dijous, 29 d’abril del 2010

Victòria insuficient.

Quan t’asseus davant de l’ordinador en dies d’aquests se’t fa molt difícil poder escriure quelcom. Molt coll amunt. No saps què posar, sincerament. Només et preguntes que per què? Per què jugant el millor futbol del planeta, per què sent el millor equip del món, per què meravellant a propis i estranys, per què deixant-te la pell... quedem eliminats. Per què? Només se m’acut una resposta: per què el partit el vam perdre a Milà. Aquell tercer gol va fer molt mal. Massa. Irremuntable pràcticament. Marcar-li un gol a l’Inter ja és difícil, doncs imagineu-vos dos. Quan sentia la gent els dies abans dient que li’n fotríem tres, quatre... imaginàriament m’emportava les mans al cap i pensava que eren uns insensats.

El que més greu em sap de tot és que ahir tots els ingredients per la gran remuntada estaven sobre la taula: mosaic, afició bolcada, crits de “Barça, Barça!”, moltes esperances, motivació, ... en definitiva, tot i més. Vaig arribar a veure coses impensables fa uns anys: la gent seguint l’autocar des de l’hotel fins al camp, gent esperant-los al camp amb pancartes, .... coses que fan posar la pell de gallina. Però bé, el futbol són onze contra onze i qui marca els gols són els jugadors, no els aficionats. De tot, però, em quedo amb el suport incondicional de la gent i amb el canvi de motivació de l’aficionat culé que lluny de veure-ho perdut ho veia guanyat. Bé, suposo que érem una minoria els que veiem que la cosa estava molt complicada. Però no em feu cas, tampoc em vull posar medalles, els culés pessimistes i negatius ja ho tenim això. Sempre ho veiem negre.

No es pot dir que una altra vegada serà, perquè de finals al Bernabéu trigarem molts anys en tornar-ne a veure una altra, però bé, de finals, encara en podem jugar moltes més. I les jugarem. I les guanyarem. I tant que sí! Faltaria més, que som el Barça! Que ningú es vingui avall, que queda una Lliga molt emocionant per guanyar i mentre ningú digui el contrari, el Barça va primer, no?

I avui què? Doncs avui, en lloc de samarreta del Barça, i com que tocava guardar el dol, ha tocat samarreta negra.

I demà què? Doncs demà (és un dir) toca buscar un bon davanter. Ahir definitivament es va fer palès que el Barça actual no en té. O si més no, no en té un de referència. Amb Messi diluït en la mediocritat (fa tres partits que ho intenta però que no li surt res) i sense poder marcar, no vam tenir un home gol que ho intentés. Va fer més Bojan els pocs minuts que va ser sobre el terreny de joc que l’Ibra (XeXu, no li he dit pel seu mal nom, eh!!).

Res, que tot guanyat i tot per guanyar. El tot per guanyar no inclou la Champions, però sí que inclou la Lliga, i hi hem d’anar a mort. Visca el Barça!

Ah! El tema aspersors. Ho trobo bé! Que vingui un psicòleg de pacotilla a riure's de tots nosaltres i a provocar-nos i tu t'ho hagis de mirar sense poder fer res, sent casa teva. Fins aquí podíem arribar! Espero que se li hagin mullat totes les idees! Mou, cada vegada caus més baix...

12 comentaris:

Albert ha dit...

Normalment no sóc un culer massa optimista i potser sí que vam ser una mica insensats, però Guardiola sempre ens havia fet confiar en l'equip. I no es pot dir que fessin un mal paper, veient com defensava de bé l'Inter.

Les Champions compten igual, tant si es guanyen al Bernabéu com si no.

Fa mesos que cal buscar un davanter, o almenys una fórmula per treure'ns de sobre l'Zlatan.

Molt lleig això dels aspersors. Crec que al Barça sempre li han deixat celebrar les seves victòries a tot arreu.
Adéu!

Alba ha dit...

L'inter va fer el partit que havia de fer; defensar el 3 a 1 de l'anada. A més, el primer gol va arribar massa tard. En fi, el culés no crec que puguin queixar-se de l'equip; ho van donar tot.
Ara a aixecar-se i seguir el camí de la lliga.
Salutacions

Eloy ha dit...

L'any vinent, si!!!
Ara a per la Lliga, i els de la meseta es queden un altre any en blanc.

Sergi ha dit...

Una pena. Realment vam perdre la final a Milà. O ens la van fer perdre. L'arbitratge va ser molt dolent en els dos partits, però ahir, a grans trets, ens van afavorir. L'Inter ha fet l'únic que es pot fer per guanyar el Barça, que és ni jugar, ni deixar jugar. I això s'ha de saber fer. Ells ho van fer molt bé. No juguen un bon futbol, però saben què toca. I si no, mira l'Arsenal, un equip que hi va. En dos partits es va endur sis gols. Al Barça d'ara no se li pot jugar de tu a tu.

Respecte a l'Ibra... la veritat és que em sap molt greu. Jo penso que pot fer grans coses, però s'ha d'adaptar. El primer any no és fàcil, haurem de veure el que fa l'any que ve quan estigui més aclimatat. Tot i així, haurà fet un bon nombre de gols, jugant molt per sota de les seves possibilitats. Però et dono la raó, ahir Bojan havia de sortir molt abans, es mou millor i de forma més àgil entre línies. Ahir va marcar un gol legal (que ens hagués fet passar), i va fer un cop de cap molt perillós en molt poca estona.

En definitiva, una llàstima.

Ah, i has posat una foto però no en comentes res. Piqué... ahir va jugar perquè li donessin la pilota d'or ja.

Jordi ha dit...

Continuo confiant en Ibra, digueu-me insensat. Però és un jugador de ratxa, apàtic, capaç del millor i del pitjor. El pitjor ja ho hem vist, ara falta el millor... encara que arribi una mica tard en la temporada, encara queda la Lliga per guanyar-la. A per ella.

Salut, Jordi de la Banyera! jaja

Garbí24 ha dit...

Alçar la champions al bernabeu no serà possible...però seguir gaudint del barça si.....esperem almenys salvar la lliga...

Assumpta ha dit...

Una llàstima... a part de que és trist no poder jugar la final, també seria trist que un equip que no va CREAR gens de futbol fos campió... Per la final penso anar amb el Bayern totalment. Al cap i a la fi, Van Gaal a mi m'agradava i en tinc un bon record.

Ara bé, el tema dels aspersors és d'una mala educació terrible. No hi ha dret. A mi m'és igual si els jugadors es van mullar o no o si al Mourinho se li va encongir el traje però un club de la categoria del Barça no pot fer aquesta tonteria dels aspersors.

En quant a Ibrahimovic, a mi se m'ha acabat la paciència. Fa més nosa que servei i entre que no està gaire afortunat i que, davant del dubte, els àrbitres sempre xiulen en contra seva, doncs res. A mi em posa nerviosa veure'l quasi sempre en posició de fora de joc.

Entenc que quan en Pep va pensar en fer el canvi és perquè amb Eto'o passava alguna cosa que mai sabrem. Imagino que algun problema passava i que ell va prendre la solució que li va semblar millor pel club. Ara bé, entre ambdós jugadors no hi ha color.

neus ha dit...

ummmm... saps que no sóc capaç de parlar-ne gaire? procuro no llegir ni veure res on surti el putu Mou... ni Motta... ni en Pep, tot sigui dit.

No ens mereixíem caure, ens mereixíem passar la final. Vam fer millor futbol i ens van ben cardar en molts sentits, però mira, caiem a semis que és molt millor que caure a vuitens o que no caure perquè no hi jugues.

Trobo a faltar terriblement a Don Andrés... estic més que convençuda de que si ell hagués jugat tot hauria sigut diferent... amb ell, Messi i Xavi al camp l'equip rival té molta més feina.

No ens hem passat d'optimistes, no fotem, les altres vegades ens passem de pessimistes... a l'equip se l'ha d'animar sempre, encara que a Milà haguéssim perdut de 8 gols.
Estic molt emprenyada amb el públic... no ho he dit?

VISCA EL BARÇA!

sànset i utnoa ha dit...

Mira que jo era dels que defensava a l'Ibra. I ara ja no sé que dir-te.

El que està clar és que, de moment, un davanter de referència no és.

Ara, a per la lliga!

**

Jordi ha dit...

Albert: Ho vam intentar, i això és l'important, no? Guardiola mai ens ha defraudat!
El tema Zlatan ara és una mica peliagut pel pobre Pep! Què en farem?
Sí, sí, els ha deixat celebrar, però amb respecte i sense faltar, cosa que ell no va fer.

Alba: i tant! No van jugar bé, però s'hi van deixar la pell, com sempre!

Eloy: aquest és l'objectiu prioritari ara per ara! Guanyar la Lliga!

XeXu: No he volgut entrar en tema arbitratge de Milà, però crec que gran part de culpa del 3-1 la va tenir ell. El gol en fora de joc, les targetes mostrades al Barça i no mostrades a l'Inter... però en fi, ja és història, no? I no canviarà el resultat ni la classificació...
Uff! Veig que pensen en un any que bé amb l'Ibra... Te la jugaries??
Sí, sí, m'ho he deixat. Ahir Piquè hagués hagut de jugar de davanter des del minut 1 i l'Zlatan de defensa, que és molt alt!!

Jordi: insensat! Ja t'ho dic jo! hahahaha Tant de bo que el millor arribi, però cada vegada perdo més l'esperança, sincerament!
Salut, company blaugrana!

Garbi24: sí, sí, la salvarem, ja veuràs!

Assumpta: Jo també! Força van Gaal. A mi sempre em va caure bé, de veritat! Jo també!
I un entrenador de la categoria del Mourinho no pot dedicar-se a provocar a tort i a dret al personal i sortir impune sense que ningú faci res. Aquest tio l'haurien de sancionar ja, perquè el que ha de donar és exemple i no ho fa.
Amb l'Ibra ens han marcar un bon gol! A mi em posa molt nerviós la seva apatia... i la mala sort que té amb les faltes.

Elur: jo també he estat una mica amagat aquest dies procurant ni sentir la ràdio ni llegir la premsa. Autoprotecció??
I tant, al Barça se li ha d'exigir arribar fins a la semifinal, i hi han estat i han jugat per estar a la final. Els errors (i els àrbitres) s'acaben pagant.
Sí que se'l troba a faltar, sí! Massa!!

Sànset: estic igual que tu. Al començament el defensava, però es que se t'acaba la paciència!!
A per la Lliga s'ha dit!

Assumpta ha dit...

Les sigles del Bayern són F.C.B.

Anem amb ells!!!

Jo ja m'he posat el seu escut a la barra lateral jejeje

Sergi ha dit...

Sí, penso que a l'Ibra se li ha de donar una oportunitat, tens molts casos que t'ho confirmarien. El mateix Henry el segon any va jugar a gran nivell. També Keita, que aquest any ha estat una assegurança i l'any passat no semblava que arrenqués, o Abidal, que li ha costat una mica, però aquest any feia vergonya de veure i tot, era insultant.

És clar que hi ha males bèsties com l'Alves (o algú que puja del planter ja ensenyat) que agafen la moto des del primer dia. Però és estrany. Paciència amb Ibra. Però això no vol dir que no haguem de buscar alternatives. La veritat és que Bojan aquesta any ha millorat molt també. Però no ens aniria malament tenir més puntes, gent que pugui jugar a la banda amb garantia també. Jo pensaria en Mata, potser Arshavin i no sé si Silva que jugaria més al lloc de Xavi/Iniesta, i per allà hauria de venir Cesc. Villa no estic segur de que sigui la solució. No és jove i li costarà el seu temps adaptar-se. Potser no, que ja coneix molt el Barça, però implica competència directa amb Ibra, i no sé si és bo per cap dels dos.