dijous, 2 de desembre del 2010

Lladres legals?

Ahir vam anar a la formació que es feia pels voluntaris de La marató de TV3. L’any passat vam gaudir d’aquesta experiència i aquest any hem decidit repetir. Fins aquí, bé. La trobada era a La casa del mar, a sota de tot del Paral·lel, tocant al port. Com anàvem amb temps i portàvem estona voltant, vam decidir prendre alguna cosa per les Rambles. Una botella d’aigua per ella i una coca-cola per mi. Dir que la coca-cola era Pepsi i, per més desesperació meva, de màquina. Era una trista copa de cervesa d’Estrella Damm, però de les petites. Quan vam demanar el compte, vaig mirar l’import amb ulls esbatanats. Set euros amb cinquanta cèntims. Sí, sí, no ho torneu a llegir. Us ho posaré amb número, com si fos un taló, perquè no hi hagi cap mena de dubte: #7,50# euros (i amb els coixinets i tot perquè ningú no pugui escriure imports davant). Em va sortir de dintre la reacció de cridar a la senyora que ens havia portat la nota i li vaig dir alçant la copa on m’havien servit la Pepsi: “M’esteu cobrant quatre euros això? Ho trobo un robatori! Que els hi cobreu als guiris ho trobo fins a cert punt bé, però que ens ho cobreu als d’aquí...”. La noia es va disculpar dient que ella només era la caixera i minuts més tard, va tornar de parlar amb l’encarregat i amb una nota nova de cinc euros amb quaranta cèntims. Car, però acceptable.

I jo em pregunto, aquesta gent se’ls pot acusar de lladres legals??

15 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Acceptable??? Aquest és el risc, Jordi: que de tant viure entre lladres, ens hi acabem acostumant. És de delicte, em sembla increïble. En aquest país on visc, ENLLOC no et cobrarien més de 4, posa-li cinc tirant molt amunt, per una aigua i una coca-cola!

Ens estem acostumant a tenir un país de m*rda on, a sobre, et roben i encara has d'agrair que no t'hagin robat més. Per déu, estem parlant de 1000 pesetes per una aigua i una coca-cola!!

Agnès Setrill. ha dit...

L'altre dia per un tallat i un donut en una cafeteria normaleta, d'un centre comercial, vaig donar un bitllet de 5 euros i em van tornar 2,10 vaig estar a punt de protestar, però tenia pressa. Ara m'hi has fet pensar.

Assumpta ha dit...

Colla de poca-vergonyes!!!

Imagino que veient que tu no et deixaves trepitjar, i davant la por que els demanessis el full de reclamacions o que emprenguessis alguna acció van "rebaixar" automàticament 2,5 Eurus... Tot i així seguia essent car... mare meva!!

El que ja no trobo tan car és que per un tallat i un donut et cobrin 2,90 com diu l'AGNÈS S. De fet, és un preu força normal per aquí (bé, vull dir que és un "car" habitual, que a molts llocs ho cobren)

Sergi ha dit...

No només se'ls ha d'acusar sinó que se'ls hauria de denunciar, no només t'estan cobrant un preu totalment excessiu (i un rave acceptable!), sinó que reconeixen obertament que estafen als guiris. Són uns estafadors, i a aquests se'ls jutja i se'ls empresona si convé. Quina barra!

Jordi ha dit...

Ferran: Dic acceptable perquè és un lloc turístic i allà inflen els preus.
Concretament 900 amb la rebaixa. Amb la no rebaixa eren 1.250 peles. Increïble!

Agnès S.: Als forns aquests que s'han posat tant de moda i que en trobes a tot arreu, un mini entrepà, i quan dic mini entrepà vol dir entrepà de tres dits de llarg, cobren uns dos euros i mig, més de 400 pessetes. Si això li sumes el que et claven per un cafè amb llet, el que tu dius. A Barcelona està molt cara la vida. Jo m'escandalitzo cada vegada que he de treure la cartera.

Assumpta: No sé si a nivell legal es pot emprendre alguna acció o no, però t'asseguro que m'arriben a cobrar allò i demano el llibre de reclamacions. Sisplau, són preus molt abusius!

XeXu: Vols dir que es pot arribar a denunciar a algun organisme? Si fos així, no em costaria res fer-ho, de veritat. Ara m'has deixat amb el dubte.

Garbí24 ha dit...

I pensar que aquest estiu vaig pagar 5 euros a primera linia de mar per quatre gelats i dos cafès....això si a Malta.

Ferran Porta ha dit...

Algú ha dit Malta? quines ganes d'anar-hi!

ps: encara no se m'ha passat l'ofuscació, Jordi; quins pebrots aquesta gent, quins pebrots...

Josep Lluís Rodríguez ha dit...

Mare de Déu, Senyor!! Devien trobar que feies cara d'inspector del departament de Consum. :)

òscar ha dit...

El que més indigna (al menys a mi) es que reconeguin obertament amb la rebaixa que et cobren preus diferents segons si ets guiri o de la terra..

Cromlec ha dit...

No tenen vergonya!! I encara mes en l'estat deplorable que estan les Rambles de Barcelona.

Jordi ha dit...

garbi24: uff! Quina diferència! I ho vas pagar com a guiri i tot!

Ferran: Doncs sí! Fa anys vas estar a Malta. Em va agradar bastant.

Josep Lluis: hahaha potser potser. Em va estranyar quan em van portar la nota més econòmica. Em pensava que em dirien: "Això és el que hi ha!".

Òscar: sí, sí. Però tot i així, els guiris ho segueixen trobat econòmic. Quan venen aquí sempre ho diuen! Flipant.

Cromlec: doncs sí!

_MeiA_ ha dit...

Saps què passa... que segur que et van veure la cara de tenir calés... i van passar: Aquesta és la nostre!!!!
Però mira, els hi va sortir malament.

Albert ha dit...

Bé, suposo que si demanes que s'investigui alguna cosa s'hi pot fer, si és que sempre intenten timar els clients.

Al Camp Nou els preus són més o menys aquests, però almenys t'avisen posant el preu en una pissarra. Val més portar-ho tot de casa.
Adéu!

Anònim ha dit...

Això que t'han fet és fins i tot denunciable davant l'OCUC. Aquesta és la manera de fer d'alguns: a arruïnar le turista perquè tingui un grat "record" de la nostra ciutat. El que passa és que, de rebot, ens toca suportar-ho també a tota la resta. Quina pena!
P.D.: com se us va ocórrer prendre res al centre?!

sànset i utnoa ha dit...

Sí, i tant. Se'ls pot acusar.

Ara, et diré una cosa i tu faràs el què consideris. Als bars o als restaurants, quan has menjat o bagut te'n pots anar sense pagar i ningú et podrà dir res. No firmem mai cap document previ que avali la transacció, fet que implica que nosaltres mai podem saber si hem de pagar pel producte que demanem...

Si quan trobéssim un robatori d'aquests ens aixequéssim tots i fotéssim el camp, segur que acabarien per moderar preus.

*Sànset*