dimecres, 26 de març del 2008

Què fer amb Ronaldinho?

Avui quan m’he connectat a la pàgina web del diari Sport, el titular era: “Què passarà amb Ronaldinho?”. Doncs la veritat, si us he de ser sincer, és que jo no ho sé. Les úniques persones que tenen el futur del jugador brasiler a les seves mans són: en primer lloc ell, i en segon lloc la junta del Barça, i per aquest ordre. Però bé, el que sí que puc fer és respondre a aquestes preguntes d’acord amb el que a mi m’agradaria que fes el Barça:
- Que compleixi el contracte? Rotundament no.
- Traspassar-lo? Rotundament si.
- Carta de llibertat? Home, si no hi ha cap més remei, el Barça s’estalviaria un bon grapat de diners corresponent a la fitxa que cobra el jugador.

I si em permeteu, m’agradaria argumentar el perquè d’aquesta opinió tant rotunda que tinc:

a) Ha tingut una falta d’implicació molt gran amb el club que el paga (adornada amb dosis d’egoisme exagerat) i la seva actitud en vers als companys i l’equip ha deixat molt que desitjar. les dues primeres temporades, quan era el crack absolut i li plovien els elogis de tot arreu, si no podia jugar un partit per lesió o sanció sempre el veies per les graderies del Camp Nou signant autògrafs i donant suport moral als seus companys. Ara ja amb prou feines el veus entrenar. El president, els jugadors i l’entrenador l’han defensat per activa i per passiva davant dels atacs dels periodistes i del famós entorn. I ell els ho paga així.

b) Ronaldinho actualment és més una marca que un jugador de futbol, es dedica més a prestar la seva imatge per generar ingressos atípics (entenguis per aquest concepte els diners que no van inclosos al sou) que a obsequiar-nos amb filigranes i passades màgiques per guanyar partits.

c) Aquella conjunció màgica entre el club i el jugador que es va consolidar les dues primeres temporades, poc a poc ha anat a menys fins a convertir-se en una desunió tràgica. Barça i Ronaldinho mica en mica han anat separant postures i últimament s’ha transformat en un matrimoni de conveniència. L’un perquè l’interessa que el jugador no es devaluï (més del que ja està) i l’altre perquè cobra religiosament cada més.

d) La festa i els excessos acaben passant factura, i més en un jugador d’elit. No s’ha cuidat gens i mica en mica i s’ha anat deixant físicament fins a tenir un nivell de forma pèssim que ha obligat als metges del Barça a fer-li una pretemporada en ple mes de desembre.

e) Ha estat un jugador que ha mostrat dues cares (com Jekill y Mr. Hide): quan tot ha anat sobre rodes, les rialles i signes surfers amb les mans estaven a l’ordre del dia. Ara que s’ha girat la truita i les coses van maldades, ha desaparegut tot ell, signes i somriures inclosos. S’han acabat rodes de premsa (que no vagin lligades a cap contracte publicitari, és clar), ha evitat les preguntes del periodistes, als aficionats, a tothom... S’ha amagat sota una gorra, unes ulleres de sol i uns cascs lligats a reproductor de música que sempre treu fum. I només s’amaga i no dona la cara qui té por d’explicar les coses, qui sap que ha fet coses malament i sap que li poden tirar en cara. És ben cert que saps els moments difícils et serveixen per saber amb qui pots i amb qui no pots confiar, i crec que de Ronaldinho millor no refiar-se’n.

Això sí, si us plau, el que els demanaria a Joan Laporta i companyia és que quan l’haguessin d’acomiadar (que no dubto que ho faran), el miressin als ulls, li donessin la mà i li diguessin: “Gràcies per tot!!... I ara ves a prendre el pèl a un altre!!

3 comentaris:

Alba ha dit...

Completament d'acord, jo el que faria seria traspasar-lo al millor postos i, per descompata, que se n'oblidi de jugar amb el Bar�a que no fa res.
Salutacions

Fran ha dit...

Responent literalment a la pregunta, vendre'l al Madrí, i que continuï fent anuncis, ara de flans.

Jordi ha dit...

Alba: ben dit!! És el que ja haurien d'haver fet l'any passat!!

Fran: jeje molt bona!! Per mi sí!! El que passa que no crec que Calderón sigui tant tonto... Encara que també és va quedar amb el Paquet d'en Saviola!! Potser si li adornem amb un llacet...