diumenge, 3 de maig del 2009

Punt(s, tres), set (sis gols), partit(às) i … campionat(de Lliga)!

Apunteu aquesta data: dos de maig del dos mil nou. Històric! Sensacional! Màgic! Fantàstic! Grandiós! Formidable! Impressionant! Increïble! Ja tenim un dia més al calendari del culé per tenir anotat amb lletres grans. Sis gols al Bernabéu! Uff!! I hem tingut l’oportunitat de ser espectadors de luxe. Uns actius, els altres passius. Uns dempeus, els altres asseguts. Uns cridant, els altres en silenci. Un patint per fora, els altres patint per dintre. Però tot hi hem estat presents. Quina passada! Jo ja em puc morir tranquil, que si ho faig avui, ho faré amb un somriure dolç als llavis. Des d’aquí demano que a partir de l’any vinent, el dos de maig sigui declarat com a dia festiu per tota la culerada (i de pas podríem empalmar amb un llarg pont) a càrrec de l’empresa, i sinó, no patiu, que jo me l’agafaré dels dies de vacances que em pertoquen. Això s’ha de recordar en el temps, perpetuar-ho, no pot quedar aquí, s’ha de rememorar aquesta gran gesta, com les del Guifré el Pelós, Jaume I el conqueridor i el retorn d’en Tarradellas.
Les càmeres de la televisió al començament enfocaven unes lletres grans darrera la porteria: tengo una corazonada... i jo també la tenia. I més quan he vist com has sortit a jugar el Madrid. Que, de pas els felicito per haver sortit a això, a jugar a futbol. A tractar de tu a tu al Barça. I és per això que se n’han emportat sis (i jo avui no soparé perquè m’he afartat a gols). Ah!! I el resultat no és que hagi estat curt, sinó que ha estat curtíssim. A ningú li hagués sorprès veure un set, vuit o nou a zero a la casella de l’equip visitant. I es que avui en Casillas n’ha tret també quatre, cinc... no ho sé, no me’n recordo, sincerament. Tant me fot, sincerament.

I es que avui per fi s’ha posat punt i final a aquesta gran mentida blanca, l’equip de la capital ha quedat desemmascarat. Han triomfat els bons, els que havien de guanyar. Els que sempre guanyen a les pel·lícules. Els que han buscat jugar a futbol per sobre de tot. Els que creuen en una filosofia de joc que enamora, que fa xalar, que fa sortir un oooooo de totes les boques cada vegada que s’arremanguen i es posen mans a l’obra. I es que el Madrid ha estat una joguina en mans del Barça, no ha sabut com parar la màquina blaugrana de fer futbol (segona felicitació per ells, que veient l’aclaparadora superioritat blaugrana no han estat gens violents), han estat aniquilats, arrasats, passats per sobre, destrossats, fets miques, ... En definitiva, ompliu els punts suspensius amb l’adjectiu que vosaltres voleu. Avui, el Bernabéu ha presenciat el final de l’obra, l’últim acte. Punt i final, i moltes gràcies per venir, esperem que hagin gaudit i que s’ho hagin passat bé i visca el Barça i visca Catalunya!

Un Bernabéu que s’ha tenyit amb els colors catalans, els dos estendards de la catalanitat blaugrana (Puyol i Piqué, la doble pe defensiva) han marcat per arrodonir un dos (de) sis amb folre, manilles i aixecat per sota. Puyol (un golàs) s’ha tret el braçalet de capità i li ha fet un petó a la senyera. Piqué (un golàs, també), s’ha estirat la samarreta com ho feia Luis Enrique.
La crònica dels gols al bar (jo hi era des de tres hores abans i apunt vaig estar per la nit d’instal·lar-hi una tenda de campanya)? Uff!! Seria aquesta aproximadament:
1-0 => el bar sencer es posa les mans al cap i entre renecs es comença a patir per la victòria.
1-1 => Tití Enric (grandiós avui). La culerada explota d’alegria, però amb contenció.
1-2 => Puyol, el gran capità, el capità de tots, futur president de la Generalitat i propera creu de Sant Jordi, fa embogir a la concurrència i encarrila el partit. Petó al braçalet de capità i qui ho vulgui entendre, que ho entengui.
1-3 => Messi, per fer justícia i posar a cadascú al seu lloc. Al bar, els llocs ja estaven canviats i tothom ocupava la cadira i l’espai que podia.
2-3 => Vull remarcar que ve d’una falta inexistent d’Iniesta i gol dels típics que acostuma a fer el Madrid. Seguim mantenint la fe i jo em demano una altra clara.
2-4 => Tití Enric de nou. Crits de “Madrid, cabró, saluda al campió!!”.
2-5 => Messi, i patiment i partit finiquitat. Crits d’ “eoeoeo, esto es un chorreo!”, seguit del clàssic “Campiooooons, campiooooons, oé oé oéeeee!” i algun tímid “Raúl selección!” que no ha acabat d’arrelar.
2-6 => Piqué fa que tots entrem en un deliri col·lectiu, un orgasme futbolístic de cerveses volant, copes alçades al vent, i alguna que altre patata brava passant de taula a taula (la meva amb allioli, sisplau).
Bé, us deixo, que me’n vaig a Canaletes...

EN POSITIU.
Tití Enric, declarat ja català de l’any de d’aquest bloc, que ens ha ofert un recital de joc.

Piqué, que porta uns partits immensos com a puntal defensiu.

I tot, tot, tot (com l’anunci).

EN NEGATIU.
Cannavaro, que mereixeria guardar repòs al costat del Pepe per un cop de puny a les costelles que li dona a Abidal. Quina vergonya!

LA FRASE.
Xavi, en declaracions als mitjans de comunicació després d’acabar el partit: “A Barcelona ja s’està liant gorda!”.

44 comentaris:

Alex. ha dit...

Aquest matí, a les 8, m'ha semblat veure't dalt del marcador del Nou Camp, onejant la quatribarrada i cantant l'himne del Barça!!

Anècdota: Ahir dissabte a quarts de deu del matí a la plaça de Monistrol, una colla de joves, amb una turca del dotze, ja celebraven el triomf blaugrana!!!!!

Encabim la data al Museu de Banyoles!

ddriver ha dit...

tomaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Sílvia ha dit...

Hola!
Quina emoció!!!! dia històric pel nostre Barça. Encara estic emocionada :)
Salutacions
Sílvia

chamb ha dit...

com diu Antonia FOnt

i es que estic de puta mare
des que hem fotut els sis
ja no recordava el que es viure feliç
ajagut damunt ma mulata
amb un flascó de vi

Sergi ha dit...

Jo vaig viure el partit de manera molt similar, també en un bar, i les sensacions eren molt semblants a les que descrius. Va ser espectacular, inoblidable. Jugant de tu a tu el Barça no té rival, es va demostrar. Si aquest és el segon de la lliga, si aquest és el que ens havia de fer ombra... em sembla que la justícia es va imposar, cosa no tan normal en el futbol. Però si hi havia d'haver un resultat per com juga cadascun dels equips, el que reflexa el marcador és el que tocava. Les coses com són.

Et dono la raó amb en Piqué, no he fet altra cosa que parlar bé d'ell amb tothom qui ho he comentat. Aquest xaval ens donarà moltes alegries si no es perd, la defensa està assegurada per molt temps, és d'aquells, com en Puyol quan era més jove, que feia bo qualsevol defensa que li posessis de parella.

Albert ha dit...

Exacte, el resultat podria haver estat molt més ampli.

M'ha fet gràcia això del tengo una corazonada. A més, després del partit Casillas sortia en un anunci que deia algo així com: ayudamos a todos los que han perdido el gol para que lo recuperen. Vaig pensar en Puyol, Piqué, Messi i Henry.

Adéu!

Segon Pal ha dit...

I RIP la Brunete!

Alba ha dit...

Partidas y uns privilegiats pr poder-ho explicar. sens dubte, el 2 de maig del 2009 no es borrarà de les retines dels culés. Cuanta raó tenia Xavi dient que a Barcelona s'estava liant una de gorda i la que es va liar i això que només era l'ensaig dels títol. Esperem que aquest set al madrid els hi dongui la moral per afrontar amb garanties el partit contra el chelsea.
Salutacions

neus ha dit...

jo em vaig quedar amb una altra frase d'en Xavi:
'Xavi, hoy el Bernabéu ha vuelto a aplaudir al Barça'
'a sí? no me he enterado'
aissss quasi em pixo de riure!!!!

SUBLIM!!!!! el partit d'ahir va ser SUBLIM!!!! Tot, tot i tot!!!!

Jordi ha dit...

Alex: jajaja caram, aquesta quitxalla són una colla de visionaris. Els haurem de seguir d'aprop.
El del marcador no era jo, era la Carmen de Mairena!
L'Òscar ens estima a tots!!

ddriver: toooooooma x 6 vegades!!

Silvia: no m'he separat del mocador en tot el dia!!

Chamb: dintre de nou mesos, la natalitat farà una pujada històrica! Igual que la del 0-5!

XeXu: Tens tota la raó, el resultat posa cadascú al seu lloc. I Piqué també!!
Com deia la cançó: bares, qué lugares...

Albert: jajaja sí, senyor, és veritat que va sortir aquell anunci de la porteria immensa! Bé, al Puyol i al Piqué ja els hi ha estat bé!

Segon Pal: morts i ara només falta enterrar-los!!

Alba: ahir estavem escalfant pel que pot ser una llaaaaarga temporada!!

Elur: ostres, aquesta no la vaig sentir! Però és boníiissima!! Es van dedicar a fer el que saben fer: jugar!

Ramón Martínez Gómez ha dit...

No us dóna la sensació que aquest Barça ja no juga a futbol? Els resultats són més similars al tenis, no creieu?

Saluts des de València. Visca el Barça i visca Catalunya!!

Assumpta ha dit...

Ostres!! Encara estic mig emocionada!!! :-))

GRÀCIES PEP!!! GRÀCIES BARÇA!!!

Què maco va ser!!!! I això que jo només ho vaig poder sentir per la ràdio (RAC-1), però després l'amplíssim i immediat reportatge de TV3 va estar molt, molt bé :-)))

LA JUSTÍCIA EXISTEIX!!

(passeu-me una patata brava, si us plau)Crec que em tatuaré un "Persistirem" al braç, que es vegi bé!!!

Oeeeeeeeeee oeeeeeee oeeeeeeeeeee

Jordi ha dit...

Carles: es que volem igualar al Nadal!! La diferència entre el Barça i la resta, és que nosaltres juguem a futbol, ells ho intenten... Viscaaa!

Assumpta: la justícia de vegades és justa i el dissabte ho va ser amb el Pep i els jugadors.
Les patates, ho sento, s'han acabat! ;-)
Som-hi amb els tatuatges!!

Alex. ha dit...

La Mairena... segueix dalt del marcador!!!

Jordi ha dit...

jajajaja però ara és perquè porta des del diumenge intentant baixar i no pot!!

Alex. ha dit...

L'he trucada al mòbil... diu que ens estima!!!

Jordi ha dit...

Ostres, ara sí que hem d'anar amb compte! Que ens estimi la Mairena no és el mateix que ens estimem entre nosaltres. Em fa por...

Alex. ha dit...

A Sant Jeroni, on ara hi ha les antenes, fa molts anys hi havia un restaurant; la canal que surt d'allí fins abaix, es diu "La Mejillonera", hi tiraven les closques des de la cuina... vaig pensar en la Mairena!!

Jordi ha dit...

jajajaja Vas pensar en tirar-la per allà, el nom de la Mejillonera et va recordar a la MejiMairena? Quina va ser exactament la causa d'aquesta associació?

Alex. ha dit...

No ho sé... encara m'ho pregunto!

Avui aniré a dinar a Monistrol, podria ser que els "holligans" encara hi fossin.

Últimament estic molt Montserratí!!!

Eloy ha dit...

L'himne del Barça cantat per la Mairena, que yo soy esa, la que pone la p... tiesa, soy elegante por detrás y por delante.
EL partit el vaig veure per RAC1, encara no hi ha manera de trobar com veure'l a l'ordinador.
Campeoloooooooooonessssssss, oeoeoeoe.
Eoeoeo, toma xorreo...

Jordi ha dit...

Alex: ets el català de l'any a Montserrat. Hi vas més que el propi abat!

Eloy: en Laporta no li va donar l'oportunitat de fer la versió de l'himne del Barça, una llàstima!
Jo vaig escoltar-lo per RAC1 i veure'l al bar. El so arribava uns segons abans i cridava el primer el gol!!

Assumpta ha dit...

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Oeeeeeeeee oooooeeeeeeeeeee

Ai, porto així desde dissabte al vespre i no em marxa!! :-))))) jejejeje

Jordi ha dit...

Es greu doctor? No, no és greu! Ans al contrari!! jajajaja

Assumpta ha dit...

A més, no em vull curar, sap, Doctor? :-))

òscar ha dit...

vaig passar la nit del dissabte per canaletas en companyia de núria feliu i guillermina motta (tot inventat, eh!).
la feliu li va fotre als aromes de montserrat que era un contentu i la motta, una mica més sofisticada, no parava de beure melody mentre cantava jo soc barcelonista.
al tram final de la nit, en migueli va acompanyar al lloro d'en laporta fins el zoo i pello artola, tot un senyor, a les dues dames de la cançó catalana fins a casa seva.

jo encara segueixo pujat a la font de canaletas dient a tothom que l'estimo. hi ha un mosso d'esquadra que em mira malament.

Silvi ha dit...

No es poden dir moltes coses perque tot el que diguem quedarà curt. Chapeau pels de Pep Guardiola i com diria un que coneguem .... JA LA TENIM AQUÍ... De moment la lliga y ara falta la resta.

Una abraçada!

Jordi ha dit...

Assumpta: està a les seves mans!!

Òscar: Com està el servei!! La Mairena enfilada al marcador jumbo de Can Barça, la Mota i la Feliu, fins dalt d'aromes de Montserrat. Crec que vaig veure a l'Amparo Moreno amb un taula de camping menjant mel i mató i crema catalana (alternant, ara un cabàs d'un, ara un cabàs de l'altre).

Silvi: home!! Ja feia temps! La lliga i el bon joc, ja no ens ho treu ningú!!

Alex. ha dit...

Acabo de parlar amb la Mairena, que tot just acaba de parlar amb la Feliu, que diu que van cap a Monistrol a per més Aromes, que la Motta també l'ha trocada i que baixa d'Andorra amb una caixa de Melodys i que van cap a Sant Miquel del Fai però, que abans passen per Canaletes a buscar l'Òscar... vull dir!

òscar ha dit...

la montse guallar i l'àlex casanovas no participen en aquesta auca?

les teresines no llençen des del balcó cohets a hiddink?

mentre estic pujat a la font de canaletas, en jordi no va dient pols-pols?

Anònim ha dit...

Aquesta lliga és nostre nano :) felicitats a tots! ens ho mereixiem eh!

Jordi ha dit...

Alex: jajaja I a la Mairena com l'han baixat d'allà dalt... vull dir! Ha vingut l'helicópter del RACC?? Ha baixat fent rappel? Puenting?

Òscar: pols-pols-pols... quan siguis a dalt, frena, que et cauràs!! MagMagazzine!! Ai, l'anxaneta esmeuïsta!!
M'agrada més el pols-pols que el dreta, dreta, disparaaaa!! de l'amor a primera vista! Més senzill, si més no... vull dir!

Cesc: home si ens ho mereixem!! Per tots els patiments i per aquells dos anys últims de desastre rere desastre!

Alex. ha dit...

La Mairena... doncs resulta que, els de Monistrol, els de la plaça, han anat allí, al marcador, han fet una torre de sis amb folre, manilles i un trifàsic, que s'ha descarregat quan la Carmen, com si fos l'anxeneta, ha alçat el braç.

A hores d'ara, són a Miami Platja, camí de Reus amb la Feliu, la Mota, l'Òscar, el Mosso, la Guallar, el Casanovas, les Teresines i l'Ho Haveu Vist!!!

L'Abat Hipotecat.

Ma-Poc ha dit...

Un gran partit per completar una gran temporada!!!!

neus ha dit...

jajajajajajajja esteu com un llum!!!!!! quin riure!!

Jordi ha dit...

Alex: també m'han dit que els castellers, quan la Mairena emprenia el descens del castells de n de tres amb folre i manilles, li miraven per sota la faldilla.

Ma-Poc: esperem que encara sigui méeeees gran!!

Elur: anem fent... jejeje Si serveix per riure, ja n'hi ha prou. Jo també me'n faig un tip! Estan ben sonats, tots plegats!

alba ha dit...

Jordi, em sap greu dir-ho, però segons el meu criteri al teu post d'avui, perfecte (com sempre) trobo que hi falta un apunt i encara em sap més greu dir que és en negatiu, crec que en molt negatiu hi haurien de sortir els crits racistes que es van sentir al camp. A banda d'això, moltes felicitats, a tu, al barça i al pallarès i futur president de la generalitat!!!!

Jordi ha dit...

Gràcies Alba! Els culés hem d'estar molt orgullosos de la gesta!
Els crits racistes no els vaig sentir, però si hi van ser, realment és negativíssim. A Can Barça fa temps que no es senten, per sort!

Els del PiT ha dit...

A mi em va saber greu que en Piqué fes el sisè, m'hagués estat més fàcil recordar la data 2 a 5...
;-)

No vas sopar?!? Tanta clara i tant de gols...

Tití Enric (Grana Dos) És el que he entès quan ho he llegit en comptes de grandiós, he he he...
:-)

Alex. ha dit...

Has vist el YouTube que surt amb xandal?, la Carme... vull dir!

Assumpta ha dit...

Copa, Lliga i Champions, Champions!!

(amb la música de la cançó de Queen "We will rock you")

We will : COPA
We will : LLIGA i
Rock you : CHAMPIONS

(Doctor: segueixo fatal jejeje)

Assumpta ha dit...

Títols culés un, dos, tres!! :-))

Oeeeeeee oeeeeeeee

Jordi ha dit...

Els del PIT: mira, ja tenim un nou nom de carrer!! Avinguda Dani Pedr-alves, i Tití Enric Granados!!
Finalment sí que vaig sopar, sí. No me'n sé estar...

Alex: què m'estàs dient?? Passa'l ràpid! Jo ho vull veureee!! ... vull dir!!

Assumpta: ahir la van tornar a posar al Crakovia aquesta cançó. El Profeta es despentina!!

Assumpta ha dit...

Si, ja porten tres setmanes seguides :-)

Com demà eliminarem al Chelsea, doncs potser diumenge, a l'Estadi, enfront el Vila-real potser el públic s'animi a cantar-la jejejeje