diumenge, 18 de gener del 2009

Aquest equip té límits?

Mentre estic assegut a la cadira escrivint aquest post, m’he fet la pregunta que figura al títol: aquest equip té límits? Té sostre? Ha arribat ja a dalt de tot? La veritat és que no ho sé, però, evidentment, m’agradaria que no. La resposta la tenen ells, jugadors i tècnics. Arribaran fins on ells vulguin arribar. Poden posar el sostre tant alt com vulguin, perquè si s’ho proposen segur que l’assoliran. Perquè ahir, una altre golejada: 5 a 0, que semblava reflectir els 50 punts que el Barça ha aconseguit a la classificació, tot un record a la Lliga, signant el millor inici que qualsevol equip hagi pogut tenir durant la seva història. No està malament, no? I es que els registres van caient mica en mica: màxims golejadors, màxima puntuació, més ocasions, millor joc... “No vull parlar de triplets ni de trèvols ni de trios”, que deia el president amb un somriure als llavis, sabent que l’última paraula quedava lletja. Jo tampoc en vull parlar (ara que de trios..., bé, és una altra història, un tema a part). El que és segur és que si ha d’arribar, arribarà (el triplet i el trio, és clar). I si aquest equip s’ho proposa, de ben segur ho pot aconseguir si segueix la mateixa línia (ara va per lo del triplet).

Lluny de la samba brasilera, aquest equip és elèctric, efectiu, pressionador i intimidador. Van de cara a barraca, que es sol dir. Una cosa que jo sempre he demanat. Es deixen de floritures, de tocs de pilota innecessaris, de lluïments personals i de malabarismes que, si bé són part del futbol, de vegades no porten enlloc. És 100% efectiu i gens conformista. Quan en tenen un (Messi, de jugada d’aquestes que mentre l’executa no pots parar de dir “Oh! Oh! Oh!... Goooool!!), van a pel segon. Després del segon (Henry), a pel tercer. I després del tercer (Eto’o), com ahir, arribats a la mitja part, es permeten el luxe de descansar , que també se’l va permetre Déu quan va crear el món, que el setè dia va ser per descansar, però de no relaxar-se. Senzillament és qüestió de no humiliar al rival, de no deixar-lo enfonsat, perquè saben que si realment volessin, en podrien marcar molts més. I això va ser el que va provocar l’entrada d’Iniesta durant la segona part. Un home amb ganes de gol, de moure l’equip, en definitiva, de jugar a futbol i de divertir-se. I com qui no vol la cosa van arribar el quart (Henry) i el cinquè (Eto’o) com a conseqüència d’un penal, de la justa expulsió del porter i de que es posés sota pals un jugador, ja que el (Mini que no Super) Depor ja havia fet els tres canvis. I llavors sí que el Barça, per molt malament que ens sàpiga, ja no va voler atacar més. Un gest senyorívol que l’honra. Cinc ja n’eren més que suficients.

EN POSITIU.
Ahir tot l’equip, que va sortir endollat des del començament i van passar literalment per sobre del Deportivo, com un rodet, els van esclafar ben esclafats.

A destacar el trident ofensiu del Barça: Messi, Eto’o (pichichi de la Lliga) i Henry. Hi ha una millor davantera actualment al món?

La porteria a zero i Valdés un espectador més!

Permeteu-me que es coli aquesta línia, però l’emocionant partit d’ahir entre la Penya i el Barça, preàmbul del que ens esperava al Camp Nou. Quin Barça que tenim de bàsquet aquest any!!

EN NEGATIU.
L’empatx de crispetes. Vaig veure tant el bàsquet a les 18:00h com el futbol a les 20:00h i mà a mà amb un amic vam acabar amb l’existència de blat de moro de la seva despensa. Quin vici! (evidentment, això és per posar alguna cosa)

22 comentaris:

Mariona ha dit...

Tens raó, i molts al principi dubtàvem del Guardiola! Estàs recuperat de l'isquio?

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Si, com estàs de l´isquio?
OOOOOOOOOOOOOOOOHHH (comentari de barcelonista sobre el joc de l´equip)
salutacions
sílvia

Eloy ha dit...

Fantàstic partit, en tots els sentits.
Potser el Guardiola havia d'haver fet els tres canvis per permetre aplaudir al públic.
I la jugada del penal? Què em dius del Puyi?
OOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHH

Assumpta ha dit...

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHH

No hase falta desir nada más

:-))

Mikel ha dit...

es un futbol per portar pitet!!!

Jordi ha dit...

Mariona: vaig fent. Ara acabo d'arribar del fisio....

Silvia: anar fent. el Ohhh, ohhh sempre el deixo anar quan porta la pilota el Messi...

Eloy: Puyol està com sempre pletòric. I a més, se li ha sumat l'Alves que més o menys és com ell. Oooooooh!!!

Assumpta: osti tu, amb tants ooooohhss això ja sembla una peli porno!!

Mikel: Síiii, síiii!! N'haurem de comprar una dotzena perquè la rentadora no dona a l'abast. Benvingut al blog!

Alba ha dit...

Mentres segueixin treballant partit a partit i amb tota l'humilitat del mon, seguiran donant alegries als segudiors culers. Esperem que Guardiola sàpiga mantenir aquest esperit en l'equip.
Sol passar quan hi ha sessió continua d'esport, no hi ha temps per res i acabes amb les existencies de quicos, pistatxos o crispetes.
Salutacions

Anònim ha dit...

Aiii aquest any... aneu preparant bitllets per a Roma!

Per cert, ves amb compte amb fer animalades, que t'acabaras trencant!! Jo no vaig a l'UTMB per lo mateix.. Ens queda massa vida per davant com per acabar lesionats de per vida. Ves amb compte!

Una abraçada

Albert

Jordi ha dit...

Alba: Però de tant en tant s'agraeix una sessió continua com aqueste, eh??
Esperem que no perdin aquesta humilmat, que crec que en Pep ja farà tots els possibles per que no passi.

Albert: Prenc nota. Aquesta temporada de totes maneres no penso fer tantes curses com l'any passat. Ja vaig acabar més carregat del compte! Merci!

ddriver ha dit...

Laporta dimissio!!!!!!!!

Jordi ha dit...

No esperava menys... jejeje

Alex. ha dit...

Les crispetes de la marca Borges... les millors!

Eloy ha dit...

M'afegeixo al taxista. Laporta dimissió.
Per cert, Boluda no és un insult a l'Argentina?

Uri ha dit...

Dificilíssim grup de la segona fase de l'Eurolliga, amb el Maccabi, el Real Madrid i l'Alba de Berlín. Casi res!

Anònim ha dit...

Jo vaig fer la mateixa sessió esportiva que tú, la unica diferència les crispetes no en vaig menjar jejeje i que quedi clar que m'agraden...

En quant al Barça veritablement és increible com estan jugant, la lluita i entrega dels seus jugadors és impressionant, esperem que la sort estigui amb nosaltres en aquells partits que son a cara o creu i si és així podem començar a somniar amb el triplete i no els de Navarro (chiste malo lo sé)

Una abraçada!

Fran ha dit...

Doncs no, sembla que no té límits, ara per ara no trobo cap equip a la lliga que superi el Barcelona en res, esperem a veure aquests límits a Europa, però tot sembla indicar que tampoc els hi tindrà.
8-( Mammaaaa, que ya vieneeeen!!!!
Una abraçada.

alba ha dit...

sisisi Laporta dimissioó i gooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool de puyol!!!

Eloy ha dit...

Laporta dimissió,
acompanya a Calderóooooooon

Jordi ha dit...

Alex: crec que les nostres eren marca Consum. Jo les que sempre menjo són de la marca Dia i també estan molt bones. Provaré les que em recomanes i ja et diré.

Eloy: Sí, sí!! Jo també vaig pensar-ho. Inclòs vaig pensar de fer un post anomenat "Ché, boluda, que bueno que viniste" o quelcom semblant...
Veig que en Laporta segueix sense aixecar admiració, amb lo calladet que està últimament i el bany de multituds que s'ha fotut allà al Marroc.

Uri: sí!! Ahir vaig sentir-lo pel 3/24 i vaig flipar. De totes maneres és difícil per tots. El Barça no deixa de tenir opcions. Segur que es classificarà. De fet és un dels que ha perdut menys partits a la primera fase.

Silvi: El proper dia, ja saps que et toca, proveir-te de crispetes, que fan la tarda més amena...
A mi tant els tripets en futbol, com els triplets d'en Navarro o d'en Lakovic ja m'estan bé... jejeje

Fran: això mateix ho parlava ahir. Falta la prova definitiva que és la Champions.
Va, no patiu, que amb el primer partit d'en Pochettino encara treureu un resultat bo (només tres o quatre en contra... ;-) )

Alba: no em revolucionis el galliner!!
Ja t'he dit milers de vegades que en el penal no marca gol el Puyol!! Ara, crec que hagués hagut de xutar el penal.

Eloy: pensa que aquí no en tenim cap amb el cognom curiós perquè substitueixi al Laporta...

Fran ha dit...

Només 3 o 4 en contra?
/:-/
¿onde hay que firmar?

Jordi ha dit...

jajaja Va que en Pochettino encara capgirarà la dinàmica!!

De totes maneres, crec que l'objectiu de l'Espanyol aquest any ha de ser la permanència. Dur, però real!

Eloy ha dit...

Laporta que agafi la porta
i que torni la portera del Núñez.