divendres, 16 d’abril del 2010

Futbol o bàsquet?

El debat ha sorgit avui mentre esmorzàvem arrel del gol del Pelédrooooo el passat dimarts. Sabeu el concurs aquell que organitza el BBVA que s’anomena “La jornada de tu vida”? Doncs bé, pels que no ho sàpiguen, consisteix en que es trien dues o tres persones del púbic que han d’intentar marcar un gol des del mig del camp (sense porter, evidentment). Si ho aconsegueixen, guanyen una quantitat de diners.

El dubte o la qüestió l’ha plantejat algú (potser he estat jo, ara no ho recordo). Què és més difícil, marcar un gol des del mig del camp o encistellar un triple en bàsquet? La meva sorpresa ha estat que m’he quedat sol defensant la meva opció: evidentment, els deia, és molt més difícil encistellar que marcar, ho veig molt clar. Claríssim! Els component de la taula m’han dit que no, que res de res. De fet l’E ha comentat que la seva filla no para d’encistellar triples al pati quan juga amb les amigues i que ell, amb una pilota d’aquelles de platja que regalava la Nivea, n’encistellaria nou de deu intents i si l’apurava molt, onze de deu intents. La resta no han estat tant exagerats, però han dit que veien més factible encistellar des de la línia de sis metres i vint-i-cinc centímetres que no pas marcar el gol. M’he quedat sol com un mussol defensant la meva postura, però estic tant convençut d’això! He jugat a bàsquet i sé el que costa fer un triple. A mi m’ho han de dir! A més, a igualtat de condicions crec que:

1) És cert que la distància en futbol és bastant gran, però no comparem una porteria que deu fer nou metres d’ample amb un cèrcol que no sé el que fa, però que és molt més petit!

2) Per encistellar una pilota de bàsquet necessites una mica de tècnica malgrat que hagis provat alguna vegada de jugar. En canvi, si has xutat alguna vegada una pilota, saps més o menys com l’has de colpejar perquè fluix, fort, tocant o sense tocar el terra, acabi entrant a dintre de la porteria.

3) Els he comentat que ara mateix agafem una pilota de bàsquet i tirem tots, un tir cadascun, i no encistellaria ningú. Poso les mans al foc! En canvi si fem la mateixa prova en futbol, segurament algun gol acabarà entrant.

I vosaltres, què en penseu?? Em traieu del dubte? Esteu amb mi o esteu contra mi (com diria en Núñez o en Laporta)?? D'aquesta última frase, no en feu molt cas...

9 comentaris:

gemma ha dit...

buf! quin esmorzar més profund... jo diria que és més fàcil fer el gol. ara bé, veiem molt més tríples que pelédroooos i això podria ser força indicatiu... aix! mira, no ho sé.
bon cap de setmana a tothom!!!

Assumpta ha dit...

Jo estic totalment d'acord amb tu.

Molt MOLT més fàcil fer el gol...

En quant al triple, jo ni m'atreviria a probar-ho.

El gol sí que ho intentaria... Xutaria amb tota la meva ànima, mirant que anés una mica recte i... potser entraria (al dia següent no podria caminar del mal que em faria el genoll, però potser hagués marcat el gol) :-)

Sergi ha dit...

Personalment trobo molt difícils les dues coses. No estic segur d'haver-ho provat en un camp de futbol gran, però en una pista de basquet sí, i és possible, però fàcil no. A priori pensaria com tu, que una porteria és molt més gran, i a poc fort que xutis, arribarà la pilota. Ara bé, en el concurs aquest que cites no tothom encerta, oi? De fet, em sembla que pocs ho fan. Jo sense provar-ho no em veig amb cor de dir com seria.

Però ara em ve al cap que a l'All Star de la NBA d'aquest any feien uns xous accessoris a banda dels partits, esmaixades i triples, i una de les coses era ficar-la des del mig del camp. Nowitzki va guanyar a Gasol després de molts intents. Així que penso que si als dos millors jugadors europeus del moment els va costar, per una personeta normal ha de ser l'hòstia, i per l'E ja no t'explico.

òscar ha dit...

No hi ha color, malgrat l'opinió dels contertulis d'esmorzar: és mooooolt més senzill marcar una gol des de mig camp que encertar un bàsquet des del mateix lloc.

Pel fultbol només cal certa potència i direcció. Pel bàsquet, aquestes dues característiques més l'encert.

És més; en futbol puc garantir al menys tres gols de deu intents i, en canvi, en bàsquet no en podria "garantir" cap.

Al concurs del banc, si no m'equivoco, el problema és que la pilota de futbol ha d'entrar directament a la porteria sense botar damunt la gespa. Això ho complica un pèl més.

Jordi ha dit...

Gemma: bon cap de setmana!! Espero que ara no et ratllis aquests dos dies pensant la resposta... Em sabria molt greu... o no!

Assumpta: gràcies! Home, el xut inclou un bon fisioterapèuta per després, que et faria un massatge que et deixaria com a nova.

XeXu: l'E és capaç de fer el que es proposa, utilitzant totes les vies possibles. Saps allò de que el fi justifica els mitjans? Doncs això...

Òscar: vens a les meves, company! Pensem igual! Pel que dius del concurs del banc ja no és així. Ho han canviat. Això és el que han dit a l'esmorzar, que ara no cal que arribi dintre sense botar.

Garbí24 ha dit...

Crec que és molt més fàcil el gol, però de totes maneres es per treure's el barret

sànset i utnoa ha dit...

A mi les dos coses no em sortirien bé. Ara ja saps perquè no jugo ni al barça de futbol ni al de basket...

Per cert, els periquitos dels ous ja ens han tornat a tocar la pera. Si juguessin sempre així estarien tercers!

Vaig a fotre'm una camamilla.

*Sànset*

Albert ha dit...

Només seria més difícil encistellar si fos també des del mig del camp. Fer un triple el pot fer qualsevol, però per xutar des del mig del camp cal tenir força a més de punteria.

Ves un dia a un camp de regional i prova de marcar des del mig camp amb un sol intent. Després imagina't que el Camp Nou és molt més llarg...
Adéu!

Jordi ha dit...

garbi24: sí, sí, qui encistelli o marqui, té el premi ben guanyat!

Sànset: jajaja... home, jo tampoc ho faig, però alguna cosa faríem, no? Si més no, intentar-ho!
Sí, sí, els periquitos estarien a Champions. Espero que et sentés bé la camamilla. Jo no vaig gosar prendre'm res!

Albert: Però tens 9 metres, no? En canvi la cércol és molt petit!