant 1-3 al bernabeu encara pressionem i busquem gol com si ens hi anés la vida. Juguem a futbol com ningú i que duri tant com pugui perquè és una joia veure'ls jugar.
Ens mereixiem la maneta amb dos gols de DON ANDRËS que se'ls ha guanyat i ell si que els hi ha passat la maneta per la cara a tots els que s'han posat per davant.

Carme R. ha dit...

totalment d' acord Jordi, Rés a dir, només una cosa....Visca el Barçaa!!!

Anònim ha dit...

que bona que va se la tàctica de donar-lis un gol d'avantatge per què es confiïn xD

neus ha dit...

Aquest serà el partit del 'Tu aguantes pels meus ous!'

Què puc dir? m'ho vaig passar teta, vaig bavejar, vaig riure, vaig passar nervis... un gran partit, sí senyor.

I Don Andrés potser no farà gols però quina falta li fan??

"Si Messi se lleva finalmente el balón de oro, qué le van a dar a Iniesta? La jerarquía del argentino es indudable, pero ¿cómo sería la vida sin este animal del concepto de juego? ¿Cuántos jugadores entienden este deporte como Iniesta? Tocar cuando hay que tocar, acelerar, frenar, pase corto, pase largo, desmarque, cambio de frente. Es cierto, algún purista dirá que le faltó el gol, pero le alcanzó para ser el alma futbolística y hasta, filosófica, de este Barcelona.

Dan ganas de ser hincha del Barsa y tirarse en un sillón a disfrutar. A saber que la belleza y la eficacia se llevan bárbaro cuando se ponen esa camiseta. Que cuando al mejor del mundo no brilla como otras veces, hay un Iniesta que con esa tan poca pinta de jugador de fútbol que tiene anda por la cancha dando clases de qué se trata el fútbol tan ganador como bien jugado."
Diario OLÉ

Ferran Porta ha dit...

Qui dieu que ha guanyat? és que jo aquí no he escoltat ni un sol petard, ni un sol clàxon, huhu...

Yáiza ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Eloy ha dit...

Fantàstic partit. Destaco la primera part d'Alexis i Messi, el gran partit del "fosc" Xavi i la segona i increïble part del mag Iniesta. Ah, i què em dieu del Puyol? Genial.
I pensar que fa uns anys teníem al bacallà...

Yáiza ha dit...

Bé... he de dir que ahir, París, era blaugrana. Almenys, tota la zona de bars per on rondàvem nosatres!! Al nostre bar, només dos merengues que van fer un somriure fatxenda el segons 22, però que van acabar sortint amb la cua entre les cames... Què hi farem!!

(Has vist, has vist? Ja miro el futbol i tot!! Des de l'estranger, que té més mèrit!! Sobretot perquè la retransmissió era en francès...)


((Hi ha faltes inadmisibles... per això torno a penjar el comentari!))

El porquet ha dit...

No tinc prou estudis per a trobar les paraules adequades per a parlar d'aquest Barça. Com tu, dempeus des de la substitució d'Iniesta. Senzillament brutal aquest nano.

El regalet del Valdés va ser això, un regal a veure si aconseguíem donar emoció al clàssic... però ni així!

No tinc paraules, me'n torno a estudiar...

Jordi ha dit...

XeXu: Realment el Madrid no em va donar cap mena de sensació de ser l'equip que ens volen fer veure. L'equip aquell de les golejades als rivals petits. Segueix a anys llum del Barça.

Per cert XeXulén Esteban, jo també mato pels jugadors del Barça, que lo sepas! La jugada va ser molt desafortunada des de que la va fallar el Valdés fins que Benzemà allotja la pilota dintre la porteria. Rebots i més rebots! Aquesta deu ser la mala sort de la que es queixa Mourinho...

Alexis és un tros de jugador. Ara, trobo que va sortir massa accelerat protestant tot el que xiulava l'àrbitre. Imagino que li va tocar el crostó Guardiola a la mitja part perquè ja no va protestar més.

No dubtis que portaran el trofeu cap aquí. Només els faltarà això a Madrid!

garbi24: I tant si ens la mereixíem. I també se la mereixien ells per creguts i prepotents!

Carme R.: Visca per molts anys!

pons007: hahaha eh que si? És que Guardiola es supera partit a partit!

elur: ostres sí, què bo! La imatge és impagable.

Últimament ens estan acostumbrant tant bé que quan no ho tinguem... uff! No vull ni pensar-ho!

Sempre he dit que si Iniesta tingués gol seria més bo que Messi. I mira que és difícil!

Ferran: huhuhu ostres, no teniu la Canaletas Platz?? Ja trigues en demanar-ho!

Eloy: Ostres, el bacallà! Segur que ahir hagués jugat també bé i tot!

Yáiza: Veig que mica en mica et vas encarrilant! Magnifique! O la la!

No pateixis per les faltes, com que ara t'estàs afrancesant, passa això! :-)

El porquet: Com que som tant generosos, el regal de Valdés va ser el regal de reis que els vam fer als merengues. Ells, en canvi, encara en van ser més, que s'han entossudit en regalar-nos la lliga.

MBosch ha dit...

P-a-r-t-i-d-a-s-s-u!!!

Què bé que m'ho vaig passar, mare meva. Genials Alexis, Messi i Puyol. I Valdés! Que tot i la cagada monumental que va tenir va saber corregir la situació i seguir amb el seu estil.

Patètics Cristiano (molta bicileta i col·locar-se com un imbècil abans de xutar les faltes però poca efectivitat) i Mou. Cada cop ric més amb les seves rodes de premsa.

Assumpta ha dit...

Quina meravella veure jugar aquest equip!! Això és futbol del bo, de qualitat, futbol DE VERITAT!! :-))

Per cert, molt bona: "Avui he après que si al Bernabéu ens marquen ben d’hora, però ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora (segon trenta de partit) el Barça acaba guanyant i demostrant qui segueix sent el millor del món" :-DD

Joan ha dit...

Encara m'estic xalant! I mira, crec que no vam fer un gran partit. Moltes imprecissions, pilotes perdudes que no són habituals, una certa precipitació , massa faltes prop de l'àrea... i tot i així, el Barça al 70% és capaç de ballar un Madrid a tope.

Quan afinem les noves armes, que es preparin!

Clidice ha dit...

Ai, i ara què dic? doncs que, com en Joan, encara em dura el somriure beneït a la cara :) Visca!

AlfredRussel ha dit...

Doncs mira, jo com Clidice: amb el somriure penjat. Com diem per aquestes terres, xe quin gust més gran... Visca el Barça! (i amunt Llevant)

Barcelona m'enamora ha dit...

Va ser genial! Ostres, i quina gràcia el que has escrit de si "ens marquen ben d'hora, ben d'hora..." ahir també van fer aquesta broma al Crackòvia...però tu ho vas escriure abans! Podries fer de guionista! ;P

Força Barça!

Anònim ha dit...

Vaig patir amb aquest partit, ja ho crec... Els primers 30 segons van ser surrealistes completament, de fet no m'ho vaig creure.

L'empat va ser recuperar la consciència d'allò irreal. Fins que va arribar el segon. I el tercer. I encara vaig confiar en un quart que no va arribar per mala sort!

Què grans!

Albert ha dit...

Sincerament, vaig pronosticar un empat abans del partit i vaig dubtar del meu pronòstic després que el Madrid s'avancés. No es pot dubtar d'aquest equip. És capaç de tot i més.

Vaig llegir que Cristiano va fer només 6 gols en 29 partits contra els grans d'Anglaterra jugant amb el M.United. Una estadística molt pobra per algú que va a gol per partit. Totalment autopressionat.
Adéu!

Yáiza ha dit...

Senyor Jordi, només vinc a dir que espero que el partit d'avui sigui una excusa prou bona per fer-lo retornar a la catosfera... fixi's que jo mateixa ja tinc un problema, que segueixo un partit del Barça i a principis de la 2a part ja estic pensant si vostè en farà o no un post al respecte...

Així que aviam si vas tornant!!! =P
Ei, i bon any nou, eh!!! ;)

Jordi ha dit...

Yáiza, bon any també per tu. La veritat és que vaig fent cròniques i articles i els penjo a www.racoblaugrana.com . Abans ho feia simultàniament als dos llocs. Ah! La d'ahir no l'he feta. Estic malalt a casa amb un costipat de tres parells de nassos...

Gràcies per pensar en La banyera, de veritat!

Yáiza ha dit...

Espero que se't curi l'encostipat, i que et puguis tornar a remullar aviat en aigua freda!! (ja s'entén que el mes de gener no és el més adequat per fer-ho...).

Fins aviat! =)