dissabte, 30 de maig del 2009

De compres… amb dones!

Ahir vaig caure-hi de quatre grapes. El que havia de ser una sortida per anar a comprar un (singular) parell sabates per un casament (singular) amb dona (singular) va acabar esdevenint una sortida per anar a comprar dos (plural) parells de sabates per dos casaments (plural) amb dones (plural). És a dir, i resumint, que tant la dona A com la dona G, necessitaven urgentment fer una escapada al centre de Barcelona per fer-se cadascuna amb un parell de sabates per poder assistir a un casament d’aquest que té lloc a l’estiu i on, obligatòriament i seguint les normes no escrites de les dones, no pots repetir ni vestit ni sabates que ja hagis dut en un altre casament (encara que faci un, dos, tres o més anys). L’home T va fallar-me. Que sàpigues que no t’ho perdono! Això no es fa! Sé que en lloc d’estar treballant com vas dir-me estaves tranquil·lament assentat al sofà de casa i mirant la televisió!

El recorregut va començar a dalt de tot de les Rambles, tocant a l’avinguda Diagonal. Va consistir en una mena d’eslàlom d’esquí, ja que la baixada va ser fent esses i anant de dreta a esquerra per tal de no deixar-nos d’entrar a cap sabateria situada a banda i banda de les Rambles, però a una velocitat molt més lenta.

Un servidor anava en qualitat de shopper assintance (assistent de compres). Un nom molt maco si te’l diuen així de bones a primeres. Quan vaig començar a opinar i a assenyalar amb el dit sabata rere sabata que creia que eren adequades per portar a un casament sota el lema de “I aquesta?” i veient les cares que feien la dona A i la dona G i no entenent com amb un vestit negre no es poden portar sabates vermelles, verdes, marrons o de qualsevol altre color, vaig decidir passar a un segon pla. Un segon pla que consistia en anar darrere d’elles com un gosset falder aguantant les bosses (el que a l’Everest en diuen portador o sherpa) i quan entraven a una nova botiga, un servidor s’aparcava a fora, preferent ment en alguna estació del bicing (col·locant el dit índex de les mans un a cada forat on aniria ancorada la bicicleta) o sinó en algun banc o si hi havia zona d’estacionament d’homes just davant de la sabateria, també l’aprofitava. He d’aclarir de que no va haver cap afortunada que, anant a buscar una bicicleta en alguna de les estacions que em vaig aparcar, li sortís el número on jo estava ancorat. No sé què hagués passat si en lloc d’afortunada hagués estat afortunat. Crec que hagués sortit corrents...

Passada una estona i quan des de dintre em mostraven sabates per aprofitar-se de la meva dilatada experiència com a comprador de calçat, veient que la catàstrofe estava apunt de davallar sobre el grup (és a dir, que s’acostava l’hora de tancament de les botigues i l’objectiu encara no s’havia materialitzat), vaig decidir agafar el brau per les banyes i emprar la tàctica de que m’agradaven totes les sabates fent cara d’emocionat, alçant el dit polze o fins i tot, de vegades, fent que sí amb el cap i vessant alguna llàgrima d’emoció.

Finalment, i quan tot semblava perdut, l’objectiu es va complir i les dues dones, la dona A i la dona G van sortir amb un parell de sabates cadascuna. Casualment, l’home T va fer acte de presència quan casualment era l’hora de tancament de les botigues del centre de Barcelona argumentant que casualment l’havien entretingut a la feina i que el tràfic a Barcelona un divendres a la tarda està molt malament. Casualment... Jo, casualment, vaig dir-li el nom del porc. Casualment...

P.D.: Avui, doncs, toca durant tot el dia sessió de recuperació, bany i massatge.

21 comentaris:

Sergi ha dit...

Home J exagerat! No, seriosament, algunes dones són terribles en això de les compres, però jo em distrec anant-hi amb elles. El que no entenc tant és la necessitat de comprar i això de les bodes. Però el fet d'anar a comprar ho tolero prou. Però tot s'ha de dir que aquestes botigues haurien de tenir xiqui-parcs per nòvios i marits, amb Play Stations i aquestes coses.

rits ha dit...

i serà que no t'ha encantat el bany i massatge! i després de les compres no vau fer unes copes??


el millor dia per anar de compres, el dilluns al matí! xò esclar, x poder-hi anar aquest dia i hora, cal que et toqui la primitiva o demanar-te dia de festa! i esclar, tampoc cal....

crec que la meva feminitat, en aquest sentit, és una mica particular. no m'agrada anar de compres, i crec que sovint em perdo moltes coses interessants xq només vaig a quatre botigues que conec i havent pensat ben bé què volia!

neus ha dit...

El que no acabo d'entendre és com hi ha gent que us agraden els esports d'alt risc!! Insensats!!!

;P

Assumpta ha dit...

Jejeje jo no sóc molt d'anar de compres... em posa nerviosa, a més que no tinc calers (buaaaaaaaaaaaa!!!!)

Però anar-hi amb ma germana és una altre cosa! Llavors si que m'ho passo genial... entrar al C&A i provar-nos un munt de coses i finalment comprar-ne una... o cap jeje

Però per fer això mai anem amb el meu marit... aquell dia li donem permís per anar a alguna llibreria :-))))

Els del PiT ha dit...

"Assintance" deu venir se "assentar-se" oi?
;-)
Jo sóc més de T que no de J endollat en un d'aquests llocs de bicing...
Quina paciència!
No estaria malament això de la PStation que diu en XeXu...

Sílvia ha dit...

Hola Jordi!
Recuperació com els nostres "gladiadors" blaugranes.
salutacions
sílvia

ddriver ha dit...

quina creu noi,menys mal que sent campio d Europa es porta tot millor.laporta dimissio!!

Albert ha dit...

M'ha fet molta gràcia això de l'estacionament d'homes. Podries promoure el "homing" i el "doning".

En fi, que vagi millor el proper cop.
Adéu!

Jordi ha dit...

XeXu: Home X, sí, potser he exagerat un pel massa... Anar de compres és distret i m'agrada, però quan vaig sol o com a molt amb una dona! Quan s'alia el sector femení, tremoooola!!
Aprovo la moció del xiquiparc!!

Rits: Després, al cine a veure la dels homes que no estimaven a les dones. Un relax totalment guanyat!!
A mi sí que m'agrada anar-hi, però vaig molt directe al que vull.

Elur: jajaja Pam! Bé, mira... Jo això de d'anar de compres de vegades també ho considero un esport d'alt risc!

Assumpta: pobre marit!! Ja fas ben fet de donar-li llibertat quan les dos germanes aneu de compres! Quin suplici!!

Els del PIT: jajaja sí, sí, més o menys. T'he de dir que aprofitava els bancs i cadires de les sabateries per assentar-m'hi jo!

Silvia: sí, sí, més o menys! M'ho havia merescut!

Cristina: això de poder tornar les coses és un bon recurs. Jo també l'utilitzo alguna vegada si en un altre lloc veig una cosa que m'agrada més que el que he comprat abans!

ddriver: el tricampionat m'ha donat una força inusitada per afrontar els mals trangols...

Albert: jajaja escriure'm una carta a l'Alcalde Hereu, a veure què en pensa...

bajoqueta ha dit...

No puc dir una altra cosa que t'acompanyo en lo sentiment :)

Jo normalment amb les sabates ho tinc bastant clar, o són còmodes o res de res. Però si vols t'envio a ma germana, ara que ja tens pràctica, que està buscant sabates d'estiu i ja voràs tu com patirem...

Lo que jo faig quan me diu d'anar a mirar-ne, li dic que uns dies abans vaigue agafant idees. Amb una mica de sort ja les troba i no me cal acompanyar-la jajaja.

Assumpta ha dit...

Jajajajaja Bajo!!! L'envies a agafar idees!! Ets de por!!

Jordi ha dit...

Bajoqueta: home, jo de shopper assistance solc sortir bastant econòmic. Hem conformo amb que em convidin a prendre quelcom i ja està!! jejeje
Tot un suplici tu també!! Paciència!!

Assumpta: és una molt bona tàctica!!

bajoqueta ha dit...

Assumpta: un dia te l'envio cap a Reus i ja voràs com és capaç de voltar totes les sabateries i no trobar cap que li agrade. Jo vos esperaré al Viena (amb un dels meus bocates sense gluten als que m'he viciat).

Assumpta ha dit...

Noooooooo... jo aviso a ma germana que també és fanàtica de les sabates... i TU i JO esperem al Viena, assegudes comodament :-)

L'home T ha dit...

quina raó tens quan dius que estava al sofà de casa mirant la tele... mentres tu feies d'assistanceeeeeeeeeeeee!!

quina paciència vas tenir per aguantar l'A i la G... i a sobre tenir que esperar com sempre l'home T!! La peli era BONA de collons!!

J.... gràcies per tot!!
de gran vull ser com tu!!

Anònim ha dit...

jordi: gràcies per obrir-me els ulls!
faig un 37 i no un 38!!!
home t:
¿eres tu?
¿sí?
fijate tu!!

Jordi ha dit...

Home T: no tinc més paraules que dir-te que: cabrones! eh que m'enten!

Anòmim G: G, eres tu? Fíjate tu! Eres tu? Sí, soy yo! No voy a ser yo...

Anònim ha dit...

jordi, quan abans ho acceptis, millor.
lo teu són les compres.
sí, sí, per més que remuguis, ocupis els espais del bicing i defensis sabates indefensables per lluir davant un altar catòlic. sabem que et va agradar i que repetiràs...

G

Jordi ha dit...

Shhhhitttt!! Això no es diu!! De fet el dissabte vaig caure en la temptació i vaig anar-me al comprar alguns pantalons curts!!

L'home T ha dit...

l'home T cabronas que entén!!

gràcies per tots els qualificatius!! Però de moment vas ser tu qui vas tenir que aparcar-te al bicing!!

ostiiii que malament sona això de "cabronas que entén"

¿eres tu? ¿si? ¡fijate tu!

Jordi ha dit...

Home T, això no quedarà així!!