diumenge, 28 de setembre del 2008

Gran derbi, trist espectacle.

El partit al camp.
Avui estic una mica cremat. I ara parlo exclusivament del tema esportiu, no del que va passar a les grades que després m’agradaria escriure un parell de ratlles. Estic una mica fart de sentir parlar de robatoris, de lligues prostituïdes, dels “sempre venen a fotre’ns al nostre camp”, dels “això és una vergonya” i de més frases que, crec, que no tenen sentit. M’encén. Ho sento!! Sóc del Barça, ho sé, i potser veig les coses amb uns altres colors, però he intentat ser el més imparcial possible, de veritat. Deixat això clar, diré que l’únic equip que va haver-hi sobre el camp va ser el Barça, que va donar un bany de futbol i d’ocasions de gol (fins a dos pals vaig arribar a comptar). L’Espanyol va tenir la sort de marcar en pràcticament l’única oportunitat de gol que va tenir i va dedicar-se a defensar-se de forma numantina i a sortir en comptadíssimes ocasions al contraatac. Un partit que a la segona part es va jugar gairebé tot el temps a la meitat de la meitat del camp de l’Espanyol (és a dir, a la zona de la porteria perica), on el Barça va practicar un futbol d’atac i gol a la recerca desesperada de la victòria amb ocasions claríssimes. I la va trobar. I tant que la va trobar!! I és, sens dubte, una victòria merescuda. No un regal ni un robatori a ningú. Normalment qui intenta defensar-se i no jugar al futbol, acaba perdent. I per què no robatori o regal o lliga prostituïda? Doncs per:
a) L’únic gol de l’Espanyol és ILEGAL. Claríssimament, Luis García li dona un cop de colze INTENCIONAT a Valdés dintre de l’àrea petita que el fa caure i que no pugui aturar bé la pilota. I si s’interpreta com una agressió, doncs és alguna cosa més que targeta groga (que ni la va veure).
b) El penal, no és penal. Estic d’acord. No m’ho va semblar ni en directe ni a la repetició. Per tant, aquest gol marcat a l’últim minut del partit tampoc hagués hagut de pujar al marcador. És un gol ILEGAL.
c) Per tant, ens queda un únic gol solitari de Henry, que sí, es beneficia d’un rebot entre Kameni i el defensa, però és gol LEGAL, de pura xiripa, de potra, de casualitat, d’oportunisme, el que voleu, però és un gol LEGAL.
d) L’expulsió del jugador de l’Espanyol Nené per doble groga és injusta. La segona no ho és. D’acord, però va haver-hi entrades blanc i blaves que van sortir indemnes de targeta.
e) A la primera part vaig veure unes mans d’un jugador de l’Espanyol dintre de l’àrea que crec, sincerament, que era penal.

Vistos aquest tres punts, i tenint en compte que l’àrbitre va perjudicar als dos conjunts, el Barça guanya per 0 – 1 i és mereix la victòria. No creieu? Per tant, prou ja del clàssic victimisme del “president de l’altre club de la ciutat”, com ell li diu a en Laporta, i companyia perquè cada clàssic és el mateix. Tothom està en contra l’Espanyol i el Barça sempre és el que té les de guanyar. Crec que declaracions com aquestes no ajuden, al contrari, animen a que es vegin fets com els que es van viure ahir a l’estadi Lluís Companys. Per tant, prou ja!!

El partit a les grades.
El que va passar a les grades no té nom. Una colla d’energúmens que protegits rere uns colors i sota una bandera són de tot menys aficionats al futbol. Els únics colors que entenen són els de la violència i la única bandera que porten és la de la sang. Gent que no representa per res al Barça ni al futbol. Gent que no mereix altre cosa que la repulsa unànime de tots. Gent que no mereix trepitjar més un estadi. Gent que, en definitiva, sobra en aquesta societat en la que vivim. Gent que, segurament, ja va entrar a l’estadi amb l’única idea de tirar bengales a l’afició contraria per veure si hi havia “sort” i ferien o, en el pitjor dels casos, mataven a algú. El partit per ells només era això.

Hi ha una imatge que m’ha fet caure l’ànima (i alguna cosa més) al terra: nens plorant. Això és futbol? En aquest cas portaven la samarreta de l’equip local, però tant se val. En quin món estem tots submergits que per anar a veure un partit de futbol, una festa, s’hagi d’acabar robant la il·lusió d’uns nens que de ben segur feia temps que esperaven anar al camp i alguns potser, era la seva primera vegada? M’esgarrifo!!

Que ningú carregui les culpes al Barça com a institució del que va passar, perquè`s’equivoca. Des de que Laporta va entrar com a president, va lluitar (amb les amenaces que va rebre sobre la seva persona i la seva família) fins aconseguir l’expulsió dels radicals i violents del Camp Nou. Si hi ha algú culpable és la seguretat del club o els mossos d’esquadra que no van evitar l’entrada de bengales a l’estadi. No ho sé, per això està la justícia que s’ha d’encarregar de repartir culpes. Tenint en compte, evidentment, que els primers culpables de tot són aquesta colla de covards que des de les alçades van llençar les bengales amb una única intenció: fer el màxim de mal.

EN POSITIU.
Guardiola. Un deu per ell. Se l’ha jugada i li ha sortit bé (com li hagués pogut sortir malament). Ha acabat jugant amb una defensa de tres i Bojan, Henry, Eto’o (que va començar de suplent i va sortir per Abidal), Iniesta, Xavi, Alves, Keita... i perquè no hi havia més atacants a dalt de tot.

Henry sembla que es torna a retrobar amb el gol. Ahir sortia de titular assentant a Eto’o a la banqueta per decisió tàctica i no li va anar pas malament.

La lluita, l’entrega, el punt d’honor, la casta, la bravura... en resum, l’excepcional actitud dels jugadors del Barça que han anat en tot moment a pel partit.

EN NEGATIU.
Els Boixos Nois, evidentment. Espectacle lamentable. No diré res més, perquè el que havia de dir ja ho he escrit. Tampoc m’ha agradat que els jugadors celebressin els gols apuntant cap a dalt on ells estaven. De totes maneres, tenen l’excusa de que no es van poder assabentar del que va passar perquè estaven concentrats en el partit.

De nou el Barça no pot deixar la porteria a zero. Però bé, el que sempre dic, que si fem un gol més que el rival guanyem...

LA PREGUNTA.
Quin tant per cent de possessió va tenir el Barça a la segona part?

11 comentaris:

Eloy ha dit...

Anàlisi perfecte com sempre Jordi.
Jo faria algun comentari més. El cop de colze de Luis Garcia existeix, però Valdès va posar les mans molt malament. Era per donar cop de puny i cap enrera.
Els energumens de l'altre equip de la ciutat (com diu el seu president), tirant les tanques al terra i saltant al camp.
La passivitat policial. Per molt menys, al carrer et fan de tot. I com deies, com es poden entrar tantes bengales al camp? Vaig estar al concert de Police l'any passat a l'Olímpic i obrien bosses, no et deixaven entrar ampolles d'aigua ni entrepans. Les càmeres de fotos algunes es quedaven a les portes. Potser era necessària més seguretat.
Busquets. Quina col·lecció de cops que en va rebre per part dels jugadors de l'Espanyol. Però no es va quedar enrera. De casta le viene al galgo, jejejeje.
I el Barça. Millor cada dia, aquest esperit de lluitar fins l'últim minut és el que ens ha faltat gairebé sempre.
Ai, els porters. Lopetegui? Millor Artola, que ens posava l'aiaiaiai cada pilota que arribava a l'àrea, però crec que va a arribar a ser Trofeu Zamora.

karli ha dit...

Eiiii nanu!! avui m'he despertat com si haguessim guanyat un títol important!!! crec que no hi ha millor manera de guanyar un derbi tenint en conte la mania que ens tenen, al darrer minut i de penal!! be l'entrenador d'ells ja va dir el dia avans que es tenia que guanyar encara que fos fent trampa...va por ti Tintín!!
D'akesta gent k parles tu jo directament en el meu post els hi he dit fills de puta, no sel's pot dir d'altre manera, molt trist...però qui els deixa entrar?el barça? en Laporta? no no que carreguin cap a una altre direcció que aki nosaltres no tenim res a veure.
En kuant al partit en si, sobren mes crònikes, bany de futbol i l'español va sortir a fer el que tenia que fer, i tu ja ho has dit, si surts així acabes perdent...i així va ser.
Et ben juro que casi toco amb el cap al sostre quan Messi va marcar el penal!!!!

Jordi ha dit...

Eloy: Artola? No l'havia conegut però em sona. Imagino que anava abans que l'Urruti (que sí que veig veure'l jugar).
D'acord amb el que dius: Valdés rebutja malament, però un porter a l'àrea petita és intocable.
Pel que fa als seguidors de l'Espanyols i les valles que van arrancar, imagino que va ser fruit del pànic i la impotència de veures allà bombardejats per bengales. Estic segur que si no hagués caigut res, no haguessin arrancat valles.

Karli: I t'has descuidat al minut 57 de la segona part del partit!! jejeje
Res a afegir: el Barça crec que és el guanyador just, com dius.
I sí, vaig fotre un bot del sofà jo també amb el gol d'en Messi que una mica més i tinc un trencament doble d'isquios!! jejeje

Anònim ha dit...

Hola Jordi!
Merescuda victòria blaugrana. Tres punts necessaris cap el Camp Nou, que els equips punters no afluixen.
Salutacions!
Sílvia
foro azulgrana/blaugrana

Uri ha dit...

Amb això de la celebració hi ha molta hipocresia, i m'explicaré.

Tothom tira de la frase "sempre paguen justos x pecadors." Resulta que ahir 4 gats tiren bengales i uns quants més ho celebren (Pecadors). Allà hi havia 500 persones i dubto que totes estiguessin d'acord amb el llançament de les bengales (justos). Els jugadors celebren els gols allà, celebració merescuda x tots els justos que es van comportar, per un cop, no van pagar les culpes dels pecadors.

Alba ha dit...

La veritat es que si que va ser tris l'espectacle que es va veure a les grades. Una mala sort ja que el partit era interessant i arribava en un moment molt igualat pels dos equips. Esperem que els energumens de les vengales el proper dia es quedin a casa enlloc d'espatllar una festa.
Salutacions

Jordi ha dit...

Silvia: I tant!! Punts molt importants per la manera com es va guanyar, per la lluita i per seguir a dalt de tot.

Uri: Totalment d'acord. Això ho parlava ahir també amb algú. Els que hi havia allà dalt no tots eren Boixos Nois i com tu dius eren 4 gats. De fet van detenir a només 5 persones de les que hi havia al gran grup.

Alba: Amén. Totalment d'acord!

Fran ha dit...

S'ha de reconeixer que el Barcelona va jugar molt bé i que va disposar de moltes ocasions, algunes de les quals va aturar Carlos in extremis. En la jugada del gol de Coro, Puyol empenya Luis i aquest de rebot s'en va contra Valdés, penso que no va ser falta.
La jugada del penal al minut 94 és molt clara. La prepotència de Medina, no volent escoltar el seu assistent, també. L'expulsió de Nené, molt rigurosa. El domini de joc culer va ser absolut, i amb un jugador més, encara va resultar més clar. Cap objecció. Jo vaig sortir content perquè en aquestes condicions lo més normal hagués sigut una golejada, i els nostres jugadors es van deixar la pell. Tal i com anaven les coses, només l'interrupció del joc, la potra del Tití i les dubtoses intencions de Medina van impedir la victória perica i l'ensopegada del Barcelona, com ja va pasar a Soria.

Tot i reconeixer que el Barcelona va fer més mérits per guanyar s'ha de tenir en compte tot el que va passar amb els aficionats blaugranes, perquè portaven aquests colors en les seves samarretes i banderes. Ja sé que hi havía molta més gent allà, com la penya de Xàtiva, però ningú va impedir, també ells, que llancessin les bengales. També parlo de la policia, que els va deixar travessar tota l'esplanada del Sant Jordi amb bengales enceses i llançar-les contra els que feiem cua ¡esperant els registros per entrar!. Els van deixar entrar al camp. L'empresa de seguretat que té contractada l'Espanyol a mi em registra, i a la meva dona li treu el tap d'una ampolleta que necessita per prendre un medicament. Espero que el club demani responsabilitats a aquesta empresa per la seva falta de rigor i la seva imprudència. Però qui llença les bengalas és el veritable responsable. En una societat amb una democràcia molt antiga com l'anglesa, a aquests aficionats s'els emporten en furgons a l'extrarradi per què no facin mal. Però clar, ni a l'esplanada ni a dins de l'estadi s'els podia tocar. Sou un gran club, mirall a tot el món, però amb no deixar-lis entrar al Camp Nou no en teniu tots els deures fets, ni molt menys. Teniu tot el suport dels mitjans i dels polítics en aquest país vestit de blaugrana, estàn al carrer i seguiràn fent mal. Sí és problema vostre, i heu de trobar una solució. Nosaltres no tenim veu i no podem, ni sabem, fer res més. Demaneu a les institucions que traslladin aquesta gent fora de la ciutat els dies de partit. Paisos més democràtics que el nostre ens han demostrat que és posible.
Confio que el temps ho relativtzi tot i que podem continuar gaudint dels nostres equips, discutint només si era penal o no.
Una abraçada a tots.

Jordi ha dit...

La suposada falta aquesta d'en Puyol, jo no l'he vist per en lloc. De veritat. Avui he buscat les images al youtube i res de res!!

A la mitja part, qui resultava més perjudicat? T'ho preguntaré millor. Què prefereixes: arribar a la mitja part 0-0 i onze homes o 1-0 i deu homes contra el Barça. Crec que la segona opció és la millor, no? Per tant, el Barça va sortir més perjudicat que no afavorit.

Ostres Fran, crec que la responsabilitat del Barça acaba quan els fan fora del Camp Nou i no els permeten entrar. En el moment que a fora, amparant-se en colors, bufandes i banderes, es dediquen a fer mal, aquí el Barça no pot fer res. La responsabilitat és tota dels agents de seguretat. Crec que la millor opció és l'anglesa: els dies de partit aquesta gent pateix un arrest domiciliari i no pot sortir de casa. És com si un independentista crema les fotos del rei. Els catalans en tenim la culpa i som els responsables? Crec que no!

Una abraçada també per tú!!

Jesús M. Tibau ha dit...

A aquesta mena de gent ja no els haurin de permetre l'entra a cap camp

Jordi ha dit...

Totalment d'acord, Jesús!!