dimarts, 26 de maig del 2009

Una final molt gran.

Estem a noranta minuts (o més, ves a saber, o alguna que altra tanda de penals) de ser els més grans entre els grans. De poder aixecar aquella copa que tant desitgen els clubs que tenen la sort de participar en aquesta màgica competició. La Champions, segurament, és el trofeu que més il·lusió ens fa a tots, siguem sincers. Ni Lliga, ni Copa. Pregunteu-vos: canvieu el doblet per alçar la Champions? Sona a pacte amb el diable, però jo sí! Els clubs que realment són grans, en col·leccionen unes quantes a les seves vitrines. Amb això no estic dient que el que ha fet el Barça aquesta temporada sigui quelcom insignificant. Al contrari. Els que em llegiu ja sabeu què penso. Hem fet quelcom molt gran, però ara falta rematar-ho.

El futbol ha de coronar el dimecres el millor equip d’Europa. I tant de bo, aquest sigui el Barça, el que millor joc ha exhibit, el que més gols ha marcat, el que millor pressió al rival ha efectuat, el que més compta amb gent de la cantera (no ho oblidem, que apostar per aquesta filosofia i estar on estem té molt mèrit)... En definitiva, que el millor acabi convertint-se en el millor.

En poques paraules, i com diu la cançó, “intentem-ho sense cap por, units a en Pep no hi ha cap perill”. Ell, el Profeta, ens ha de guiar de nou cap a la glòria eterna, cap a l’altar dels millors, cap a la cima del futbol, cap a la temporada més gloriosa que cap de nosaltres mai hagi somiat: un triplet excepcional que portaria a aquest planter a ser el millor equip de la història en blaugrana.

La cosa serà molt complicada. De fet, honestament, li dono al Manchester un seixanta per cent de probabilitats (sense Alves, Márquez i Abidal, defensa de moltes circumstàncies). Només hem de fer una cosa, explotar de valent i amb energia el nostre quaranta per cent. Voleu un bri d’esperança? Divendres el mag Fèlix (que aquesta temporada les està encertant totes) al programa Versió RAC1, va pronosticar amb el seu incansable pèndol, que el Barça s’alçaria guanyador. Paraula de mag!

Així doncs, l’espectacle ja pot començar. Senyores, senyors, sentin-se i preparin-se per gaudir del més bell espectacle que es pot veure en aquests moments futbolísticament parlant. Sort!

29 comentaris:

Els del PiT ha dit...

Arsenal i Chelsea ja els podries haver esborrat i prepara el boli vermell per esborrar l'escut del ManU, perquè com va dir el pèndul, guanyarem!

Malgrat que estigui d'acord amb la teoria del percentatge que dius...
Força baaarça!!!
:-)

Cristina ha dit...

Jo estaré treballant però amb el partit molt present i els meus pacients enganxats a la tele. Més d´un necessitarà un valium per poder dormir...

Jordi ha dit...

Els del PIT: és una foto que he trobat al google, però sí, els podria haver tatxat! Força Barçaaaaaa i a per ells!!
Com el Mag Félix la torni a endevinar, proposaré que posin una foto seva al costat de la Moreneta!

Cristina: jajajaja!! Tingue'ls preparats per si de cas!! Crec que gairebé tothom seguirà el partit!

òscar ha dit...

tila, valeriana, qualsevol infusió tranquilitzant perquè jo ja estic que no estic, amic jordi.

ets una persona normal (o seminormal, en el meu cas) i, des d'un dia i mig abans, sols tens al cap el futbol, les emocions, etc.

demà a les dotze ja m'agafo festa.

com es deu anomenar a l'estat d'ànim que barreja por i il.lussió a parts iguals? :)

Assumpta ha dit...

Uaaaaaaaaau!!! :-)))

Quina emoció!!! :-))

Però... canviar el doblet per la Champions? I llavors qui hauria guanyat la Lliga, els que han quedat segons? NO!!

Aquesta Lliga, jornada a jornada, golejada a golejada, il·lusió a il·lusió es nostra i només nostra, no la canvio per res... Aquesta no, és molt especial aquesta Lliga :-)

Ara bé, guanyar la Champions ja seria uffff... molt, molt gran, moltíssim!! Ahir, cap a les 5 de la tarda vaig tenir com una intuició de que la guanyarem :-)

Amic Òscar: l'estat d'ànim que barreja por i il·lusió a parts iguals es denomina "culerisme tradicional" :-)))

Assumpta ha dit...

Copio del blog de la Sílvia :-))



Jony dijo...

Olvidate del United. Han ganado todas las finales que han jugado con 1 gol marcado...ya que todas las demas han sido 0-0 y a penalties.

El Manchester lleva muuuuucho tiempo dando pena en premier, he visto casi 8 partidos seguidos de ellos, ya que el último lo vi a la mitad, y su juego es penoso.

Han jugado contra equipos mediocres y han marcado por fortuna muchas veces.

El Barcelona debe, ha y pasara por encima del United, sino es asi....pues entonces es porque les salió un partido brillante y les besó la virgen, ya que lo normal sería una goleada culé.

Albert ha dit...

Collons, quins nervis coi!
Per si de cas, demà faré el meu propi ritual, amb calçotets que portava a la final de Paris, samarreta blaugrana i bufanda.

Jordi ha dit...

Òscar: jo estic igual. Ara ho estava parlant amb el company de feina del costat. El cuc ja va rosegant l'estòmac i els nervis els tinc a flor de pell!
Umm... por i eufòria? Culé! Perquè els de Madrid segur que pensaríem que guanyen segur. Això només és propi d'aquí!! Què gran!! Uff!! Si ara estem així, demà a aquesta hora com estarem? I com estaran els jugadors?

Assumpta: veig que coincidim més o menys en la paraula que ens ha preguntat l'Òscar!! jejeje
Sí que és veritat que aquesta Lliga no la canviava, però en condicions normals... jo sí!!
L'amic Jony en sap molt... espero!!

Jordi ha dit...

Albert: jo estic igual que tu. Ritual? crec que cap n'hi un, però sí que el veuré amb la samarreta del Barça posada!! Ara mateix m'ha vingut al cap el gol de l'Eto'o a París!! Crec que no arribo a demà...

Assumpta ha dit...

En condicions normals jo també :-) Però aquesta no, Jordi... aquesta no :-)

Els del PiT ha dit...

Iiieep! Que havia oblidat dir que jo tampoc la canvio, que si es guanya bé, però si no podem, la temporada ha estat genial, de PiTet i per emmarcar.

(Gràcies Assumpta per recordar-m'ho...)
:-)

Jordi ha dit...

Assumpta i Els del PIT: veig que esteu confabulats!! ;-) Bé, jo aquesta Lliga, precisament aquesta Lliga, no la canvio, però potser les que vinguin ara sí!! Parlava en condicions normals, és clar!

neus ha dit...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaai... no'm parleu de nervis, que ahir al vespre ja vaig començar a prendre tisanes relaxants! i he somiat amb el Barça i tot (no em feu dir què jugava, ni contra qui, ni si guanyava, que no me'n recordo!!!)
Uf... uf i uffffffffff... si és que avui ja no he llegit l'Sport per no pensar-hi més del compte! Això sí, m'he llegit tot "el 9 esportiu" jajajajaja que entrevistaven l'Iniesta!
I demà... demà la mestressa em deixa plegar abans per poder arribar a casa abans i poder veure TOT el partit!!!! Estic tan nerviosa que hi ha moments en que ja no sé si avui som dimarts o dimecres...
Doctor, què em passa????
Tot això no pot ser normal de cap manera!
Ja torno a estar mig contracturada com abans del partit del 2-6!
Cap canvi! Tot pel Barça! I més!

Jordi ha dit...

Elur, hauríem de respirar fondo tots plegats i... no sé! Perquè jo estic igual! Demà no vull ni pensar quan quedi una hora per començar com estaré!! Sort que el partit comença a les 20:45h no a les 22h!! Seria una hora i quart més de patiment!!
El doctor ha marxat, que ha dit que estava mooolt nerviós també!! ;-)

Assumpta ha dit...

Jajajajaja Jordiiiiii que jo no he anat pas a recordar-li res al Sergi!! ;-))

Està tan acostumat a que li he de recordar tot que ara fins i tot ho diu quan no és :-))

Jo no estic nerviosa jejeje

Ahir, cap allà les 5 de la tarda, sense motiu previ, vaig sentir una música que s'assemblava molt a la de la Champions i em vaig dir "això és un senyal" :-)))

Assumpta ha dit...

Elur!!! Espera!!!

Estas mig contracturada com abans del 2-6!!

Això és un altre senyal, sens dubte!! Aguanta fins després del partit, oblida el Reflex i qualsevol antiinflamatori!!

Penseu que jo no rento les cortines de l'habitació... les que tenen reflexos blaugranes des de fa temps perque no perdin poders màgics!!!

Alba ha dit...

A més de 24 hores, el cuquet de les emocions ja comença a fer de les seves. Esperem que poguem acabar aquest final de temporada amb un altre títol.
Salutacions

Albert ha dit...

Abans de res dir-te que la foto que has posat és de l'any passat, de quan Barça i Manchester van jugar les semifinals. Potser ho has fet expressament...

Confiem en el Mag Fèlix i en tots els amulets de la sort, però jo confio sobretot en aquest equip i en el seu entrenador.

Som-hi Barça!!!
Adéu!

Sílvia ha dit...

Hola Jordi i parròquia culé!
Canvis...no! ambició, si. No diuen que "no hay dos sin tres"? doncs a per la tercera de la temporada i la tercera Champions de la nostra història.
fa dies que somnio amb dos gols del Barça...Crec que serà un 2-1. No sóc el mag félix, però tinc un pressentiment...
Força Barça!
Sílvia

Jordi ha dit...

Assumpta: veig que totes les senyals apunten a la victòria del Barça... això és el que em fa més por!!

Alba: això seria la perfecció absoluta!!

Albert: ups!! és una foto que he trobat per internet... Gràcies per l'aclaració!

Silvia: un dos a un el signo ja! Amb els ulls tancats!! Tant de bo tinguis raó!!

Assumpta ha dit...

Jordi!!! Jajajaj ets culé típic total :-))

Mon pare (el culé més culé de la història) quan li deia coses (estadístiques, el que fos) que indicaven a favor del Barça ell deia "Malament!!" perquè, és clar, les estadístiques es trenquen jajaja
Quan li deia coses que apuntaven a favor del rival ell deia "Malament!!" perquè, és clar, per alguna cosa apuntaven en aquella direcció.

Era tan culé tan culé que, convençut de la seva mala sort personal en el tema de les juguesques, sempre apostava en contra el Barça a les porres familiars perquè sabia que si ell perdia, era que guanyaria el Barça del seu cor :-))

En definitiva, era entranyable :-))

Anònim ha dit...

A l’emissora de radio COMRÀDIO. Hi ha un programa que el fan cada dia de tres a quatre del migdia què es diu QUE HAS DINAT.

És esportiu sobretot de futbol i demà hi haurà un noi que tots els partits de la Champions ha divinat el resultat.

Avanç del partit, juga el partit amb una vídeo consola o un altre similar, no recordo bé, i el resultat que treu jugant és el que després és en el camp.

Demà de tres a quatre estarà en directe en el programa per jugar el partit i saber el resultat del Barça a Roma.

Diuen que sempre l’encerta el resultat del Barça jugant ell primer el partit i què no falla.

Molta sort per demà!


Mama Jordi

Sergi ha dit...

Jo no canvio el doblet per la Champions. El títol europeu és el que fa il·lusió, el que sembla que dóna prestigi. I s'ha de guanyar, és clar, però hi ha molt component de sort aquí. En qualsevol moment et poden fer fora, fins i tot un mal arbitre et fa quedar pel camí. No només depens del que tens, hi juguen molts factors. I si bé a la copa amb uns mínims pots anar fent, a Europa no regalen res. Una cagada i ets fora.

Crec que el que sempre, sempre s'ha de guanyar és la lliga. La lliga cada any. I si ve amb la copa, doncs benvinguda sigui. I un cop fem un bon paper a la lliga, arribar on es pugui a la Champions. Un any com aquest ens permet arribar a la final, doncs a per ella. L'any que ve potser per mala sort ens quedem fora a vuitens. Què hi farem. Però la lliga és regularitat, donar el callo cada setmana. I aquí es demostra qui és el millor d'un país.

Bé, no m'enrotllo més. Ens mereixem aquesta Champions. Si guanyem ens posem amb 3, empatats amb el ManU. I ja és un número que no té qualsevol, només els més grans. Molta sort, i quedem per aquí per celebrar-ho!

Jordi ha dit...

Assumpta: sóc com el teu pare, però a les porres solc apostar pel Barça... per fer-me més mal!! jejeje

Mama: ja em diràs el resultat!! De moment el mag Félix va dir que guanyaria el Barça, i amb això ja vaig confiat!

XeXu: això de que la Lliga es demostre qui és el millor... uff!! Quantes Lligues ha guanyat el Madrid arrossegant-se i fent pena? Unes quantes! De vegades penso que més que la regularitat de joc, la Lliga se l'adjudica qui guanya més partits!
Tant de bo igualem el ManU en títol, de veritat!! Uff!!

Fran ha dit...

D'Europa ... i del món, segurament aquests són els dos millors equips del món...
Molta sort!!!

Assumpta ha dit...

Jordi... recorda sempre que la Victòria és teva... ves-ho repetint com un mantra...

"La Victòria és meva"
"La Victòria és meva"
"La Victòria és meva"
"La Victòria és meva"
"La Victòria és meva"

pati di fusa ha dit...

jordi, vinc a fer una capbussada a la banyera per cridar ben fort: FOOOOOOOOOOORÇA BAAAAAAAAAARÇA!!!

deus estar fet un flam, ja... ;) jo ja no sé què rosegar!

neus ha dit...

com deia Nicolas Cage a La Roca... 'tengo el estómago bailando hoolahop alrededor de mi culo'!!!!!!

aaaaaaaa!

Jordi ha dit...

Fran: moltes gràcies!! Ah!! I moltes felicitats, finalment ho heu aconseguit!! Si és que quan els hi dona la gana... ;-)

Assumpta: ja ho he repetit cent trenta-quatre vegades!! Som-hi!!

pati di fusa: estic fet un flam, una gelatina i amarat de suor de tant patir!! Gràcies per la capbussada. Pots recollir el barnús quan surti! ;-)

Elur: jajaja gran pel·lícula!! L'he vist unes quantes vegades, però de la frase no me'n recordava! Vagi bé per allà i crida ben fort els gooooools (els nostres, és clar)!!