dilluns, 29 d’octubre del 2007

Realment ha de jugar?

Lent, gens desequilibrant, nul a l’hora de rematar a porta, negat i molt imprecís amb les passades en profunditat, poca entesa amb els seus companys, poc participatiu, inoperant, no trepitja l’àrea rival, no desborda per la banda, està totalment descol·locat al terreny de joc, fora de forma, sense confiança (que fa que ja no s’atreveixi a provar l’u contra u i es dediqui a tirar pilotes enrere o en horitzontal al company millor ubicat), … És un voler i no poder. En fi, són masses coses i són massa dies ja que cueja l’afer Ronaldinho. Fa massa temps que l’astre brasilers no somriu. Que no està en forma és cert. I per tant, realment ha de jugar?

Si us sóc sincer, veig que Ronaldinho s’ha convertit en un jugador mediocre. Ha perdut aquell regat i aquella velocitat que van meravellar al món sencer. Recordo quan presumíem de jugador arreu on anàvem. Se’ns queia la baba veient-lo jugar. Ens assentàvem davant la televisió il·lusionats i frisosos de veure’l tot pensant: “Amb què ens sorprendrà aquesta vegada? Què s’inventarà? Què es traurà de la màniga?”. Fa temps preferia a un Ronnie al seixanta o al setanta per cent que a qualsevol jugador al cent per cent. Però això era abans. Quan era el millor jugador del món amb diferència. Quan ningú no li podia fer ombra. Quan era aquell tipus de jugadors, com Puyol, que quan estan sobre el terreny de joc aporten un plus a l’equip. Però ara? Si us he de ser franc, prefereixo, que, si realment no està bé, jugui un altre al seu lloc. Això serà millor per ell, pel Barça i per l’afició que no veurà com, literalment, juguem amb un menys. La veritat, crec que ja li hem donat massa oportunitats. De fet portem un any i mig donant-li. I ell segueix sense respondre. O millor dit, responent-nos de la mateixa manera.

I jo em pregunto: ha de jugar per contracte? Què aporta actualment Ronaldinho al joc del Barça? I l’única resposta que trobo és que per podem vendre’l al mercat d’hivern o de cara la temporada que ve se l’ha de fer jugar. Perquè no val el mateix un jugador que gaudeix de minuts que un jugador que el tens escalfant banqueta partit rere partit.

El Camp Nou poc a poc anirà dictant sentència. Ara està molt dividit entre els que estan a favor de que jugui i els que estan en contra. De moment em quedo amb un gran contrast: el de l’ovació que ha rebut Messi quan ha substituït a Ronaldinho i amb la que ha rebut aquest al ser substituït per l’argentí. Quina diferència, no? Ah!! Per cert, Rijkaard l’ha tornat a canviar a la segona part per sisena vegada aquesta temporada. Això vol dir alguna cosa…

Passant al partit d’avui en que el Barça, sortosa i miraculosament (algun ciri que altre a la Moreneta haurà fet l’efecte desitjat), ha guanyat a l’Almeria al l’Estadi em quedo amb:

EN POSITIU:
El gol d’oportunisme de Thierry Henry. Ja li tocava marcar!! De totes maneres segueix navegant sol per la davantera, perd pilotes i no és ni de bon tros el que era a l’Arsenal.

La reaparició de dos dels lesionats que omplen l’infermeria blaugrana: Touré Yaya i Rafa Màrquez.

EN NEGATIU:
Directament el Barça. Molt malt partit contra un conjunt novell a primera divisió amb un potencial realment fluix. Un equip que sense Messi a l’onze inicial baixa de revolucions, perd pistonada i no crea perill als contraris. El joc ha estat molt pobre, lent i imprecís. Sense quasi ocasions. L’entrada del crack argentí ha servit per veure un altre Barça que, sense meravellar, ha guanyat en velocitat i perillositat.

Giovanni do Santos. Em segueixo reafirmant en el que vaig dir dies enrere en aquest blog: serà la gran decepció de la temporada. Temps al temps…

Sempre havia tingut al Frank Rijkaard com un home elegant en el vestir. Però avui m’ha decebut. No tinc paraules per descriure la seva americana negre a ratlles blanques a sobre d’una jaqueta color blanc trencat (segons l’Alba) amb cremallera. No m’ho tornis a fer més això, Frank!!

17 comentaris:

Anònim ha dit...

I lo bé que ho fa sempre carlos!!!

Jordi ha dit...

Com a creador i moderador del blog t'he de cridar l'atenció i dir-te que si he citat al Carlos Puyol és perquè sabia que et faria il·lusió, però aquest artícle és única i exclusivament dedicat al RONALDINHO!!! Tots sabem perfectament que Carlos és un gran jugador...

Anònim ha dit...

Val, crida l'atenció i a missa i tot si vols però jo el que vull és recordar lo bo que és carlos!!! Per tan pactem, tu crida que jo recordo!!!!

Anònim ha dit...

CARLESSSSSSSSSSS

deixals juga una mica més a tots . No ets cule? pos ja sas lo que te toque !!!! (A patí).

Però tranquil que a rei muerto --> rei puesto. només falte donar un petit pas (en el nostre cas a final de temporada :P)

Vengeeeee , MEuqueeee (SIPS, roni semble una meuque !!).No jugue ni deixe juga.

Jordi ha dit...

Home Jordi!! Benvingut al blog!! Primera aportació i positiva!! Ni juga ni deixa jugar.

I tú, Alba: fes el favor de comportar-te!! Ja sabem que Carlos és bo, però aquest article no parla sobre ell!! Ja te'n dedicaré un especial sobre Carlos i el Pallars o quelcom semblant!

Anònim ha dit...

faltaria més!!!!

Anònim ha dit...

Estoy contigo en que un jugador que no está al 100% no deberia jugar, aqui nos damos cuenta que hoy en dia el nombre vale mucho y mas de uno no se atreve a prescindir de un balon de oro o de aquel que ha costado tanto dinero ficharlo. Pasó en la epoca de los galacticos en el Madrid y ahora parece ser que está pasando lo mismo con Ronnie. Es una pena ver como de aquel jugador que nos deslumbró en su primera temporada solo queda eso,los recuerdos, yo confio en que algun dia se despierte y nos vuelva a demostrar que fue el mejor, menos mal que el equipo lo forma once jugadores más y por suerte quien nos deslumbra ahora es Messi, un autentico crack, sin olvidarnos tb de jugadores como Xavi, Iniesta y los grandes fichajes de Touré y Abidal.
Un saludo Jordi
Mikel

Jordi ha dit...

Hola Mikel!!

Totalmente de acuerdo contigo y con lo que dices. Creo que el ciclo de Ronnie en el Barça ya ha expirado y debe dejar paso a otros que vendrán con las ganas y la forma con que vino él en el año 2003.

Un saludo.

P.D.: Alba et torno a cridar a l'ordre!! Comporta't.

Anònim ha dit...

Jo continuo sense veure que he fet de dolent! Visca carlos i visca lo pallars!!!

Jordi ha dit...

La torno a cridar a l'ordre!! I si continua igual l'hauré de fer fora del bloc!! El blog tindrà usuarios no deseados com el hotmail amb els mails? Ara ho miro!!

Anònim ha dit...

Puc saber quan em diràs pública i oficialment que soc una no desitjada?

Jordi ha dit...

Com és el que vols que et digui no ho diré, per fer-te la punyeta!! Apa, pots dir tot el que vulguis... des del treball que hi ha allí darrera (segons tú).

Anònim ha dit...

ok, menys mal perquè ja estava a punt de fer pública la prohibició de llibertat d'opinio d'aquest bolg!!!

Jordi ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Jordi ha dit...

He dit que prou!! Prou!! Prou!! Prou!! (picant amb la mà esquerra sobre la taula en estil Cuní). ;-)

Anònim ha dit...

Què dius que has dit?

Jordi ha dit...

Déu meu!!