dijous, 7 de maig del 2009

Un dia en blaugrana.

El dia comença ahir a la nit, després del sensacional gol d’Iniesta i l’efervescència culé de càntics i crits pro Barça. Després, trucada del meu pare, plorada familiar conjunta al telèfon i ens emplacem per comentar la jugada el dia següent tot sopant. Clàxons de motocicletes, cotxes, bicicletes,... gent cridant, contenta, desfermant l’alegria i el regal merescut per la proesa de postres: un magnum doble xocolata, el millor regal del món. Sms de felicitació a dojo al mòbil per anar a dormir content i amb el dit cansat de tant escriure. No us podeu arribar a imaginar el que em va costar dormir-me, sense exagerar!! Minuts que es van convertir en hores visualitzant la jugada, el gol, la festa... a Canaletes hi érem tots, de pensament o en persona!

M’aixeco pel matí amb l’himne del Barça sonant al mòbil. M’acomiado de l’Alba, totalment dormida, i li recordo que ahir ens vam classificar per la final. M’engoleixen els carrers de la ciutat i la gent. Tot són somriures, gent amb samarretes del Barça, nens amb l’uniforme complert (mitjons i tot), compro l’Sport (que passarà a engrandir la meva hemeroteca particular) i el fullejo tot caminant mentre vaig repetint baixet, però amb ritme, el titular: “¡Toma, toma toma, nos vamos a Roma!”. Passa algú xiulant l’himne del Barça. Creua un ciclista tot suat amb una bufanda al coll. Dos persones substitueixen el ja clàssic bon dia per un “Visca el Barça!”. Hi ha balcons amb banderes penjades. Els edificis amb la façana blanca els veig blaugrana. Les torres negres de La Caixa-Parlem?, també. Quan arribo a l’alçada de la Plaça Pius XII i veig el Camp Nou, m’agenollo a la gespa i faig cent reverències mirant la meca del futbol. Em giro i he creat escola. Els cotxes aturats, la gent fora reverenciant uns colors. Els faig aixecar i els dic que som-hi, que el país no es pot aturar. Hi ha gent que no li agradarà el futbol i no els podem fastiguejar.

Quan entro a la feina amb l’E no ens diem res. Només ens mirem, somriem i alcem el puny. Ja està tot dit! Fitxo, m’assec a la taula i el primer que faig és enviar a tota l’empresa i als amics un mail amb la foto de l’Iniesta sense samarreta amb el títol de “Felicitats!”.

Passo revista a la tropa del pis de dalt, la meva gent. Ens abracem i fem picar les mans. L’R, que abans deia que era del Barça però que el vam fer fora i va passar a abraçar els colors blancs de l’enemic i a defensar a mort a l’Espanyol, reconeix que s’està tornant a convertir als colors de moda.

Ja de tornada al meu lloc, faig la lectura obligada de la premsa esportiva a internet, començant, evidentment per l’As i el Marca. Despenjo el telèfon dient “Ho haveu vist?”, mentre la gent només fa que rotllanes per parlar i discutir la jugada. A l’esmorzar només fem que parlar del partit. Treballo tot escoltant una vegada i una altra la retransmissió del gol per par del Joan Maria Pou, de RAC1. Vaig a buscar aigua a la font, que avui raja cava per unir-se a la festa. Rebo uns quants mails amb acudits sobre el Madrid. El meu exemplar de l’Sport passa de mà en mà, de taula en taula, de culé en culé, sota amenaça de perdre les mans si me l’arruguen. Acabo totes les converses plorant i abraçant-me amb el meu interlocutor tot repetint les paraules que va dir ahir l’Escollit: “Este momento es la hostia”.

Quan acabo de dinar al bar, al plat buit, hi dibuixo la bandera catalana amb un pot de mostassa i un de capsuc. El cambrer crec que és merengue... Quan acabo de dinar aprofito per anar a la farmàcia i després del “Visca el Barça!” de rigor, pago amb targeta i l’home, tot despistat, em torna el canvi amb diners. Li dic que sí, que em sembla bé, però que no sé qui sortiria guanyant més. Si jo amb el canvi o ell amb la meva targeta. Es disculpa. La culpa la té Don Andrés. Però no passa res!

De tornada cap a la feina, veig que a la plaça han muntat tot d’atraccions i una d’elles consisteix en tirar-se d’una grua tot fent ponting. Doncs bé, m’aturo a veure com salta el personatge en qüestió, i quina és la meva sorpresa quan tot caient, pronuncia la frase: “Iniesta te quierooooooooo!” (és verídic, us ho prometo!).

Quan plego de treballar, cap a la piscina. Em capbusso i cada anada i tornada em dona temps de cantar l’himne del Barça. És a dir, que seixanta piscines, dividit entre dos, surt la bonica xifra de trenta vegades. Estic content i feliç. Quan entro al vestidor, sento, de fons, algú que xiula les notes de l’himne.

Vaig cap a casa el meu pare, on el dia acabarà com ha començat. Però ja aquesta vegada sense llàgrimes i on un pare i un fill comentaran un partit que ha portat a fer història a tots els culés. Felicitats!

I és que la vida, avui, només es té un color, el blaugrana!

PROMESA: El Cor de l’Anginesca, ha promès per mail (a falta de la confirmació d’un dels components), que si el Barça fa el triplet, pujarà a Montserrat a peu a donar les gràcies a la Moreneta. Un cop a dalt, l’ordre del dia serà posar un euro a la guardiola de l’escolanet, comprar un didal montserratí a la botiga de records per commemorar el dia i cruspir-nos un entrepà de botifarra, amb mel i mató i una coca sencera de Montserrat. Algú més s’hi apunta??

DISCULPES: Sento si aquest dies no llegeixo molts blocs, però estic molt enfeinat. Espero que em disculpeu! Gràcies!

29 comentaris:

Sergi ha dit...

Caram noi, qui dia! Jo he viscut moltes de les coses que has dit, si li sumem riure'm d'una de l'espanyol que tinc al despatx, que es queixava del xivarri que feia la culerada ahir a la nit. Ha estat un bon dia, la veritat. No tens la impressió que la gent és més del Barça que mai?

Assumpta ha dit...

Jordi, que maco que ets!! M'has mig emocionat. L'escena final que descrius amb el teu pare m'ha transportat al passat...

Som a l'any 1974, molts dels que llegiran això encara no havien nascut... una Assumpta de 12 anyets gaudeix saltant, ballant, cridant amb el seu pare!!! El Barça s'acaba de proclamar campió de Lliga guanyant 2-4 al camp de l'Sporting després de 14 anys de no guanyar-ne cap.
És la meva primera gran alegria futbolera... i allí estava el meu pare, ♥ i també el meu tiet i padrí i el meu cosí, i la meva germaneta, que tenia 7 anys i a la qual vaig fer aprendre de memòria -i encara la sé- l'alineació bàsica del Barça d'aquella temporada
.

Avui ha estat un dia especial, molt especial... avui també he rebut mails dels meus amics amb propostes de pujar a Montserrat, he re-enviat acudits sobre el Madrid que em feia arribar ma germana i he estat molt feliç :-)

Avui, he escoltat el "Bon dia" d'Els Pets unes 20 vegades jajaja

Avui he rebut un SMS del meu marit a mig matí, quan més enfeinat havia d'estar amb un text que deia:

"Bon dia Moni!! Visca el BARÇAAAAA!!" (el "Timu", abreviatura de t'estimo, seguit d'un "moltissssssim", cal que el posi també? jiji)

Avui m'he "auto-condecorat" de pins del Barça abans de sortir al carrer, per anar ben guapa ;-))

Avui tinc ganes de somriure, moltes!!!

segonpal ha dit...

Encara no m'he recuperat!

alba ha dit...

el meu cervell encara ho està processant!!!

Jesús M. Tibau ha dit...

com estem!

Alex. ha dit...

La feina m'embolica, però, el cor és on sempre, a l'Anginesca!!

De Roma a ... Montserrat!

Conteu amb mi!!!

Jordi ha dit...

XeXu: i tant que la gent és més del Barça que mai. I saps per què? Per què si tu no ets de cap equip, et fas del Barça abans que del Madrid, perquè aquest Barça enamoraaaa!!

Assumpta: el Barça ens fa feliços!! Que duri molts anys. Jo, el 1974 encara no era ni un projecte!! La primera lliga que recordo és la de l'Urruti t'estimo (amb la pertinent botifarra quan para el penal)!

Jarnes: Potser és millor, perquè el diumenge te n'espera una altra, i el dimecres també. Vivim en un sodoma i gomorra continuat de futbol! Que duri!!

Alba: després per la nit t'ho explico i ho assimilem! Ens hem d'autoajudar!!

Jesús: estem com mai!

Alex: siiiiiiii!! Visca Montserrat!! I el triplet!!

neus ha dit...

Avui m'he reservat un lloc a la barra del bar on esmorzo cada matí. És just davant del pòster de l'Iniesta celebrant El Gol.
Feia molt de temps que no veia tanta gent passejant-se amb la camiseta del Barça!
Feia massa temps que no rebia sms de Madrit, d'un merengue convençut, felicitant a una culé pel 2-6 i per Roma...
Com diu Iniesta, seré del Barça fins que me'n facin fora!

Jordi ha dit...

Ostres, no havia sentit aquesta frase! Doncs sí, serem del Barça fins que ens en facin fora!!
Fins hi tot els madridistes es rendeixen al joc del Barça.

neus ha dit...

per ser exactes: 'Estaré en el Barça hasta que me echen' Iniesta dixit. Avui a l'Sport. :)

Jordi ha dit...

Ah!! sí, sí, aquesta frase ja la vaig sentir fa temps també!

òscar ha dit...

jo ja estic escalfant pel carrers de gràcia esperant el gran dia, el de l'ascens.

mentre, em conformaré veient com el barça, pas a pas, s'acosta a la triplista fita.

jo vaig fent foooting, footing, footing ...

Jordi ha dit...

... ara afluixo ara accelerooooo!!! Fes una cosa, per anar fent cames, puja i baixa les escales de Fontana deu vegades cada dia!

Assumpta ha dit...

Jejejeje :-)))

òscar ha dit...

hosti ... hi ha tres trams d'escales a l'estació de fontana. tot i ser de lletres, si multiplico per 10 de baixar i 10 de pujar, dona la "fritjolera" de 60 trams diaris.

ha de ser una altre promesa això?
venen isotar a algun lloc del carrer astúries?
puc agafar, algun cop, l'ascensor aquell que et duu des de l'andana fins la sortideta aquella del costat del quiosc?

buffff ... tot sigui pel barça triplista!!! :)

Assumpta ha dit...

Jajajaja perdó que rigui, eh? és que jo visualitzo molt i estic "veient" l'Òscar pujant i baixant escales jiji

Sílvia ha dit...

Hola!
un dia 100% blaugrana :)
salutacions
Sílvia

Albert ha dit...

Quina gran explicació d'un gran dia.
M'ha fet molta gràcia això del personatge del ponting.

No faràs un grup al Facebook per que facin el carrer Andreu Iniesta? (que sigui un carrer que faci cantonada amb Dani PedrAlves)
Visca el Barça!

Assumpta ha dit...

Ai!! Per cert!! Com va el grup aquest de l'Avinguda Dani PedrAlves? :-))

Anònim ha dit...

Hi ha moments que no s'obliden i aquests moments que ens expliques ho són, i és que el Barça ens omple de bons moments :)

Alba ha dit...

El millor, el dia desprès... tot et sembla marevellós, tothom somriu i està content. La resaca del dia desprès i que duri... això si, amb el final de temporada que ens espera no sé fins on aguantaran els cosos.
Salutacions

Uri ha dit...

A quina plaça estava el saltibanqui d'Iniesta te quiero?

Jordi ha dit...

Òscar: som-hi campió!! Tot té un preu, i aquesta promesa et farà suar!! Et permet-ho que l'agafis només una vegada al dia, l'ascensor!! I només en cas que cridar Viscar el Barça (perquè mentre pujes les escales és el teu crit de guerra) sigui ja impossible de pronunciar. O això, o vens amb mi un cap de setmana!!

Assumpta: aquelles són fotudes!

Silvia: sí, sí, i tant!

Albert: s'hauria de fer una petició perquè aquest any tots els jugadors del Barça (Bacallà inclós) tinguèssin noms de carrers! O demanar un carrer que és digués: carrer del triplet!

Assumpta: quaranta-dos membres i la meitat els conec... ;-(

Cesc: quan et toca gaudir de moments així, costa després oblidar-los.

Alba: ens en sortirem de totes les celebracions i ressaques venideres!! No ho dubtis!!

Uri: a la plaça on hi ha la baixada al gimnàs amb aquelles sortides en forma de circumferència. No sé si té nom. Allà on és la biblioteca Gabriel Ferrater.

Assumpta ha dit...

Et faré propaganda. Ma germana té amics que tenen feixbuc, a veure si pugem dels 42 :-D

Jordi ha dit...

jajaja A veure si la cosa va cap a dalt, que se'l mereix!! ;-)

Anònim ha dit...

[B]NZBsRus.com[/B]
Dont Bother With Slow Downloads Using NZB Downloads You Can Easily Find High Quality Movies, Games, MP3 Albums, Applications and Download Them at Maxed Out Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]

Anònim ha dit...

Communicate to pass the profligate with two backs casinos? fatuous to on one occasion more this unversed [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] poke and compel identify creditable online casino games like slots, blackjack, roulette, baccarat and more at www.realcazinoz.com .
you can also dilly-dallying our most recent [url=http://freecasinogames2010.webs.com]casino[/url] teaching at http://freecasinogames2010.webs.com and worst imperious spondulix !
another up to the minute [url=http://www.ttittancasino.com]casino spiele[/url] consideration is www.ttittancasino.com , because german gamblers, rack up manumitted online casino bonus.

Anònim ha dit...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or little-understood ways to build an income online.

Anònim ha dit...

[url=http://onlinecasinose25.com ]online casino [/url]although the weaker, held her own bravely for some time. Finding her http://sverigeonlinecasino.net/ online casino news online casino running water."