diumenge, 23 d’octubre del 2011

Orgullosos del Barça.

Sí, malgrat l ‘empat d’ahir contra el Sevilla. Per què? Doncs perquè com sempre hi van anar, van lluitar, van recuperar pilotes, van fer tot el possible i l’impossible, tocar, tocar, tocar per intentar superar una defensa que semblava un búnker de tant tancada que estava. Va ser, sobretot a la segona part, un constant atac i gol de l’artilleria blaugrana sobre la porteria andalusa per terra, mar i aire. Un setge constant. Però no hi va haver manera. Ni amb un penal a les acaballes del partit. Sí, sí, heu llegit bé: un penal! Quan el van xiular crec que a tot el barcelonisme en ple se’ns van omplir els ulls de llàgrimes, ens vam posar de genolls, amb els braços alçats i donant gràcies a algú per aquell fet que tant sols recordaven els més vells. Fa temps el meu avi em va dir: “Recordo que fa anys, molts anys, al Barça li xiulaven algun penal”. I vés per on ara aquest fet miraculós s’ha tornat a repetir. Per això, per tot això, estem orgullosos del Barça.

Bé farien els jugadors del Sevilla de canviar el lema de la samarreta l’any vinent. Què dic l’any vinent, el partit que ve. Ahir lluïen un “Orgullosos de Andalucia”, però jo, si fos ells, el canviaria per “Orgullosos de Javi Varas”, el porter. Ho va aturar tot. El parable i l’imparable. Pilotes fàcils, difícils i impossibles, xuts enverinats, inclús recordo una jugada que ja estava al terra i la pilota, com si tingués un iman va anar a rebotar-li al cos. Crec que d’aquesta, Javi, et santificaran a terres andaluses. Et faran heroi i el dia 22 d’octubre serà declarat dia Sant Javi Varas. Perquè de tu sí que poden sentir-se orgullosos. Ara, que m’agradaria preguntar-los si també ho estan del Kanouté i Javi Navarro que van acabar expulsats. Lamentable l’actitud de Kanouté abans que Messi llancés el penal provocant-lo, movent la pilota del punt de penal una vegada col•locada i provocant una picabaralla amb Cesc que pobre, està en totes (recordar la jugada del dit a l’ull que és ell qui rep l’entrada que desencadena tot). Quatre minuts van passar des de que es va xiular el penal fins que el va aturar el porter. Últimament penso que al futbol tot s’hi val per aconseguir el fi desitjat.

Però bé, hem de continuar mirant endavant amb el cap ben alt. Ahir estava escrit que el Barça no havia de guanyar el partit. No sé on, però estava escrit: en algun llibre, en alguna estrella, en alguna paret, en algun marge d’alguna llibreta, ... I contra el destí i amb un Messi terrenal, no s’hi pot lluitar.

24 comentaris:

marta ha dit...

Si senyor, orgullosos del Barça i orgullosos de ser cules, Messi es terrenal igual que ho som tots i la grandesa d' aquest gran club es que esta ple de bones persones.

Yáiza ha dit...

No ho entenc. No havíem quedat que Messi era Déu?? Ai, em faig un embolic...

Jo ahir anava passejant per carrers parisins i de tant en tant treia el mòbil i mirava com anava el partit i pensava "ai que no marquen...". Això m'ho fa l'enyorança, clar. M'enyoro tant de Catalunya que fins i tot m'interesso pel Barça. Estic fatal, necessito tornar ja i poder despotricar del futbol com feia abans!

(T'acabo de comentar tres posts seguits, estic empatxada de Banyeres!! Marxo a una altra banda, au!)

Garbí24 ha dit...

un partit guanyat encara que el resultat no ho ho digui. Els dos punts ja els recuperarem d'alguna manera....de fet amb la mateixa de sempre, jugant bé.

Sergi ha dit...

Quantes coses, ahir.
Primerament, que ja veus de què serveix que et xiulin un penal. De fet ahir, veient com anava la cosa, ja vaig dir als meus companys que segur que era el dia. El nostre amic Iturralde ens havia de donar un cop de mà home. I així va ser. Piscina d'Iniesta, com sol ser habitual, que aquest pobre noi té molts problemes d'equilibri, i ja el tenim, al final de tot, ja que no havíem pogut marcar cap gol. Gràcies Iturralde, em sap greu que no aprofitéssim el regal, però t'estimem igual, eh. Doncs sí, les coses s'han de dir com són. Segur que el toca, però ens n'han fet de molt més clars i no els han pitat. Això, al camp del Sevilla, no era penal segur.

Respecte a Messi, res a dir, tothom té dret a fallar i no se li pot criticar res al noi, prou que fa. No sé per què, abans de xiular el penal, dos dels tres que miràvem el partit vam coincidir que la porteria es veia petita petita. Suposo que pel típic pessimisme culé. Però ja veus.

I pel que fa a la tangana, què vols que et digui. Els Sevilla no se'l coneix precisament com un equip senyor, al contrari. El que va fer Kanouté al punt de penal no té nom, i s'hauria de castigar. Però el que va fer Cesc tampoc no estava bé. Perquè no em diràs que de la manera que es gira Kanouté i s'encara amb el tontet d'Arenys era perquè aquest estava cantant el Virolai, o perquè senzillament li havia dit 'perdona Frederick, però en la meva humil opinió penso que el que acabes de fer està molt mal fet, no són maneres. Espero que no t'ofengui que t'ho digui'. Oi que es devia cagar en sa puta mare, com a mínim? Doncs calladet està més maco.

Ho sento, les coses com són. L'equip va jugar bé, res a retreure-li, però no se'n va sortir ni de penal rigorós, doncs a baixar el cap i a pagar-ho amb el Granada. Varas va fer un gran partit, el millor jugador sobre el camp. Però el Sevilla es va defensar bé, no tothom que es ve a tancar al Camp Nou aconsegueix que no li marquin, pocs ho fam, de fet. Ahir sortien molt bé al tall, i posicionalment estaven molt bé. I per quan el Barça, cosa normal, et supera, allà hi havia un porter. Llàstima de partit, però felicitar el Sevilla que ho va saber fer molt bé. I si nosaltres no tinguéssim un porteràs també, qui sap si no hauríem sortit derrotats. Per cert, reitero, Pedro està desconegut. No sé què li passa al noi...

Assumpta ha dit...

Doncs res, que no es pot guanyar sempre... què hi farem.

Saps què és el que m'empipa més? doncs que si a Andalusia proclamen el 22 d'octubre com a dia Javi Varas, segur que li treuen el títol quan juguin amb els merengues... tots aquests porters que "tenen el seu dia magnífic" deixen de ser tan bons quan juguen amb els altres... I tant de bo m'equivoqui.

XEXU, ostres, què dur que ets amb en CESC!!... Si hi arribes a ser tu i KANUTÉ fa allò (que és una de les coses més antiesportives que he vist fer mai -sense comptar entrades violentes, vull dir, és clar-) com a mínim li trenques les cames!! hahahaha :-P

Ah, i el Penalti ERA penalti, claríssim i indiscutible.

Anònim ha dit...

a més, se li ha de donar emoció a la lliga...

Ferran Porta ha dit...

Al cap i a la fi... bé, jo no veig veure el partit i ja saps/sabeu que de futbol ni papa, però un empat contra el Sevilla no està malament, oi?

Jordi ha dit...

marta: exacte! I això va per davant de tot.

Yáiza: hahaha Et vas perdre la classe de Messi és deu però de vegades baixa a la terra i és com tots nosaltres?

Ai, l'enyor, que encara aconseguirà que t'agradi el futbol!

Ostres, mai ningú m'havia dit que s'havia empatxat de banyera! Vaig a trucar al CAP a veure què et donen per recuperar-te.

garbi24: hem perdut el liderat, sí, però la Lliga serà nostre segur!

XeXu: ostres, quan van pitar el penal me'n vaig recordar de tu. De quan et vaig dir que segurament algun dia el necessitaríem. I vés per on ahir passa! No creus que sigui penal? Si el toquen ho és no? Va, no siguis tant dur! Segur, segur que al camp del Sevilla no ens el piten.

Crec que la gran majoria de culés sabiem que l'anava a fallar. No sé, aquella sensació estranya que has dit de veure la porteria massa petita i tot l'enrenou que es va formar.

Pel que fa a la tangana, no sé que dir-te. No és normal la reacció que té Kanouté, sincerament. Però com ja havia montat el xou de la pilota i el punt de penal ja no sé que pensar.

Ostres, avui estàs molt crític. O molt realista?? :-) Varas va fer un partit extraordinari, que segurament no li sortirà de nou fins dintre de 5 o 6 anys. Ahir el Sevilla es va defensar bé, sí, però només es va defensar amb tots els jugadors darrere i apa, a veure-les venir. No és tampoc gaire complicat de fer. I com hem dit, sort del porter, perquè ahir el normal hagués estat un 3-0 i cap a casa tots contents. Ah!! Llavors el penal no l'hagués xiulat! :-)

Assumpta: sí, què hi farem! I sí, tant de bo t'equivoquis. Espero que facin, tant el porter com l'equip, el mateix partit contra els merengues. Llavors recuperarem els punts perduts perquè com a mínim empataran.

Sí, Assumpta, estic d'acord. Quan volgueu fem la simulació! XeXu, t'hi apuntes?? Em demano el Messi!!

pons007: també penso el mateix. Sinó ja ens la podrien donar al començament de temporada!

Jordi ha dit...

Ferran: no estava malament fa anys. Ara, tal i com està la cosa, és un mal resultat. Que ara és moda no perdre cap partit!

Sergi ha dit...

Mira, ara llegeixo a un mitjà no tan fiable com la Banyera, però amb algun seguidor de més, el Marca, que Cesc li va dir 'Moro de merda' a Kanouté, que és justament el que jo pensava que li hauria dit per com es va girar. Insultar la mare d'un està ja molt desprestigiat, segur que es va posar amb alguna cosa que el va doldre. Sempre parlen bé de Kanouté, que no la lia massa, encara que això que va fer al punt de penal és molt desagradable. Se l'hauria de castigar amb partits de sanció. Però no cal insultar-lo, quan després pinten els del Barça com uns santets, com uns querubins. Perdoneu-me, Cesc és molt bo, però crec que és igual d'intel·ligent que en Messi. Que es dediquin a callar i a jugar a futbol, que és l'únic que saben fer.

El porquet ha dit...

En resum va ser un partit força bo del Barça, la veritat. Al final vam tenir un xic de mala sort i, és clar, un Javi Varas descomunal.

Suposo que aquest deu ser el Messi del que es queixen a l'Argentina, no? Esperem que retorni a la versió catalana que mola més!

Assumpta ha dit...

Ai, PORQUET! vaig pensar el mateix!! hehehe que aquest és el Messi de la selecció argentina!!

Jo crec que s'hauria de deixar créixer de nou el cabell... sí, així serà com el d'abans :-D

Assumpta ha dit...

I com sap MARCA que Cesc li va dir "Moro de mierda" a Kanouté? Que tenien un micro allí entremig?

Perquè jo també podria dir que en cas que ho hagués dit hauria estat perquè primer Kanouté va dir "mierda de catalanes!"

I és que les úniques fonts que pot tenir Marca del que allí es va dir són les declaracions dels jugadors del Sevilla i aquests, evidentment, el que no diran és "Kanouté se volvió loco, primero movió el balón del punto de penalty y luego se fue a agredir a Secs para armar una tangana y desconcentrar a Messi"

Oi que això no ho diran els del Sevilla? Què han de dir? doncs que els van provocar, clar... igual que el merda de Mourinho diu que en Tito Vilanova el va provocar... tu ho vas sentir? jo no... i probablement ningú.

En casos així, per mi la credibilitat de MARCA és ZERO.

Jordi ha dit...

XeXu: Si realment li va dir això és tant reprobable com el que va fer Kanouté. No m'agrada que els jugadors del Barça es comportin antiesportivament ja que si ens pengem les medalles a l'esportivitat hauríem de predicar amb l'exemple. El que passa que a mi m'agradaria que em demostressin que ho va dir. Imatges!

El porquet: El porter va estar enorme. No li tornarà a sortir un partit així en temps.

Assumpta: Vols dir? Va que en Messi cada temporada ens regala alguna sèrie seguida de partits així.

Això és el mateix que van dient del Tito Vilanova amb el tema de l'ull al dit. Dient que Mourinho no parava de rebre provocacions i que s'hi va tornar així. De totes maneres l'única imatge que he vist és la de Mourinho posant el dit a l'ull, no la d'en Tito provocant-lo i dient, com ells diuen: "Sois una panda de mierda".

Molt bo això del Secs! hahaha

XeXu, has despertat a la bèstiaaaaaaa!! Mira com està l'Assumpta d'exaltada!!

Assumpta ha dit...

Hahahahaha sóc una fanàtica terrible que tot ho veig des del prisma blaugrana :-))

Persona ha dit...

Mira, aquest sí que el vaig veure de partit i em vaig posar dels nervis! Joder amb el Javi Varas dels pebrots! Tal i com dius, no vàrem guanyar però vàrem jugar bé i això és el que compta.... home, hagués estat millor guanyar, evidentment, però això no treu que no ens sentim orgullosos del Barça!

Jordi ha dit...

Assumpta: quin prisma més maco!!

Persona: orgullosos del Barça, i cada vegada em fa més ràbia el Javi Varas dels pebrots, sí!

Assumpta ha dit...

(He buscat a Google prismes blaugranes i no n'hi havia de "purs", tots anaven barrejats amb altres colors, així que he posat una el·lipse i va que xuta... ai, xuta, mira, queda bé amb el tema... hehehe)

Assumpta ha dit...

Per cert... INFORMO:

El LLEVANT està guanyant 0-3 al camp del VILA-REAL, així que els merengons de liderat res de res huas huas huas :-DDD

Jordi ha dit...

Assumpta, finalment el Llevant líder! Millor així!

Assumpta ha dit...

Sempre darrera d'uns blaugranes :-DD

Barcelona m'enamora ha dit...

Ja va bé un empat, que si no ens malacostumem! Està clar que sempre el millor és guanyar, però un empat i jugant bé tampoc ens podem pas queixar! És el que dius, és d'aquells dies que no saps perquè però veus que no es guanyarà....

Bon dilluns de pluja!!

Jordi ha dit...

Barcelona m'enamora, quan el Barça no guanya, els fanals no brillen igual :-)

Anònim ha dit...

Els teus escrits estan agradant molt! Moltes felicitats!