

Escoltava abans de començar el partit que el Barça mai havia eliminat un equip francès en aquesta competició. I ja em va començar a entrar el canguelis. Però quan va sonar aquella musiqueta celestial quan els vint-i-dos homes posaven enmig del camp de la que tanta enyorança sentia, va ser llavors quan em vaig dir Bah! No serà tant. Les estadístiques són només això, estadístiques.
I quan la pilota va començar a rodar, quan els jugadors van començar a córrer i quan el minut sis ja ens havien marcat el primer gol mercès a una gran cantada d’en Valdés, vaig començar a entendre de què anava aquella estadística de la que havien parlat. I després d’aquest primer gol, va començar el viacrucis culé on Benzema i els seus apòstols van dur de corcoll a la defensa del colador potser-no-ho-guanyem-tot-aquest-any Team, que feia aigües per tot arreu i on Víctor m’ho-empasso-tot-i-no-en-dono-una-a-dretes Valdés els va ajudar. Quines cantades, ni al Liceu! Després de capejar aquest temporal de contraatacs (i faltes pujades de tot amb la permissivitat arbitral) on cada pilota que recuperaven el francesos era un ai-ai-ai continuat, el Barça va arribar a estavellar la pilota al pal (Benzema també ho va fer després) i es va aconseguir calmar el partit. Això ho va agrair el meu cor, les meves ungles i el meu estómac, que n’estaven fins al cap de munt de tant patir.
Però la segona part ja va ser una altra cosa. No sé que els va dir el profeta Pep al vestidor, però ja van sortir més connectats i més concentrats (fins i tot en Valdés, que ja és dir). Aquesta segona meitat va ser del Barça, on va fer el seu joc de tocar i tocar que va servir per evitar els contraatacs del rival i per generar comptades ocasions. Però en una d’elles, gràcies a un córner on l’estratègia (o la sort, posem-li), van habilitar la pilota a Tití Henry (oh la là c’est magnifique, monsieur) llançant-se gairebé en planxa, va rematar amb el cap i va fer pujar l’empat definitiu al marcador. Jo vaig cridar i cridar i cridar i cridar i cridar i cridar una mica més per l’eufòria i el patiment contingut de gairebé setanta minuts d’ais i uis i de no veure les coses molt clares. I com que als dos conjunts ja els anava bé aquest empat al marcador, la cosa ja va anar morint lenta i mansament fins el xiulet que indicava el final.
Espero que hagin après la lliçó, que la Champions no és la Lliga, que aquí el més tonto fa rellotges amb GPS incorporat i que les garrofes van molt cares i el més mínim error et pot enviar cap a casa amb un llacet al cap fins l’any vinent.
LES FRASES DEL PROFETA.
El profeta Pep (visionari del futbol) ja ho va dir ahir quan va acabar el partit: “Aquest partit és fantàstic per entendre de què va tot això. Per corregir coses les has de fer malament”. Amén! Quanta raó que té, però em pregunto jo: no els pot posar el vídeo del partit del Madrid de l’any passat on els va eliminar la Roma per veure exactament el què no s’ha de fer i aprendre d’errors aliens i no propis?
L’altre frase visionària, quan tothom ens pensàvem que havia estat una cantada sense precedents d’en Valdés, ell va sortir i ens va il·luminar a tots: “Ha estat un golàs. Ni set porters junts haguessin pogut aturar aquesta pilota”. Gràcies Pep, veus les coses com ningú. Amén!
LA MEVA PARTICULAR CRIDA.
Des d’aquí fer una crida als serveis mèdics del Barça perquè facin el que sigui perquè l’Iniesta estigui present al partit de tornada al Camp Nou. Com canvia aquest equip sense ell. Pot estar blanc, tenir orxata a les venes, pot no tenir nominacions a millor jugador del món, però... què bo que és!
EN POSITIU.
El resultat, sense cap mena de dubtes. Pels mèrits dels uns i dels altres i les ocasions, podem estar més que contents.
La tornada al Camp Nou, on el Barça tindrà el recolzament de l’afició.
EN NEGATIU.
L’equip va sortir totalment desconcentrat, desendollat del partit.
Valdés, que no en dona una a dretes des del partit contra els pericos. I si Valdés no dona seguretat a la defensa, malament anem.
Messi? Messi? Algú el va veure ahir? Bé, ahir, el partit anterior, l’altre, el d’abans de l’altre... En resum, que si vol guanyar aquells premis de la FIFA, que es posi les piles ja!
Seguint la promesa que només escriuria sobre el torneig de bàsquet 3x3 al que estic apuntat és produís alguna notícia destacable, agafo aquell animal que tant agrada i tant representa les espanyes per les banyes i em sento davant el teclat. No només per donar una notícia, sinó dues. És a dir, doble notícia! Com si fos el Tomate. Com l’acudit, podria dir que tinc una notícia bona i una de dolenta, però no ho faré, o si ho voleu així haureu d’interpretar quina és cada una. Bé, em deixo de tantes tonteries i entro de ple a donar-vos les dues exclusives:
a) Ahir l’ Hohaveuvist Team va guanyar per 14-10 (vaig dir que només faria post quan la notícia fos que no havíem perdut, i ho he fet).
b) Ahir el que vesteix i calça i que està davant de l’ordinador escrivint el post, no va jugar. Estava malalt a casa atacat de febre per tots cantons.
Sí, companys, sí. Sense la meva participació van aconseguir alçar-se amb la victòria. La meva reacció quan he llegit el correu aquest matí on tots els membres de l’equip es felicitaven i feien festes pel triomf aconseguit, ha estat fer un respondre a tots i posar: “Colla de cabrons! Espereu a guanyar quan jo no hi sóc!”. Segons he llegit va ser un festival d’assistències, rebots, talls per la zona i cistelles. En resum, es van sortir.
Ara al cap se m ‘amunteguen les preguntes: com és que no sóc imprescindible (o que sóc totalment prescindible)? M’estaran fent el que vulgarment es coneix com el llit? Si no hi torno a anar més, seguiran guanyant els partits? Quan pagaré d’hipoteca després de la revisió del més d’abril?
Ara mateix el meu estat d’ànim i la meva cara són la viva imatge de la humiliació i la desesperació. Sóc un home perdut, sense nord, que no sap on adreçar les seves esperances basquetbolístiques. No sé si penjaré les bambes definitivament, desinflaré la pilota de forma indefinida o li donaré vacances al meu canell que tants bàsquets ha encistellat. Ja ho veurem. La decisió és meva. Però estic tocat, molt tocat. És per això que avui per la tarda he decidit anar a nedar una mica. Potser és lo meu. Pel que realment estic fet i m’han parit. No arribaré al nivell del Michael Phelps, però potser puc arribar a participar en proves que s’organitzin a nivell de barri o de carrer.
En cas que segueixi endavant i decideixi jugar els partits que resten, segurament faré cas a les propostes que l’Alex m’ha fet avui per mail, i que fan referència a un seguit de nomenaments:
- L’Assumpta com a Product Manager.
- La Núria Feliu com a cheerleader.
- L’Òscar com a “boighooligan”.
- Les tres bessones, sòcies del club.
- Jaume Pastallé, pastisser de l’equip.
Li he dit que faria els possibles perquè aquests nomenaments arribessin a bon port, però també li he remarcat que trobava a faltar que la Carmen de Mairena sortís abans de començar els partits a cantar els segadors (com fan els americans amb els seu himne) i que després donés suport en moments comptats a la Núria Feliu per fer alguna coreografia.
Bé, us deixo que vaig a provar-me el banyador que potser després de tant temps ja ni m’entra o està massa descolorit...
Divendres per la nit. Sopar improvitzat amb els amics. En principi n’havíem de ser només tres i vam acabar sent-ne set. Vam triar un restaurant, recomanat per l’Alba, on fan tapes, amanides, entrepans i altres coses (entenguis per altres coses algun plat més elaborat). Crec que vam demanar de tot: croquetes i patates braves per duplicat, calamars a la romana, músclos al vapor, un parell d’amanides, navalles, truita de patata, i segur que em deixo més coses.
En resum, que després d’aquestes delicioses tapes, i mentre la resta demanava ja els postres, tant l’estòmac del Toni com el meu encara se’ns queixava de gana. Així doncs, vam tornar a demanar la carta. L’acord al que vam arribar, va ser partir-nos un entrepà. La llista era llarga: que si llom, que si embotits, que si hamburguesa… Però n’hi havia un que, malgrat estar escrit amb el mateix tipus i mida de lletra que tots els altres, destacava per sobre la resta: l’entrepà de calamars. No us enganyaré. Sempre he desitjat menjar-me’n un, ja que encara no havia tingut el plaer de fer-ho (i sí, dic plaer). Típic de la regió central de les espanyes, allà on es decideix el finançament i l’aprovació dels estatuts autonòmics, sempre m’havia fet gràcia provar-ne un. No és que tingui arrels madrilenyes ni res de semblant, però n’he tingut bones referències. I sí, al Toni li va agradar la idea i ens vam demanar un per cap. Però no només això! Sinó que dos companys més, engrescats per la proposta, van afegir-s’hi. I així va ser que mentre uns menjaven ja pastissos de xocolata i gelats, els altres menjaven un suculent i deliciós entrepà de calamars. El primer de la meva vida (perquè sempre hi ha una primera vegada per tot), però espero que no sigui el darrer… Bona cuina!
Fa un parell de dies que a la feina em va agafar un pinçament a l’esquena. Ni pomades, ni escalfors, ni res de res ha aconseguit reduir-me el grau de dolor. Com que avui encara em feia mal, després d’una reunió maratoniana de dues hores, he decidit posar fil a l’agulla i fer-m’ho mirar. He parlat amb la gent de personal i després d’omplir-me un paperet amb certes dades m’han enviat de pet a la Deixeus.
Quan he arribat allà, la gentil senyora del mostrador m’ha segellat el paperet i sense mirar-me me l’ha entregat i m’ha dit allò tant típic de: “Vagi a la sala u i ja el cridaran”. Quan he trobat la sala d’espera en qüestió, quina ha estat la meva sorpresa quan he vist un munt de gent assentada. Caram!! Jo que em pensava que estaria sol... Imagino que portava el xip de dia feiner pel matí. Però, casualitats de la vida, també la gent es visita i pateix accidents.
He hagut d’estar esperant el temps estàndard d’una hora a que em cridessin. Aquests seixanta minuts, però que se m’ha passat bastant ràpid gràcies al meu inseparable llibre que sempre m’acompanya i a l’improvisat i continuat concert en politó major (el volum estava al màxim) de músiques de mòbils de tot tipus, començant per la clàssica sonata de Bach, passant per la cançó discotequera de moda (acompanyada per un lleuger moviment de cap seguin tel ritme de la música del propietari de l’aparell abans de despenjar) i acabant pel típic ring del telèfon analògic que hi ha al menjador de qualsevol casa.
Quan he sentit el meu nom alt i clar a la llunyania, m’he aixecat i una infermera m’ha acompanyat al primer box. Després de les preguntes de rigor m’ha dit que m’estirés o que em posés còmode que ara vindria el doctor. I aquest ara vindrà el doctor s’ha convertit en una espera de gairebé tres quarts d’hora, on durant diverses vegades m’he plantejat agafar-me al peu de la lletra l’oferiment de l’infermera d’estirar-me i posar-me còmode. El temps l’he passat mirant la frase del salvapantalles que deia “Prevenir infecciones está en nuestras manos (dibuix d’una mà) Lavémonos las manos” i debatent am mi mateix si aquest últim rentar-se les mans feia referència a que havíem de ser nets i polits i emprar el sabó o que ens n’havíem de desentendre. Ha guanyat la primera opció.
El doctor ha arribat, m’ha mirat, m’ha dit amb accent sud-americà que aquesta lesió no els fa gràcia a les mútues i m’ha començat a apuntar un seguit de medicaments i de coses a fer. Després, amb un somriure als llavis m’ha dit que em posarien una injecció. “Al braç, no?”, li he preguntat. “No, en el culete”, m’ha respòs sense esborrar el somriure dels llavis.
Al minut de marxar el doctor i de tenir l’informe a les meves mans, ha entrat una noia molt jove amb una xeringa a les mans. Com que sóc molt aprensiu ja m’han començat a tremolar les cames. “Vinc a posar-te la injecció!”, m’ha dit amb veu convençuda. “Sí.. Sí...”, i m’he començat a arremangar la màniga de la samarreta i li he dit, per si colava “Al braç, no?”. Se m’ha quedat mirant i la resposta ha estat: “No, no, al cul. Baixa’t una mica els pantalons. I, tranquil, que les sé posar molt bé. No et farà mal. Només notaràs una mica de molèstia quan entri el líquid”. I així ha estat.
Però, ah! quan he començat a caminar m’han entrat tots el mals. No, si la noia tenia raó. La punxada no m’ha fet mal, però el que realment em feia mal era el cul cada vegada que feia una passa. Com si fos el Chiquito de la Calzada pel seu caminar de caballo-que-viene-de-Bonanza, he fet el que he pogut, i he arribat a la feina mig ranquejant. Allà m’han enviat a la mútua, a l’altre punta de Barcelona. I apa, plovent com estava, ves a agafar el metro, fes el transbordament de rigor i planta’t a l’edifici de la mútua.
Un cop allà, de nou explica que t’ha passat de rigor, el on em fa mal de rigor, omple els formularis de rigor, m’assec a la sala d’espera de rigor, sento que criden el meu nom de rigor, entro al despatx de rigor, l’infermera em diu que em tregui la samarreta de rigor que ara vindrà el metge de rigor i em farà l’ullada de rigor per fer-me el diagnòstic de rigor, això sí, després d’estar els deu minuts de rigor sense samarreta esperant que vingués el metge de rigor. M’ha revisat i m’ha preguntat què volia fer: si em veia en cor d’anar a treballar demà o em donava la baixa. Me l’he quedat mirant i li he dit: “Vostè sabrà! Jo el que sé és que em fa mal!”. M’ha dit que em donava la baixa per demà i que dilluns tornés a la feina (on segur que m’hi esperaran amb els braços oberts i més després de la reunió d’avui). Si el dilluns em seguia fent mal, que l’anés a veure.
I així estic, a casa amb la manta tèrmica i amb el llibre al meu costat que l’obriré tot just quan acabi d’escriure aquest post.
P.D.:He trucat al Guardiola per dir-li que aquesta nit no em convoqui que no aniré.