divendres, 9 de maig del 2008

Portada impactant... i adéu Frank.

Quan ahir vaig veure la portada del diari Sport vaig quedar-me perplex, de pasta de moniato. És dura, impactant i, sobretot, amb un missatge clar i contundent: “Habéis desonrado la camiseta del Barça”. Uff!! La veritat és que no deixen de tenir raó (per alguna cosa són la veu del soci, no? jejeje). Penseu per un moment què pot passar pel cap d’algun dels jugadors que ho llegeixi? No vull posar-me ara a fer suposicions, però crec que gràcia no els hi farà.

Estic d’acord que molts jugadors aquesta temporada no han portat la samarreta del Barça amb dignitat ni amb orgull, i n’hi ha ja que ni l’han portada (cas, evidentment, de Ronaldinho). No sé si és perquè ningú els hi ha explicat què representen aquests colors o perquè, per voluntat pròpia, han decidit gaudir directament d’un any sabàtic amb vacances molt ben pagades. Aquesta colla de dropos han de tenir en compte que el Barça és un sentiment, és quelcom que fa enorgullir a molta gent de sentir-se culé i poder passejar-se per arreu amb el cap ben alt i sense haver d’amagar-se, és una forma de vida i hi ha molta gent que si el Barça perd estan fotuts durant dies. I amb això no s’hi juga!!

Però si us plau, el que no accepto en cap cas, és que s’inclogui a tots en el mateix sac!! Hi ha jugadors com Puyol, Valdés, Xavi, Bojan, Iniesta, inclouria a Touré i potser me’n deixo algun (però no molts més) que realment sí que els hi fa mal. En canvi, hi ha jugadors que directament es van esborrar del partit com Deco i Eto’o; jugadors que directament s’han desentès del projecte com Ronaldinho; d’altres que passen olímpicament i que tant se’ls en fot tot com Márquez, (que sóc del parer que va forçar la targeta groga al Bernabéu per complir cicle i no haver d’aguantar l’esbroncada del Camp Nou el proper partit) del que vaig sentir que no va tornar amb l’expedició cap a Barcelona, sinó que va quedar-se a Madrid per afers amorosos i sentimentals. Tots aquests, si us plau, passem l’aspirador i la temporada que ve al carrer. No els volem. El compromís és un valor molt important i aquests no en tenen d’això.

Aquí m’agradaria fer un punt i apart amb Frank Rijkaard, també ha d’estar passant el seu calvari particular: només s’havia de veure la cara amb els ulls mig plorosos amb la que va a sortir a parlar davant els mitjans de comunicació. Igual que el dia de l’eliminació europea contra el Manchester. És la pura imatge de la impotència, del no saber què fer per sortir d’aquesta situació, del preguntar-se què ha fet malament per haver arribat a aquests extrems, del sentir-se traït i gens recolzat pels jugadors que ell tant ha tapat, defensat i ha mimat. Ara que Laporta en roda de premsa ahir va anunciar que no seguirà l’any vinent i que el seu substitut serà Guardiola, m’agradaria que tots li donéssim les gràcies per tot el que ha fet, que ha estat molt, i l’acomiadéssim com realment es mereix: amb una forta ovació i amb un “Gràcies per tot, Frank!”. Ell ha actuat fidel a les seves idees, a la seva manera, com diu la cançó, i això l’ha dut fins al cim de la glòria, però també l’ha fet davallar al més dur dels inferns. Que tinguis molta sort vagis on vagis. Aquí sempre et recordarem com el que sempre has estat: tot un senyor i un gran entrenador. Fins a una altra!!

10 comentaris:

Fernando Castellanos ha dit...

Entre els pocs que s'esforçen i donen la cara també està Milito, ara lesionat de gravetat. Ara toca esperar que Guardiola faci una bona neteja.

Salut!

Jordi ha dit...

Hola Mr.Mamba!! Benvingut al blog!! Sí, tens raó, me l'he deixat. També és dels que sempre dona la cara. Llàstima de la lesió.
Una bona neteja i una bona feina!!

Anònim ha dit...

No ha de ser gens fàcil que una colla de preteses estrelles t'escoltin i et facin cas. Em pregunto quin poder fàctic ha tingut el Frank en el bestidor blaugrana. Què podia fer perquè l'equip es concentrés o simplement se centrés en el futbol.

Com evitar lesions? Podia exigir-li al senyor de les "natilles" que a les nits es quedés descansant a casa? O només podia recomanar-li? Qui té aquesta potestat a can Barça? El senyor Laporta? I el Puyol? Pel fet de ser de la casa, l'eximim de tota responsabilitat? Com que ell pot tenir una idea més pròxima del que sent bona part de l'afició, i fins i tot compartir-la, l'indultem (els catalans sóm així de soferts).
Sentiments? Aix, és molt arriscat deixar-los en mans d'un senyors que cobren tants diners...

No entenc molt del tema (va quedar clar amb la pregunta del "passadís" jeje). Però, pel poc que sé i he vist no crec que en Frank sigui el principal responsable de la situació actual. I en canvi, de moment és qui en pateix les conseqüències.

karli ha dit...

Avui he estat tot el dia una mica ensopit. Està clar que jo no volia que en Frank continues, però s'ha portat tant be i tant elegantment aquests anys, que em sap molt greu que tingui que marxar d'aquesta manera. Avui el veia per la tele i m'entraven ganes de deixar anar alguna gota i tot!! pobre tio, a akest si que l'han envaucat els putos jugadors!!!i el puto Laporta què? es un puto oportunista de merda!! quan hi ha una crisi sempre corre a donar alguna noticia per salvar el seu cul i evitar que es segueixi xerrant d'ell!!!impostor de merda mafiós!!
Tot i que tenim en Pep per l'any vinent, jo seguirè amb en Mou al meu blog!!! però estic al costat d'en Pep tambè eh...va ser un crack jugant i ara a de fer el mateix com a entrenador!!!
Cuida't i ja fas be de descansar, de tant en tant es el millor entreno que hi hà!!!

Fran ha dit...

Des de fora em dona qu'en Laporta està jugant amb els sentiments dels culers col.locant en Guardiola com a entrenador. Fum. El pitjor és que aquest es pot acavar cremant, i això seria molt injust. Tot pel poder. No sé si ho havies sentit, però en cercles de l'Espanyol li diem "l'Emperador". La seva ambició sembla no tenir límits.

Com va la cama?

Ginés Gon and Company... ha dit...

Bones Companys!No sé com he fet cap al teu blog!Però hi he fet cap...
Estic completament d'acord amb tu!Crec que hem vist el millor entrenador que passarà pel Barça amb molts anys.Mai una paraula més alta que d'altra i sempre correctissim.Com és mereix un club senyor com el Barça!
Haurien de fer neteja al vestidor i renovar a Franck!Penseu que el gran Fergusson fa més de 20anys que està al Manchester!Pq no Franki aqui?
Difereixo total dels seguidors de Mourinho!No us en recordeu del Teatro??? Persones així haurien d'estar fora dl futbol i dedicar-se a la farandula!
Salut i al ataque!
Ah!

Alba ha dit...

La veritat es que va ser impactant, pero que refleja la cara d'idiotes que ens va quedar als afionats culés en veure com es prenien el partit els jugadors blaugrana. La neteja ha de començar desde que soni el xiulet de l'últim partit de lliga.
Salutacions

Jordi ha dit...

Anònim: Imagino que els primers anys va influir molt la gana de títols i quan aquests van arribar i es van fer famosos, van morir d'èxit.
Això dels entrenadors sempre és una història a part. Als jugadors no els dona la gana jugar i qui rep sempre és l'entrenador. És més fàcil fer fora un que fer fora gairebé tota un planter.

Karli: En algun moment que altre a mi també ha estat apunt de caure-se'm la llagrimeta. Sembla mentida com ens ha tocat el punt feble el bo d'en Frank.
Sí, ara hem de fer costat al Pep per tirar endavant això, que està més en runes que el castell d'Empuries!!

Fran: Quan de temps!! Com va tot? Ostres, bon nom pel Laporta. Teniu tota la raó, moltes vegades peca de prepotència. Ha anat de més a menys i ara més que bé fa mal a la imatge del Barça.

Ginés gon and company: Benvingut al blog!! També seria una bona opció, però últimament al Frank el veia molt enfonsat, com si no sapigués què fer per sortir endavant.
El tema Mourinho és complicat. És un entrenador que estàs amb ell o estàs contra ell. No deixa indiferent ningú. Crec que es un tio que segur que els fotria a tots ben rectes.

Alba: totalment d'acord. Neteja des del primer moment. I sense contemplacions ni sentimentalismes. Serà la millor manera.

Anònim ha dit...

Jo admiro profundament a Fran Rikjaard i em fa molta pena la seva marxa però bé asumirem que en el fútbol hi ha cicles i el de l'entrenador s'ha acabat. Coincideixo amb tu tot un senyor i un gran entrenador. La meva millor ovació per l'entrenador blaugrana.

Un petó.

pd. Molta sort per Guardiola.

Jordi ha dit...

Frank té una virtud que pocs entrenadors tenen: que tothom considera que és bona persona (abanda de bon o mal entrenador, està clar).