dijous, 25 d’octubre del 2007

L'AVE... maria purísima!!

Això ha de ser el que cada dia, des d’aquest dilluns passat, deuen dir mirant cap al cel els usuaris de servei de Rodalies quan agafen el tren en el seu particular viacrucis que els ha de dur als seus respectius llocs de treball. I no només a l’anar, si no al tornar!! L’arribada de l’AVE a Barcelona l’estem pagant a un preu massa alt. No pot ser que sempre surtin perjudicats els mateixos: la ciutadania. Pobre gent!! Què més poden fer que posar cara de resignació i seguir desconfiant (encara més que abans) del servei ferroviari català! Però clar, no poden passar d’aquí, ja que els polítics s’han encarregat de demanar-los un petit esforç més per a poder tenir en un futur (llunyà o molt llunyà?, pregunto) un servei en condicions. Però en quines condicions? Les mateixes que ara que cada dos per tres pateixen avaries i retards?

Intento posar-me al seu lloc i la veritat és que se’m fa una muntanya: aixecar-me cada dia com a mínim una hora abans per fer en el doble de temps (si tot va bé) un trajecte que de per si ja has de creuar els dits perquè no s’hagi produït cap incidència en un dia normal i corrent; fer mans i mànigues per intentar arribar puntual a la feina; tornar cap a casa cansat després de deixar-me la pell al meu lloc de treball i haver d’agafar, com a mínim un autocar més un tren (en el millor dels casos) i tornar a reviure, però de tornada, el periple matiner. En fi, que aquesta gent sí que té mèrit i mereix que se’ls faci un homenatge.

I jo em pregunto: quan disposarà Barcelona d’un transport públic en condicions? Quan, d’una vegada per totes, aconseguirem que els polítics de torn que governen les nostres vides arribin a un consens per intentar arreglar aquest problema? Quan invertiran l’estat els diners necessaris per modernitzar les infraestructures que hi ha actualment?

És vergonyós que en una ciutat que presumeix de Jocs Olímpics i de Fòrum de les cultures passin aquestes coses. Ves per on, que amb una mica de sort en Woody Allen treu alguna idea per la seva propera pel·lícula i el tornem a tenir per aquí segrestant els nostres carrers i les nostres arques (que se’n va emportar un bon pessic) de la ciutat.

Només queda resar el que faci falta perquè la Sagrada Família sigui entre tots nosaltres molts anys i la podem veure acabada. Això serà senyal que els experts tenien raó i que l’AVE passi per sota del temple no comportava cap mena de perill. O que finalment han decidit canviar el recorregut i fer-lo passar pel litoral!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Avui, en el RAC1! Ha enviat un noi un mail dient que mentres ell estaba a la C31 fent caravana com tots els demés ha passat per la dreta un Audi oficial tranquil·lament passant de la cua.
No hi ha dret, la cua per tothom!
Quin ejemple dónan?


Mama

Anònim ha dit...

I empitjorant dia a dia, un cas de molts: un company meu de feina viu a Castelldefels, dilluns sortia a les 7 del matí i va arribar a la feina a quarts d'onze, dimarts va sortir de casa a les 6:30h per arribar a la feina una altra vegada a quarts d'onze, i així cada dia fins avui que ha sortit de casa a les 5 del matí per arribar a la feina a les 11h, perquè no tornem a probar d'anar amb burro com fa anys a veure si tenim sort????

Jordi ha dit...

Ostres!! Segur que aniriem més ràpid. Ara m'estava comentant l'Ivan que han col·lapsat directament l'autovia: han deixat un carril només pels autobusos especials que ha posat els de Rodalies i un carril per la resta de mortals. Què ha passat? Autovia saturada. Què han fet? Doncs obligar als cotxes a anar a per l'autopista. Resultat? Doncs que també han col·lapsat l'autopisat. Quina colla de cracks!! I segur que cobren més que tots els que escriurem comentaris en aquest blog!!

Uri ha dit...

No fotem amb lo del Woody Allen, si va estar a Bcn va ser x obra i gràcia de Mediapro i les institucions, no crec que ell vagi pistola en mà reclamant diners.

X cert, busca el testimonio de Macaulay Culkin, boníssim.