dilluns, 15 de setembre del 2008

"Yo me pido inmigrante"

Aquesta ha estat la frase de l’esmorzar d’avui. Tot ha vingut perquè un company de feina ha comentat que els llibres de text pels seus fills són gratuïts, que no paga ni un euro. La broma que li he fet jo ha estat que si havia passat els fills per estrangers i ara es deien Wilson o Mohamed el nen i Maria de las Luces la nena per tal de beneficiar-se de la mesura. S’ha posat a riure i ha dit que no, que això venia d’una promesa electoral de l’alcalde d’on ell viu. L’any passat tampoc va haver de pagar-los, ha confirmat.

Hem començat a parlar una mica de totes les avantatges que gaudeix la gent immigrant que ve de fora: que si llibres de text gratuïts, que si escola de franc i amb plaça garantida, que si no han de pagar impostos si munten un negoci durant els dos primers anys i, és clar, feta la llei feta la trampa, quan passa aquest temps el que fan és canviar-ho de nom i segueixen sense omplir les arques barcelonines amb diners. En fi, totes aquestes coses que els d’aquí no les tenim, però si venen d’allà sí. No hi estic en contra de que ho tinguin, però o tots moros o tots cristians (mai millor dit). O per tots o per ningú. O si ho preferiu d’una altre manera: o follem tots o la puta al riu. N’hi ha moltes d’aquestes frases fetes que fan referència al mateix: que tots ens podem beneficiar d’aquestes avantatges, i tant se val d’on venim, si del sud o del nord. Doncs bé, passat una estona, un altre company ha deixat anar la perla: “Si es que esto es un chollo. Yo me pido immigrante, que mola más!!”.

6 comentaris:

joan ha dit...

Ho sento Jordi, però estic totalment en desacord amb el teu comentari. A causa de la meva feina estic molt en contacte amb immigrants i et puc ben assegurar que de xollo res de res. No és veritat que tinguin avantatges que nosaltres no tenim sinó tot el contrari, el què tenen és molts inconvenients, amb la policia tot el dia emprenyant, amb molta gent disposada a aprofitar-se de la seva desconeixença del país, etc. Evidentment d'immigrants, com de catalans o com de castellans, francesos, etc. n'hi ha de moltes menes: hi ha bones persones, hi ha malparits, savis i tontos.
Però, les generalitzacions que es fan sobre temes d'immigració en general, són bàsicament injustes.
Les persones que tenim un mínim de capacitat d'anàlisi hauríem de ser molt coroses abans de fer segons quines afirmacions si abans no ens assabentem de la veritat de les coses.
Ho sento, però és així com ho veig i ho visc jo.
Salutacions i una abraçada! Ja estàs apunt per Madeira?

Jordi ha dit...

Joan, el que he escrit és el que es diu al carrer, el que gairebé tothom pensa i creu que passa, i suposo que tots pequem una mica de creure-ho i no informar-nos. Si el tema el tens proper per feina i el toques cada dia, ho trobo molt normal que estiguis en contra meva si saps coses que jo no sé. Faltaria més!! Estic amb tú que les generalitzacions són dolentes i com a tot arreu hi ha persones diferents per triar i remenar. El que volia deixar palès en aquest post és que les coses han de ser igual per tots, tant pels d'aquí com pels d'allà com pels de més enllà. Ah!! I no ho has de sentir, cadascú pensa com pensa.

No tinc una altra cosa al cap que no sigui Madeira!! Tinc ganes ja d'agafar l'avió divendres!! Ahir vaig sortir a córrer per última vegada i ara a descansar. Ah!! I mica en mica vaig preparant-me la bossa amb les coses que hi he d'encabir, que aquesta vegada són poques.

Una altra abraçada,
Jordi.

Alex. ha dit...

Jordi, ahir al vespre vaig veure dos "ClonsCibernètics" en els teus comentaris i ja he vist que els has facturat ràpid.

En quant als immigrants, hi ha de tot, normalment els exploten, però cal recordar que qui té drets també té obligacions i això ho dic fins i tot pels aborígens del nostre país, tot i que estic segur que el Joan coneix el tema millor i parla amb coneixement de causa, jo no tinc dades i entenc que és una qüestió complicada i perversa.

I després de Madeira... que toca?... Acapulc o Hawaii o Palau de Plegamans?

Jordi ha dit...

Sí, els vaig facturar perquè eren SPAMS d'aquests que et posen moltes vegades i que emprenya. No per altre cosa.

Totalment d'acord amb el que dius respecte al tema del post.

jajaja Palau de Plegamans? N'han organitzat alguna aquesta gent? Al Filiprim sempre sortia aquest poble!! Quins records!! Després de Madeira la Cadí Vertical, el dia 28! Si t'animes, ja ho saps...

Alex. ha dit...

Gràcies per convidar-me, però el dia 27 tinc la "Mountain Lost Vertical", és a dir el Mont Perdut. I aquest diumenge a la Mm, quan arribi a Monistrol la "Pujada del Camí dels 3/4 Vertical".

Per tant, dono per tancat aquest fructífer mes de setembre... TANQUEM LA PARADETA.

No et capfiquis amb Madeira, en allà tot fa baixada!!!

Jordi ha dit...

Veig que tens el mes de setembre carregadet també. Bé, que hi hagi sort!!

Ara les pujades els hi diuen baixades?