diumenge, 15 d’abril del 2012

Senzillesa esparverant i sabó.

Com a home que sóc, rau en mi una senzillesa tal que esparvera. És a dir, a mode d’exemple, per mi existeix el color verd, el color blau, el color negre, .... Per tant, en tant que senzillesa que esparvera, em nego a acceptar que existeixi el color verd turquesa, magenta, salmó, i ja, per acabar-ho de rematar colors com verd-groc. Coi, o és verd o és groc, no fotem!

El mateix em passa amb el sabó. Per mi, gràcies oh senzillesa esparverant!, existeix el sabó del cos i el sabó del cap. Ho sento sóc així! Pobra Alba, sempre intenta ensenyar-me que el sabó del cap es diu xampú i el sabó del cos es diu gel. O al revés, no ho sé! Per més que ho intento no puc. És superior a mi. Impossible recordar-ho/memoritzar-ho.

Homes del món catosfèric (i d’altres galaxies), a que també us passa això? (sisplau, no em deixeu tirat i digueu que sí, que entre els homes ens hem de donar suport i a més a més, els que ho feu entrareu en un sorteig d’un cap de setmana amb la Carmen de Mairena) .

I ara em fastigueja perquè, com sempre, he acabar donant la raó a les dones, sàvies per naturalesa. Bé, és igual, ho he de fer. L’altre dia vaig anar a participar a una cursa amb els amics de sempre. Desconeixia que a l’arribada et podies dutxar. Com que vam quedar-nos a dormir a un hotel a la vora del lloc de sortida vaig arrambar amb els sobrets de sabó gentilesa de l’establiment. I us preguntareu? I la tovallola, què? També la va agafar de l’hotel? No! Com a home preparat que sóc i gràcies a que vam pujar amb el meu cotxe, sempre en porto una (no em pregunteu perquè) al maleter. Seguim. Quan va acabar la cursa, jo feliç i content per poder-me dutxar (és mitja vida), em despullo del tot al vestidor, entro a aquella mena d’habitació amb dutxes de presó (és a dir, dutxes a banda i banda de la paret sense separació ni històries, estil loft) més content que un gínjol perquè entre les meves mans tenia el meu petit tresor: els dos sobres de sabó que havia agafat de l’hotel. Doncs bé, una vegada que m’he ruixat ben ruixat d’aigua, agafo els sabons i... tatxan! en un d’ells escrit hi figura la paraula gel i a l’altre el mot xampú. Merda!, penso, i ara què? Bonica estampa, no? (no cal que us la imagineu, sisplau) servidor en pilota picada i sense saber quin sobre va al cap i quin sobre va al cos. Doncs, com que un és home i no s’avergonyeix, i pensant que què carai! que la resta que s’estaven dutxant també eren homes i no ho deurien saber, vaig decidir preguntar-ho en veu alt: Perdoneu, jo ja ho sé, però és per assegurar-me que vosaltres també ho sabeu: algú sap si el gel és pel cap o pel cos? (home espavilat que sóc, perquè amb una pregunta matava dos ocells d’un tret, ja que per eliminació sabria on havia d’aplicar l’altre sobre). La sorpresa va ser meva quan un em va respondre: el gel al cap. O va ser al revés, ara no me’n recordo perquè encara no he aconseguit retenir-ho al cervell, com ja us he explicat abans. Ostres tu, un home digne d’estudi!, vaig pensar (encara en pilotes, és clar). Li vaig donar les gràcies amb la veu molt d’home i vaig seguir amb la feina, que evidentment va ser intentar obrir els maleïts sobres sense prendre gaire mal... i intentar memoritzar novament l’àmbit d’aplicació del gel i del xampú.

15 comentaris:

Sergi ha dit...

Això teu comença a preocupar-me. Passi perquè aquí al blog t'anem recordant coses que has escrit ja, i puguem fer una mica de memòria col·lectiva. Però oblida't de tenir-me al costat per recordar-te què t'has d'aplicar al cap, i encara menys què a altres parts! En això t'hauràs d'espavilar sol, o utilitzar l'enginy.

Ah, dubto que l'Assumpta es presti a aquest servei tampoc.

Ànima de càntir... el xampú sempre al cap, home. Et diria una regla nemotècnica d'aquelles, o com s'escrigui, però tampoc la recordaràs. Pensa que a Tarragona, de la clara (cervesa+llimonada) en diuen xampú, i si en prens massa... et puja al cap!!

Yáiza ha dit...

Ai, ai, Jordiiiii!!! Hahahahha! Mira, mira, he començat pensant en això dels colors. Vinc de visitar un formós castellet que havia freqüentat Napoleó, i que ell va decidir decorar de color "verd imperial", ben diferent al blau que havia usat la monarquia fins al moment. I noi, el verd imperial, no és qualsevol verd, saps?!?! Ens ho han repetit taaaants cops... hehehe.

Doncsss... tema xampú i gel, molt divertit. La veritat és que la situació és força còmica, i com a dona que sóc em sorprèn en gran mesura que t'emboliquis amb això!!! Suposo que a casa tens pots grossos i al darrere hi trobes, en lletra petita el "mode d'aplicació" i d'allà treus si va al cap o al cos, no?

Saps? Jo et donaré un consell millor que la regla mnemotècnica d'en XeXu. "Sabó Sanex 2 en 1, per cos i cabell". Sense problemes! ;)

Garbí24 ha dit...

home això es fàcil de recordar....el gel va al cos, perquè sempre està fred de collons. Veuràs com així ho recordes.
Per cert...el suavitzant de cabell també va al cap, o a qualsevol lloc que hi ha cabell també?

Jordi ha dit...

XeXu: Vaja, jo que m'havia fet il·lusions de tenir-te dintre de la dutxa perquè em recordessis quin va al cap i quin va al cos... aisss, mi gozo en un pozo! De l'Assumpta ja m'ho penso, però de tu. M'has defraudat, que ho sàpigues! :-)

Crec que aquesta regla nemotècnica m'anirà bé. Si me'n recordo, és clar!

Yáiza: Apa, veig que no perds el temps per la grande France! Verd imperial? Ostres, impossible! Aquest color no existeix, us han pres el pèl!

Bé, bàsicament sé que el Lactovit és pel cos i el pot verd petit és pel cap. Amb això en tinc prou. Ara, quan surto a fora de casa és quan tinc els problemes! Ostres, un sabó/gel/xampú que val per tot? Crec que m'hi llenço de cap! I mai millor dit!

joan gasull: què bèstia! hahahaha Crec que també és una bona regla nemotècnica!

Sí, sí, jo sempre he tingut aquesta teoria, que el suavitzant de cabell pot anar arreu on hi hagi cabell!

Assumpta ha dit...

No m'ho puc creure!! Això va en broma! És impossible que no puguis recordar la diferència entre el gel i el xampú!! huaaaasssss

Bé, el tema dels colors, ja sé que és una mica problemàtic pels homes, però això del gel...

Jo també t'anava a dir una regla mnemotècnica...

GEL també vol dir "hielo"... Tu, que tens un blog anomenat "He omplert la banyera d'aigua FREDA", pensa que si et vas a donar un bany, a l'aigua, perquè estigui freda, hi hauràs de posar GEL... O sigui, el gel al cos (a no ser que tu et tiris a la banyera de cap, clar)

I, per eliminació, si ja sabem que el GEL és pel cos, el XAMPÚ serà pel cap :-D

Quin desastre, mare meva, quin desastre!!

alba ha dit...

Parlem de condicionadors??? ;)

Jordi ha dit...

Assumpta: Dona, la diferència la tinc clara: una és pel cap i l'altre pel cos. El que no acabo de relacionar són els mots. Com li deia a la Yáiza sí que sé distingir els pots, només faltaria!!

Sí, sí, ja ho pots ben dir: quin desastre!!

alba: Aquest és l'únic que tinc clar. Aquest va al cap!!

Joan ha dit...

Hehehe. Jo sóc dels que utilitza sabó i prou. Xampú, gel? I què? Que no són sabó? Doncs, apa.

P.S.: El cap de setmana amb la Mairena te'l confites. Gràcies.

El porquet ha dit...

Huas! M'estic descollonant... és que imaginar-te en pilota picada i mirant els dos sobrets o potets el que fos amb cara de "no entiendo nada" (posar veu de xinesa d'APM). N'hi ha per llogar-hi cadires!

Jo et volia donar un consell però la Yáiza ja se m'ha avançat! Doncs sí, els sabons 2 en 1 (o eren gels?) (o els hauríem d'anomenar xampús, també?). En fi, que com es diguin, que serveixen per tots els pèls del cos, els de dalt (pels que encara en tenen) i els de baix... i els del mig... i els dels dits... vull dir, d'allà on siguin!

Anònim ha dit...

El sistema Pantone el va inventar un home, per tant confia en el teu potencial, no defalleixis! A més a més, resulta d'allò més pràctic per dirimir discussions: és verd?, és blau?, no, és turquesa (i tothom tan satisfet).

Pel que fa als sabons, en cas de dubte jo faria servir el xampú de dalt a baix. Segur que quedaràs suavet suavet.

Jordi ha dit...

Joan: Exacte! Tu ets dels meus! Doncs mira que per recolzar-me tenies bastants números pel sorteig eh! Tu t'ho perd!

El porquet: Tu diràs! Eren sobrets, però és que no he trobat cap foto de sobrets.

El meu problema és quan surto de casa, ja que els pots sí que els coneixo perfectament! Ara, en territori desconegut em perdo!

montsellado: Desconec el sistema Pantone, però intueixo que no m'acaba d'agradar perquè surten paraules tals com turquesa... :-)

A veure si després de tant suau, suau relliscaran!

murga ha dit...

jordi, si tens clar on va la pasta de dents ja tens molt de guanyat. la resta, tant és. :P

Jordi ha dit...

Estimada murga, això ho tinc clar. A més a més, el pot és diferent. És un tub! S'hauria de ser tonto per no saber-ho. Bé, millor callo... que estic menys lleig.

Barcelona m'enamora ha dit...

Llavors d'acondicionador ja ni en parlem no? que encara et liaries més...;P

Jordi ha dit...

Home, el tema condicionador no el toco... Digue'm que mai, com a bon mascle, no n'he fet servir... :-)